Evet ve cok sinir bozucu bisey ne yicem diye ortalikta dolaniyorumValla insan ne yiceğini şaşırıyor yaBi de hepimize farklı yiyecekler farklı etki ediyor. Ben mesela geçen patates yemeği yedim yanında bol yoğurtla normal çıktı ama ekmek, hamur işi direk fırlatıyor benimkini de
Kınayan kınasın keyfime nasıl gelirse öyle doğırırm kimseyi de takmam zatenSeni esefle kınıyorlardır
Akşam yemeğini protein±salata yapınca çok iyi çıkıyor ama her akşam da insanın canı et istemiyorEvet ve cok sinir bozucu bisey ne yicem diye ortalikta dolaniyorum
O zaman takviyeler pek 9nemli degil olcumlerde. Yediklerim yapiyo yada bnim vucut dengesiz bi kac gun daha bakayim ne olacak. Bende gecen haslama patates yedim yanlislikla ve yuksek çıktı bugun patatesleri sectim ayirdim ic8nden onun sekeri gecer mi yemek suyuna o kadar da degildir ya
Kızlar sizin işiniz de çok zor Allah yardımcınız olsun vallahi ne yesem ne yemesem dikkat etmek zorunda kalmak gerçekten kötü hem de hamileyken. Bana herşey serbest ve şekerim de yok böyleyken bile ne yapsam ne yesem diye düşünüyorum seçme şansım çok. Ama siz de öyle değil. İnşallah doğumdan sonra düzene girer hemen eski halinize geri dönebilirsiniz.Akşam yemeğini protein±salata yapınca çok iyi çıkıyor ama her akşam da insanın canı et istemiyor
AmiiinKızlar sizin işiniz de çok zor Allah yardımcınız olsun vallahi ne yesem ne yemesem dikkat etmek zorunda kalmak gerçekten kötü hem de hamileyken. Bana herşey serbest ve şekerim de yok böyleyken bile ne yapsam ne yesem diye düşünüyorum seçme şansım çok. Ama siz de öyle değil. İnşallah doğumdan sonra düzene girer hemen eski halinize geri dönebilirsiniz.
Bnde aynen uyuzz oluyorum kimseye de sunu soyle yap demem. Bana herkes soyluyo valla he diyip geciyorumBana sormalarında bir sakınca ben şöyle yap böyle yap diyenlere sinir oluyorum. Ben araştırıyorum okuyorum kendim istediğim gibi canım ne isterse onu yaparım. Özellikle ilk doğumu yapanları yönlendirmeyi seviyorlar. Benim 2.olduğu için tecrübeli olduğumu biliyorlar. O yüzde. Sıkıntı yokama dediğim gibi sadece gebelikte değil hayatımın her bir nebzesinde bana şunu şöyle yap bunu böyle yap diye yönlendiren herkesten nefret ediyorum. Annem babam bile yönlendirmez bilirler ki ben mantığındaki kullanırım dış etkenlerin ne haddine değil mi ama. Kimseye alış vermem kimseden de akıl almak istemem. O güzel zeki akılları Kendilerinde kalsın mümkünse
Akşam yemeğini protein±salata yapınca çok iyi çıkıyor ama her akşam da insanın canı et istemiyor
Evet bnde 2.saat duser diye bekliyodum o yuksek cikinca şaşırdım arada ictigim su yukseltmez heraldeYuksek degil aslinda,ilk saat iyi ikinci saat biraz daha dusuk olsa daha iyi.Bence takviyeler etkilemiyordur,yine de bilenler yazarlar.
Ben de bu tarz yiyorum işte maalesef sıfır tuz,sıfır un,makarna biraz ütopyaBenim doktor şu şekilde diyor,
sabah 2 yumurta ya da 1 yumurta
Sayılı zeytin ( tansiyon için sorun olmasın diye)
Lor peyniri
2 dilim siyez ekmeği
Ara öğünlerde, kuruyemişler ve mutlaka yarım kilo yoğurtben tabi yarım kilo yiyemiyorum, 450 ml’lik kavanozlarda mayalayıp günlük tüketmeye çalışıyorum.
Öğlen yeşil mercimek, börülce salatası, sebze yemekleri
Akşamda mutlaka et, balık ya da organik tavuk + salata.
Sıfır tuz, sıfır beyaz un, pirinç makarna vs..
Bal yiyen baldan usanır misali, en sağlıklı şeyleri de yesen bazen bunalıyorsun ama olsun yavrulara sağlıkla kavuşalım inşallah.
