2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Kızlar sayfaları okudum okudum yaaaa siz ne kadar az kilolar almışsınız maşallahhh ben gebelikten bu yana 16 kg aldım şu ana kadar doktorum da söyledi fazla almışsın diye ama yani öyle aşırı fazla da yemiyorum
Diğer yandan uyuyabilen var mı ben ağrı sızı içerisinde uyuyorum,dönüşler imkansıza yakın zorlukta eşimi gece 10 değ kaldırıyorum herhalde beni çevir diyeinsanlar doğumdan sonrası daha zor filan diyor anne olmadım henüz ama kanaatimce bu kadar zor olamamalı,en azından rahim ağrıları bu kadar olmaz.Bebek ters diye de bu kadar acı çektiğimi düşünüyorum doğrusu

Benin de akşamları çatı ağrım çok oluyor kemiklerim ayrılacak gibi vücut kendini hazırlıyor diye kendimi teselli ediyorum. Ama en çok sırt ağrısından çektim artık ona da alıştım göbek ağır bastığı için sırttaki ve beldeki kaslar ağrı yapıyor göbeğinin altına bi destekle uyu mutlaka geceleri. Bende bu yastıktan var çok kullanışlı ikiye ayırıp birini sırtımın arkasına birini göbeğinin altına destekliyorum bi tane de küçük kırlent bacak arama alıyorum. Eğimli olduğu için rahatsız da etmiyor

Eklentiler

• images (17).jpeg
    24,7 KB · Görüntüleme: 48
Böyle bir şeye ihtiyacım var normal yastıklarla olacak iş değil benimki

Masallah diyeyeyim uyurken falan agrilarim olmuyor. Sadece o gun cok iş yapip ayakta durmussam kalcalarim agriyor yurumekte zorluk cekiyorum.Ilk hamileligim de ozellikle son aylar gece baygin uyuyup sabah erken kalkiyordum sabahlari uyku tutmuyorduUmarim bu da oyle devam eder uyuyamamak cok zor Allah yardimcin olsun.Cevreye bakma sen.dogumdan sonra daha zor falan diyenlere her bebek ayri olur. Kimisi kolay kimisi zor onlarin.oyle oldu diye senin oyle olacak diye bir sey yok. Durmadan aglayan bir bebek olmadikca yeni dogan donemi cok kolay sesten rahatsiz olmuyorlar surekli uyuyorlar. Mutfakta yemek yaparken bebegimi de kucuk besigine koyardim her isimi yapardim. Etrafinda supurge calistirirdim uyanmazdi. O konuda yeni dogan donemi rahat bence yasayip goreceksin cevreye bakma sen.

Gerçekten maşallah uykusuzluk insanı delirten bir şey,benim uykusuzluktan çok kalitesiz uyku sürekli ağrı sızı ile kalkma,ağlama hissi dediğin çok doğru bazı bebekler çok sakin,bizimki de onlardan biri olur inşallah yaa hamilelikteki yaramazlıklarından düşeriz bu çektiklerimizi

Mutlu seneler canım. Bende de 1406 sayfa görünüyor, önceden daha mı fazlaydı hiç dikkat etmemişim.
Evet canım sürekli sayfa atladığım için hatta şuraya bak kaç sayfa konuşma yapmışız resmen hamimelik ile ilgili günlüğümüzü buraya yazmışız demiştim:)))

merak etme canım yalnız değilsin. Bende 54 le hamile kaldım şuan 72 kg oldum. Doktorum az ye diyor az yediğim halde. Daha az yersen uyuyamam İnan gece bazen aç yatıyorum 8 de yemek yediysem 12 de muz yiyip yatıyorum 5 gibi açlıktan uyanıyorum. Midem kazınıyor resmen. Doktora da söyledim açlıktan ölüyorum diye:))) valla yiyeceğim de yapacak bişi yok. Şekerden şüphelenmişti şekerde çıkmadı hamileyken çok kile alıyoruz biz ailece. Kızımda da 30 kg almıştım 2 ayda vermiştim hem de fazlasıyla. İnşallah bunda da çyle olur. Sağlıklı olsunlarda yeter bana:))

Bir de herkesin dediğine inanma canım herkesin bünyesi farklı. Sezaryen oldum 2.gün ayaklandım 5.gün dışarıya çıkmaya başladım. Bünyeden bünyeye değişiyor. Ama doğum sonrası uykusuz geceler oluyor belkş ondan dolayı öyle demişlerdir. Bebiş uyutmuyor sadece belli bir
Süre böyle uykusuz geceler yaşayacağız maalesef bunlae tatlı yorgunluklar olavak bizim için geçip gidince yıllar sonra özlüyor da insan :)

