Ay saçmalamış resmen. 4.5.6 aylarda 1 er kilo, 7.8.9. aylarda 2şer kilo alımı normal. şuan biz 8 e girdik hatta, az bile almışsın bence ortalamaya göre, sana da laf ediyorsa biz obez olduk :)doktor kilo alımına ne dedi canım ? benim dr biraz fazla mı almışız dedi sinirimi bozdu sanki 15 kilo aldım 1 ayda daha napim hocam yemek mi yemeyim dedim ben de kızdım
Allahtan ilk iki hafta teyzem gelecek yanıma bi aksilik olmazsaKayınvalide ve annen anlayışlı ve mantıklı insanlarsa hiç bir sorun olmaz. Benim kayınvalidem de annem de çok titiz ve pimpirik insanlar mesela. Daha şimdiden çocuğu insan içine çıkarmayız yüzüne örtü örteriz öyle kucağa almak öpmek yok diyorlar ben bi şey demeden. Eşim zaten aşırı hassas direk tersler atar. Bana çok laf düşeceğini sanmıyorum o yüzden. Ki ben daha hamileliğimin en başında söyledim eve giren herkes hızlı covid testlerinden yapıp öyle girecek yoksa kabul etmem diye tamam dediler. Kendi anneme dahi test yaptırtıcam alınan alınabilir, zoruna giden de gelmesin benim çocuğum benim kurallarım
Ben şimdiden söyledim valla canım kimse kusura bakmasın daha minnacık bebek ne gerek var öpmeye ben kendim bile kıyıp öpemem ya hastalığı ayrı cildi zaten çok hassas koca koca insanlar da opmeyiversin koklarım valla kokusu yeter alınan da alınsın kendi bilirKızlarcım günaydınRheaa bebisi öpme konusundan bahsetmiş dünden beri aklımda yazamadım ya bu yakın aileye bebisi öpmemeleri gerektiğini nasil söylicez benim eşimin ailesi biraz temas bagımlısı da şimdiden bunu düşündüm direkt öpmeyin deriz değil mi alınan da alınsın yani yapacak bir şey yok
Canım dulcasoft daha etkili duphalactan, en azından oğlumda öyle olmustu :) ve şekersiz. duphalac icin diyabet varsa doktorunuza danısın diyor. dulcasoft u sor istersen doktoruna ya da baska bir önerisi varmı diyebu arada dün şeker yüklemesi yaptırdım ve şeker kızlar kulübüne katıldım
açlık 80, 75lik glikozdan 1 saat sonra 180 2 saat sonra 133 çıktı şekerim. doktor dikkat edeceksiniz dedi. dedi de şöyle bi durum da var kabız olmamak için sabahları sıcak suda beklemiş kuru kayısı, gün içerisinde de sıklıkla meyve tüketyordum. ve yahut çok gerekirse duphalac ki kendisi 75lik glikozla yarışır.
ben şimdi napacağımsabahki kayısı bana o kadar iyi geliyordu ki. öncesinde 2-3 ceviz yesem 10-15 dk sonra 2 kayısı yesem mesela bu dengelememe yardımcı olur mu ? tavsiyesi olan var mı
sen baya az almistin sanki. Kac kilo aldin ki sana oyle soyledidoktor kilo alımına ne dedi canım ? benim dr biraz fazla mı almışız dedi sinirimi bozdu sanki 15 kilo aldım 1 ayda daha napim hocam yemek mi yemeyim dedim ben de kızdım
Ablam 23 kilo almıştı yaklaşık ama normal doğum yaptı aslında+13 kilo :) bence gayet iyisin. ben de normal dogum istiyordum ama bu ihtimal ortadan kalktı, yine de dikkat etmeye calısıyorum fazla kilo insanı yoruyor. dikkat ettigim hali buysa dikkat etmesem 30 u bulurdum ben galiba :)
Senin kilon az bile doktor da abartmis yaorası kesin
56 ile hamile kaldım en son pazar günü tartıda 61 i gördüm1.300 ü bebek umarım 2-3 kilo da rahim su plasenta falandır
olabiliyor tabi ama genel olarak doktorlar önermiyor fazla kilo alınmasını normal dogum icin. benim plasentanın konumundan dolayı normal olamayacak gibi görünüyor, kilodan degil.Ablam 23 kilo almıştı yaklaşık ama normal doğum yaptı aslında
Devam ederse bi git canım inşallah sorun yokturEvet canim, valla belden gelen kasiklara dogru bir kasilma bugunki. Biraz endise ettim. Bakalim artarsa gidicem doktora.
