Aslında en mantıklısı hiç bebeği salona getirmemek misafir gelince. Oda da uyuyorsa kalsınBirde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler
Tabi canim doktorlarimizdan etkileniyoruz ama son anda dogum esnasinda da bile donen var belli olmaz ki. Genel de soylenen 31. Hafta da donmeye baslar 35. Haftadan itibaren donmesi zorYa doktorun yaklasım tarzı boyle düşündürüyor sanırım , dönmesi gerekıyordu simdiye kadar dönmemiş dönedebilir dedi ama fikir olarak dönmez gibi daha agırlıklı bir uslupla ifade etti benım doktorum sanırım o yuzden oyle düşünüyor insan
Sen abartmıyorsun seni çok cooook iyi anlıyorum, benim başımdan inan daha densizi var. Gece yarısı eşimi arayıp özele gitmeyin orda sezeryana alirlar devlete gidin diyecek kadar , söz sahibi sananYa benim sezeryan dogumdu o sira baska kadinda benden yaşca buyuk baska doktorun sezeryanina girdi. Sonra ciktik odalarimiza kadin benim yan odamda. Her doktorun hastayi ayaga kaldirma suresi farkli benim 6 saat sonra kalkmama izin verildi. Kayinvalidem gelmis o kadini bana anlatiyor o senden yaşça buyuk ama senden iyi sonra gelmis o taburcu oldu diyor. Ya dedim nasil taburcu olacak oyle bir sey olamaz senin yanlisin var yataktayim oyle de soylediklerine sinirlendim icten ice. Sonra.hemsire geldi sor dedim hemsireye hadi taburcu olunuyormuymus hemsire ye sordu hemsire dedi odasini degistirdik oyle yuzu degisti mahcup oldu. Ablam eve ugramisti ablam gelene kadar yanimdaydi can agrisi bir taraftan canimi sikan vir taraftanSagolsun evde hizmeti cok gyzeldi ama sanki normal dogum yapmamisim suc islemisiz gibi oldu. Bu sefer ablamin kucuk coxugu var yanimda gece kalamaz esime gecen sen kal dedim. Bazen diyorum biz mi abartiyoruz insanlarin soylediklerini yoksa insanlar mi hakikaten dusuncesiz. Hasta yatakta bir insana oyle konusulmaz
Memorial ne kadar oldu acabaa sormaya korkuyorumKızlar bu arada Medical park Ankara için dogum fiyatı sordum 20 bin dediler
Oy maşallah canım yaaKızlar iyi akşamlar, biraz önce kontrolden geldim, sat a göre 27+6 ama ultrasonda 27+4 çıktı, bebeğim 1120 gr - 36 cm olmuşrahim ağzı uzunluğum 4 cm üzeri çıktı.
Herşey yolunda gidiyor çok şükür, inşallah hiçbir problem çıkmadan hepimiz sağlıcakla doğururuz
Video çekmiştim ondan kareler aldım
Her dururuşu bebeği değiştiriyor.
Eki Görüntüle 3186715 Eki Görüntüle 3186714 Eki Görüntüle 3186716
O zaman doktor yazmıştı ama baya oldu. Ortopedi miydi acaba sinir cerrahı mı..? Hatırlayamadım. El bilek ateli diye geçiyormuş, baktım şimdi.Çok teşekkür ederimbilekliği doktor mu yazdi sizmi temin ettiniz?
Neyse ki hiçbirini hatırlamıyoruz büyüyünceBi de ben bebeklerin doğduğu ana çok üzülüyorum yaDüşünsene 39 hafta bi yerde büyüyorsun alışıyorsun, sonra bir el gelip seni ordan koparıyor hoop bilmediğin bir dünya, ışıklar, sesler, yüzler. Sonra o yeni dünyaya alışma çabaları. Organların yeni bi hayata alışmaya çalışıyor. Miden yanıyor, gaz sancın oluyor ne olduğunu bilmiyorsun yapabildiğin tek şey ağlamak ve bi kadına muhtaçsın o da sana bakmazsa yapayalnızsın.