Bnde pek et sevmem tavuk neyse de et ıiı ihhh yok gitmiyo kofte bile olsa fazla yiyemiyorum haftayi hep balik tavukla kapatiyorum. Yogurt belki dengeliyo olabilir bak simdi aklima geldi diger gunler hep yogurt yedim bugun yemedim yani snn söylediğin bisey vardi meyve +ceviz dengeleme icin iyi oluuo diye yogurt da oyle bi ozellik olabilirAkşam yemeğini protein±salata yapınca çok iyi çıkıyor ama her akşam da insanın canı et istemiyor
Eveeet yemeklerle yoğurt ayran meyvelerle kuruyemiş mutlakaaaBnde pek et sevmem tavuk neyse de et ıiı ihhh yok gitmiyo kofte bile olsa fazla yiyemiyorum haftayi hep balik tavukla kapatiyorum. Yogurt belki dengeliyo olabilir bak simdi aklima geldi diger gunler hep yogurt yedim bugun yemedim yani snn söylediğin bisey vardi meyve +ceviz dengeleme icin iyi oluuo diye yogurt da oyle bi ozellik olabilir
Iyi bak guzel cıkmış az bi pattisten bisey olmamışŞimdi ölçtüm canım, 90 çıktı çok şükür.
Allah korusun, gelmez inşallah bi dahaEvet bende de ilk başlarda halsizlik ve uyku vardı onlsr geri gelebilir ama inşallah bulantım geri gelmez ayyy Allah korusun o günlere geri dönmek istemiyorum gerçekten de
Vallahi gebeligi cok rahat geçiriyorum derken gebik sekeri cikmasi üzücü oldu. keske bilgili okumuş ve geçmişimi anlattığım dr um bastan boyle bi durumun olusabilecegini dikkat etmemi soyleseydi belki suyum sınıra dayanmazdi. Hayırlısıyla dogsun da bebisler yemek dert degil artik napalim mecbuurKızlar sizin işiniz de çok zor Allah yardımcınız olsun vallahi ne yesem ne yemesem dikkat etmek zorunda kalmak gerçekten kötü hem de hamileyken. Bana herşey serbest ve şekerim de yok böyleyken bile ne yapsam ne yesem diye düşünüyorum seçme şansım çok. Ama siz de öyle değil. İnşallah doğumdan sonra düzene girer hemen eski halinize geri dönebilirsiniz.
Bende de aynı şekilde. Zaten bı hafta çok hareketli olursa diğer hafta da tam tersi çok hareketsiz oluyor. Korkuyorum elimde olmadan. Karnıma dokunup bastiriyorm ancak öyle az da olsa hareket ediyor. Benim plasente önde falan da değil. Bebek de henüz ters pozisyondaydi cuma günkü randevuda. Sanırım 32 ye kadar falan böyle oluyor hareketleri.oyle diyor deneyimi olanlar.Kızlar 2-3 gündür bebeğin hareketlerini daha az hissediyorum,benim plasentam önde Dr her hareketini hissedemeyebilirsin demişti. Acaba baş aşağı mı döndü.Dik pozisyonda daha az hissediyorum çünkü.
Vallahi gebeligi cok rahat geçiriyorum derken gebik sekeri cikmasi üzücü oldu. keske bilgili okumuş ve geçmişimi anlattığım dr um bastan boyle bi durumun olusabilecegini dikkat etmemi soyleseydi belki suyum sınıra dayanmazdi. Hayırlısıyla dogsun da bebisler yemek dert degil artik napalim mecbuur
Eveeet yemeklerle yoğurt ayran meyvelerle kuruyemiş mutlakaaayoğurtsuz yemeğe oturma canım. Ben hamile kaldıktan sonra etten çok soğudum hele tavuk zar zor yiyorum fayda olsun diye
Bugun ki sebebi bulduk yani yogurtsuz bir yemek ve kuruyemissiz bir meyve yedim olan olduSunrseee
- Meyve insülin direnci, hipoglisemisi olan kişilerde tek başına kan şekerini hızlı yükseltebilir. Meyvenizin yanında tüketeceğiniz süt – yoğurt- ayran veya kepekli grisini veya fındık – ceviz – badem gibi besinler meyvenin şekerini bağlayarak emilim hızını düşür.
Yukleme yapildi canim. Eski kendi dr um suyun sinirda 100 luk yukleme yapalim dedi bn devlette 50 lik yuklettim ve 174 cıktı. Pkos ve suyun fazla olmasi zaten gebelik sekeri sebebiymis arastirark ogrendim. Burdaki bilgilerle yediklerime dikkat ettim gecen hafta da yeni dr a gittim o da yuksek buldu kan testi istedi persembe gostericem o zamana kadar da her gun ölçüyorum.Yükleme yaptırarak mı öğrendin yoksa kendin ölçerken mi dikkat etmek istiyorsun? Ben yükleme yaptırmadım açıkçası, ancak dikkat etmem gerektiğinin farkındayım.