Kız erkekler hamile kalabilse biz biterdik, 9 ayı burnumuzdan getirirlerdiEgilip ayakkabi giymek ve corap giymek benim en zorlandiklarim. Gecen yatakta esimi bana yuzunu don bana dedi yavas yavas donuyorum diyo ki ne.kadar yavas donuyorsunBen de dedim dur senin karnina kabak baglayayim sen oyle bir.donmeyi dene nasil zor. Karpuz diyecektim de simdi mevsimi degil sana.kabak baglayalim
Aynen valla yaKız erkekler hamile kalabilse biz biterdik, 9 ayı burnumuzdan getirirlerdi
Canım aynısını banada söyledi kalp rahimden kaynaklı olabilecegini soyledi , dönmeyebılır dedi . Ya allah korusun saglıkla gelsinlerde sonradan dönüncede kordon dolanması vb seylerde olabılıyormus cunkuDoğrusu başlarda o da öyle diyordu 4., 5. 6. Aylarda ama bu son gittiğimizde dönmeme ihtimali daha fazla dedi,bizim bebek hiç yer değişmedi rahim anomalisi filan da olabilir.Bu bebek ya da anne için bir risk taşımıyor ama işte bebeğin sürekli makat geliş durmasının bi sebebi de bu olabilir demişti
Canım dualarımız senınle rabbim saglıkla kucagına almayı nasip etsin hakkınızda en hayırlısını nasip etsinGünaydın sevgili arkadaşlarım. şimdiye kadar birkaç sorun yaşadım, hep dualarınızı istedim ve şimdi yine dualarınızı istiyorum.
bebeklerimden biri doğum pozisyonu almış kafasını bir güzel yerleştirmiş. bir de serklajım var malum, 29+0 olduk bugün. dün kendi doktorum beni serklajımı yapan doktorun olduğu şehre yolladı. her an her şey olabilir diye. dün akşam apar topar çıktık yola. lütfen dua edin erken gelmesinler diye , biraz da olsa yukarı çıksın bebeklerim. en azından 3-4 hafta daha dursalar içimiz biraz daha rahat olacak. bugün serklajı yapan doktorda muayenem var. inşallah o biraz umutlu haberler verir
Ya kızlar kafama takılan bir durum var danısmak istediğim ilk doğumum olacak öncelikle Allah izin verirse , 1 kürtajım var öncesinde . Şöyle yakın arkdasımın aynı zamanda iş arkadaşımın babası devlet hastanesinde op dr kadın doğum uzmanı sagolsun kürtajımıda o yapmıstı cok özenliydi cok ilgiliydi doktor tanıdıgı olarak özel odaya alınmıstım doktor ilede telefonla iletişim halinde idik hhep, basından beri doc dr olan özelde bir doktora gidiyorum yeni yılda doğum ücretini öğrenince şok oldum ve arkadaşımın babasında doğum yapabilir mıyım diye dusunuyorum riskli dönemide atlattım cok sukur her sey guzel ilerlıyor artık kontrollerime gitsem boyle devlette tanıdık doktora gitmek mantıklı olur mu şimdiden sonra diye dusunuyorum arkadasımın doktor babası ve arkadaşım olumlu yaklastılar sizce kontrollerime orada devam edip doğumu orada gerceklestirmek mantıklı bir karar olur mu
Neden olmasın ki eğer güvenip sevdiğin bir hekimse bence mantıklı. Doğum ücretleri artık akıl kârı değil böyle bir fırsatın varsa değerlendir bence.Ya kızlar kafama takılan bir durum var danısmak istediğim ilk doğumum olacak öncelikle Allah izin verirse , 1 kürtajım var öncesinde . Şöyle yakın arkdasımın aynı zamanda iş arkadaşımın babası devlet hastanesinde op dr kadın doğum uzmanı sagolsun kürtajımıda o yapmıstı cok özenliydi cok ilgiliydi doktor tanıdıgı olarak özel