2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Günaydın kızlar dön dön bir türlü dogru uyku pozisyonunu bulamadığım bir günden daha merhaba 😂 sabah tartıldım +8 kiloyla devam ediyorum 30.haftam bugun iyi mi sizce yoksa biraz abartmış miyim sanki🤔 bir de ilk çatlaklarımı gördüm karnımın alt tarafını ihmal etmişim sanırım 😓 alinden bana hatıra kalacaklar umarım daha da artmazlar 🙏🏻💜

Günaydın kızlar. Sabahın köründe baldırıma giren kramplar yüzünden uyandım ve tabiki de açlıktan da 😒 Kahvaltı mı yaptım sayılır:))) sona yaklaştıkça şikayetler artıyor. Bebek hiç uyumuyor sanki. Karnımın her yerinde kıpırdıyor. O ayaklarını belime kadar götürüyor sanki. 🙃😀😀😏😏😏
Günaydın ☺️ son günlerde ben de aynı durumdayım,ne tarafıma yatsam o tarafım agrıyor,bi gerinme-esneme hareketinde kramp giriyor bacağıma,deliksiz uyku uyuyamıyorum artık.Bebek de uyumuyor gece boyu kıpır kıpır,alta alta vuruyor 🙄mide bulantım da arttı iki gündür,bi taraftan yanma 😒

Aslinda boyle seyler daha iyimis rahim toparlansin diye.Genelde Sadece karnimiz oparlansin diye karin bolgesine yogunlasiyoruz.
Aynen aslında korsenin amaci karından ziyade rahimi toparlaması sanırım bu tarz bütün ürünler daha etkili ve kullanışlı olabilir🤔
KV ve annem sarıp difrize koymuşlar canım daha önceden de annemle kv yapınca bana veriyorlardı çalıştığım için pratik olsun diye difrize koyuyordum orda alıp pişiriyordum çokta güzel oluyordu. Hiç difrizde bekletilmiş gibi olmuyor merak etme kuzum.
Ben de cumartesi akşamı yapıcam bakalım inşallah güzel olur🥰
Ben kızımda taktım 1 hafta 10 gün kadar daha da takmadım ama ameliyattan hemen sonra mı taktım yoksa bir kaç gün sonra mı taktım İnan hiç hatırlamıyorum kaç gün sonra takabilirim doktoruma soracağım. Buna benzer takmıştım gayet güzel toparlandım sarkmam olmadı çok şükür biraz buruşuk duruyor ama 40 ona kadar geçiyor o kalıcı olmuyor.
Ben kendimi tanıdığım için bu tarzlara hiç bakmadım canım sıkıntıya hiç gelemiyorum kıyafette 😮‍💨 Sanırım tayt tarzı olanlar benim için daha kullanışlı olacaktır bi de rahimi de alttan sıkacağı için rahim de hızlı toparlar
tabii ki ben bir buzluk stokçusuyum 😅 teyzemler falan da çok yapar. paketlerken düzenli paketleyip tencereye de düzenli bırakırsan bir de pişirirken üstüne zeytinyağı gezdirip limon damlatırsan 👌🏼👌🏼👌🏼 5 dk önce sarıp da pişirmişsin gibi oluyor.
Pisirirken buzlu mu koyuyorsun kuzum tencereye? Birde teyzenler içini kavurarak mı yapıyorlar?😅

