Yukleme yapildi canim. Eski kendi dr um suyun sinirda 100 luk yukleme yapalim dedi bn devlette 50 lik yuklettim ve 174 cıktı. Pkos ve suyun fazla olmasi zaten gebelik sekeri sebebiymis arastirark ogrendim. Burdaki bilgilerle yediklerime dikkat ettim gecen hafta da yeni dr a gittim o da yuksek buldu kan testi istedi persembe gostericem o zamana kadar da her gun ölçüyorum.
Ben acikcasi iyiki yukleme yapilmis diyorum
Evet kuzum aynen öyle oluyor. Benim bebekte makat duruyor dik pozisyonda, döneceğini umut ediyoruzBende de aynı şekilde. Zaten bı hafta çok hareketli olursa diğer hafta da tam tersi çok hareketsiz oluyor. Korkuyorum elimde olmadan. Karnıma dokunup bastiriyorm ancak öyle az da olsa hareket ediyor. Benim plasente önde falan da değil. Bebek de henüz ters pozisyondaydi cuma günkü randevuda. Sanırım 32 ye kadar falan böyle oluyor hareketleri.oyle diyor deneyimi olanlar.
Bende henüz yok, pehlivan gibi yaglaniyoruum hergunKızlar çatlaklar nasıllar ben valla dümdüz çatladım o kadar yağa rağmen gerçekten genetikmiş ki anneminde ilk bebişinde olmamış
Insallah canim bnim sagolasinİnşallah güzel haberler duyarsın canım
Benim de sol bacak arkasında olmuş, bacağımda iki yerde vardı zaten üç olduOlabilir canım benim de bütün damarlarım belirginleşti göğüstekiler karnımdakiler falan da. Gerildikçe belirginleşiyor sanırım. Varisler annemde de olmuş hamileyken belki de genetiktir
Bana perinatoloğum 30.haftalara gelince şimdikinden daha az hissedersin demişti herkesin biraz azalacak herhalde.Kızlar 2-3 gündür bebeğin hareketlerini daha az hissediyorum,benim plasentam önde Dr her hareketini hissedemeyebilirsin demişti. Acaba baş aşağı mı döndü.Dik pozisyonda daha az hissediyorum çünkü.
Araştırma sonucunu ben de bekliyorumBnde bu konuda arastirmaya girdim canim cok fazla kek istiyo ve sekersiz de olsa biseylerle tatlandirip kek olarak yemek istiyorum
Evet gebelikteyken şeker olmayanlarda bile çıkıyor şeker. Doktor fazla kilo aldığım için benden şüphelenmişti ama çıkmadı yine de dikkat et dediAmiiinHamilelik olmasa bu kadar olmaz da bebek olunca insan vicdan yapıyor Doğumdan sonra daha normale döner gebelikte tetikliyor şekeri. Meyve yerken bile seçiyoruz üzücü
Yargı dağıtır gibi akım dağıtıyorlarBnde aynen uyuzz oluyorum kimseye de sunu soyle yap demem. Bana herkes soyluyo valla he diyip geciyorumherkes cok akilli ve o akli baskalrina da yettirmeleri gerek diye dusunuyolar heralde
Valla herkeste bir sıkıntı var dört dörtlük geçiren görmüyorum artık çevremde. Bende de açıklık bar içeriden yarım cm 22.haftadan beri ilerlemedi ama şimdi benek ağırlaşmaya başladı inşallah 37 ye kadar dayanır. Tabi ben bunun öncesinde de rahat değildim herkeste biliyor 3 ayına hastanede geçirdim resmen bulantılardan Allah bşr daha yaşatmasın inşallah. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik doğum olana kadar hep bi tedirginlik yaşayacağız bunu da anlamış oldum canım.Vallahi gebeligi cok rahat geçiriyorum derken gebik sekeri cikmasi üzücü oldu. keske bilgili okumuş ve geçmişimi anlattığım dr um bastan boyle bi durumun olusabilecegini dikkat etmemi soyleseydi belki suyum sınıra dayanmazdi. Hayırlısıyla dogsun da bebisler yemek dert degil artik napalim mecbuur
Dönerler daha ya. Endişelenmedim ben hiç. 37den sonra dönmezler genelde dedi. Dr. Daha erken döner dedi. Zaten dönmezse de dönmesi için pilates hareketleri var onları yaparımEvet kuzum aynen öyle oluyor. Benim bebekte makat duruyor dik pozisyonda, döneceğini umut ediyoruz
Evet canım yerleri daralmaya başladıkça daha az hareket ediyorlarmışBana perinatoloğum 30.haftalara gelince şimdikinden daha az hissedersin demişti herkesin biraz azalacak herhalde.
