2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
aman ödem olmayalım da karnımız büyüsün ödem daha zor
benim eller çok şiş, ayakkabılarım olmuyor, su da içiyorum ama gluten ve süt ürünü bende çok ödem yapıyor...bu dönem yoğurtsuz vb. de olmuyor, karbo da yiyorum ister istemez az ile yesem yiyorum herşey ödem yapıyor bende...ne yapacağımı bilmiyorum bu ödem için.
canım ben sildim ettim, videolar var youtubeta bak, yatak lekeleri için ne yapılabilir diye, 1 damla çamaşır suyu bılaşık deterjanı karbonat karışımı birşeyler vardı, denedim dediğin gibi ilk silerken çok iyi sonra yayılmış sarı bir renk...iğrenç oldu yatak yani...en temizi sanırım yıkatmak yatak yıkayan birini bulup...
Su geçirmiyor kılıfı da yıkanıyor dedi… ııı kandım ben deeee bakayım hemen araştırayım ben de
canım ben hiç alez kullanmadım, oğlum hiperaktif ona rağmen tertemiz duruyor yatak, leke kir tutmayan yıkanabilen idi kılıfı sürekli yıkıyordum...belirli aylar tek kullanımlık alt bezleri var çarşaf altına onlardan serdim...alsan da olur almasan da bence çok elzem değil.
Kızlar hastaneden çıkarken bebeği battaniyeye mi saracaksiniz özel bişey aldınız mı?
canım ben oto koltuğuna oturtacağım, o nedenle battaniye olmaz...oto koltuksuz arabada 100 metre bile götürmek riskli...yurt dışında zaten izin bile vermiyorlar, hemşire tepende bekliyor çocuğu oturt ve sonra arabayı çalıştır diye...ben büyük astronut tulum aldım, büyük seneye de giyer ona göre seçtim, onu giydirip çıkaracağım...küçük olmasın da büyük olsun sorun değil bence...

normal doğumun ertesi günü her şey bitiyor fikrine katılmıyorum. kişiden kişiye değişiyor maalesef....normal doğum yaptım ve 40 gün kanamam oldu, 2 gün yerimden kıpırdayamadım ki acayip az canlı ve hiç canı kıymetli bir tip değilimdir, bir de bütün gün sancı çek tabi 12 saat sonrası hiçte öyle kolay falan olmuyor,bebeğim ememedi,sonrası 2 gün hastanede kaldık ve 2 gün boyunca foto çekimini vb. geçtim, üstüme giydirdikleri geceliği bile değiştirecek ne halim ne dermanım oldu, bir sürü de kan kaybettim....normal doğumun da her türü herkesin anlattığı gibi değil bence, görümcemizin de normal doğum sonrası hiç öyle anlatıldığı gibi olmadı dikişleri attı, 2 ay çekti diyebilirim...gelinimiz de ilk doğumu normal 2. sezeryan oldu, çok üzülerek sezeryana girdi, ve sonrası için aynı şeyi söyledi, sezeryana çok zor diyorlar bence normal doğumdan daha rahatmış dedi..bence kişiye göre ve sezeryanı yapan doktora göre değşiyor...o nedenle hayırlısını istemek lazım....ve doktora güvenmek lazım..

canım ya, inşallah senin için herşey çok güzel olur...aynı durumdayız biliyorsun ben de 40a ramak kala yine hamile kamış biri öncesinde de bir düşük yapmış biri olarak şu an yeter ki sağlıklı olsun modundayım....ilk oğlumda hem öğrenme güçlüğü hem hiperaktivite var, ikincimiz daha kolay bir çocuk olsa diye dua ediyorum ama böyle olsa da baş tacımız...yeter ki sağlıklı doğsunlar hiç umrumda değil inan normal sezeryan falan...ben de ilk doğumumda yapayalnızdım, eşim ve ben, yurt dışında idim, şimdi de öyle olacak gibi görünüyor, bir de oğlumuz olacak yanımızda, inan nasıl olacak bilmiyorum eşim benim yanımda dursa çocuk ne olacak herşey muallak.kervan yolda düzülür misali oluruna bıraktım, doğan bir şekilde büyüyor... ilkine yetişme endişesi sen gibi bende de var, bir de hep birebir ilgileniyoruz oğlumla, 2. sınıf ve ödevlerde herşeyinde hep birebir ilgi gerektiriyor, 2.ci gelince nasıl olacak yaşayarak göreceğiz.
canım sana lavman konusunu soracağım, benim ilk doğumum özel hastanede idi, lavman falan yapmadılar, malum istemediğim şeyler oldu :S şu an öyle bir durum yaşamak istemiyorum, doğuma gitmeden ben kendi lavmanımı yapsam olmaz mı acaba? senin de birinde yapmışlar birinde yapmamışlar, yine normal doğum olursa ıkınırken rahat olmak istiyorum...