Tam 5 yılımı aldı😥😥😥 hemde hiç vazgeçmeden, gece gündüz aklımda olan tek şey buydu, bazı günler araştırmaktan gözlerim kan çanağına dönüyordu. Piskolojik olarak çökmüştüm. Etrafımda bana "daha çocuk yapmadınız mı" gibi soru soran insanları bir çırpıda silip atabilecek kapasiteye gelmiştim (niyetleri iyi bile olsa benim ruhum Piskolojim bu soruyu kaldırmıyordu).
Gitmediğim doktor kalmadı, çoğundan aldığım cevap "sana panodol bile vermem ben hormonların saat gibi çalışıyor-yapabilecek bir müdahalede gözükmüyor- çok sağlıklısınız zamana bırakın v.s" oldu.
Bunlara rağmen doktorların gerek görmediği halde kendi isteğimle histeroskopi bile oldum, bir sorun bulunamadı.
En son rutin yaptığım smear testi için sıradan bir doktora gitmiştim, prof doçent değildi, ona bahsettiğimde geçmiş hormon tahlillerimi istedi, ve şöyle dedi "prolaktin değerin sınırı geçmiyor evet normalde biz buna ilaç vermeyiz ama ya tedavi tutarsa bir deneyelim zararı olmaz diyerek (espri gibi) doxtinex hap vermişti. Hapı haftada 1 içiyordum ve 2. İçtiğimde hamile kalmıştım.
Velhasıl kelam çocuk yapmak benim için öyle zordu ki, Allahım bundan sonrasını kolay eylesin inşallah 🙏🙏🙏
Hayatımdaki en büyük tecrübelerimi bu yolda kazandım, bu çaba bu koca 5 yıl beni öyle büyüttü ki... Allahım düşmanıma yaşatmasın.
Biraz iç döküş gibi oldu kızlar, hüzünlendim kusura bakmayın uzun oldu.
Sizleri Seviyorum 🌷
sonucu güzel olmuş canım maşallah durmamış elinden geleni yapmışssın Rabbim de nasip etmiş sana evlat bence bu hayattaki en büyük sınavlardan biri Rabbim sağlıcakla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah :dua:
Kızlar daha önce deneyen mutlaka olmuştur. Difrizde sarma sakladınız mı hiç ? Pişirince dağılıp pirinçleri kırılıyor mu ? Biz hep taze taze yapar yeriz difrizde hiç denemedim ama doğum için yapmak istiyorum biraz elimin altında dursun diye. Fikirlere açığım :dondurma:
canım ben fazla sardığımda atıyorum ama ben normal yaptığımda da difriz için yaptığımda iç harcını çok az pişiriyorum pilav gibi olmayacak ama birde pişirmeden 30 dk önce çıkarıyorum sonra pişiriyorum üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ile gayette lezzetli oluyor birde difrizde buzluk kapları ile saklıyorum koku sinmesin diye:super:
Kızlar merhaba,

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yarın inşallah bebislerini kucağıma alacağım 🐣🐣🐣
Maalesef çoğul gebelikte çocukların anesteziden etkilenme ihtimali fazla olduğu için spinal anestezi olmam gerekiyormuş yani en korktuğum şey olacak ne yazıkki 🙈 neyse ki kendimi biraz sakinlestiriyorum kesikten korkarım ben ama düşünmeyeceğim 🙈 bana cok dua edin ben de size cok dua ediyorum 🥰🤲🤲🤲
canım dualarımız seninle hiç korkma bence bebeklerini doğum anında görüyor olmak senin için en güzel anı olacak Rabbim sağlıcakla yavrularına kavuşmayı nasip etsin bizleri de unutma dua et ayrıca haberdar da et çok meraktayız grubumuzun ilk minikleri geliyor 3 ü birden :dua::KK200::emir_bebek::nazar:
Günaydın kızlar dön dön bir türlü dogru uyku pozisyonunu bulamadığım bir günden daha merhaba 😂 sabah tartıldım +8 kiloyla devam ediyorum 30.haftam bugun iyi mi sizce yoksa biraz abartmış miyim sanki🤔 bir de ilk çatlaklarımı gördüm karnımın alt tarafını ihmal etmişim sanırım 😓 alinden bana hatıra kalacaklar umarım daha da artmazlar 🙏🏻💜
ayyy hepimiz aynı durumdayız canım uyku ve dönmeler çok sıkıntılı. :KK43: bence 8 kilo gayet iyi stres yapma kendine :super:
Günaydın kızlar ☀️ Gece yine bi uyandım sırt üstü uyuyorum böyle zamanlarda çok vicdan azabı yaşıyorum ya🥺 İnşallah uzun süre öyle uyumamışımdır bebek sıkıntıya girmemiştir diye bi ton düşünce geçiyor kafamdan 😿
bende de oluyor canım sağ ve sol tarafım artık uyuşunca herhalde sırt üstü yatıyorum bir uyanıyorum hemen dön dön diye dönmek de bir problem zaten :KK70:

canım ben fazla sardığımda atıyorum ama ben normal yaptığımda da difriz için yaptığımda iç harcını çok az pişiriyorum pilav gibi olmayacak ama birde pişirmeden 30 dk önce çıkarıyorum sonra pişiriyorum üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ile gayette lezzetli oluyor birde difrizde buzluk kapları ile saklıyorum koku sinmesin diye:super:
buzluk kaplarım var canım ben de onla koyayım pirinci hafif suyla öldürmek mantıklı geldi bana da
bende de oluyor canım sağ ve sol tarafım artık uyuşunca herhalde sırt üstü yatıyorum bir uyanıyorum hemen dön dön diye dönmek de bir problem zaten :KK70:
valla aynı sırtım rahat olmak istiyor nasıl güzel geliyor öyle uyumak:KK17:

