- 23 Mayıs 2018
- 1.482
- 2.792
- 34
tüm hazırlıklar tam gaz devam ediyor deseneKızlar ben akşam bebisin çantasına koyacağım kıyafetleri ayarladım.
Bir arkadaşımdan gördüğüm şekilde yaptım bu sefer. Kloroplast in bu kilitli poşetleri var buyuk boy. Onlardan aldım eşyaları parça parça üzerine not alarak içine koydum. Birinde ameliyathaneye verilecek olan takım, yedek takim yenidogan, yedek takım 3 ay, yedek uzun kol zibin, çorap-agiz silme bezleri - yedek alt - şeklinde poşet poşet yapıp üstüne yazdım o şekilde çantaya koyacağım. Sezeryan olacağı için eşimde hiç anlamayacağı için bu tarz şeylerden bu şekilde poşet poşet çok kolaylık olacak benim için. En azından aradığın şu poşetin içinde dediğimde tüm çantayı talan etmez..bugünde biberon ve sut makinasina bakacağım evdeki eksik parçası var mı diye
Onları da steril ederim duruma göre. Kenara koyarım. Dün bebek bezlerinin almıştım kargodan gelir herhalde
Çok mantıklı , henüz başlamamışken ben de alayım kilitli poşetlerden. Eşim değil de anneler eminim telaştan ,heyecandan her şeyi karıştıracak gibiler :) Şimdiden yatak odasında yatağını hazırlayalım hazır olsun diyorlar. Bu süreçte ben zaten yatamıyorum diye koltuğa geçiyordum. Kocamı da yerinden edeceklerKızlar ben akşam bebisin çantasına koyacağım kıyafetleri ayarladım.
Bir arkadaşımdan gördüğüm şekilde yaptım bu sefer. Kloroplast in bu kilitli poşetleri var buyuk boy. Onlardan aldım eşyaları parça parça üzerine not alarak içine koydum. Birinde ameliyathaneye verilecek olan takım, yedek takim yenidogan, yedek takım 3 ay, yedek uzun kol zibin, çorap-agiz silme bezleri - yedek alt - şeklinde poşet poşet yapıp üstüne yazdım o şekilde çantaya koyacağım. Sezeryan olacağı için eşimde hiç anlamayacağı için bu tarz şeylerden bu şekilde poşet poşet çok kolaylık olacak benim için. En azından aradığın şu poşetin içinde dediğimde tüm çantayı talan etmez..bugünde biberon ve sut makinasina bakacağım evdeki eksik parçası var mı diye
Onları da steril ederim duruma göre. Kenara koyarım. Dün bebek bezlerinin almıştım kargodan gelir herhalde
Kuzu olcumler tam cikmiyor, o yüzden üzme kendini. Mesela doktorum bana doğumdan 2 gün önce kilosu 2.900 dedi çocuk 3.560 doğdu . Çok moralini bozma hersey yolundaymış kuzu. Kontrol aradıklarını sıklastirmasi iyi olmuş senin de aklın kalmaz.Selam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
Yıkadım ütüleyim ayırdım poşetledim koydum kenara. Şimdi diğerlerini de halledeyim hepsini valize yerleştireceğim ki aklımda eksik kalmasın parça parça yapınca cok unutuyorum çünkü.tüm hazırlıklar tam gaz devam ediyor desenebende yıkadım ama ütülenip valize konacak bence de dediğin çok mantıklı canım ben organizer almıştım ama sonra kullanayım üstüne yazmak daha mantıklı geldi bana da hem yanımızdaki kişiye de kolaylık olur. Sterilizasyon işi benim de duruyor süt sağma mak. biberon emzik çok iş var çok bitse kafam rahatlayacak ama bitmiyor bir türlü
Canım hiç endişe etme , her şeyi bizimle çok detaylı paylaştıkları için ufak tefek sapmalar, aksiliklik gibi görünen ama onların genelinde alışkın olduğu durumlar gebeyi strese sokuyor. Düşünmemek, takılmamakta elde değil ama 37-38 zaten doğumun gerçekleştiği haftalar , kontrollü bir şekilde ilerleyecek süreç. Sen sağ salim kavuşacağın güne odaklan. O ana odaklan, bunları düşünmeSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
Aa çok sasirdim canim benim sıkma canını lütfen normalde böyle bir şey yoktu farkında olmadan bir enfeksiyon falan mi geçirdin acabaSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
Ben de gelecek kış için bundan aldım aşırı tatlı oluyorlar bunları giyince bebisler sağlıkla giydiklerini görelim insallah0-3 ay için ben de almadım, bu gönderdiğimin 18 aylık olanından aldım önümüzdeki kış için :) ama hala mart nisan ayları için kalın bir tulum alsam mı diye düşünüyorum. bir arkadasım kundaklı battaniye tarzı birşey verdi belki onunla idare ederim diye dusundum.