Ah canım benziyoruz o konuda. Ben de her şey planlı olsun istiyorum. Bu sefer düşün düşün altından kalkamıyorum. Çok strese giriyorum düşünmekten ama planlamayınca ya da planladığım gibi olmazsa da daha çok strese gireceğim.. Ben haftasonu olsun istiyorum doğum. Annemler ablamlar şehir dışından gelecekler. Sonrasında bir kaç gün oğlanı okula göndermem diyorum. Belki de 1 hafta, bilmiyorum. O artık nasıl isterse.. Okula o anda çok önem veremeyeceğim. Kardeşiyle olmak isteyecek mutlaka. Bir nebze alışması için de iyi olacak. Gerçi benimki daha 2. sınıf hani. En çok sonrası işe dönüş stresi şu bu.. Onları düşünüp stres oluyorum. Maddi olarak okul fiyatları malum.. Bir de bakıcı falan.. O, okuldan da masraflı.. Bu arada 2. sezaryen daha mı kötü olur yoksa daha mı alışık oluruz da daha kolay mı atlatırız...? Onun da stresine giriyorum arada.. Düşünceler düşünceler...Kızımı ihmal etmekten de korkuyorum dediğin gibi. Elimden geldiğince ihmal etmemeye çalışacağım onu. Doğumla birlikte 1 hafta da toparlarsam kendimi yeter. İkisiylede ilgilenirim diye düşünüyorum. Neyseki sınav zamanlarına falan denk gelmeyecek sömestir tatilinden yeni çıkmış olacaklar. Doğum yaptığım gün okula gitmek istemiyor illaki yanımda olacak. Sezaryende ayarlarsam perşembe yaptıracağım perşembe cuma gitmez okula haftasonuyla da birleştiririz 2 gün gitmemiş olur. Aman birsürü şey bar düşündüğüm hepsini düşünmekte yoruyor sanırım bizi. Ayrı ayrı şeyler düşünüyoruz Kafam çok dolu daha yaşamadan yaşayacaklarımın planlarını yapmaya çalışıyorum o da yoruyor beni :)
Peki bu milleti nasıl savacağız taktikleri önceden ayarlamak lazım. Ben eşime dün dedim birinci derece dışında kimse istemiyorum diye. Eşimin tarafında maşallah aşiret gibi kalabalıklar. Tam doğumdan sonra iki ay kapanma gelse de kimse gelemeseAslında en mantıklısı hiç bebeği salona getirmemek misafir gelince. Oda da uyuyorsa kalsıngörmek isteyen yarım salise baksın çıksın.
Maşallah maşallahKızlar kontrolden geldim herşey yolunda çok şükür popo ustu duruyor ayaklar asagida baskı yapar endiselenme dedi. Pozisyon degistirir mi dedim daha degisir dedi ki insallah degisir sezeryandan cok korkuyorum cunküoğlusum kendisini göstermedi arkası dönüktü tercih onun tabi ki doktorumda sagolsun haftaya gel tekrar bakalım dedi. Bir sonraki randevu da 32. Haftada olur dedi
Ay bunlar nasıl insanlar yaaBirde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler
canım ben 2018 de özeldeki doktorum şehir dışında olduğu için orada da bilmediğim doktor doğumumu yaptıracak birde bayram olduğu için devlette yaptım kurban bayramının 3. günü olduğu için doktor azdı gelip ara ara kontrol ediyordu ama ağırlıklı olarak intörnler ilgilendi en son doğumhaneye alındığımda geldi doğum için birde iç dikişimi doktor attı ben çok sorun yaşamadım ama devletteki en büyük problem çok fazla gelip giden bakan var mahremiyet sıkıntılı bence gerçi bu süreç özelde nasıl oluyor onu da bilemiyorum tabi bu sefer de bir aksilik olmazsa özeli deneyimleyeceğim karar senin hastaneden hastaneye bile değişebilir ben ankara dayım.Devlette normal doğum yapan var mı veya özel ve devlette her ikisinde normal doğumu deneyip fikir beyan edebilecek olan var mı ? Devlet hastanesinde normal doğum kötü mü gerçekten doktorda normal doğumda bulunuyor mu yoksa riskli bir durum var ise mi gelıyor yalnızca
Birde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler
Evet az değil sonuçta ben 25 bine bebeğin ve kızımın ihtiyaçlarını alırım. 2 gün durmak için 5 yıldızlı otel gibi vermek istemiyorum açıkçası ve o kdar sene bu sektörün içinde çalışmışken hem de. 18 olsa o da kabul sırf kendi doktorum yalsın diye sezaryanımı ama 25/40 lardan bahsediliyor bu da göz göre göre enayilik olacak. Diyorum ya 8/10 bin arası bile yaptırırım hemde tam kapsamlı hastanede. Artık doktorumla konuşacağım cumartesi olmazda doğumumu başka yerde yaptıracağımCanım akışına bırak o kadar detaylı düşünme boşuna kendini strese sokmaktan başka bir şey değil. Olması gereken nasılsa öyle olacak her şey biz ne kadar kurgulasakta. Kızının okulunun iznine kadar düşünme sal kafanı 1 gün 2 gün gitmez okula hiç bişey kaybetmez. Hastane de maddi ve konfor olarak neresi uygunsa orada yap doğumunu doktorun hayrına yapmıyor bu işi sonuçta o da para kazanıyor biz fazla duygusal düşünüyoruz niye gücensin alınsın 25 bin 40 binler az paralar mi bu devirde.