Bende dün doktoruma söyledim artık bel ve sırt ağrımdan oturup yatamıyorum 31+1 olduk artık büyüyorlar bebişler. Magosit magnezyum yazdı inşallah iyi gelir ağrılarıma Bende bazen belimin ağrısından topallıyo gibi yürüyorum. Kızlar ya göğsümün altındaki acı bu ara çoğaldı ağrımıyor ya adeta acıyor elimi dahi süremiyorum orası ne oluyor da bu kadar acıyor acaba pişik falanda yok kremde sürüyorum banamısın demiyor

Beni sadece gece dinliyor; Mete uyuyalım annecim bak anne çok yorgun diyorum uyuyoruz Önümüzdeki hafta kontrol var, bir de bunu tembihleyelim bakalım ne olacak

normal dogum konusuna katılıyorum herkesin süreci kolay gecmiyor, arkadaslar etkilenmesin diye anlatmak istemiyorum pek ama zor atlatanlar vardı cevremde, özellikle dikiş filan varsa o da sancılı. normal de sezaryen de olsa dedigin gibi kişiye ve doktora göre değişebilen bir durum dogum hikayesi.

çok sağol canım hepimiz için çok güzel olsun inşallah. ilkinde çok hayalkırıklıgı yaşadım oyuzden lohusalıgı fena geçirdim, bunda en azından neyle karşılaşacagımı az cok biliyorum. senin durumun için de kolaylıklar diliyorum, dedigin gibi biraz da oluruna bırakmak lazım, o zaman gelene kadar zorluklarla nasıl baş edeceğimizi bilemeyecegiz. bir şekilde planlayacagız zamanla yoluna girecek inşallah

Kizlar kontrolden ciktim her sey yolunda benim minnos sizinkilere yetismeye baslamis1154 grm olmus ama devlette ultrason kagidi vermiyorlar ya ona uzuldum mecbur artik yapacak bir sey yok doktorum devlete gecince ben de oraya gectim.
üzülme canım saglıklı ya en önemlisi o :) ben de özele gidiyorum ama yüzünü göstermedi en son 28 haftalıkken yüzünü plasentanın arkasına sakladı :) az kaldı dogunca bol bol sevecegiz tontişleri :)

Oglumda cok vardi ultrason kagitlari bunda 1 tane net var sadece hatira kalirdi diye ondan esime diyorum ultrason kagidi icin 1 defa ozele gidelim

Kız öyle deme huyu suyu karakteri babaya benzesin diye çok dua ettim tipi bile benzese sorun yok benden çok farkla daha güzel hakkını yiyemicem kocamın☺
ne güzel böyle düşünmen :) ben de eşime benzesin çok istemiştim ilk oğlumda :) şimdi kaşlar gözler ten rengi aynı ben, gören kendini doğurmuşsun diyor. huyları benziyor ama eşime, senin de tipten benzemediyse huydan kesin benzer :)

Oglumda cok vardi ultrason kagitlari bunda 1 tane net var sadece hatira kalirdi diye ondan esime diyorum ultrason kagidi icin 1 defa ozele gidelim
olabilir :) son zamanlara bırakmayın gittikçe yüzünü yakalamak zorlasıyor

neresi tam olarak? doktoruna sordunmu canım
benim kaburga ağrım var özellikle otururken cok zorluyor ona da yapacak pek bişey yok maalesef çalışırken ara ara kalkıp yürüyorum

benim kaburga ağrım var özellikle otururken cok zorluyor ona da yapacak pek bişey yok maalesef çalışırken ara ara kalkıp yürüyorum
Görünürde bişey olmadığı için derdimi de tam anlatamıyorum tenim acıyor elimi bile süremiyorum hani pişik olurda tahriş Olur ya öyle Bi acı var ufak yerinde göğsümde değil göbeğimin en üstü

Valla ödem için bok su bol yürüyüş diyorlar başka çaresi yok sanırım
Deme ya O zaman hiç uğraşmayım ben haftasonu yatak yıkayan bi yer bulup ayarlayim en iyisi
Benim de kaburgalarim batıyor sanki orda sudyen varmışta rahatsız ediyormus gibi

Selam kızlar, bizim de bu cumartesi kontrolümüz var. Bir şey sormak istiyorum, size de arada doğum korkusu geliyor mu? hangisi olacak sezeryan mı normal doğum mu acaba diye düşünüp biraz tedirginleşiyorum ilk doğumum olacak Allah kolaylıkla nasip etsin inşallah, ondan sanırım. kimseyle de konuşamıyorum, herkes doğumlarının en kötü yönünü anlatıyor çünkü

valla bilemedim ama bir tahriş olsa görünürdü dedigin gibi. rahat bol kıyafetler giymeye calıs canım, sütyen de rahat olsun

evet ya cok rahatsız edici bir his, içten kemik batıyor biraz daha sabredicez

Cok gecmis olsun. Zor olmus gercekten. Benim yasadigim tecrube oldukca guzeldi. Tabii ki ben kendi tecrubeme gore soyledim. Insallah bu dogumunuz kolayca olur

Korkma benim de ilk olacak ama üzerinde düşünmüyorum nasıl olması gerekiyorsa öyle olacak. Olumsuz şeyler okuma sonuçta ucunda ölüm yok her kadın bir şekilde doğuruyor biz de dogurucaz bebeğin sağlıklı olduktan sonra gerisine takılma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…