2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Canım serumu direk buruna sıkıp aspiratörle çekiyorsun daha güzel temizliyor. Nebulizatorde serum da kullanılıyor ama daha çok öksürük durumlarında öneriyor doktorlar. Serumu direk uygulandığında nerden baksan 5 saat kadar etki ediyor zaten. O yüzden çok sık uygulamamıs oluyorsun
Öğrenicez bunları 😌😆

Ben aldım 10 lu ama nasıl kullanacağım hakkında fikrim yok bilenler fikir verse iyi olur 🙈🎈
Ben kendi yontemimi söyleyeyim herkes farklı yapma ihtimali var tabi. Kucağımda yan tutup üst burun deliğinden 1 flakonun yarısını komple boşaltıp yüz üstü tutuyordum zaten çoğu çıkıyor anında 😄 sonra iki burunu da aspirasyonla çekiyordum sonra diğer burnu aynı şekilde.
Yada bir diğer yöntem biraz daha büyüdüğünde eczaneden serum fizyolojik alıyorsunuz paketli oluyor onlar torba gibi neyse. Birde enjektör. Paketten serumu enjektörle çekip, çocuk dik şekilde olucak hafif öne eğimli bir burun deliğinden komple sıkıyorsun diğer burun deliğinden çıkıyor o şekilde temizleniyor.

Öyleymiş canım kompresörlü olanlar çok gürültülüymüş. Sen hangi markayı almıştın direct nexus çok öneriliyor ama baya yüksek fiyatı şuan
Hemen bakıyorum.

Eklentiler

• 16713015847032839301084403067139.jpg
    16713015847032839301084403067139.jpg
    87,2 KB · Görüntüleme: 73
Arkadaşlar babynest aldınız mı? Ya da bu yataş’ın yatağı var ya o tarz bir şey? Oturma odasında yatırmak için filan iyi olur gibi geldi bana. Alanlardan da kullananlardan da fikir almak isterim

Arkadaşlar babynest aldınız mı? Ya da bu yataş’ın yatağı var ya o tarz bir şey? Oturma odasında yatırmak için filan iyi olur gibi geldi bana. Alanlardan da kullananlardan da fikir almak isterim
Reflü yatağı bakıyorum ben de içime sinen bir şey bulamadım. Reflü yataklı babynestler var ama çok pahalı ya 500 liradan başlıyor değer mi bilemedim

Yataş çok pahalı geldi bana kullanım süresine bakılınca değmez diye düşündüm açıkçası ebebek dekine baktım yorumlar çok kafa karıştırıcı geldi memnun olan da var gereksiz bulanda onun da fiyatı az değil açıkçası. Sonra ikisinden de vazgeçtim ve şöyle bir reflu yatağı aldım Screenshot_20221217-233032_Trendyol.jpg

annewith annewith canim doktorum kaburga ağrısı için çok normal dedi, benimkinin poposu ve ayakları o taraftaymis, sanirim oyuzden zorladı beni. Anlıyorum zaten sağ tarafım toplanıp şişiyor. Magnezyum ve kalsiyuma devam dedi
Canım muhtemelen bana da aynı şeyleri diyecek gibi hissediyorum 🙈 çok teşekkür ederim haber verdiğin için❤️

Benim her yer farklı ölçtü pek guvenemedim ama büyük ihtimalle yükselmişti çünkü nseden yukarıya doğru şiddetli baş ağrım oldu. Dediğin gibi tuzu ben de kestim hayırlısıyla. Çok tuzlu yemezdim zaten ama komple kestim artık. Limonlu su içiyorum. 2 litreden de fazla su iciyorum. Çok şükür düzeldi. Benim annemde yüksek tansiyon var. Genetik olma ihtimali biraz endiselendirdi beni.
Suyu daha da arttır istersen üç litreye falan çık bir de yorulunca da yükseliyor benim ona da dikkat etmeye çalışıyorum umarım bir sıkıntı yaşamayız🙏🏻