Magnezyum bildigim kasilmalara iyi gelmekle birlikte dogumu da geclestiriyor :)
Bence de ben de kızdım zatenAy saçmalamış resmen. 4.5.6 aylarda 1 er kilo, 7.8.9. aylarda 2şer kilo alımı normal. şuan biz 8 e girdik hatta, az bile almışsın bence ortalamaya göre, sana da laf ediyorsa biz obez olduk :)
Öyle eli maşalı biri iyi oluyor gelsin ele alsın ortalığıAllahtan ilk iki hafta teyzem gelecek yanıma bi aksilik olmazsaherkesi ipe dizer annem ve kayınvalide çocuk bakmışlar ama uzaktan bakmışlar, aman ayıp olmasın diye ses çıkarmayabilirler. eşim , teyzem ve lohusalığın bana vereceği yetkiyle umarım temas ve ilk 40 gün kimseyi istemediğimi anlatabilirim
Canım günde 1-2 kayısının zararı olmaz ben de tahin bal yiyorum mesela dengelemek önemli gün içinde diğer öğünlerde tatlı dengeni korursan bişey olmaz. Bence duphalac kayisidan daha zararlibu arada dün şeker yüklemesi yaptırdım ve şeker kızlar kulübüne katıldım
açlık 80, 75lik glikozdan 1 saat sonra 180 2 saat sonra 133 çıktı şekerim. doktor dikkat edeceksiniz dedi. dedi de şöyle bi durum da var kabız olmamak için sabahları sıcak suda beklemiş kuru kayısı, gün içerisinde de sıklıkla meyve tüketyordum. ve yahut çok gerekirse duphalac ki kendisi 75lik glikozla yarışır.
ben şimdi napacağımsabahki kayısı bana o kadar iyi geliyordu ki. öncesinde 2-3 ceviz yesem 10-15 dk sonra 2 kayısı yesem mesela bu dengelememe yardımcı olur mu ? tavsiyesi olan var mı
5 kilosen baya az almistin sanki. Kac kilo aldin ki sana oyle soyledi
Benim de en çok düşündüğüm ve korktuğum konu ağdayı nasıl yapicam onun stresi yetiyor banaBu konuda bende düşünüyorum acaba son ay ağdaya gitsem kendimi çok kasarmıyım sıkarmıyım birşey olurmu diye ürküyorum
Sen de bebiş de sağlıklı ol da önemli olan o canım doğum şekli çok da önemli değil ben de 10 kilo aldım doktor hemen diyetisyene yönlendirdi bu ay kilo almadan gideceğim galiba şaşıracakolabiliyor tabi ama genel olarak doktorlar önermiyor fazla kilo alınmasını normal dogum icin. benim plasentanın konumundan dolayı normal olamayacak gibi görünüyor, kilodan degil.
ya hay ağzın bal yesinCanım günde 1-2 kayısının zararı olmaz ben de tahin bal yiyorum mesela dengelemek önemli gün içinde diğer öğünlerde tatlı dengeni korursan bişey olmaz. Bence duphalac kayisidan daha zararli
Korkma bişey olmaz canım dengelersin sen onu hamurisinden uzak dur çok tatli şerbetli şeyler yeme düzelirya hay ağzın bal yesinminseo ben de duphalac a düşmemek için direniyorum. diğer öğünler de zaten öğle öğünüm hep kefir/yoğurt +meyve şeklindeydi olmazsa porsiyon küçültürüm. bu beni çok rahatlattı şu an
Çok geçmiş olsun canım mide spazmı geçirdin heralde, dikkat etKızlar dün gece saat 1 buçukta mideme bir ağrı girdi mahvoldum yanma değil ağrıydı bu kıvrandım büyük tuvaletime çıktım süt içtim rennie duo içtim banamısın demedi. Eşim hasteneye götürdü sadece parol serum takabilriiz dediler bizde taktırdık iyi geldi eve gelincede uyumuşum geçti ağrım. Dün biraz mideyi karıştırdım sanırım arkadaşım gelmişti fazla öğün yedim sanırsam
Kuzum benim kv.rahatsiz . Bırak çocuk bakmayı ona bakacak biri lazım zira cocuk gibi kendisi. Benim kızım sezeryandi bu da sezeryan olacak. Otururken vs kucağıma gelmesi sorun değil de ayaktayken sorun sadece onu da bir süre babası kucağına alsın yaniCanım kızın yanında durur babasıyla annen de durur yanında. Yatarken götürler sadece o da uyurken götürürler. Benim kız büyük o durur yanımda eve gitmek ister mi bilmiyorum sömestir tatiline de denk gelmiyorum illaki kafasını bana takacak yanımda kalmak isteyecek. Sizin birde bebek daha küçücük anlamazda. O yüzden annenin ya da kv nin ilgilenmesi şart. Sezaryen olursan eğer biraz uzak durman gerekecek kucağına falan alamayacaksın ama normal doğumda çabuk toparlarsın canım.Allah’ın izniyle sıkıntısız ağrısız sızısız atlatırsan çok çabuk kendine toparlarsın çocukla da ilgilenebilirsn
Doğumdan sonra gelip soruyolar ya canım, gazını çıkardın mı, büyük tuvaletini yaptın mı diye. Erken ya da geç çıkma onunla alakalı olabilir mierken cıkarmıslar acaba prosedür değişti mi, benim sezaryen dogum perşembe akşamı olmustu 2 gece kaldık c.esi öğlen cıkmıstık. dogum yaklasınca hastaneyle konusuruz
Benim aklıma takılan ne oldu biliyormusun doktora tahmini doğum tarihini sordum regl tarihine göre 13 mart dediMaşallah canım benimde biliyorsun 10 gün önden gidiyor dedi doktorum hem de ilk zamandan beri. 10/15 gün ileride olması sıkıntı değil gelişimi güzel dedi geri olduğunda endişe edebiliyoruz bazen dedi sadece. Sağlıkla gelirler inşallah