odaya alınmıstım doktor ilede telefonla iletişim halinde idik hhep, basından beri doc dr olan özelde bir doktora gidiyorum yeni yılda doğum ücretini öğrenince şok oldum ve arkadaşımın babasında doğum yapabilir mıyım diye dusunuyorum riskli dönemide atlattım cok sukur her sey guzel ilerlıyor artık kontrollerime gitsem boyle devlette tanıdık doktora gitmek mantıklı olur mu şimdiden sonra diye dusunuyorum arkadasımın doktor babası ve arkadaşım olumlu yaklastılar sizce kontrollerime orada devam edip doğumu orada gerceklestirmek mantıklı bir karar olur mu
Öyle mi kalp rahim nasıl oluyor bunu ilk kez duydum.Dönmeme konusunda kaygın olmasın,bu durumda sezeryan olacağız.Dediğin gibi sağlıklı olması, ki çok şükür öyle bir sorun da yokCanım aynısını banada söyledi kalp rahimden kaynaklı olabilecegini soyledi , dönmeyebılır dedi . Ya allah korusun saglıkla gelsinlerde sonradan dönüncede kordon dolanması vb seylerde olabılıyormus cunku
Popo aşağı makat geliş oluyor değil miBizde popo aşağıda şuanda. Kızımda da 36.hafta sonuna kadar sürekli oturur pozizyondaydi 36.hafya sonunda dönüş yaptı ama dönerken fazla dönüp kordon dolanması olmustu
Bende oyle dusundum kurtaj oldugumda hastanenın temızlıgındende ilgi alakadanda coook memnun kalmıstım sagolsun arkadasımın babası cok destek olmustu manevi olarakta bir baba gibi yaklasmıstı bana, bende oyle yapmak istiyorum fakat ilk tecrubem oldugu için dansmak istedim tesekkur ederimCanım kimsenin elinde sihirli değnek yok, özel hastahanede de olsa devlet hastanesinde de olsa önemli olan sağlıklı bir şekilde kucağına almak. Ben daha öncede yazmıştım; ilk gebeliğimde özel doktor takibinde ilçeden ile gidip geldim. İlçe hastanesinde de 1-2 kez gittiğim bir doktor vardı. Sevdiğim bir komşumda yine bu ilçe devlet hastanesinde çalışıyordu. Doğum günü, doğum başlamış mı diye kontrole gittik ve hem doktorun yaklaşımı hem arkadaşımızın bize desteği hem evimizin yakınında olmamız sebebiyle ilçedeki devlet hastanesinde normal doğum yaptım çok şükür. Çok da güzel geçti, evet pisti filan ama ertesi gün çıkıp evimize gittik ve çok ilgili insanların muamelesiyle uğurlandık.
Özelden doktordan ziyade doktor ve ebenin hemşirenin ilgisi alakası daha önemli. Ben memnun kalırsın diye tahmin ediyorum.
Şimdi okudum aynı durumu yaşıyoruz benim oğlumda başından beri makat geliş,popo aşağıda oturmuş vaziyetteYok canim bana doktor hiç rahmin kalp oval vs demediyani oyle bir durum olsaydı mutlaka söylenirdi. Kızım hiç yerinde durmazdım hep döner döner dururdu, 36 da makat gelişti 36 sonunda döndü doğum pozisyonuna. O kadar taklaciydi ki... Kızım çok tekme atardı çokta canımı yakardı ufaklık ama sürekli döndüğü için böyle içinde dönme dolap surekli dönüyor hissi oluyordu ... şimdi oğlumda da hep aynı pozisyonda makat geliş. Zıplıyor tekme atıyor ama o kadar aşağıda hissediyorum ki kızimda pek böyle olmazdı yani çok nadirdi bunda sürekli. Sanki birazdan ayağı çıkacak aşağıdan felan diyorum o derece doktoruma da dedim bir sorun yok pozisyondan kaynaklı diyor.bence tamamen bebgin duruş şeklinden kaynaklı..