Kızın kaç yaşında? Sınava hazırlanmıyorsa bence üç gün beş günün aslında çok büyük bir önemi yok. Grip olsa da gidemez öyle düşün ki bu daha extrem bir durum söz konusu. Sen stres yapmamaya çalış. Önce sen iyi ol ki bebeklerin de iyi olsun..Kızımı ihmal etmekten de korkuyorum dediğin gibi. Elimden geldiğince ihmal etmemeye çalışacağım onu. Doğumla birlikte 1 hafta da toparlarsam kendimi yeter. İkisiylede ilgilenirim diye düşünüyorum. Neyseki sınav zamanlarına falan denk gelmeyecek sömestir tatilinden yeni çıkmış olacaklar. Doğum yaptığım gün okula gitmek istemiyor illaki yanımda olacak. Sezaryende ayarlarsam perşembe yaptıracağım perşembe cuma gitmez okula haftasonuyla da birleştiririz 2 gün gitmemiş olur. Aman birsürü şey bar düşündüğüm hepsini düşünmekte yoruyor sanırım bizi. Ayrı ayrı şeyler düşünüyoruz Kafam çok dolu daha yaşamadan yaşayacaklarımın planlarını yapmaya çalışıyorum o da yoruyor beni :)
1 yıl oda sıcaklığında kalabilirmiş sordum ben yaptırırken zaten 6/7 hafta kaldı ben bugün sipariş verdim kargoya verilmesi 1 haftayı bulur.Kızlar bu hediyelik çikolatalaran alıcam ama biz doğurana kadar erir mi bozulur mu petekler hep açık bilemedim
Geçmiş olsun canımKızlar benim idrarda yoğun enfeksiyon çıkmışhiç de hissetmiyorum aslında. Biraz sancılarım var ama normal gibi geliyordu. Doktor akşam kullanacağım tek kullanımlık şase verdi. Kullanan var mı, tavsiyelerinize açığım
Ben normalde antibiyotik dahi kullanmam maşallah hamilelikte her sıkıntıyı yaşadım,Covid, domuz gribi, ülser, tiroid… içmediğim kadar ilaç aldım lansor, antibiyotik… geçen hafta da idearda enfeksiyon çıktı hastanede sonra doktoruma dedim ilaç kullanmak istemiyorum ağrım fl da yok ama sonuç böyle diye. O da bazen yanlış olabiliyor akıntı olunca enfeksiyon gözükebilir tekrar ölçelim dedi tekrar ölçtürdüm sıkıntı yoktu. Bence tekrar ölçtür imkanın varsa ya da aklında bulunsun.Kızlar benim idrarda yoğun enfeksiyon çıkmışhiç de hissetmiyorum aslında. Biraz sancılarım var ama normal gibi geliyordu. Doktor akşam kullanacağım tek kullanımlık şase verdi. Kullanan var mı, tavsiyelerinize açığım
Pozisyon ile ilgili egzersizler var canım doktoruna sorup yapabilirsinizBenımde pozisyon olarak baş yukarı ayaklar asagıda ben karnımdada hissedıyorum kafasının nerde oldugunu dısardan belli oluyor kafasını dayadıgı yer yani pozisyon değiştirdiğinde anlayacagım sanırım, hala değişmedi umarım değişir 25 yasındayım ilk doğum olacak allah kısmet ederse, normal istiyorum ama dönmezse sezaryan dedi doktor , inşallah dönerler dönmezsede bebek için saglıgı için hayırlısı ne ise o olsun
Devlette kendi doktorunun denk gelmesi zormuş sanırım. Zeynep kamilde doğum yapan arkadaşım demişti, muayeneye bile sürekli aynı doktorum denk gelmedi diyeDevlette normal doğum yapan var mı veya özel ve devlette her ikisinde normal doğumu deneyip fikir beyan edebilecek olan var mı ? Devlet hastanesinde normal doğum kötü mü gerçekten doktorda normal doğumda bulunuyor mu yoksa riskli bir durum var ise mi gelıyor yalnızca
Ahhh keskeeePeki bu milleti nasıl savacağız taktikleri önceden ayarlamak lazım. Ben eşime dün dedim birinci derece dışında kimse istemiyorum diye. Eşimin tarafında maşallah aşiret gibi kalabalıklar. Tam doğumdan sonra iki ay kapanma gelse de kimse gelemeseHastaneyle de konuşsak almasa milleti bence olabilir.
