2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Maşallah canım çok güzel daha iyi olursunuz inşallah

Yok canım şuan için her şey stabil şükür, ben de ilk kez gördüm şaşırdım sonraki kontrolde bi soracağım

Sizleri korkutmamak için anlatmamıştım ama ptesi doktora gittiğimde doktorum şeker konusunda üstüne basa basa tekrar uyardı beni. Bi hastası 35.haftada 4600 gr küsürlerde doğum yapmış ama diyetine dikkat etmemiş ve diyabet hastalığıda varmış, bizler yine bu konuda şanslıyız aslında çok şükür diyabetimiz yok. Çok detaylı anlatmıcam yine ama özellikle uyardığı şey şeker bebeğin akciğer gelişimi için çok önemli rol oynuyomuş, bebeğin doğduğu an da verdiği solunumu etkileyebiliyomuş, bebeğinin o ilk an da ki solunumu için lütfen ama lütfen şekerine çok dikkat et, her sabah açlık şekerini özellikle takip et dedi.
Sonuçlarımın gayet iyi olduğunu söylememe rağmen yine de her gün takip etmemi istedi.
O yüzden o iğne olayı bence diyabet hastaları için olabilir. Bizim ki çok ileri derecede olmadığı için ihtiyaç duymuyolardır.

offf çok kilolu doğmuş cidden küveze mi almışlar peki bebeği ? inşallah sorunsuz hallederiz bu süreci

Canım progestan hormon aslında. Rahimde kasılma vs varsa onu yatistiriyor. Erken haftalarda düşük ve kanama tehlikesini öylesin diye son aylarda da erken doğumu önlesin kasılma kanama olmasin diye veriliyor. Bir sorun yokken de kullanilabilinir çünkü bir zarari yok doktorunuz zaten demiş önlem amaçlı diye. Progestan fitil doğumun şeklini etkileyen bir şey değil cnim içini rahat tut. Onun işlevi bebeği anne karnında güvenle tutunmasını sağlamak gibi düşün
Ama çok aklınızı kurcalıyorsa başka bir doktordan da görüş alın veya kendi doktorunuza bu aklinizdaki şüpheyi açık açık sorun.

Son düzenleme:
Hepinizin sağlıklı olmasına çok sevindim canım. minikler de en kısa zamanda toplayacaklardir eminim sezryan da süt biraz geç inebiliyor hiç stres yapma birazcık vücuduna zaman tanı ay valla çok duygusal oldum ya gözyaşım pıt

Evet baya zor oluyo bn ilk zaman sıkı bi sekilde biraktim herseyi ve psikolojimi cok etkiledi. Yavas yavas dengede tutmaya calisiyorum yediklerimi daha yeni yeni kacamak yapiyorum. Az kaldi ama sn bu sekersiz hayata alismadan beben kucagina gelicek sonra doya doya gelsin borekler gitsin bulgurlar

Iki valiz çıkar burdan:)bana da fikir oldu bu kadar çok alamam heralde yanıma kaynanam getirir heralde sonra
Bir kerette olmasada parça parça gelincede baya oluyor. Mesela ben kziimda elektrikli kahve makinasi vs hiç aklıma bile gelmedi ne bileyim dedim orda sıcak su buluruz akşam 9-10 kadar sorun yaşamadık ama sonra bulamayınca akrabaları arayıp istedik kahve fincanı kaşık vs onlar getirdi. Bu sefer ilk önce koyacağım

Hic kontrolde boyle bisey soylemedi ama icten gelen bi his. Yazarim tabi canim. Snn açılma da vardi cok şükür bu haftaya kadar geldin biraz daha sabretsin minik
Ne yaptın canım ben de doktora gittim haraketler bugün de çok az dı ama her şey normal çok şükür nstm de güzel çıktı açılmam var hala ama ilerlememiş 1 cm bile değilmiş aynı duruyor.

Çok düzensiz olanlarda o canım. Mesela kontrol altına alınamayanlar var, nasıl anlatayım hani amniyon sıvı miktarını şeker yükseltiyor ya, suyu fazla olan ama şekeri diyetle kontrol alınanlardan beklenen durum amniyon sıvının sinir değerine dönmesi ama kiminde dönmüyor. Bu da erken doğuma sebep oluyormuş. Veya çok çok yüksek olanlarda sıringayla su boşaltması yapılıyormuş ( çok nadir olarak) erken doğum riski olanlara ciğer geliştirici yapılıyor. Benim kızda şekere bağlı suyum yüksekti o zaman demislerdi diyetle kontrol altına alalım şekeri su azalabilir azalmazsa erken doğumu tetikler bir çok soruna yol açabilir. Yanlış bir tek ciğere etki etmiyor şeker. Kızım doğduktan sonra ilk kontrolünde ben prof.a götürdüm.(çocuk yoğun bakımda görev alan bir hoca, fakülteden ayrılıp kendi klinigini acmisti) gebelik şekerim var deyince bir sürü test istemişti kziimdan. Bunlar neydi tüm batın, yumuşak doku, kalp ve omurga . Omurgasal, ve yumuşak doku hasarları olabiliyormuş, kalp kapakcik sorunları veya ritm sorunları olabiliyormuş ve bu sorunlar gebelik şekeri olan hamileliklerde oran daha yüksekmiş. Bizimki önlem amaçlı istemişti hepsini yaptirdik normal çıkmıştı.
Birde şeker bebeğe çok kilo aldırıyor. O yüzden kontrol altına alınmanlar genelde bebekler çok iri oluyor ve erken doğuyor. Erken doğduğu için ciğer tam gelişmemiş oluyor. 37.haftaya kadar gelişiyor cigerler. Kimi yerde 38 yazıyor. Bebek ne kadar erken doğarsa o kadar solunum sıkıntısı çekip kuvezde destek görmesi gerekiyor. Sorun yaşanmasın diye geliştirici vuruyorlar aslında. Şeker ciğer gelişimini engellemiyor diye biliyorum. Erken doğmaya sebep oluyor.