Kizlar bn dün kontrole gittim..Bnim tokluk 2.saat ddüşük çıkıyormuş bu da reaktif hipoglisemi oluyormuş. Aslinda olcumlere baktığımda bazi gunler normal gibi ama yine riske atmamak icin diyetisyenle devam etmem gerek. Dr da mutlaka diyetisyene git dedi en azindan dogru miktarda beslenirim. Neyse isin guzel yani suyum gecen hafta sinirdayken dün normale döndüğünü söyledi beslenme ise yaramış 😍 en sevindigim de bu oldu. Resmen fazla su fobim olmus😄 bebeğim 1 kg uzerine cikmis 1 haftada yaklasik 300 gr almis sanki biraz fazla gibi her hafta ayni duzen giderse tombis olabilir 😁 cok hareketli artik karnimin agirlastigini da hissediyorum. Bi hazirlik telasi sardi bni ardiye gibi kullandigim odanin artik bebek icin hazirlanma vakti. Evin boyanmasi koltuk larin temizlenmesi dip köşe temizlik olmasi gerek alacaklarim degil de bunlar gözümde büyüyo. Gerci alacagim daha cok sey var sanki ufak tefek ama yaziya doktun mu baya liste cikiyo. Ana kucagi anne bebe cantasi tatli bi fotoluk hastane çıkışi cikolatasi belki hediyelik de yaparim. Hep arkadaslarima makrome kapi süsü yapardim simdi kendi bebeme yapmasam olmaz😂 en önemlisi bugun konuşmuşsunuz isim konusu o kadar cok isim var ama secemiyoruz 😑 bi de dun tetanoz 2.dozu oldum cok sukur kol agrim olmadi. Aşınin tetanoz olduğunu gozlerimle gördüm artik o gun yasanandan sonra bi tedirgindim. Markasi tetadif. Ebeye farkli markalar var mi neye gore belirleniyo dedim saglik bakanligi ne gonderirse onu yapiyoruz ama genelde ayni marka oluyo cok degismiyo dedi. Daha once bi arkadasimiz bu markanin toplatildigini yazmisti bn arastirdim ama oyle bi bilgi gormedim o yuzden de yaptirdim. Umarim pisman olmam.
Bi de sizden bi fikir verecek olan olursa cok sevinirim bnim gittigim hastanede renkli ultrason yokmuş yani bebegin yüzünü renkli gormek istiyoruz eşim o kadar sabirsiz ki gecen hafta sormayi unuttuk bu hafta da renkli yok dedi. Biz de ayri bir görüntüleme merkezinde baktirabilir miyiz acaba dedik yani sadece renkli minik suratini istiyoruz onunla ilgili bi fotograf hayalim var 😇 var mi bilgisi olan acabasiii
Canım bende uzun yıllardır reaktif hipoglisemi var. Şöyle diyim normal şeker ölçümunde 2.saat 1.saate göre düşük olmalı zaten normali o
Fakat reaktif hipoglisemide düşüş yok hızlı bir şekilde ve 1.saattle farkı yüksek oluyor. Kendimden örnek vereyim mesela diyet yapmadığımda 1
Saat tokluk 120 çıktı diyelim 2.saatte 80 çıkıyor. Diyet yaptığımda 1.saat 120 çıktı diyelim 2.saat 110 çıkıyor gibi. Şeker anlık olarak yüksek miktarda düşüş yapıyor bu da en az yüksek şeker kadar riskli bir durum. Mutlaka diyetle kontrol altına alınmalı. Şeker genel olarak amniyon sıvı miktarını çok etkiliyor. Ben kızımda da şimdiki gebeligimde de normal hayatımda da sürekli diyet yapıyorum 😇
Farklı bir doktordan randevu alıp ondan renkli ultrason isteyebilirsiniz tabi gitmeden mutlaka sorun. Bazı yerlerde renkli ultrason yok malesef. Mesela benim kizimda doktor her kontrolde mutlaka ultrason görüntüsünü çıktı olarak veriyordu bana, şimdiki doktorum görüntüleri ve raporları maille gönderiyor. Kziimda ultrasonlardan anı albümü yaptım ama oglanda hepsini tek tek ayrıca çıkartmam lazım ama bakalım nasıl yapacağım...

Umay bebeden aldım kuzenim kullanıyor çok memnun çanta oluyor hemde kullanışlı geldi bana🥰

Kızlar benim tansiyon daha önceden çıktığı icin doktorum tuzu kes demişti şu an yemeklere tuz atmıyorum sadece ocean mummy kullanıyorum onda 150 mg iyot var ancak internette gebelerin 200 mg iyot alması lazım diyor bu sıkıntı olur mu acaba benim için bebek icin
Ben 3 yıldır 0 tuz tüketiyorum kan değerlerimde ve kızımda veya sanki hamileliligimde hiç sorun olmadı. Kızımın hamileliginde aşırı ödem oldu doktor tuzu komple kes demisti o zaman kestik birdaha hiç kullanmadık evde de tuz yok zaten 🤣
Kziim daha tuzla hiç tanışmadı mesela. Hatta gecen kontrolde doktoruna sordum biz tuz tuketmiyoruz kızıma tuz yemeklerine koymalı miyim? Çocukların günlük alması gereken tuz miktarı kadar diye sordum endişe etmeyin meyve sebze zeytin peynir gibi besinlerde tuz var ordan vücut karşılar zaten dedi. O yüzden endişelenme canım 😊

Canım ben bir sağlık ocağı kontrolünde ölçtürdüm 13-8 çıktı. Ki ben evde hep omron marka ile kontrol ediyordum, 10/6 10/7 ya da 11/7 çıkardı. Şaşırdım eve gelip ölçtüm gene 10/7

Ama sağlık ocağında ölçerken doktorla konuşmaya devam ediyordum. Sorun olur mu dedim olmaz konuş demişti. Bende de tansiyon ölçerken biraz geriliyorum, stres oluyorum. Sonra ölçüyorum daha düşük çıkıyor. Pek ölçmüyorum o nedenle
Canım bir daha sağlıklı ocağına tansiyon ölçmeye gittiğinde yanında kendi cihazını da götürüp denesene pes pese. Aynı mı çıkacak farklı mı çıkacak orda daha net anlarsın farkını

Yok canım onla ilgili bir bilgi göremedim ben kendim molfix aldım ama yine gözüme çarparsa yazarım buraya❤️
Ben kızımda hep prima kullandim alerjik diye. Ebebek yorumlarda baby me nin bezine baya iyi yorumlar var primadan geçtiğini yazanlar alerji yapmadığını yazanlar vs. Aklım karıştı baya. Baby me ürünleri aldığınızı söyleyince belki ona da bakmışsınızdır diye sorayım dedim 🙃

Zamanında kızıma hamileyken bim e babynest ve reflu yatağı gelmişti almıştım. Kızımda ikisini çok kullanmistim 😄 hepsi halen duruyor şimdi yine onları kullanacağim 😊

X