Ayy evet canım ya %100 zam yapılmıs bildiğin şoka girdim ayrıca üst düzey bir hastanede değil öyle buradaki devlet hastanesi sartları daha iyi diyebılırım oyle yapacagım sanırım hayırlısı olsunNeden olmasın ki eğer güvenip sevdiğin bir hekimse bence mantıklı. Doğum ücretleri artık akıl kârı değil böyle bir fırsatın varsa değerlendir bence.
Buyuk bir anomalı değilmiş hamile kalmaya engel değilmiş fakat erken doğum makat geliş ve düşük riskini artıran bir etkenmiş 5 aya kadar lekelenmeli gecirdim hamileliğimi suan iyiyiz elhamdulillah boyle devam eder inşallah. Hayırlısı olsun canım aynen saglıkla gelsinler inşallahÖyle mi kalp rahim nasıl oluyor bunu ilk kez duydum.Dönmeme konusunda kaygın olmasın,bu durumda sezeryan olacağız.Dediğin gibi sağlıklı olması, ki çok şükür öyle bir sorun da yok
Ben 30+1 im dün yavaştan başladım dün yıkadım astım bugün de ütüledim.. organizer aldım bir tanesine bez, alt açma bezi, ıslak mendil ve pişik kremi koydum. Bir tanesine hemşireye verilecek 10 lu takımı koydum. Bir tanesine ağız mendili yedek şapka, küçük bir tanesine eldiven çorap koydum. Bir tanesine de kalın battaniye pamuk battaniyeler müslinler ve bir de ne olur ne olmaz diye çarşaf altı koydum. Bir de yedek iç zıbın yedek bir alt koydum. Fotoğraf çekimi için de kıyafetini ütüledim askıya astım benimkiyle birlikte ayrı askıda götüreceğim.. kendim için de henüz hazırlamadım yarın başlarım ona da i. Eşim için de beyaz bir gömlek vs hazırlayacağım fotoğraf çekimi için. Onun dışında düşünmedimkızlar günaydınnn, hastane çantasını yapan var mı? Biraz koyduklarınızı oaylaşır mısınız ve sizce yapiyim mi artık 31+1.Baba için de bişeyler koydunuz mu bide
Bir de yedek kıyafetleri koyduğum bir şey var unuttum yazmayıBen 30+1 im dün yavaştan başladım dün yıkadım astım bugün de ütüledim.. organizer aldım bir tanesine bez, alt açma bezi, ıslak mendil ve pişik kremi koydum. Bir tanesine hemşireye verilecek 10 lu takımı koydum. Bir tanesine ağız mendili yedek şapka, küçük bir tanesine eldiven çorap koydum. Bir tanesine de kalın battaniye pamuk battaniyeler müslinler ve bir de ne olur ne olmaz diye çarşaf altı koydum. Bir de yedek iç zıbın yedek bir alt koydum. Fotoğraf çekimi için de kıyafetini ütüledim askıya astım benimkiyle birlikte ayrı askıda götüreceğim.. kendim için de henüz hazırlamadım yarın başlarım ona da i. Eşim için de beyaz bir gömlek vs hazırlayacağım fotoğraf çekimi için. Onun dışında düşünmedim
Ben gecen aldim kullandim canim. Granul sabunlarda da katki yokmus dalinin aldim kalinti kalmadiKızlar yenidoganın çamaşırları icin granül sabun kullanılır mi? Kalıntı falan kalır mı? Şunu mu alsam dedim de
Ben kendimi bir tek fotoğraf çekimine ayarladım. Onu halledebilirsem gerisi umrumda değil kim gelmiş kim gitmiş ne rahatsa onu giyerim hatta mümkünse kapıyı açmayacağımBen de sırf kayınvalidemin arkadaşları, teyzemler, eş dost ev ziyaretine gelirse paspal durmasın diye uçuş uçuş terlikli lohusa takımı alayım diyorum. Bu kriterlerde tarzıma uygun bir şey de bulamıyorum. Lohusa takımları giyince o sabahlık bana kendimi Cübbeli Ahmet hoca gibi hissettirecek bundan da eminim. Düz modern önden düğmeli pijama takımı alayım diyorum, onla da milletin yanına çıkılmaz. Doğurmadan karar vereceğim umarım