Bebeğe fayda/zarar olayı etkilemiyorsa doğumdan sonra da olabilirsin canım benceKızlar doktorum hepatit B aşım olmadığını yeni farketti, hamileyken yaptırabilirsin dedi. Gebelikte yaptıran oldu mu hiç ?
Sen bi de yatmak zorundasın ya canım o da etkiliyor vücut ödem de topluyor bi yandan sırf kilo değildir o yükselmeEvet gebelikteyken şeker olmayanlarda bile çıkıyor şeker. Doktor fazla kilo aldığım için benden şüphelenmişti ama çıkmadı yine de dikkat et dediçok kilo alıyorsun bu saatten sonra ayda. 1 kg alsan iyi olur dedi ben haftada 2 kilo almaya başladı. Hocam haftada 1 kg alsam bile yeter su içsem yarıyor napıyım dedim gerçekten de tatlıyı da azalttım ama yine de alıyorum neyseki geçen hafta 900 gr almışım buna da şükür inşallah böyle de devam ederim. Az kaldı az sıkıyoz dişimizi
Dönerler dönerlerDönerler daha ya. Endişelenmedim ben hiç. 37den sonra dönmezler genelde dedi. Dr. Daha erken döner dedi. Zaten dönmezse de dönmesi için pilates hareketleri var onları yaparımkafasi solda poposu asagidaymis benimkinin ki kafasınin solda olduğunu tahmin etmiştim oraya dokundumda yuvarlak top gibi bişey geliyodu elime. Ya kafası ya poposu dedim kafası çıktı ayakları da kafasının üstündeydi
Banada soruyorlar çok saçma geliyor o soru banada o anı biz bilemeyizki hangi doğum şekli gerektiriyorsa o an öyle olmuyor mu ben mi yanlış düşünüyorumBiri bana sezeryan mi doğurcan normal mi diye sorunca sinirlenen bi ben miyim
Ahhaha cidden herkesin baskasi icin bitmeyen istekleri varYargı dağıtır gibi akım dağıtıyorlarkuzenim evlendi 1 sene sonea çocuk ne zaman çocuk ne zaman diye sordular hep çocuk yaptı 2. Ne zaman tek olmaz bencillik olur buna kardeş lazım ilerde lazım olur dediler 2.yi de yaptı 2 Side kız bu bu seferde bir tane de daha yap bu da erkek olur zaten evdesin beraber büyütürsün diyorlar milletin derdi bitmiyor gerçekten de canım.
off bilmez miyim su grubun bulanti yasamayanlarin da bulantisini sn cektin vallahi. Cok şükür o gunler de gecti gitti bu gunler de gecip gidecek allah in izniyle. Bence bizi dogum da paklamaz sn daha iyi bilirsin tabi 2.olunca tecrubelisin. d9gduktan sonra daha fazla korkularimiz olur gibi simdiki baska o zaman ki bambaska olurValla herkeste bir sıkıntı var dört dörtlük geçiren görmüyorum artık çevremde. Bende de açıklık bar içeriden yarım cm 22.haftadan beri ilerlemedi ama şimdi benek ağırlaşmaya başladı inşallah 37 ye kadar dayanır. Tabi ben bunun öncesinde de rahat değildim herkeste biliyor 3 ayına hastanede geçirdim resmen bulantılardan Allah bşr daha yaşatmasın inşallah. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik doğum olana kadar hep bi tedirginlik yaşayacağız bunu da anlamış oldum canım.
Bana da doktorum yaptir dedi ama sağlık ocağım yapmadi daha önce hiç bir gebeye yapmadık biz doktorunun olduğu hastanede yaptır dedi. Araştırdım gebelikte yapılıyor zaten ben de yaptıracağım 28 de tetanoz yapılacak sonra da onu yaptıracağım inşallahKızlar doktorum hepatit B aşım olmadığını yeni farketti, hamileyken yaptırabilirsin dedi. Gebelikte yaptıran oldu mu hiç ?
