2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Ya kızlar kafama takılan bir durum var danısmak istediğim ilk doğumum olacak öncelikle Allah izin verirse , 1 kürtajım var öncesinde . Şöyle yakın arkdasımın aynı zamanda iş arkadaşımın babası devlet hastanesinde op dr kadın doğum uzmanı sagolsun kürtajımıda o yapmıstı cok özenliydi cok ilgiliydi doktor tanıdıgı olarak özel odaya alınmıstım doktor ilede telefonla iletişim halinde idik hhep, basından beri doc dr olan özelde bir doktora gidiyorum yeni yılda doğum ücretini öğrenince şok oldum ve arkadaşımın babasında doğum yapabilir mıyım diye dusunuyorum riskli dönemide atlattım cok sukur her sey guzel ilerlıyor artık kontrollerime gitsem boyle devlette tanıdık doktora gitmek mantıklı olur mu şimdiden sonra diye dusunuyorum arkadasımın doktor babası ve arkadaşım olumlu yaklastılar sizce kontrollerime orada devam edip doğumu orada gerceklestirmek mantıklı bir karar olur mu
Alaninda iyiyse neden olmasin. Ben tanidik doktor diye devlete gectim. En azindan bildigim daha gyzel ilgilenir diye. Ozel de kalacaksin 1 gece dunya para boyle bir firsatin varsa degerlendir derim. Normal de cekiniyordum devletten ama tanidik olunca icim rahat

Kızlar mide yanmasını ben de çok şiddetli yaşadım. Hayatımda ilk defa mide yanması şikayetim oldu. Bu hamilelikte yaşamadığım bütün şikayetleri yaşadım zaten. Mide yanması için gaviscon ve rennie duo kullandım ama hiç etkisi olmadı. Panto adında çok etkili bir ilaç yazdı aile hekimim. Çok iyi geldi şikayetim azaldı. Doktorunuza danışarak yazdırabilirsiniz.
Ben de kullandım lansor türevlerini.. panto ve lansor. Kullanırken baya endişelendim b grubu içmesem mi diye kutuyu bitirmeye yakın bıraktım midem tam iyileşmeden. Doktorum içimi rahatlattı sıkıntı olsa vermezdim dedi. Millet püfür püfür sigara içiyor onun hanında bu çok masum dedi ikna oldum 😅

Alaninda iyiyse neden olmasin. Ben tanidik doktor diye devlete gectim. En azindan bildigim daha gyzel ilgilenir diye. Ozel de kalacaksin 1 gece dunya para boyle bir firsatin varsa degerlendir derim. Normal de cekiniyordum devletten ama tanidik olunca icim rahat
Bende oyle dusunuyorum canım oyle bir fiyat söyledilerki şoka girdim ben , hani devletten ekstra bir sey yapacak olsalar tamam dicemde İşlem aynı işlem hayırlısı olsun inşallah sagol canım fikrin için hayırlısı olsun inşallah sen nasılsın geçti cok sukur o kötü günler iyiyiz ya boyle devam eder inşallah sen yazdıkca sevınıyorum iyi oldugunu gördükce cok sukur dıyorum 🤲🏻🧿🤍

Bende oyle dusunuyorum canım oyle bir fiyat söyledilerki şoka girdim ben , hani devletten ekstra bir sey yapacak olsalar tamam dicemde İşlem aynı işlem hayırlısı olsun inşallah sagol canım fikrin için hayırlısı olsun inşallah sen nasılsın geçti cok sukur o kötü günler iyiyiz ya boyle devam eder inşallah sen yazdıkca sevınıyorum iyi oldugunu gördükce cok sukur dıyorum 🤲🏻🧿🤍
Hangi hastane ve ne kadar fiyat verdi merak ettim? 😊 Bende yarın arayacağım bakalım ne kadar zam yapmışlar.

