Yok kuzum tam kasıkla bacağın birleşim yeri gibi gaz sancısı olduğunu sanmıyorum devam ederse ctsi Dr a sorucam bı enfeksiyon tarzı bişey olabilir belkiAra ara bende de oluyor,enfeksiyon yoksa bazen gaz sıkışmasi da olabilir.Gerci gaz sıkışmasi batma seklinde olur mu bilemedim.
Korkma canım çok normalAy sagol kuzum içimi rahatlattın eskisi gibi hızlı ve sık değil daha az sıklıktıkta ve daha belirgin oluyor eskiye gore hareketler bacak agrılarımda azaldı ve enerjik iyi hissedıyorum iyi hissettiğim için bir olumlu bir değişiklik bile ürkitebılıyor 20 sinde gidecegım doktoruma her sey saglıkla ilerler inşallah saglıkla kucagımıza alalım az kaldı
Batma değil de acıyor gibi sızlıyor gibi benimGunaydınnn
Bazen bu batma hissi bnde de oluyo pek onemsemiyorum rahim geriliyodur belki baska bi belirti yasamayinca normal diyorum. Cok rahatsizlik veriyosa uzun da suruyosa dr una yaz icin rahat etsin
Ne yaparsan yap, her zaman laf söyleyip kendileri ile kıyaslayacaklar. Sezeryan olsan sen bir de normal doğumu gör diyecekler, normal olsan sezeryan daha ağır aman şöyle böyle diyenler olacak. Yani benim çevremde çok var bu cahil insanlardan, bebek ve doktorum neyi uygun görürse o olacak deyip kestirmek en iyisiSezeryan da olsan seni oyle yadirgiyorlar kiHatta bebegin adi sezeryan bebegi kaliyor Bence de sinir bozucu.
Evet gebelikte yapılabiliyormuş, ‘bilinen’ bir zararı yokmuş aşının ama riskli meslek gruplarında olanlar mutlaka olmalı diyor bikaç yerde ben de o grupta değilim aslında çok kararsız kaldım.Bana da doktorum yaptir dedi ama sağlık ocağım yapmadi daha önce hiç bir gebeye yapmadık biz doktorunun olduğu hastanede yaptır dedi. Araştırdım gebelikte yapılıyor zaten ben de yaptıracağım 28 de tetanoz yapılacak sonra da onu yaptıracağım inşallah
Ben de o şekilde tüketiyorum yulafı normalde ama internette bazı tariflerde un oluyor ya onlar için sormuştum, yulafı rondodan geçirip un yapsam belki olabilir deneyeyim :)Yulaf canım. Diyette bana yulaf ilavesi yaptılar beyaz un ve türevleri çıkartıp. Aslında direk unu çıkarttım benyulaf da ara öğünlerde yoğurt içine karıştırıp yiyorum
Ay benim de gecen hafta sag kasigim bildigin ara ara ağriyordu 1 gun surdu.Biraz endiselendim ama gecti.Dün geceden beri sol kasığımda batma hissi var kızlar acıyor sankiAma bebiş sağa sağa tekmeliyor anlamadım
YaaaValla ben hiç sinirlenmiyorum direk diyorum ki. Normali g… yemez sezaryen olacağım yine diyorum
Aynen canim ya ben hayatta kimsenin hayatina karismam kendi halimdeyimdir ve bana da karisilmasina laf sokulmasina oyle izin vermiyorum. Oğlumun kafasi buyuktu esimin ailesinin buyuk genetik doktor uygun gormedi dogum esnasinda zorlanirsan vakumla cekmek zorunda kaliriz bu da bir tehlike ama sen bilirsin dedi karar senin riske atmak istemedim. Komsum 2 3 gunluk dogum yapmisim bana diyo aa ne olacak benim ki dr buyuktu dogrdum ee nasil dogurdun vakumla cektiler zorla dogurdum dedi yani ben normal.istemem ragmen korktum ne yapayim Allah korusun zihinsel engele bile neden oluyormus. Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin insallah. Burda herkes bebegi icin en guzelinin olmasi çabasi icindeNe yaparsan yap, her zaman laf söyleyip kendileri ile kıyaslayacaklar. Sezeryan olsan sen bir de normal doğumu gör diyecekler, normal olsan sezeryan daha ağır aman şöyle böyle diyenler olacak. Yani benim çevremde çok var bu cahil insanlardan, bebek ve doktorum neyi uygun görürse o olacak deyip kestirmek en iyisi
Bebeği döndürmek için evde yapılacak egzersizler var canım, doktoruna sorup yapmak istersin belki.Evet kuzum aynen öyle oluyor. Benim bebekte makat duruyor dik pozisyonda, döneceğini umut ediyoruz
Ablam da vardi o her iki hamileliginde yapturmisti illa ki devlette de yaptiriliyordur canimMerhaba kızlar.. Kan uyuşmazlığı için iğne yaptıran var mı ? Devlet hastanesinde yapılıyor mu ? Bilgisi olan varsa süper olur..
