Sağol canım içimi rahatlattınKac haftaliktin canim? Burda cok yazdim yine yazayim ilk gebeligimde 5 haftalik gerilik vardi kizim saglikli dogdu,minik bebekler daha guzel gelisiyorlar hic korkma.
Benim sezeryandi ama gerilik disinda tansiyon ve sekerim oldugu icin riske atmak istemedi.Senin sadece gerilikse ve bu gerilik ilerlemese normal dogum icin engel olacagini dusunmuyorum,Tabi en dogru karari doktorun verecektirSağol canım içimi rahatlattındikkat edicem inşallah senin de sezeryanla almıştı di mi ? Bana suni sancı verebilirim dedi ama ben kabul etmedim
Dr da öyle dedi canım şuan bişey demek için erken ama gerileme devam ederse beklemem normal sancını kontrollerde belli olacak dedi 2 güne bir gidicem artıkBenim sezeryandi ama gerilik disinda tansiyon ve sekerim oldugu icin riske atmak istemedi.Senin sadece gerilikse ve bu gerilik ilerlemese normal dogum icin engel olacagini dusunmuyorum,Tabi en dogru karari doktorun verecektir
Evet değerlerim normal gözüküyor niye yanmam oluyor acaba bakalım doktor ne diyecek asiitabı gösterecek sonucumu.İdrarda enfeksiyon gozukmuyor sanki.
Kuzucumm hiç moralini bozmaSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
Ben de kaç paket monurol kullandım. Bana mısın demedi. Kaşıntı, yanma hiç bir şey yok ama enfeksiyon var. İdrar kültürü de aldı doktor üreme yoktu. Ama hâlâ anlamıyorumBende de aynı ne koku ne kaşıntı yok ama eritrosit 7 hücre lökosit esserr yazıyo dün Dr um baktı enfeksiyon var hala dedi ilaç vericekti ama neredeyse 3 haftadır monurol kullandım 3 kez . İstemedim tekrar kullanmayı kültür ver bı de öyle bakalım dedi dün kültür verdim. Bakalım ne çıkacak. Bol bol su iç. Bende şeker kontrolü gerek ama yine de günde biraz da olsa turna yemişi yiyeceğim idrar enfeksiyonuna iyi geliyor.
Ultrason ölçümlerine takılma kuzucum. Benim ilk oğlumda 2900 demişti doğumdan önce, bı doğdu 3580 .Selam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
Ben dolap uygulamasindan aldım, hiç kullanılmamıştı. Gene de gelince yıkadım,utuledim. Bu ayıcık şekilleri olan tulumdanBana da Dr son doğum tarihi 15 Mart dedi ama bebeği hastaneye götürürken ne giydircem diye düşünüyorum böyle pofidik kundaklar var ama battaniye den farksız sadece dikili ama bı tulum tarzı bişey de almak istiyorum kış geç geldi erken gitmez heralde. Bulursak böyle güzel uygun fiyatlı bişey paylaşalım birbirimize
Senin bir daha ki kontrolün ne zamandı, o zamana kadar bebeğe kilo aldıracak şeylere bı yüklen bakalım. Boşuna suni sancı alıp hayattan soğuma bence. Zamanında kendi sancın ile gelsin bebişSağol canım içimi rahatlattındikkat edicem inşallah senin de sezeryanla almıştı di mi ? Bana suni sancı verebilirim dedi ama ben kabul etmedim
Canım sana da çok geçmiş olsun. Stres yapma sakın streste çok etki ediyor. Karın çevresi iri diyordu doktorumda bana. Ama o kadar önemli değil demişti. Sonra normale döndü.seninkisi de normale döner inşallah pazartesiye kadar. Sağlıkla gelir miniğin canım. Çok şükür ki bazı riskli süreçlerimizi atlattık. Vaktinde ve sağlıkla gelirler inşallahTek tek yazamadım kızlar işim daha yeni bitti iki kere nst ye soktu dr nst m iyi bir sorun yok bebek iyi kan akışı beyin vs her şey normal. Sadece karın çevresini 2 hafta geri görünce sıkı takip edelim dedi pazartesi tekrar gidicem 2-3 güne bir takibe alacak. Eşim pazartesi izne çık işyerinde hem yoruluyorsun