Bende de bel ağrısı çok oluyor ayağıma vuruyor o ağrı. Kalçama bıçak gibi saplanıyor sanki. Hele ki biraz ayakta durduğumda ya da sabit oturduğumda. Ama mide yanması da cabası dün bütün günüm böyleydi sürekli yandı ağzıma su geliyor midemden yediklerim çıkacakmış gibi anlatamam o işkenceyi. Bazen kesiliyor mide yanmam bazen tavan yapıyor dünde en şiddetli yaşadığım günlerden birisiydi kahvaltıda başladı yatana kadar da devam etti canım

Evet canım sürekli sayfa atladığım için hatta şuraya bak kaç sayfa konuşma yapmışız resmen hamimelik ile ilgili günlüğümüzü buraya yazmışız demiştim:)))
Normalde silmezler ama sistemsel bi sorun olabilir yine canım
Ay o bel ağrısı fena napsan geçmiyor benim de yatınca daha çok oluyor oturarak daha rahat hissediyorum. Mide yanması çok yok bende şükür ara ara zorluyor. Çikolata yiyor musun çok? Kakao da çok tetikliyor. Bebekte oralardaysa mide kapakçığı açılıp ordan kaçan asit yemek borusunu tahriş ediyor. Rennie duo, gaviscon, olipsin siyah en sert şekeri mentollü onlar iyi geliyor bi de ben kafaya soda dikiyorum icebiliyorsan o da iyi geliyor

Kızlarrr merhabaaa günlerdir giremiyorum buraya ağrıdan:/ hastane çantasını hazırladınız mı ?? Ben bu hafta hazırlamayı düşünüyorum. Lohusa terliği önerisi olan var mı şık beyaz kullanışlı iyi bir şey arıyorum ilerleyen zamanda da kullanmak için ama henüz bulamadım. Önerilere açığımmm

Geçmiş olsun ben üç aydır mide ağrısından kramplardan yataklara düştüm ayağa kalkamıyorum. Çikolata kızartma gaz yapıcı fasulye vs baharatlı acı tuzlu yağlı tüketmemek gerekiyor. Meyveyi de az tüketmek gerekiyor:/ Soda Kola gibi asitli içecekler de tüketilmemeli. 3 aydır canım ne çektiyse yiyemedim:/

Eskisi kadae çok yemiyorum canım tatlı çikolata önceden çok fazla yerdim ama açıkçası yine de midem çok yanmazdı. Şimdi hiç bişey fayda etmiyor o büyüdükçe mideme baskı yapacak sanırım böyle de devam edecek ara ara galiba

Yedim ben ama azalttım yediklerimi canım benim. Zaten ilk 4,5 ay zaten yiyemedim hiç bişey bulantılardan sonrasında çok fazla yedim baktım çok fazla kg alıyorum o yüzden azalttım biraz yeme işini yine hızla kilo almaya devam ediyorum tabiki de :) ama mide yanmasına bir çözüm bulamadım ben aldıysam ne yaptıysam geçici çözüm oldu. Zaten doktorda mideye baskı oldukta bunlar olavak dedi

B”liyorumm sürekli miden bulanıyordu bende de ilk zamanlar hiç şikayet yoktu son 3 aydır mide ağrısından ölüyorım:/ sabahları lansr kullanıyorum haftada bir de vir şişe gaviscon bana mısın demiyor :/ az kaldı inşallah sağlıkla kavuşurz..

Merhaba ben daha tek bir toka bile almadım kızıma. Eşimde 32. Haftadan sonra alalım diyor bilemiyorum ne alsam ki ya sanki ilk çocuğum gibi hiç bir şey hatırlamıyorum. Kaç zıbın,kaç takım almalı, 0-3 ay mı 3-6 ay mı almalı, bebek bezi markası ne almalı vs...
bu ağlama krizleri sizde de varmış bende bir tek bende var zannediyordum sebepsiz yere oturup ağlıyorum duygusallık zirvede.

Yani bu kişiden kişiye değişecek bir şey aslında. Daha yeni almaya başlayan arkadaşlar da var hazırlığını bitirenler de var. Benim bitti mesela ekonomi yüzünden yeni yıla bırakmak istemedim. Bir de çalıştığım için son haftalar benim için zor olacaktı. Bugün yikanacaklari ayırdım hafta içi yikayacagim haftasonuna da ütüler çantamı hazır ederim nasipse. Ne alacağın ile ilgili ilk sayfada bi listemiz var onu örnek alabilirsin yol gösterici olur. Şimdiden kolay gelsin.

Kızlar tecrübeli annelere sorum var. Sterilize edilecek ürünleri hastane çantasına nasıl koydunuz daha önce ? Göğüs pompası, emzik, biberon vs. ? Şimdiden kaynatıp koysak sorun olur mu son hafta mı yapmalı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…