2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Çok haklısınız... Bende olsam ilgilenilmeyen bir yerde doğum yapmak istemem .

Yani kıdem gözetmeksizin maaş verilmesi zaten haksızlık bı de bunu ayrımcılıkla taclandirmislar. Sinirden sana zarar gelecek şeyler yapma bence ve bu işyerinde devam ediceksen doğum sonrası iznini düşün canım ama sana çok çok zor geliyorsa hiç de kendini zorlama 1/2 hafta erken başlasan suan çektiğin stresden daha az zarar verir

Çifte standart işte ben de iş bakmayı düşünüyorum kidemimi alir çıkarım nasılsa bu paralara her yerde iş var
Yazamadim gün içinde, ben de aynısını diyecektim. Anlaşmalı ayrilabiliyorsan tazminatini alıp ayrıl canim, daha mutlu calisacagin bir yere geçersin

Ay bu salya olayı bende de var bi süredir. Sabah bi uyanıyorum yastık kılıfım ıslanmış. Neden kaynaklanıyor acaba
Benimde ilk az az gelerek basladi sonra netten arastirdim hamilelikte salya artisi normal denilmis ustune cok dusmedim ancak zamanla mide asiti yanmami hissettim ve kusabildigim o asiti cikardigim zaman salya cok olmuyor ama kusmadigim gunler allahim uykumdan uyanip cenemi siliyorum resmen

Benim de bi ara çok mide yanmam oldu şuan yok çok şükür Şekerim çıkmasın diye beslenmeme dikkat ediyorum o olumlu etkiledi sanırım. Sen de yatmaya yakın bi şeyler yememeye çalış canım. Bebişlerin salya önlüklerinden giyicez yakında valla

Yok ayol resmen midemin korkusuna birak yatmaya yakin yemeyi normal ogunlerimi meyvelerimi bile yiyemiyorum yastigima naylon gercem yakinda

Benimde öyle canım Dr a da söyledim koku kaşıntı renk değişimi yoksa sorun yok normal dendi. Ki akintisiz günüm saatim yok her WC de havlu kağıt değişimi yapıyorum.
Bu yüzden kavga etmiştim eczacı ile. Doktor monurol vermişti baktım baska antibiyotik almış yazıyor. İlacı da almadan çıktım ve eczanede monurol vardı. Salak salak işler
Aynısını yaşadım geçen pazar hiç söylemiyor bu yok da şu aynı etken var diye urecare mı ne. Bende dedim yoksa almayacağım. Bizim burda başka eczaneye gittim yine aynı şey hiç söylemiyor reçete onaylansa mecbur kullanicaz bı de piyasada yok dedi yine almadım başka bı eczanede buldum. Tmm aynı etken olabilir ama daha önce kullandığımin aynısı olmasını tercih ederim yani. Sorgusuz sualsiz bakkal gibi bozuk para yerine sakız veriyolar resmen

Ben işyerinde çok konuşmayı sevmem patronlarla minimum muhattap olurum sadece iş için konuşurum ama bugün artık öyle bi noktaya geldim mi bağır çağır esip gürledim onlar da şok oldular
Başka şekillerde vereceğim derslerini. Yanıma işi öğrenmesi için verdikleri kişi yaşlı bi abi yeni birini almadılar ben bunlari yapamam diyip duruyor zaten sürekli beni arayacaklar ama bil bakalim kim telefonları açmayacak

Açma da zaten izindeyken aranmak kadar saçma bişey yok en sinir olduğum durum bu cidden. Madem yapamam diyo çok öğretmeye çalışma sende kendini yorma bari alt kademeden biri sanırım maaşı biraz artırıp geçici iş yapması işlerine gelmiş. Yeni birini alıp yeniden işe giriş işlemleriyle ugrasmamislar hep kolaya hep kolaya

Kızlar hastane çantaları hazır mı?
benim hazır değil, hastane çıkış setleri kargoda bekliyorum, bir de şöyle bir şey aldım gelsin yıkayıp hazırlicam. allahım bu bebek eşyaları neden bu kadar tatlı

Eklentiler

• 0248557811_1_1_1.jpg
    138,4 KB · Görüntüleme: 72
Danimarkada evde doğum seçeneği de var sanırım yanlış hatırlamıyorsam ebeler eve geliyormuş Instagram'da görmüştüm
Evet, 3 seçenek sunuyor ilk görüşmede ebe. Doğum boyunca aynı ebeyle 5 görüşme oluyor. Seçeneklerden biri de evde doğum, eğer hamilelikte bir risk görülmezse, evde doğum seçilebiliyor. Ebe gönderiyorlar o zaman eve, öyle takip ediliyor. Doğumun anne kendini nerede en rahat ve güvende hissederse orada iyi olacağına inanıyorlar. Şahsen bana göre değil evde doğum çünkü ben kendimi hastanede rahat hissederim. Buradaki hastanelerdeki doğum odalarında da küvet falan varmış mesela, öyle küvette doğum yapmak hastanede de mümkün. Hastane güvencesinde suda doğum yapabilirsem en güzeli olur diye düşünüyorum.

Yani tabii bazı konular Türkiye’ye göre çok garip. 5 aydaki detaylı ultrasondan sonra hiç ultrason yok, ebe kontrollerde göbeğimi mezurayla ölçüyor. Yani hangi çağdayız? Bana çok komik geliyor. Mesela bebeğin kilosu kaç, gelişimi nasıl olmuş onlara ultrasondan bakan yok. Göbek uygun büyüyorsa sıkıntı yok. Bir de elleriyle bebeğin pozisyonunu kontrol ediyorlar.

Genel olarak doğum yapanlar memnun anne çocuk yaşam istatistikleri de ülkenin çok iyi diye güvenmeye çalışıyorum ama arada burda hafta hafta kilo takibi görünce acaba bebişe daha çok bakmak gerekir mi diye düşünüyorum. Umarım sağlıklı güzel bir doğum olur. Benim şimdilik her şey normal doğum gibi gözüküyor ama kısmet tabii.
Benim de çok akıntım oluyor. Beklenen belirtilerden biri diye çok kafama takmadım ben.

Kızlar benim tüm vucütta aşırı kaşınma var gece bile uyutmuyor. Bu durumu yaşayan var mı? Eğer varsa nasıl bir yöntem kullanıyorsunuz geçmesi için?
Aşırı kaşınma, baş ağrısı ya da el ayakta aşırı şişlik 32. haftadan sonra dikkat edilmesi gereken bir şey dedi doktor bana. Bunlardan biri olursa ara, kontrole gel dedi. Ki burda öyle çok kontrole çağırmıyorlar. Önemli olabilir.

Hafif kaşınmaysa özellikle göbek ve memeler büyüdüğü için o bölgelerde oluyor benim de.

Tetanozu sormadılar dedim ama şimdi hatırladım ilk kontrolde doktor detaylı geçmiş, ailedeki hastalıkları, vs. sormuştu. Ben burada büyümediğim için benim aşılarımı da sormuştu. Tetanozu özellikle hatırlamıyorum ama şu çocukken olduğumuz aşıları, vs. sordu.

Doğum şans olduğundan burada da normal doğum yapıp, çok büyük yırtık olan, sorun yaşayan kadınlar var. Ama en azından kimsenin sıkıntıları parasızlıktan, çaresizlikten yaşamadığını bilmek toplum için iyi. Her bebek annesi babası ne olursa olsun, en iyi ilgiyi hak ediyor sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…