Kızlar sabah doktorumla konuştuk sonuçlar için aradı çıktı mı diye, ben de geçen gittiğimizde unuttum doğum olayını konuşmayı onu da sordum. Sen nasıl istiyorsan doğum şekli öyle olacak dedi. Yani nasipse bir aksilik, sağlık problemi, zaruri bir sebep olmazsa kendi sancılarımı bekleyeceğim artık gerisi nasıl ilerleyecek biraz şansa kalıyor :dondurma: Hastane için de okeyleştik 3. basamak yenidoğan yoğunbakımı olan bir hastanede olacak doğum. Çok heyecanlı bunları konuşuyor olmak baya az kaldı kızlar:KK68:

Kızlar sabah doktorumla konuştuk sonuçlar için aradı çıktı mı diye, ben de geçen gittiğimizde unuttum doğum olayını konuşmayı onu da sordum. Sen nasıl istiyorsan doğum şekli öyle olacak dedi. Yani nasipse bir aksilik, sağlık problemi, zaruri bir sebep olmazsa kendi sancılarımı bekleyeceğim artık gerisi nasıl ilerleyecek biraz şansa kalıyor :dondurma: Hastane için de okeyleştik 3. basamak yenidoğan yoğunbakımı olan bir hastanede olacak doğum. Çok heyecanlı bunları konuşuyor olmak baya az kaldı kızlar:KK68:
Hadi inşallah canım, sağ salim kendi sancılarımız gelse de doğursak.
Instagramda bir doktor takip ediyorum 36. Haftadan itibaren normal doğum için yapılacak hareketleri gösteriyor. 36 hafta hurma + egzersizler ile giriş yapalım 🤗

Hadi inşallah canım, sağ salim kendi sancılarımız gelse de doğursak.
Instagramda bir doktor takip ediyorum 36. Haftadan itibaren normal doğum için yapılacak hareketleri gösteriyor. 36 hafta hurma + egzersizler ile giriş yapalım 🤗
İnşallah canım rabbim hayırlısı ile nasip etsin hepimize tek duam :dua: atsana canım sayfayı ben de bakayım bi :KK72:

Kızlar merhaba,

Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim. Yarın inşallah bebislerini kucağıma alacağım 🐣🐣🐣
Maalesef çoğul gebelikte çocukların anesteziden etkilenme ihtimali fazla olduğu için spinal anestezi olmam gerekiyormuş yani en korktuğum şey olacak ne yazıkki 🙈 neyse ki kendimi biraz sakinlestiriyorum kesikten korkarım ben ama düşünmeyeceğim 🙈 bana cok dua edin ben de size cok dua ediyorum 🥰🤲🤲🤲
ayy ne diyosun :KK70: o kadar uzak kalmışım ki.. dualarımız seninle canım.. sağlıkla kavuşursun bebelerine. Sn yapılanları düşünme zaten düşünebileceğini sanmıyorum o heyecanla 1...2...3 derkeen bebeler yanağında :KK70:

Pisirirken buzlu mu koyuyorsun kuzum tencereye? Birde teyzenler içini kavurarak mı yapıyorlar?😅
biz hep az kavurarak yapıyoruz içini. buzlu koyma olayı da yani HEYECANLIYIM HEYECANLIYIM ın dediği gibi bi yarım saat önce çıkarsan tabii tencereye daha güzel dizilir pişince alırken vs sıkıntı olmaz ama zaman olmayınca buzlu da pişiriyorum yani ben 😅😅

Günaydın kızlar ☀️ Gece yine bi uyandım sırt üstü uyuyorum böyle zamanlarda çok vicdan azabı yaşıyorum ya🥺 İnşallah uzun süre öyle uyumamışımdır bebek sıkıntıya girmemiştir diye bi ton düşünce geçiyor kafamdan 😿
Bende de oluyor canım genelde sırt üstü uyanıyorum. Gün içinde sırt üstü uzanınca rahatsız oluyorum ama gece farkında olmuyoruz