Ben oglumda aynen bu sekilde yaptim. Eşim, ablam, kayinvalidem yine de talan ettilerKızlar ben akşam bebisin çantasına koyacağım kıyafetleri ayarladım.
Sikma canini canim arkadasimin da.oldu oyle ama 1 hafta sonra doktor cagirdi ataga gecmisti. Yemesine baya dikkat etmisti. Gerci doktor yemeyle alakali degil demisti ama. Sen yine de sekerini yukseltmeyen seylere yuklen bir bakalim nasil olacak. Hem zsten cok az kalmis.dogumuna hic bir sey olmazSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
Canım evlenirken oluyor. Nikahtan sonra 1 yıl içinde kidemini alıp çıkabiliyorsun ama doğumda olmuyor diye biliyorum maalesef. Keşke olsa..canım yanlış biliyor olabilirim ama evliliğin ilk yılında ve çocuk olduğunda kişi işten ayrıldığında haklarını alabilir diye biliyorum. bir araştır istersen. Evlenmeden önce özelde çalışıyordum düğün tarihime kadar karıştılar benden önce doğum yapan arkadaşlara falan verilen sözlerin tutulmadığını falan gördüm. evlendiğim ilk yıl kpss ye çalıştım hiç birşey söylemeden istifa dilekçeme kanun maddesini de yazıp 15 gün daha çalışıp tüm haklarımı alıp çıktım aile birliğinin korunması muhabbeti var ya bu konuyu bir sor istersen haklarınız neden ziyan olsun o kadar emek vermişsin sonuçtaminseo canım sende bir bak istersen
canım sıkma canını sağlıkla gelecek minik kuzucuk inşallahSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
emzik kurtarıcı oluyor ya bebeği sakinleştirmede özellikle de gazlı bebeklerde benim kızımda 7 aya kadar kullandı attı bakalım bunda da deneyeceğim şansımıYıkadım ütüleyim ayırdım poşetledim koydum kenara. Şimdi diğerlerini de halledeyim hepsini valize yerleştireceğim ki aklımda eksik kalmasın parça parça yapınca cok unutuyorum çünkü.
Emzik alacaktım eşim kızda aldın da noldi hiç kullanmadın boşuna alma bosver dedi
bana %70 zam yapmışlar canım önce kabul ettim bugün liste verdiler elime maaş ödemesi yapacağım bir baktım 3 yıllık personel 2 yıllık personel hep aynı zam oranları hatta daha yüksek olan var ben 6 yıllık personelim. Sinirlerim bozuldu valla artık konuşmak dahi gelmiyor içimden. 28 i çıkıyorum hala yerime personel bulamadılar. 2 kişi geldi 3. günlerinde yapamayız deyip ayrıldılar.. bana yaptıkları teklifi anlatmıştım size şuan personel bulamadıkları için ne zaman geri döneceğimi falan sordular dönmeyeceğimi söyledim..Kizlar özel sektörde çalışanlar maaslariniza yüzde kaç zam aldınız merak ediyorum
Ablam 2 yıl önce doğumunda almıştı hiç kullanmadı. Geçen yıl diğer ablam doğum yaptı ona verdi oda hiç kullanmadı şuan bende kullanırmıyım bilmiyorum inşallah ihtiyaç olmaz da şarıl şarıl gelir sütümkızlar süt sağma makinesi alan var mı? çok lazım bir şey mi sizce
Ben henüz başlamadım haftasonu yıkayıp hafta içi ütülerim artık 35 e kadar yolu var diye düşünüyorum 33 teyim henüzKızlar hastane çantaları hazır mı?