Son düzenleme:
Bugün aldığım en güzel haber canım çok şükür sağlıkla geldiler 1 hafta en fazla 10 gün sonra verirler bebişlerini. Sütün gelmediğinde duş al derler sıcak suyla o kadar kaynar değil tabi ılığa yakın inan hemen gelecektir sütün merak etme kuzum. Ara ara yaz bize dinlen tabi öncesinde. Çok öpüyorum sizi canım

offf çok kilolu doğmuş cidden küveze mi almışlar peki bebeği ? inşallah sorunsuz hallederiz bu süreci
İnşaAllah canım inşaAllah az bi yolumuz kaldı Allahın izniyle
şu diyet olayı gerçekten önemli, keşke o annemizde diyet yapsaydı ama hiç dikkat etmemiş maalesef, doktorum amacım seni korkutmak değil bilgi vermek dedi ama yine de korkmadım desem yalan olur kendiside çok üzgün anlattı o yüzden etkilendim biraz. Bebekte farklı bi durumda ama yakında iyi olucak inşaAllah dedi

Aynen sansim yaver gitti hasta orda el mahkum bekliyo onlar tartisma pesinde hey yarabbi

Canim ben aksamlari ekmek yemiyorum. Mesela dun aksam 2 tavuk but 4 5 elma dilimi seklinde patates yaninda 4 5 kasik pilav yedim, tursu. Senin parmaktan yaptigin.ölcume bakilirsa demek varmis şekerin. Neyseki haftan cok az kalmis yoksa bu şeker işi zor ya Allah yardimcisi olsun olanlarin. Tabi sen şuan yeni yaptigin icin zorlaniyorsundur ama zamanla alisirsin.

O zamanlar diyetle suyun düzene girmiş miydi peki? Doğumdan sonra bizden de yine bu tarz testler istenir mi ki.
Benim suyum son kontrolumde düzene girmişti çok şükür ama tedbir amaçlı ben de mi ilk kontrolu iyi bi doktorda yaptırsam

Kizlar silinebilir alt acma bezi aldiniz mi. Şoka gelmisti hosuma da gitti 99 tlydi kararsiz kaldim almadim olmadi Eşime soylerim o alir da acaba baska marka daha mi iyi olur diye almadan ciktim. Gorsel ekledim tabi tam cekemedim ama bu sekildeydi. Hamur diye bir markada var onun da urunleri guzel oluyor. Guzel oyuncaklarda gelmisti kule yapmali oyuncaklar renkli renkli oğlumda almistim. cok seviyordu halkalari takmaya calisiyordu falan oyalaniyordu baya

Eklentiler

• 20230119_141259.jpg
    90,2 KB · Görüntüleme: 82
  • 20230119_141253.jpg
    60,3 KB · Görüntüleme: 78
Ne yaptın canım ben de doktora gittim haraketler bugün de çok az dı ama her şey normal çok şükür nstm de güzel çıktı açılmam var hala ama ilerlememiş 1 cm bile değilmiş aynı duruyor.
Cok sukur canim acilmada ilerleme olmamasi guzel Gittim canim dr a soyledim oyle oldugunda hemen gel nst yle bakalim erken dogum habercisi olabilir sanci cikarsa ona gore ilerleriz dedi. Insallah sıklasmaz bu durum Suan benim bebek de iyi hareketleri falan alttan idrara baski yapiyo bugun mesela sertlesme olmadi. Kilosuna da cok iyi almis dedi. 1 haftada 280 gr almis. Balik yemeye devam

Offf menü iyiymiş heee akşama bundan yapayım bu arada prinç pilavı benim şekeri yükseltmiyo, dün hem öğlen hem akşam yedim 2.saatim 90 çıktı.
Beni sanırım en çok etkileyen tam tahıllı ekmek hariç tüm ekmekler, hamur işi, havuç ve kırmızı lahana. Menümde bunlar olduğunda şekerim direk 130-140larda çıkıyo

Bu yediklerinle kaç çıktı şekerin cnm ? Ben bir saat önce 6 kaşık kısır 3-4 tane acur turşu ve 1 küçük kepçe çorba içtim 1 saat 20 dk sonra 154 çıktı şekerim ki sabah ara öğünümü de yapmayı unuttum. Öfffff ya çok illet bu şeker gerçekten. Ne yesem yüksek çıkıyor. Yediğim porsiyonlar çok küçük. Bu şekilde çocuk bile çok az kilo alıyor ama suyum biraz fazla.

Ben geçen ay ebebekten indirimdeyken almıştım şimdi baktım 80₺ olmuş ebebektende bakabilirsin canım

Eklentiler

• 73C4EDCC-8588-4732-8103-0AEE4C1783F1.jpeg
    93 KB · Görüntüleme: 70
  • C48754B1-66A4-4884-AFD0-676FCED3878A.jpeg
    113,4 KB · Görüntüleme: 70
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…