Kızlar sizce bebek için anne yanı yatağı ikinci el alınır mı? Yaşadığım yerde chicco'nun anne yanını satan birisi var sadece 3 ay kullanmış tertemiz diyor, normalde benim çok beğendiğim bir üründü ama pahalı ve 6-7 aya kadar kullanılacak bişey için o parayı asla vermem ama ikinci eli çok çok ucuz. Komple makinede yıkanabiliyor her yeri de, ikinci el olmasının şu an aklıma gelmeyen bir zararı olmaz değil mi? Alıcam çünkü sanırım.
En kötü NeXT to ne nin yatağını alırsın 400 500 TL civarindaydı. Bir de herşeyi yıkanıyor zaten. 3 ay kullandıysa bir şey değil.. ben de karfeşiminkini aldım valla yatağını bile attım makineye 😄 biraz şekli büküldü gibi olmuşu düzeldi şimdi

Kızlar yenidoganın çamaşırları icin granül sabun kullanılır mi? Kalıntı falan kalır mı? Şunu mu alsam dedim de
Canım bununla yıkanıyor zaten bebek kıyafeti tabiki alabilirsin. Bende dalan marka aldım ve yıkadım öyle kalıntı falanda kalmadı

Valla kara kara düşünüyorum... ama doğum parasını yeni brütten alabilmek için bekeleyeceğim martın 3 üne kadar. benim 37. hafta martın 3ünde:110:
Banada doktorum bu ayın sonunda rapor verecekti 33 haftalık oluyorum o zaman yeni brütten alamaz mıyım acaba alamazsam bende bekliyim

Arkadaşlar son adet tarihim 3 Haziran yani normalde 30 hafta ama ultrasonda vücudu 32 kafası 34 çıkıyor var mı benim gibi olan. Bu erken doğum yapacağımı mı gösterir. Normalde beklenen doğum tarihi 10 Mart tı şimdi iki hafta önce mi olur

Ayy evet canım ya %100 zam yapılmıs bildiğin şoka girdim ayrıca üst düzey bir hastanede değil öyle buradaki devlet hastanesi sartları daha iyi diyebılırım oyle yapacagım sanırım hayırlısı olsun
İyice soyguncu oldular artık hiç masum gelmiyor bu zamlar. Keşke imkanımız olsa hepimiz devlette bedavaya dogursak en azından normal doğum yapma olasılığı da artıyor hemen sezeryana yönlendirmiyolar. ama temiz ve iyi bi devlet hastanesi bulmak şuan çok zor mülteci kaynıyor. Sen bulmuşsun şansın var hiç kaçırma derim.
Banada doktorum bu ayın sonunda rapor verecekti 33 haftalık oluyorum o zaman yeni brütten alamaz mıyım acaba alamazsam bende bekliyim
Ocakta cikarsan izne aralik-kasim-ekim maaslarin üzerinden hesaplanacak canim rapor paran. Yani evet yeni maaşından faydalanamiyorsun bu durumda. Şubatta ocak maaşını alıp öyle çıkarsan yeni brütün de hesaba katılır ve daha yüksekten bağlanır

Günaydın Doğum parasında son 1 yılın brütü hesaplanıyor tutarda o hesap üzerinden çıkıyor. Mesela ben Şuabtuın sonunda ayrılacağım 2022 şubattan 2023 şubata kadar olan dönem hesaplanıyor.
Ben öyle diyorum da valla ağırlaştıkça da çalışmak zor geliyor şubatın sonunu göremem gibime geliyor...

Hamilelik ve lahusaligin en sevdiğim yanı regl olmamak hemde yazın 😁😁 ama bu sefer hiç ağzımı acmayacağim bu konuyla ilgili, kızımda ay regl olmuyorum ne güzel dediğimin ertesi günü ilk reglimi olmuştum o yüzden artık 🤐
Ben de kizim da 22. Ayda regl olmustum,sonraki ay hamile kaldim.Hemem regl olmak can sıkıcı olsada olmamak cok daha kotu,umarim bunda da ayni seyi yasamam😕

Günaydın Doğum parasında son 1 yılın brütü hesaplanıyor tutarda o hesap üzerinden çıkıyor. Mesela ben Şuabtuın sonunda ayrılacağım 2022 şubattan 2023 şubata kadar olan dönem hesaplanıyor.
Ben öyle diyorum da valla ağırlaştıkça da çalışmak zor geliyor şubatın sonunu göremem gibime geliyor...
Son 3 ay değil mi? 🤔 Son 3 aylık brüt ücretin ortalama günlük kazancının 2/3 sini ödüyor

X