Valla aynı durumdayız işe gelesim gelmiyor artık personel bulamamalarına da içten içe mutlu oluyorum. Gittikten sonra hiçbir telefona cevap vermeyeceğimi de açık açık belirttim. Daha önce bir kaç söylem olmuştu muhasebe en kolay personel bulunan bölüm vs. diye kariyerde eleman.nette falan aralığın 15 inden beri açık ilan henüz personel yokYok şuan bişey demedim karar verirsem yarin nst de sancım cikti dr um calismama izin vermiyor dicem
1 hafta erken çıkmış olucam en kötü 1 ay ücretsiz izin kullanirim birikimimden yerim parayı diyorum lanet olsun diyesim geliyor hepsine
Bizim sağlık ocağı pasazadeleri idrar testi yapmıyor
Valla şuan çok gerginim inan şuan bile çıkıp gidesim var emeklerime acıyorum başka bişey değil ki ben sırf iş aksamasin diye dr randevumu bile ctsi alan insanim ama işte insanlik kime yapıyorsun
Muhtemelen kuzum
Öyle yapıcam canım öğle yemeği bile yemedim sinirden. Dediğim gibi eğer çıkmaya karar verirsem aradaki farkı ücretsiz izin olarak kullanıp birikimden yerim napim. Çok sıkıldım bugün iyice soguttular. Bu ülkede kadın olmaktan nefret ediyorum. Kızımın ilerde avrupaya adım atabilmesi için elimden geleni yapıcam gerçekten.
Ah Ah birde Hatay'ı görseniz adım başı suriyeli işletme adım bir sürü mahalle komple suriyeli.. Allah yardımcımız olsun gerçekten biz azınlık kalacağız ülkede böyle devam ederseYok anladım canim onu ben ben de bunu görünce paylaştım kızamık vakası görmeden mezun olan asistan dr lar suan kizamikla boğuşuyor diye haber yapmışlar valla cok sinir bozucu. Eşim bugün nüfus müdürlüğüne gitti. Suriyeli kaynıyormus. Özel cevirmenleri varmış özel ilgileniyomus memurlar biz Türkler koyun gibi bekliyoruz diyo eşim nasıl sinir olmuş
üzülüyorum çok fazla savaş evet kötü birşey ama şuan bitti. Adamlar bayramda memleketlerine bayramlaşmaya gidiyorlar sonrasında geri geliyorlar. Benim yaptığım iş dolayısıyla yabancılarla çok fazla muhattabız.Geçen gün sordum dönmeyi düşünüyor musunuz diye yok Türkiye çok güzel diyor bana..O degil de Suriyeliler on yildir Turkiye'deler kizamik simdi mi hortladi onu bagdastiramadim
İrkci asla degilim ama sanki yeter gibi, savas falan da yok artik kendi vatanlarina donseler ne iyi olacak.Ozellikle kadin dogum ve cocuk poliklinikleri hep Suriyeli onlardan dolayi ozele gidiyoruz resmen.Yoksa yakinimda Sefket yilmaz arastirma hastanesi var ben de oraya giderdim, doktorlari da kotu degil ama Bursali olanlar bilir,ordaki kadin dogum poliklinigi sadece Suriyelilere hizmet veriyor
Benim doktorum özelde çok seviyorum doktorumu o sebeple o hastahanede yapacağım doğumumu testler ve ilaçlar hariç 9000 TL fiyat verdiler bana 12-13 bini bulur diye düşünüyorum. Bulunduğum bölge çok pahalı değil Allah'tan.. Gittiğim hastahane buranın en iyi özel hastahanesi ona rağmen fiyatı bu şekilde.kızlar siz devlette mi yoksa özelde mi doğum düşünüyorsunuz? bir de özelde fiyat sordunuz mu? ben normalde devlette isterdim ama muamele ve hizmetten dolayı hiç düşünmüyorum bile. zaten insan stres altında oluyor bir de o suratları çekmek istemiyorum devlette