Günaydın, yaklaşık 3 gecedir ben de uyumuyorum desem yeridir. Karnım inanılmaz ağırlaştı. Sağa sola dönmem o kadar zor ki. Bir de gece kalkliyorum elim uyuşmuş. Yaşım geçtikçe hamilelik daha zor oluyor sanırım. Oğlanın tekmeleri hiç saymıyorum bile kavurgami tekmeliyor bazen 😔
Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyorum canım. Hel kalkıyorum geceleri kramp giriyor yatarken ayaklarıma. O tekmeler yüzünden sürekli wc ye gitme ihtiyacı duyuyorum baskı yapıyor idrar keseme 😒
sen 8 kg aldığın için biraz abarttım mı diyorsun ben öleyim o zaman 20 kg aldım doğuma kadar da almaya devam ederim canım😁 valla çok iyi almışsın kiloyu hiç stres yapma kendine dert çıkartma :)))) çatlaklara gelince daha oluşmadı bende görünmüyor doktorum da yok demişti. Ama bazıları doğuma doğru oldu diyorlar bende korkuyorum doğuma doğru olur diye 😀
Günaydın ☺️ son günlerde ben de aynı durumdayım,ne tarafıma yatsam o tarafım agrıyor,bi gerinme-esneme hareketinde kramp giriyor bacağıma,deliksiz uyku uyuyamıyorum artık.Bebek de uyumuyor gece boyu kıpır kıpır,alta alta vuruyor 🙄mide bulantım da arttı iki gündür,bi taraftan yanma 😒
benimde bulantım var sabahları yarım zofer alıyorum 2 gün kullanmasam hayattan soğuyorum hasta gibi mide bulantısı iştahsızlık halsizlik yaşıyorum o iyi geliyor. Mide yanması berbat bişi bebek yukarıya kadar vuruyor mideme baskı yapıyor ağzıma geliyor her şey özellikle geceleri 😒
canım bende bazen uyanıyorum sırt üstü dönmüşüm bilmiyorum genelde sağıma soluma uyuyorum ama. Doğumdan sonra dikişlerim iyi olduğunda yüz üstü yatacağım günleri iple çekiyorum şu an:)))

Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyorum canım. Hel kalkıyorum geceleri kramp giriyor yatarken ayaklarıma. O tekmeler yüzünden sürekli wc ye gitme ihtiyacı duyuyorum baskı yapıyor idrar keseme 😒

sen 8 kg aldığın için biraz abarttım mı diyorsun ben öleyim o zaman 20 kg aldım doğuma kadar da almaya devam ederim canım😁 valla çok iyi almışsın kiloyu hiç stres yapma kendine dert çıkartma :)))) çatlaklara gelince daha oluşmadı bende görünmüyor doktorum da yok demişti. Ama bazıları doğuma doğru oldu diyorlar bende korkuyorum doğuma doğru olur diye 😀

benimde bulantım var sabahları yarım zofer alıyorum 2 gün kullanmasam hayattan soğuyorum hasta gibi mide bulantısı iştahsızlık halsizlik yaşıyorum o iyi geliyor. Mide yanması berbat bişi bebek yukarıya kadar vuruyor mideme baskı yapıyor ağzıma geliyor her şey özellikle geceleri 😒

canım bende bazen uyanıyorum sırt üstü dönmüşüm bilmiyorum genelde sağıma soluma uyuyorum ama. Doğumdan sonra dikişlerim iyi olduğunda yüz üstü yatacağım günleri iple çekiyorum şu an:)))
Yaa canımcım ama senin boyun var benim boy 158 küçük şişko bir patates gibiyim şu an bile 🤣🤣🤣

Kızlar baby turco bezlerde kampanya var ben aldım sizede atıyorum ilgilenen varsa bakabilir 😌😍😘😘

Eklentiler

• Screenshot_2023-01-18-11-36-40-024_com.google.android.gm.jpg
    Screenshot_2023-01-18-11-36-40-024_com.google.android.gm.jpg
    56,8 KB · Görüntüleme: 42
Keşke kontrol mekanizması olsa da farketsek sırf bu yüzden asprini yatarken içmeye başladım daha etkili olsun diye
Yastık kullanıyo muydun canım ? ben sanırım alıştım genelde kalktığımda sol omzumun ağrısıyla uyanıyorum nadir sırt üstü kalkıyorum. Gerçi ben eşime söylemiştim beni sırtüstü görürsen çevir diye o da uyanırım korkusuyla çevirmiyo sırtını bana yaslıyo ki dönmeyeyim bi nevi yastık görevi :) Eğer yastık kullanmıyosan onu bi dene .

X