Gece yatmadan içilen mor bir paketse ben de kullandım hamileyken, başından beri geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu var. Ama ben ne yanma ne ağrı hiç bir şey hissetmiyorumKızlar benim idrarda yoğun enfeksiyon çıkmışhiç de hissetmiyorum aslında. Biraz sancılarım var ama normal gibi geliyordu. Doktor akşam kullanacağım tek kullanımlık şase verdi. Kullanan var mı, tavsiyelerinize açığım
Aynı şeyleri düşünüyoruz resmen Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin artık canım :) 2.sezaryen nasıl olavak ben de düşünüyorum açıkçası. İlki güzel geçmişti. Akışına bırakmak istiyorum olmuyor yine de herşeyin ucu elimde sankş :)))Oy maşallah canım yaaNasıl da tatlıı Sağlıkla gelsin inşallaahh
O zaman doktor yazmıştı ama baya oldu. Ortopedi miydi acaba sinir cerrahı mı..? Hatırlayamadım. El bilek ateli diye geçiyormuş, baktım şimdi.
Neyse ki hiçbirini hatırlamıyoruz büyüyünceOna bakarsan anne karnında da sıkışık tepişik anaamm...
Zaten biz lohusa lohusa.. bir de ekstra gazı falan olunca da baya ağlıyorlar yani, doğrusu neyi var anlamıyorsun pek. O ağlayınca benim de bir sürü şey deneyip de susturamayınca neden susmuyor nesi var neden ağlıyor canı mı yanıyor derdini de anlatamıyor zaten diye ağlamışlığım vardırBak şimdi yine duygulandım..
Ah canım benziyoruz o konuda. Ben de her şey planlı olsun istiyorum. Bu sefer düşün düşün altından kalkamıyorum. Çok strese giriyorum düşünmekten ama planlamayınca ya da planladığım gibi olmazsa da daha çok strese gireceğim.. Ben haftasonu olsun istiyorum doğum. Annemler ablamlar şehir dışından gelecekler. Sonrasında bir kaç gün oğlanı okula göndermem diyorum. Belki de 1 hafta, bilmiyorum. O artık nasıl isterse.. Okula o anda çok önem veremeyeceğim. Kardeşiyle olmak isteyecek mutlaka. Bir nebze alışması için de iyi olacak. Gerçi benimki daha 2. sınıf hani. En çok sonrası işe dönüş stresi şu bu.. Onları düşünüp stres oluyorum. Maddi olarak okul fiyatları malum.. Bir de bakıcı falan.. O, okuldan da masraflı.. Bu arada 2. sezaryen daha mı kötü olur yoksa daha mı alışık oluruz da daha kolay mı atlatırız...? Onun da stresine giriyorum arada.. Düşünceler düşünceler...
11 yaşında işte derslerden de çok geri kalsın istemiyorum 2 gün gitmese yeter haftasonuylada birleşir olur sana 4 gün. Sürekli benimle oynamak isteyecek biraz anaç. Yeğenlerimin başından da ayrılmazdı hep bakardı onlara. Şimdi de öyle olacağını biliyorum. Ne diyim inşallah Hayırlsıyla istediğimiz gibi sıkıntısız güzel ilerler her şeyKızın kaç yaşında? Sınava hazırlanmıyorsa bence üç gün beş günün aslında çok büyük bir önemi yok. Grip olsa da gidemez öyle düşün ki bu daha extrem bir durum söz konusu. Sen stres yapmamaya çalış. Önce sen iyi ol ki bebeklerin de iyi olsun..
Devlette normal doğum yapan var mı veya özel ve devlette her ikisinde normal doğumu deneyip fikir beyan edebilecek olan var mı ? Devlet hastanesinde normal doğum kötü mü gerçekten doktorda normal doğumda bulunuyor mu yoksa riskli bir durum var ise mi gelıyor yalnızca
Ben normalde antibiyotik dahi kullanmam maşallah hamilelikte her sıkıntıyı yaşadım,Covid, domuz gribi, ülser, tiroid… içmediğim kadar ilaç aldım lansor, antibiyotik… geçen hafta da idearda enfeksiyon çıktı hastanede sonra doktoruma dedim ilaç kullanmak istemiyorum ağrım fl da yok ama sonuç böyle diye. O da bazen yanlış olabiliyor akıntı olunca enfeksiyon gözükebilir tekrar ölçelim dedi tekrar ölçtürdüm sıkıntı yoktu. Bence tekrar ölçtür imkanın varsa ya da aklında bulunsun.