2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300

İnşallah güzel haberler duyarsın canım

Evet kuzum aynen öyle oluyor. Benim bebekte makat duruyor dik pozisyonda, döneceğini umut ediyoruz

Kızlar çatlaklar nasıllar ben valla dümdüz çatladım o kadar yağa rağmen gerçekten genetikmiş ki anneminde ilk bebişinde olmamış
Bende henüz yok, pehlivan gibi yaglaniyoruum hergun genetik illaki etkilir ancak annede teyzede var diye illaki sizde de olmaz. Yakın zamanda doğum yapan arkadaşım, annesinde çok çatlak olduğunu ama kendisinde hiç çatlak olmadigini soyledi. Ki yağ falan da sürmemiş hiç. Sadece 100 ml lik bir kutu mustela yağ bitirmiş. Ben şimdiye kadar 3 tane bitirdim

Olabilir canım benim de bütün damarlarım belirginleşti göğüstekiler karnımdakiler falan da. Gerildikçe belirginleşiyor sanırım. Varisler annemde de olmuş hamileyken belki de genetiktir
Benim de sol bacak arkasında olmuş, bacağımda iki yerde vardı zaten üç oldu hamilelikte artacağını söylemişlerdi. Ayaklarını yukarıda tutmaya çalışmalısın özellikle geceleri ayak altına da yastık al cnm kan akışını kolaylaştırmak dışında başka yapacak bişey yok, emzirme sonrası o damarları bir sıvıyla yok ediyorlar o işlemleri yaptırırım diye teselli buluyorum şu an
Kızlar 2-3 gündür bebeğin hareketlerini daha az hissediyorum,benim plasentam önde Dr her hareketini hissedemeyebilirsin demişti. Acaba baş aşağı mı döndü. Dik pozisyonda daha az hissediyorum çünkü.
Bana perinatoloğum 30.haftalara gelince şimdikinden daha az hissedersin demişti herkesin biraz azalacak herhalde.
Bnde bu konuda arastirmaya girdim canim cok fazla kek istiyo ve sekersiz de olsa biseylerle tatlandirip kek olarak yemek istiyorum
Araştırma sonucunu ben de bekliyorum

Kızlar doktorum hepatit B aşım olmadığını yeni farketti, hamileyken yaptırabilirsin dedi. Gebelikte yaptıran oldu mu hiç ?

Amiiin Hamilelik olmasa bu kadar olmaz da bebek olunca insan vicdan yapıyor Doğumdan sonra daha normale döner gebelikte tetikliyor şekeri. Meyve yerken bile seçiyoruz üzücü
Evet gebelikteyken şeker olmayanlarda bile çıkıyor şeker. Doktor fazla kilo aldığım için benden şüphelenmişti ama çıkmadı yine de dikkat et dedi çok kilo alıyorsun bu saatten sonra ayda. 1 kg alsan iyi olur dedi ben haftada 2 kilo almaya başladı. Hocam haftada 1 kg alsam bile yeter su içsem yarıyor napıyım dedim gerçekten de tatlıyı da azalttım ama yine de alıyorum neyseki geçen hafta 900 gr almışım buna da şükür inşallah böyle de devam ederim. Az kaldı az sıkıyoz dişimizi

Bnde aynen uyuzz oluyorum kimseye de sunu soyle yap demem. Bana herkes soyluyo valla he diyip geciyorum herkes cok akilli ve o akli baskalrina da yettirmeleri gerek diye dusunuyolar heralde
Yargı dağıtır gibi akım dağıtıyorlar kuzenim evlendi 1 sene sonea çocuk ne zaman çocuk ne zaman diye sordular hep çocuk yaptı 2. Ne zaman tek olmaz bencillik olur buna kardeş lazım ilerde lazım olur dediler 2.yi de yaptı 2 Side kız bu bu seferde bir tane de daha yap bu da erkek olur zaten evdesin beraber büyütürsün diyorlar milletin derdi bitmiyor gerçekten de canım.

Valla herkeste bir sıkıntı var dört dörtlük geçiren görmüyorum artık çevremde. Bende de açıklık bar içeriden yarım cm 22.haftadan beri ilerlemedi ama şimdi benek ağırlaşmaya başladı inşallah 37 ye kadar dayanır. Tabi ben bunun öncesinde de rahat değildim herkeste biliyor 3 ayına hastanede geçirdim resmen bulantılardan Allah bşr daha yaşatmasın inşallah. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik doğum olana kadar hep bi tedirginlik yaşayacağız bunu da anlamış oldum canım.

