2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Evet ve cok sinir bozucu bisey ne yicem diye ortalikta dolaniyorum

Şimdi ölçtüm canım, 90 çıktı çok şükür.

Akşam yemeğini protein±salata yapınca çok iyi çıkıyor ama her akşam da insanın canı et istemiyor
Kızlar sizin işiniz de çok zor Allah yardımcınız olsun vallahi ne yesem ne yemesem dikkat etmek zorunda kalmak gerçekten kötü hem de hamileyken. Bana herşey serbest ve şekerim de yok böyleyken bile ne yapsam ne yesem diye düşünüyorum seçme şansım çok. Ama siz de öyle değil. İnşallah doğumdan sonra düzene girer hemen eski halinize geri dönebilirsiniz.

Amiiin Hamilelik olmasa bu kadar olmaz da bebek olunca insan vicdan yapıyor Doğumdan sonra daha normale döner gebelikte tetikliyor şekeri. Meyve yerken bile seçiyoruz üzücü

Bnde aynen uyuzz oluyorum kimseye de sunu soyle yap demem. Bana herkes soyluyo valla he diyip geciyorum herkes cok akilli ve o akli baskalrina da yettirmeleri gerek diye dusunuyolar heralde

Akşam yemeğini protein±salata yapınca çok iyi çıkıyor ama her akşam da insanın canı et istemiyor

Benim doktor şu şekilde diyor,
sabah 2 yumurta ya da 1 yumurta
Sayılı zeytin ( tansiyon için sorun olmasın diye)
Lor peyniri
2 dilim siyez ekmeği

Ara öğünlerde, kuruyemişler ve mutlaka yarım kilo yoğurt ben tabi yarım kilo yiyemiyorum, 450 ml’lik kavanozlarda mayalayıp günlük tüketmeye çalışıyorum.

Öğlen yeşil mercimek, börülce salatası, sebze yemekleri

Akşamda mutlaka et, balık ya da organik tavuk + salata.

Sıfır tuz, sıfır beyaz un, pirinç makarna vs..

Bal yiyen baldan usanır misali, en sağlıklı şeyleri de yesen bazen bunalıyorsun ama olsun yavrulara sağlıkla kavuşalım inşallah.

Ben de bu tarz yiyorum işte maalesef sıfır tuz,sıfır un,makarna biraz ütopya Canım istiyorsa abartmadan yiyorum arada. Ekmeğe dikkat ediyorum bu beyaz olmasın diye.

Bnde pek et sevmem tavuk neyse de et ıiı ihhh yok gitmiyo kofte bile olsa fazla yiyemiyorum haftayi hep balik tavukla kapatiyorum. Yogurt belki dengeliyo olabilir bak simdi aklima geldi diger gunler hep yogurt yedim bugun yemedim yani snn söylediğin bisey vardi meyve +ceviz dengeleme icin iyi oluuo diye yogurt da oyle bi ozellik olabilir

Eveeet yemeklerle yoğurt ayran meyvelerle kuruyemiş mutlakaaa yoğurtsuz yemeğe oturma canım. Ben hamile kaldıktan sonra etten çok soğudum hele tavuk zar zor yiyorum fayda olsun diye

Sunrseee
  • Meyve insülin direnci, hipoglisemisi olan kişilerde tek başına kan şekerini hızlı yükseltebilir. Meyvenizin yanında tüketeceğiniz süt – yoğurt- ayran veya kepekli grisini veya fındık – ceviz – badem gibi besinler meyvenin şekerini bağlayarak emilim hızını düşür.

Vallahi gebeligi cok rahat geçiriyorum derken gebik sekeri cikmasi üzücü oldu. keske bilgili okumuş ve geçmişimi anlattığım dr um bastan boyle bi durumun olusabilecegini dikkat etmemi soyleseydi belki suyum sınıra dayanmazdi. Hayırlısıyla dogsun da bebisler yemek dert degil artik napalim mecbuur

Kızlar 2-3 gündür bebeğin hareketlerini daha az hissediyorum,benim plasentam önde Dr her hareketini hissedemeyebilirsin demişti. Acaba baş aşağı mı döndü. Dik pozisyonda daha az hissediyorum çünkü.
Bende de aynı şekilde. Zaten bı hafta çok hareketli olursa diğer hafta da tam tersi çok hareketsiz oluyor. Korkuyorum elimde olmadan. Karnıma dokunup bastiriyorm ancak öyle az da olsa hareket ediyor. Benim plasente önde falan da değil. Bebek de henüz ters pozisyondaydi cuma günkü randevuda. Sanırım 32 ye kadar falan böyle oluyor hareketleri.oyle diyor deneyimi olanlar.

Yükleme yaptırarak mı öğrendin yoksa kendin ölçerken mi dikkat etmek istiyorsun? Ben yükleme yaptırmadım açıkçası, ancak dikkat etmem gerektiğinin farkındayım.

Eveeet yemeklerle yoğurt ayran meyvelerle kuruyemiş mutlakaaa yoğurtsuz yemeğe oturma canım. Ben hamile kaldıktan sonra etten çok soğudum hele tavuk zar zor yiyorum fayda olsun diye
Bugun ki sebebi bulduk yani yogurtsuz bir yemek ve kuruyemissiz bir meyve yedim olan oldu neyseki bi yanlisi da burda ogrendim.
Bebege faydasi olacak seyleri mecbur yemeye çalışıcaz olabildigince

Yükleme yaptırarak mı öğrendin yoksa kendin ölçerken mi dikkat etmek istiyorsun? Ben yükleme yaptırmadım açıkçası, ancak dikkat etmem gerektiğinin farkındayım.
Yukleme yapildi canim. Eski kendi dr um suyun sinirda 100 luk yukleme yapalim dedi bn devlette 50 lik yuklettim ve 174 cıktı. Pkos ve suyun fazla olmasi zaten gebelik sekeri sebebiymis arastirark ogrendim. Burdaki bilgilerle yediklerime dikkat ettim gecen hafta da yeni dr a gittim o da yuksek buldu kan testi istedi persembe gostericem o zamana kadar da her gun ölçüyorum.
Ben acikcasi iyiki yukleme yapilmis diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…