2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Birde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler
Aslında en mantıklısı hiç bebeği salona getirmemek misafir gelince. Oda da uyuyorsa kalsın görmek isteyen yarım salise baksın çıksın.

Tabi canim doktorlarimizdan etkileniyoruz ama son anda dogum esnasinda da bile donen var belli olmaz ki. Genel de soylenen 31. Hafta da donmeye baslar 35. Haftadan itibaren donmesi zor

Sen abartmıyorsun seni çok cooook iyi anlıyorum, benim başımdan inan daha densizi var. Gece yarısı eşimi arayıp özele gitmeyin orda sezeryana alirlar devlete gidin diyecek kadar , söz sahibi sanan

Oy maşallah canım yaa Nasıl da tatlıı Sağlıkla gelsin inşallaahh
Çok teşekkür ederim bilekliği doktor mu yazdi sizmi temin ettiniz?
O zaman doktor yazmıştı ama baya oldu. Ortopedi miydi acaba sinir cerrahı mı..? Hatırlayamadım. El bilek ateli diye geçiyormuş, baktım şimdi.
Neyse ki hiçbirini hatırlamıyoruz büyüyünce Ona bakarsan anne karnında da sıkışık tepişik anaamm...
Zaten biz lohusa lohusa.. bir de ekstra gazı falan olunca da baya ağlıyorlar yani, doğrusu neyi var anlamıyorsun pek. O ağlayınca benim de bir sürü şey deneyip de susturamayınca neden susmuyor nesi var neden ağlıyor canı mı yanıyor derdini de anlatamıyor zaten diye ağlamışlığım vardır Bak şimdi yine duygulandım..
Ah canım benziyoruz o konuda. Ben de her şey planlı olsun istiyorum. Bu sefer düşün düşün altından kalkamıyorum. Çok strese giriyorum düşünmekten ama planlamayınca ya da planladığım gibi olmazsa da daha çok strese gireceğim.. Ben haftasonu olsun istiyorum doğum. Annemler ablamlar şehir dışından gelecekler. Sonrasında bir kaç gün oğlanı okula göndermem diyorum. Belki de 1 hafta, bilmiyorum. O artık nasıl isterse.. Okula o anda çok önem veremeyeceğim. Kardeşiyle olmak isteyecek mutlaka. Bir nebze alışması için de iyi olacak. Gerçi benimki daha 2. sınıf hani. En çok sonrası işe dönüş stresi şu bu.. Onları düşünüp stres oluyorum. Maddi olarak okul fiyatları malum.. Bir de bakıcı falan.. O, okuldan da masraflı.. Bu arada 2. sezaryen daha mı kötü olur yoksa daha mı alışık oluruz da daha kolay mı atlatırız...? Onun da stresine giriyorum arada.. Düşünceler düşünceler...

Son düzenleme:
Aslında en mantıklısı hiç bebeği salona getirmemek misafir gelince. Oda da uyuyorsa kalsın görmek isteyen yarım salise baksın çıksın.
Peki bu milleti nasıl savacağız taktikleri önceden ayarlamak lazım. Ben eşime dün dedim birinci derece dışında kimse istemiyorum diye. Eşimin tarafında maşallah aşiret gibi kalabalıklar. Tam doğumdan sonra iki ay kapanma gelse de kimse gelemese Hastaneyle de konuşsak almasa milleti bence olabilir.

Kızlar benim idrarda yoğun enfeksiyon çıkmış hiç de hissetmiyorum aslında. Biraz sancılarım var ama normal gibi geliyordu. Doktor akşam kullanacağım tek kullanımlık şase verdi. Kullanan var mı, tavsiyelerinize açığım

Maşallah maşallah Sağlıkla gelsin inşallah
Birde daha kötüsü var , bebeği ziyarete gelenler biz bebeğe bakarız bir kahve yapıver diyenler
Ay bunlar nasıl insanlar yaa Gerçekten çok şaşırıyor ve deliriyorum Allah'a çok şükür çevremde öyle insanlar yok yaa Hepsi hepimizden uzak olsun lütfeeennn

canım ben 2018 de özeldeki doktorum şehir dışında olduğu için orada da bilmediğim doktor doğumumu yaptıracak birde bayram olduğu için devlette yaptım kurban bayramının 3. günü olduğu için doktor azdı gelip ara ara kontrol ediyordu ama ağırlıklı olarak intörnler ilgilendi en son doğumhaneye alındığımda geldi doğum için birde iç dikişimi doktor attı ben çok sorun yaşamadım ama devletteki en büyük problem çok fazla gelip giden bakan var mahremiyet sıkıntılı bence gerçi bu süreç özelde nasıl oluyor onu da bilemiyorum tabi bu sefer de bir aksilik olmazsa özeli deneyimleyeceğim karar senin hastaneden hastaneye bile değişebilir ben ankara dayım.

Evet az değil sonuçta ben 25 bine bebeğin ve kızımın ihtiyaçlarını alırım. 2 gün durmak için 5 yıldızlı otel gibi vermek istemiyorum açıkçası ve o kdar sene bu sektörün içinde çalışmışken hem de. 18 olsa o da kabul sırf kendi doktorum yalsın diye sezaryanımı ama 25/40 lardan bahsediliyor bu da göz göre göre enayilik olacak. Diyorum ya 8/10 bin arası bile yaptırırım hemde tam kapsamlı hastanede. Artık doktorumla konuşacağım cumartesi olmazda doğumumu başka yerde yaptıracağım

Kızın kaç yaşında? Sınava hazırlanmıyorsa bence üç gün beş günün aslında çok büyük bir önemi yok. Grip olsa da gidemez öyle düşün ki bu daha extrem bir durum söz konusu. Sen stres yapmamaya çalış. Önce sen iyi ol ki bebeklerin de iyi olsun..