Senin şeker çok agresif ya.Günaydın kızlar ben bu şeker işinden hiç bişey anlamadım, her zaman ki kendime göre sağlıklı kahvaltımı yaptım sonuç hüsran isyaaanBen nerede yanlış yapıyorum?
Kahvaltı menüm: 1 Kuru erik,2 çiğ fındık 2 çiğ kaju, dil peyniri,1 haşlanmış yumurta, iki dilim yeşil elmalı ve yarım kivili yoğurtlu yulaf.
1.saat sonuç: 138
erik kurusu ya da kayısı kurusundan mı acaba ama bir tane yiyorum aç karnına çünkü yemezsem de bağırsaklarım çalışmıyor, ay ne zor işmiş
Doktor her zaman anne ve bebeğin iyiliği için hareket eder, bence en iyisini yapmışsın vakumla alakalı çok hikayeler var. Bunu bile bile doğuma girsen, o stresle nasil doguracaktin ki zatenAynen canim ya ben hayatta kimsenin hayatina karismam kendi halimdeyimdir ve bana da karisilmasina laf sokulmasina oyle izin vermiyorum. Oğlumun kafasi buyuktu esimin ailesinin buyuk genetik doktor uygun gormedi dogum esnasinda zorlanirsan vakumla cekmek zorunda kaliriz bu da bir tehlike ama sen bilirsin dedi karar senin riske atmak istemedim. Komsum 2 3 gunluk dogum yapmisim bana diyo aa ne olacak benim ki dr buyuktu dogrdum ee nasil dogurdun vakumla cektiler zorla dogurdum dedi yani ben normal.istemem ragmen korktum ne yapayim Allah korusun zihinsel engele bile neden oluyormus. Allah herkese hayirli dogumlar nasip etsin insallah. Burda herkes bebegi icin en guzelinin olmasi çabasi icinde
Yok kuzum sen doğru biliyorsun, tamamen bu bebeğin isteği ile alakalı bence. Canı nasıl gelmek isterse öyle diyorum ben. Doğuran benim dert milletin anlamıyorumBanada soruyorlar çok saçma geliyor o soru banada o anı biz bilemeyizki hangi doğum şekli gerektiriyorsa o an öyle olmuyor mu ben mi yanlış düşünüyorum
İlk çocukta 28. Haftada zorunlu değil zaten doğumdan sonra yaptırıyorsun her türlü ama yaptırmak istiyorum doktorumda yaptırsam 2 bin. Devlette daha uygundur diye düşünüyorum.Ablam da vardi o her iki hamileliginde yapturmisti illa ki devlette de yaptiriliyordur canim
Normal demek kiAy benim de gecen hafta sag kasigim bildigin ara ara ağriyordu 1 gun surdu.Biraz endiselendim ama gecti.