Evet kuzum aynen öyle oluyor. Benim bebekte makat duruyor dik pozisyonda, döneceğini umut ediyoruz
Dönerler daha ya. Endişelenmedim ben hiç. 37den sonra dönmezler genelde dedi. Dr. Daha erken döner dedi. Zaten dönmezse de dönmesi için pilates hareketleri var onları yaparım kafasi solda poposu asagidaymis benimkinin ki kafasınin solda olduğunu tahmin etmiştim oraya dokundumda yuvarlak top gibi bişey geliyodu elime. Ya kafası ya poposu dedim kafası çıktı ayakları da kafasının üstündeydi

Bana perinatoloğum 30.haftalara gelince şimdikinden daha az hissedersin demişti herkesin biraz azalacak herhalde.
Evet canım yerleri daralmaya başladıkça daha az hareket ediyorlarmış
Kızlar doktorum hepatit B aşım olmadığını yeni farketti, hamileyken yaptırabilirsin dedi. Gebelikte yaptıran oldu mu hiç ?
Bebeğe fayda/zarar olayı etkilemiyorsa doğumdan sonra da olabilirsin canım bence
Sen bi de yatmak zorundasın ya canım o da etkiliyor vücut ödem de topluyor bi yandan sırf kilo değildir o yükselme
Dönerler dönerler bizim kızın da kafası midemin altında ayakları kasıklarımdaydı Cumartesi gideceğim bakalım neler yapıyor

Ahhaha cidden herkesin baskasi icin bitmeyen istekleri var
off bilmez miyim su grubun bulanti yasamayanlarin da bulantisini sn cektin vallahi. Cok şükür o gunler de gecti gitti bu gunler de gecip gidecek allah in izniyle. Bence bizi dogum da paklamaz sn daha iyi bilirsin tabi 2.olunca tecrubelisin. d9gduktan sonra daha fazla korkularimiz olur gibi simdiki baska o zaman ki bambaska olur

Bana da doktorum yaptir dedi ama sağlık ocağım yapmadi daha önce hiç bir gebeye yapmadık biz doktorunun olduğu hastanede yaptır dedi. Araştırdım gebelikte yapılıyor zaten ben de yaptıracağım 28 de tetanoz yapılacak sonra da onu yaptıracağım inşallah

Çok geçmiş olsun canım ya çok korkmuşsundur eminim, Allahım korusun bebeklerimizi, zamanında sağlıcakla gelsinler kucağımıza inşallah Allah birdaha yaşatmasın

Canım ben yaklaşık 2 ay gibi zaman önce yaşadım hatta o kadar yoğun öksürük ki nefes aldirmamacasina... direk acile git onlar ilgileniyorlar. Nebulizator de kullanılan ciğer için ilaç ve antibiyotik ile birlikte yaklaşık 1 ayda öksürük kesildi. Malesef ıhlamur vs ise yaramıyor. Bende öksürürken yoğun kasılma da yaşanıyordu. Doktorum.oksuruge bağlı başından kaynaklandığını söylemişti. Öksürük geçtikten sonra kisa sure içinde kasılma geçiyordu. Kasılma geçmezse kanama vs olursa hemen acile gel demisti doktorum.

Şeker kızlar şekeri yükseltmeyen un türü hangisi acaba? İnternette çok çelişkili şeyler yazıyor deneyimlilere sorayım dedim
Yulaf canım. Diyette bana yulaf ilavesi yaptılar beyaz un ve türevleri çıkartıp. Aslında direk unu çıkarttım ben yulaf da ara öğünlerde yoğurt içine karıştırıp yiyorum

Evet canım çok önemsiz bir detay bile çok tepki verebiliyor, mesela aynı yemeği z.yagi- ayçiçek yağı bile bende şekerde farkediyordu kizimdayken sütlaç vs geç çorba içindeki azcık arpa şehriye bile sekerimi tavan yapıyordu. Pirinç zaten yükseltiyor nisastadan kaynaklı mesela. Ekmek çok etkiliyor gerçekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…