Geçmiş olsun canım Neyse ağrın pek hissetmiyormuşsun. Ben o şaseden kullanmıştım. Çok yoğun değildi ama benim. Ağrım vardı hafif de, doktor her şeye karşı vermişti bir şey varsa diye. Sonrasında da baktırmamıştım tekrar aslında. İnşallah iyi gelir sana daa

Ben normalde antibiyotik dahi kullanmam maşallah hamilelikte her sıkıntıyı yaşadım,Covid, domuz gribi, ülser, tiroid… içmediğim kadar ilaç aldım lansor, antibiyotik… geçen hafta da idearda enfeksiyon çıktı hastanede sonra doktoruma dedim ilaç kullanmak istemiyorum ağrım fl da yok ama sonuç böyle diye. O da bazen yanlış olabiliyor akıntı olunca enfeksiyon gözükebilir tekrar ölçelim dedi tekrar ölçtürdüm sıkıntı yoktu. Bence tekrar ölçtür imkanın varsa ya da aklında bulunsun.

Pozisyon ile ilgili egzersizler var canım doktoruna sorup yapabilirsiniz
Devlette kendi doktorunun denk gelmesi zormuş sanırım. Zeynep kamilde doğum yapan arkadaşım demişti, muayeneye bile sürekli aynı doktorum denk gelmedi diye
Ahhh keskeee
Gece yatmadan içilen mor bir paketse ben de kullandım hamileyken, başından beri geçmeyen idrar yolu enfeksiyonu var. Ama ben ne yanma ne ağrı hiç bir şey hissetmiyorum

Aynı şeyleri düşünüyoruz resmen Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin artık canım :) 2.sezaryen nasıl olavak ben de düşünüyorum açıkçası. İlki güzel geçmişti. Akışına bırakmak istiyorum olmuyor yine de herşeyin ucu elimde sankş :)))

11 yaşında işte derslerden de çok geri kalsın istemiyorum 2 gün gitmese yeter haftasonuylada birleşir olur sana 4 gün. Sürekli benimle oynamak isteyecek biraz anaç. Yeğenlerimin başından da ayrılmazdı hep bakardı onlara. Şimdi de öyle olacağını biliyorum. Ne diyim inşallah Hayırlsıyla istediğimiz gibi sıkıntısız güzel ilerler her şey

Canım ben özelde de devlette de normal doğum yaptım. Çok bariz bir fark olduğunu söyleyemem, sonuçta cocuğunu kucağına almanın mutluluğu sana yetiyor. Devlette şansına kim o gün hemşireyse, ebeyse onun muamelesi biraz daha önemli oluyor. Devlette (ayrıca ilk doğum) lavman yapılmıştı, yatağa bağlı şekilde sancı karşılama, devamlı nst, bir şey yiyip içemeye izin vermeme, suni sancı ne ararsan vardı. Ben de çok tecrübeli olmadığım için onlar ne derse kuzu kuzu peki diyordum. Annem eşim yanımdaydı. Ayrı bir salonda yatıyorsun sonra doğum odasına alınıyorsun filan. Doktor doğum başlayınca geliyor, hatta ben öğle arası doğurdum belki o şekilde ayarladılar bilmiyorum sonra odama geçtim, tek kişilikti. Ertesi gün de çıktım.

Özelde ise ben de biraz bilinçliydim, yanımda olsun istediğim tecrübeli bir ebe vardı. Yeme içme serbest ( hurma ve su içtim sadece) damar yolu açıldı ama suni sancı lavman nst yok. Tek kişilik odada sancı karşılayıp sonra aynı oda da doğum. Doktor yine doğum anında yanında. Ardından başka bir odaya alındım. Mesela orada da en çok sorun hastabakıcı hemşire kim varsa seni memnuniyetini belirtmekle ilgili yönlendirme çabalarıydı. Benimle ilgili şunu yaz ve şu kutuya at tabi odaya 10 kişi doldu, doktorun sekreteri dahi var doğum fotosunda. Orada sadece akşama kadar kaldım, doğum sabah 8.45 gibi olduğu için.

Yani şimdi geriye dönüp bakıyorum, sonuç hepsinin olumsuz yönlerini silip götürüyor ben de. Bebeğim yanımda mı sağlıklı mı, benim için tamamdır. Sen de bunu yaşamadan bilemezsin. Özeller de yaşayacağın samimiyetsizlik seni hayal kırıklığına uğratabilir. Devlette de beklemediğinden güzel geçebilir. Biraz kişisel konular. İnşallah en doğru kararı verirsiniz canım

Ben nioli yağı kullanıyordum 2-3 güne bir. Çamaşıra damlatıyorsun, mantar enfeksiyon olmuyor ya da varsa tedavi ediyor diye biliyorum. Onu kullanmayı bırakmıştım bi 1 aydık filan. Ben de emin olamadım, bakalım inşallah çabucak geçer. Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…