Geçen şubat annelerinde mi nerde biri ilk doğumunda yaşadığı sezeryanı anlatmış. Yok spinal tutmamışta bütün acıyı hissettim falan yazmış. Tabi insanlar da korkmuş doğal olarak. Böyle bişey yaşadıysan bile anlatmanın bi manası yok ki inandırıcı da gelmedi bana hadi gerçekten yaşadın milyonda bir olan bir şey için insanları neden geriyosun. Cidden enteresanYaaa
Bana eğer fikir soran olursa normal doğum ile ilgili o zaman fikrimi söylüyorum, ama şuna da gıcık oluyorum biri normal doğum nasıldı diyor oradan baska biri atlıyor, yok öldüm bittim, şöyle kötü böyle berbat. İnsanları Korkutmakta doğru değil gerçi bunu sezeryan içinde söyleyenler var aman her neyse cahil insan çok,
Hic bir şey olmaz canım Allah'ın izniyle, kilosu boyu fazla doğar, bu da sıkıntı değil bence maşallah kuzuya27+4 deyim ama ultrasonda en baştan beri 2 hafta önde yani 29+4 oluyor ama bebeğim baş aşağı dönmüştü en son gittiğimde. Vajinamda çok baskı hissediyorum erken doğum yapmaktan korkuyorum. Randevum bir hafta sonra sizce sıkıntı olur mu
Aynen öyle yani canım. Sormaları bile tuhaf yaniYok kuzum sen doğru biliyorsun, tamamen bu bebeğin isteği ile alakalı bence. Canı nasıl gelmek isterse öyle diyorum ben. Doğuran benim dert milletin anlamıyorum
Dr.a sorucam kuzu kaçıncı haftada yapılıyor bilmiyorum hiç dönmemiş olursa denerim.Bebeği döndürmek için evde yapılacak egzersizler var canım, doktoruna sorup yapmak istersin belki.
Bazı insanlar başkalarının acısından, korkusundan haz alıyor, nefret ediyorum. Hamile kadın zaten korkuları var, bir de sen neden üstüne tuz, biber oluyorsun. Ama bence kimsenin abarttığı kadar yok, ben doğurduysam herkes doğurur.Normal demek ki
Geçen şubat annelerinde mi nerde biri ilk doğumunda yaşadığı sezeryanı anlatmış. Yok spinal tutmamışta bütün acıyı hissettim falan yazmış. Tabi insanlar da korkmuş doğal olarak. Böyle bişey yaşadıysan bile anlatmanın bi manası yok ki inandırıcı da gelmedi bana hadi gerçekten yaşadın milyonda bir olan bir şey için insanları neden geriyosun. Cidden enteresan
Biri bişey desinde ağzının payını vereyim diye bekliyorum bazenCahillik başa bela canım,cahile laf anlayamazsın o yüzden en güzeli ağzının payını vermek
Elvada kocacım
Canım ben de öyleyim ara ara bel ve sırt ağrılarım olsa da hala aktif olarak işlerimi yapabiliyorum. Ağırlaşmış hissetmiyorum. Sanırım 35 den sonra daha çok hissedeceğiz bunu.Hareket olayı da aynı şekilde daha az sıklıkla oluyor. Ama o da bu haftalarda normalmiş yerleri daralıyor, duruş pozisyonu vs hepsi etkiliyor.
Valla çok biliyorlarBen de lafımı hiç esirgemem benim içimde durup canımı sıkacağına onun canı çıksın kafasındayım. Hem belki bı daha kimseye böyle saçma şeyler sormazlar diyorum.
Ayy geçmiş olsun bu yıl hastalıkla bitti resmen. Küçük çocuğu olan kimse hastalıktan kurtulamadıMaşallah büyümüş bebişler İlk doğum haberini senden bekliyoruz Ama sen yine de acele etme dayanabildiğin kadar dayan
Biz de iyiyiz canım şükür, düşe kalka yola devam bebişi cumartesi görcez bakalım ben de heyecanla bekliyorum
Sana bi daha bişey diyen olursa bak ben 3 tane doğurdum siz 1 taneyi zor doğurdunuz der geçersin