Çok geçmiş olsun canım ya çok korkmuşsundur eminim, Allahım korusun bebeklerimizi, zamanında sağlıcakla gelsinler kucağımıza inşallahKızlar bugün 27+4 üm öğlen 2 de lavaboya girdim tuvaletimi yaptım kabız değilim gayet rahat yaptım afedersiniz peşinden çişimde geldi lavabom bitti tam kalkarken kan damlası düştü wcye bende peçeteyle sildim oda ne kan bildiğin bütün peçete kan oldu aklım çıktı. Apar topar özele acile gittik. Doğumhaneye çıkardılar beni çok korktuk eşimde ağladı bende ağladım o dakikalar bana zulümdü. Doktor hemen alttan muayene yaptı açılman yok kanamada yok dedi mantar dedi direk hemen nst ye bağladılar sancı da çıkmadı. Daha sonra kan ve idrar tahlili yapıldı enfeksiyon mu var acaba diye bakıldı oda temiz çıktı. Ama hala çok korkuyorum bebeğime birşey olmasından. Ne olur dua edin banada bebeğim sağlıklı olsun rabbim hepimize sağlıklı doğumlar nasip etsin arkadaşlar. Sağlık ocağında 2 gün önce de bakılmış tı o zaman da temiz çıkmıştı sonuçlarım. Doktor mantar dedi ondanda kanaman olabilir dedi bu ilaçları verdi. Trivag 3 fitil. Fito krem. Travazol krem. Funit 100 mg 4 kapsul. Ultrason da muayene etti daha sonra bebeğim çok şükür iyi rahim ağzıda iyi ama hala korkuyorum çok ağladım korkudan
Canım ben yaklaşık 2 ay gibi zaman önce yaşadım hatta o kadar yoğun öksürük ki nefes aldirmamacasina... direk acile git onlar ilgileniyorlar. Nebulizator de kullanılan ciğer için ilaç ve antibiyotik ile birlikte yaklaşık 1 ayda öksürük kesildi. Malesef ıhlamur vs ise yaramıyor. Bende öksürürken yoğun kasılma da yaşanıyordu. Doktorum.oksuruge bağlı başından kaynaklandığını söylemişti. Öksürük geçtikten sonra kisa sure içinde kasılma geçiyordu. Kasılma geçmezse kanama vs olursa hemen acile gel demisti doktorum.Meraba arkadaşlar bende yeniyim sayfada . Sayfa çok güzel herkes ilgili. Ben de bişey sormak istiyorum iki gündür öksürük var ciğerlerim sökülecek gibi ne gece yatırıyo ne gündüz konuşturyo. O kadar dikkat etmeme rağmen nerden geldi bilmiyorum. Bebeğime birşey olur mu. Doktorum ilaç tavsiye etmiyor doğal tedavi öneriyor ıhlamur vesaire gibi.napmalıyım
Yulaf canım. Diyette bana yulaf ilavesi yaptılar beyaz un ve türevleri çıkartıp. Aslında direk unu çıkarttım benŞeker kızlar şekeri yükseltmeyen un türü hangisi acaba? İnternette çok çelişkili şeyler yazıyor deneyimlilere sorayım dedim
Kızım aramızda yatıyorBizim de 3 yılın sonunda olunca eşim yanımda yatmaya bile korkuyor yazık
Evet canım çok önemsiz bir detay bile çok tepki verebiliyor, mesela aynı yemeği z.yagi- ayçiçek yağı bile bende şekerde farkediyordubende çok sık ölçüm yapıyorum neyin yükselttiğini bulmak için peynir yediğim zaman kahvaltıda yüksek çıkıyor. Dün canım sütlaç çekti annem yapmış 1 kase yedim valla 1 saat sonra ölçtüm 116 çıktı şekerim. geçen sefer makarnada da oldu aynı şey 1 tabak makarna yedim 132 çıktı ama ekmek yediğim zaman uçuruyor.
Ahh ahh ayaklarımı uzatıp evde oturmak istiyorum bendeBenim ayaklarım koptu resmen valla. Zaten hiç sevmem AVM de gezmeyi doğurana kadar bi daha gitmem