hem stres oluyorsun hem de beslenmene dikkat etmiyorsun 1-2 haftanın hesabını yapma diyor. Pazartesiye baslaticam raporumu inşallah şimdi işyerine dönüyorum söylücem onlara da. İlk hedefim 37 yi geçirmek eğer böyle giderse süreç. Normal doğum istediğim için suni sancı verebilirim istersen dedi dr ama ben eğer bu yüzden erken doğum yapacaksam istemiyorum dedim. Bebeği ekstra strese sokmak istemiyorum kendimi de tek amacim sağlıkla doğması çünkü. İnşallah süreç olağan seyrinde ilerler hiçbirine gerek kalmaz
@CRASRP @pcfl Bu gördüğümüz muamelenin tek sebebi kadın olmamız başka bi açıklaması yok. Bi noktadan sonra insandaki dürüstlük duygusunu da törpülüyorlar. Emek değer görmüyor malesef. Ama her davranışın da bir bedeli ve geri dönüşü var. Bana da %65 zam yapmış ama kidemsizlerle aranda 250 500 lira fark olduğunu görünce kan beynine sıçrıyor. Ne halleri varsa görsünler. Bizimkiler de bulamadi iste birini icerden depocuyu koydular 6 ay idare et diye etsinler bakalım:)
Hiç moralini bozma canım kontrol sıklığı da seni rahatlatır zaten. Annemin dediği söz canı içinde olsun da 2 hafta erken olur zayıf olur ne olacak diyor bana da hep. Bebiş geçen hafta zayıf çıktı benim de sağlıcakla gelsinler inşallahSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
ben de 35+2 de gittiğimde doktor progestanı bırak bu saatten sonra da doğsa da hiç bir sıkıntı olmaz merak etme dedi canım.Valla beslenme ile çok alakası yok biz bunun sebebini sorgulamiyoruz zaten bizim için önemli olan kan akışları bebeğin hareketlerinin iyi olmasi dedi. Geçirilen bi enfeksiyon bile sebep olabiliyormuş ama ben yine de dikkat edicem beslenmeme canım en azindan bebek hızlı kilo alsin erken doğum riskine karşılık diye
İnşallah canım
Yarın 35+0 olucaz kuzum. Dr da öyle dedi böyle bebekler doğumdan sonra cok hızlı serpiliyor onu hiç kafana takma dedi
Canım benim de geçen hafta kontrolünde herşey normal çıktı kan akışı felan ama bebeğin kilo alımı az cıktı o yüzden bana da hafta da 1 kontrol dedi yarın tekrar gidicem bu süreçte kaşar kırmızı et ve havuç suyu iç dedi.bu hafta hep öyle beslendim dikkat ettim bakalım yarin kilo aldı mi göreceğim sağlıklı olsunlar önemli olan oValla beslenme ile çok alakası yok biz bunun sebebini sorgulamiyoruz zaten bizim için önemli olan kan akışları bebeğin hareketlerinin iyi olmasi dedi. Geçirilen bi enfeksiyon bile sebep olabiliyormuş ama ben yine de dikkat edicem beslenmeme canım en azindan bebek hızlı kilo alsin erken doğum riskine karşılık diye
İnşallah canım
Yarın 35+0 olucaz kuzum. Dr da öyle dedi böyle bebekler doğumdan sonra cok hızlı serpiliyor onu hiç kafana takma dedi
Benim de tam tersi enfeksiyon gorunuyor idrarda ama yanma,kasinti bir sey yokEvet değerlerim normal gözüküyor niye yanmam oluyor acaba bakalım doktor ne diyecek asiitabı gösterecek sonucumu.
canım karciğer enzimlerine bakılması lazım. alt değerin yükselmiş olabilir, doktoruna söyle o gerekli tahlilleri ister...ama bakılması gerek alt değeri çok yüksekse ona göre önlem de alınması gerekiyor sanırım. ben de biraz yüksek çıktı, doktorum haftaya tekrar bakacak alt değerime, çok yüksek değil dedi...çok kaşıntı varsa belki seninki çok yüksektir bir baktır benceKızlar benim tüm vucütta aşırı kaşınma var gece bile uyutmuyor. Bu durumu yaşayan var mı? Eğer varsa nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz geçmesi için?