Aynı durum bende de var gece yatmadan içip uyuyorum gece 3 defa mide yanmasından uyanıp tekrar içiyorum korkunç bir yanma zararlı değilmidir bebek için bu kadar içmek . Ben rennie duo kullanıyorum 3 kaşığa kadar içebilirsin demişti doktor ve eczacı ama ben abartıyorum ve dayanamıyorum umarım zararı yoktur.Kızlaaar 36. Haftaya girdimmmancak uzun zamandır mide asidinden dolayi gaviscon iciyordum sanki buz küpü yutmuşum gibi soguk bir yumru oturuyordu mideme ve gaviscon iyi geliyordu. 34. Haftadan itibaren arada kusmalarim olmaya basladi resmen asidi bile kusuyorum yemek borum asit yuzunden tahris olmus gibi agriyor bir de agzimdan geceleri ilk kez salya akiyor korkunc basina gelen oldu mu hic bagsurla savasirken basima bi de bu geldi kaynanam diyor bebek sacli olcak demekki diyor dogruluk payi ne bilmiyorum ama gaviscon bile artik etki etmiyor
Ablam yeni doğan hemşiresi bana özellikle emzik ve biberonu hastahaneye götürmememi söyledi hemşireler işin kolayına kaçıyorlar dedi. kaşık biberon yada şırınga ile versinler emmezse dedi. Ben o halimle bunu talep etmeyi düşünürmüyüm bilmiyorum yada oradakiler bunu düşünür mü emin değilim. 2 yeğenimde biri 2 biri 1 yaşında biberon ve emziği hiç almadılar.Yıkadım ütüleyim ayırdım poşetledim koydum kenara. Şimdi diğerlerini de halledeyim hepsini valize yerleştireceğim ki aklımda eksik kalmasın parça parça yapınca cok unutuyorum çünkü.
Emzik alacaktım eşim kızda aldın da noldi hiç kullanmadın boşuna alma bosver dedi
Oğlumun zamanında kullanmıştım. Çocuğun bir bakıcısı vardı o zamanlar, torbasını çıkarmak için açmaya kalkıp kırmıştıkorbell çöp kovası alıp kullanan var mı? indirime girmiş almayı düşünüyorum da başka alan var mı
Canim insallah sonrakine iyi beslenerek git hemen fark eder .. benimki de Karin cevresi bir hafta geri. Doktor normal dedi. Sizin vucut yapiniz oyleyse onun da etkisi oluyor. Genel olarak iyi ise tek buna takilma bence...Selam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi
canımmm selammm,aynen sık sık az beslenme düzeninin dogru olduguna inanmıyorum, aralıklı oruca ben de alışmıstım ama hamilelikle birlikte maalesef ara öğün yapmak şart oldu. acaba insülin direncin olabilir mi oyuzden aclık yüksek cıkıyor olabilir. en iyisi dedigin gibi doktorla görüşsen iyi olur
ya inanılmaz sevindim süper haber buucanımmm selammm,
ben hamileyimm
trasnfer oldum bu ay, aksam yıne kan verıcem artışa bakıcaz..
dua et saglıkla gelsın bebegım..
sen nasılsın,bebiş nasıl ?
ayy maşallaahh cok az kalmıs ya,ya inanılmaz sevindim süper haber buuhayırlısı olsun canım Allah sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin
iyiyim ben de cok şükür, 1 ayımız kaldı. Allah bekleyen, isteyen herkese saglıkla nasip etsin, senin için de hayırlı olan bu zamanmıs canım, mutlaka haberdar et yine :)
ultrason ölçümleri çok yanıltıyor hiç kafanı takma buna canım, herşey yolundaymıs. belki bebegin yapısı öyle olacak. artık son haftalara geldik, 37-38 gibi alsa zaten normal süreç, doğumdan sonra da toparlar moralini yüksek tut, doguma kadar da yemek düzenine daha çok dikkat edersinSelam kızlar moralim bozuldu birazKan akışı hareketler vs her şey iyi fakat karın çevresi 2 hafta geride çıktı. Doktor belli bir sebebi yok hamilelikte geçirilen kovid grip bile sebep olabiliyor dedi. Sıkı takip edecek bundan sonra eğer gerileme devam ederse 37-38 gibi alırım dedi