ölçümler malum , farazi oluyor. hemen moralini düşürme. hele bi 2. 3. kontrolüne git , gidişat o zaman daha belli olur. hem haftası da güzel maşallah, canını sıkıp beybiyi strese sokmaSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
ben de ne kadar planlasam da başıma gelecekleri bildiğim içinBen oglumda aynen bu sekilde yaptim. Eşim, ablam, kayinvalidem yine de talan ettilerOndan bosuna kendimi yormayayim direk valize koyacagim. Hemsireye verilecekler vs hepsi belli hemsireye verirken bile dagitip zibinini falan vermemislerdi. Yanindakinin.kabiliyeti önemli
Anladım canım teşekkür ederimcanım karciğer enzimlerine bakılması lazım. alt değerin yükselmiş olabilir, doktoruna söyle o gerekli tahlilleri ister...ama bakılması gerek alt değeri çok yüksekse ona göre önlem de alınması gerekiyor sanırım. ben de biraz yüksek çıktı, doktorum haftaya tekrar bakacak alt değerime, çok yüksek değil dedi...çok kaşıntı varsa belki seninki çok yüksektir bir baktır bence
Öyle yapıyorum canım. Böbrekte protein kaçağı da olabilir bilemedim ki. Tansiyonum normalinden yüksek çıktı çünkü 12.8 benim hamilelik boyunca da hep 10.7/11 değerlerinde çıkıyor normalde de düşük tansiyonluyum benBenim de tam tersi enfeksiyon gorunuyor idrarda ama yanma,kasinti bir sey yokbol su ic yine de iyi gelir yanmaya
Ölçümler her zaman net olmuyor canım. İnşallah bir sonraki kontrole sağlıkla büyümüş olur minnoşTek tek yazamadım kızlar işim daha yeni bitti iki kere nst ye soktu dr nst m iyi bir sorun yok bebek iyi kan akışı beyin vs her şey normal. Sadece karın çevresini 2 hafta geri görünce sıkı takip edelim dedi pazartesi tekrar gidicem 2-3 güne bir takibe alacak. Eşim pazartesi izne çık işyerinde hem yoruluyorsun hem stres oluyorsun hem de beslenmene dikkat etmiyorsun 1-2 haftanın hesabını yapma diyor. Pazartesiye baslaticam raporumu inşallah şimdi işyerine dönüyorum söylücem onlara da. İlk hedefim 37 yi geçirmek eğer böyle giderse süreç. Normal doğum istediğim için suni sancı verebilirim istersen dedi dr ama ben eğer bu yüzden erken doğum yapacaksam istemiyorum dedim. Bebeği ekstra strese sokmak istemiyorum kendimi de tek amacim sağlıkla doğması çünkü. İnşallah süreç olağan seyrinde ilerler hiçbirine gerek kalmaz
@CRASRP @pcfl Bu gördüğümüz muamelenin tek sebebi kadın olmamız başka bi açıklaması yok. Bi noktadan sonra insandaki dürüstlük duygusunu da törpülüyorlar. Emek değer görmüyor malesef. Ama her davranışın da bir bedeli ve geri dönüşü var. Bana da %65 zam yapmış ama kidemsizlerle aranda 250 500 lira fark olduğunu görünce kan beynine sıçrıyor. Ne halleri varsa görsünler. Bizimkiler de bulamadi iste birini icerden depocuyu koydular 6 ay idare et diye etsinler bakalım:)
Ya şey olabilir mi mesela idrar örneği verirken akintimiz da var ya o karisiyo olabilir mi idrar belli olur mu testte acaba. Dün kültür verilirken genital bölgeyi temizlemek için gazlı bez verdiler onunla iyice silin dedi. Benim aklıma da bu geldi eğer. Kültürde bişi çıkmazsa artık akıntı karisiyo derim yaniBen de kaç paket monurol kullandım. Bana mısın demedi. Kaşıntı, yanma hiç bir şey yok ama enfeksiyon var. İdrar kültürü de aldı doktor üreme yoktu. Ama hâlâ anlamıyorum