Yani ben adamın doktor olduğuna bile inanmamıştım tipide biraz değişik yüzükleri vs. medyum gibi duruyor dediğiniz gibi bizdeki de ön yargı .. Sosyal medya öyle bir hal aldı ki herkes doktor, psikolog, yaşam koçu, diyetisyenEşime söyledim o da ilk baktığında dedi ki üçkağıtçı bu dolandırıcı ben almam bundan vitamin falan hepsi para tuzağı demişti ben çok ısrar ettimşimdi onun iş yerinde de çocuğu olmayanlar varmış kendisi bu doktoru öneriyor. diyorum ya önyargılarımız yok mu hemen herşeyden ve herkesten işgilleniyoruz. Bu da o kadar çok dolandırıcılar arttı kş sosyal medya da normal geliyor ilk baktığımızda anlamıyoruz ben baya takip ettim tedavilerini dinledim izledim canlı yayınlarını kaçırmadım hatta bir süre… iyi ki de karşıma çıkmış iyi ki eşimi ikna etmişim diyorum şimdide.
Evet tatlım bundan önce de var gebeliğim ama sağlıklı ilerlemedi.Canim senin ilk gebelik mi?
Çok teşekkür ederim inşallah birdaha yaşamam. Şuan bebeğim çok hareketli dün oda korktu ben ağlayınca dünden beri kıpır kıpır.Cok uzuldum. Cok zor... Neyseki her sey yolunda.... Cok gecmis olsun, daha da olmasin insallah
Yatıyorum canım istirahat ediyorum. Bebeğim kıpır kıpır maşallah karnımda bazen sertleşiyor ama tekmeleri canımı acıtıyor normaldir inşallah
Yatıyorum canım dinleniyorum düne göre daha iyiyim canımBende de varisler arttı. Bir de bende hep ben çıkıyor, hafif kabarık. Göbeğimde, üst bacaklarımda.. Oğluma hamileyken de acayip artmıştı. Yine başladı :/ Zaten normalde de çok benli bir insanım. Kara kara sardılar beni
Çok geçmiş olsun canım ay çok korktum.. şükür olsun iyiymişsinizBugün nasılsın? Yolunda değil mi her şey??
Ben de bazen az hissediyorum. Geçen tüm gün azıcık pıtı pıtı yaptı. Eve gidince bir o yana bir bu yana yattım. Konuştuk dürttüm.. Nafile.. Az bir şeyler hissettim. Ertesi gün daha iyiydi şükür. Mesela tam tersi dün de gece 12den sonra coştu.. Maşallah diyeyim. Gece 12-1 onun saatleri galiba.. hep o aralar bir şeyler hissediyorum uyanıksam. Uyanıyor galiba o ara
yazmayınca merak ettik iyi olmana sevindim canım, kendi doktorun ile iletişim kurabildin mi ?Yatıyorum canım istirahat ediyorum. Bebeğim kıpır kıpır maşallah karnımda bazen sertleşiyor ama tekmeleri canımı acıtıyor normaldir inşallah
İnşallah canım sağlıkla kavuşalım hepimiz inşallahcanım hiç stres yapma bebeğinin gelişimi güzelmiş önemli olan o ayrıca bebek büyürken senin depolarını kullanıyor sen 1 ay kilo almadın diye birşey olmaz sen sağlıklı şeyler tüketmeye çalış kendini strese sokma doktorlarda bir tuhaf yaa kimisi kilo alma diye kızıyor kimisi de kilo almadın diye
benim ara ara oluyor canım hatta enfeksiyon var mı diye 2 kere tahlil verdim temiz çıktı bence bebekler büyüyüp ağırlık yaptığı için oluyor panik yok
canım ben kızımın her doğum gününde digitalmagnet diye bir siteden yaptırıyorum çeşit çok buraya da bakabilirsin.
valla bende oluyor canım kan ter içinde uyanıyorum haftada 2 kere falan oluyor her gün olmuyor bende tam çözemedim yediğim yemekler ağır mı geliyor acaba diye düşünmeye başladım ama erken de yiyorum emin değilim hamilelik anlaşılamaz birşey malesef
korkma canım bebek de iyiymiş hem bak stres yapmak bebeğini daha çok etkiler ilaçlarını düzenli kullan sağlıcakla kavuşalım bebeklerimize inşallah
canım benim de 24. haftada bir anda 2 bacağımın da arkasında baldırlarımda morluklar gördüm çok korktum acile gittim hemen doppler çekilde damarlar da tıkanıklık falan yok varis dedi oksapar 4000 kullanıyorum bende hamileleiğimin başından bu yana 1 ay olacak rengi yeni yeni soldu tekrarda olmadı çok şükür tekrar ederse artarsa ya da ağrın olursa fizik tedavi yada nörolojiye git dedi.
Hattımı başka bir markaya taşıdım o yüzden dünden beri yazamadım canım. Yarın gideceğim kendi doktoruma canım.yazmayınca merak ettik iyi olmana sevindim canım, kendi doktorun ile iletişim kurabildin mi ?
Çok şükür canım zorlu birşey atlattım rabbim kimseye yaşatmasınOyy canim benim. Cok şükür bi sıkıntı görülmemiş dr dan da eminsen icin rahat olsun. Cok gecmis olsunher lavabo da bnde bakmadan gecmiyorum gozumden kacmasin diye.
Çok saol canım istirahat ediyorum yatıştayım. Amin canım hep öyle dua ediyorumGeçmiş olsun canım.. Çok şükür bebek de sen de iyisin, ilaçların faydası olur mutlaka. Kendini çok yormamaya dinlenmeye dikkat et. Rabbim bir daha yaşatmasın inşaAllah
Allahın izniyle yavrularımızı sağlıklı, sıhhatli, vaktinde hayırlısıyla kucaklarımıza alıcaz inşaAllahhSen içini ferah tutmaya çalış
İnşallah öyledirde ben öyle sanmışımdır diğer türlü her an tedirgin oluyorum bebeğime birşey olacak diye. Dediğin gibi muayene etti gayet güzel birşekilde kanama alanı kist vs birşeye rastlanmadı. Rabbim kimseye yaşatmasın öyle korkuları.Canım arkadaşın yazdığı gibi oldu banada bende senin gibi sandım ama kanama malttan olmuş insan o an ayırt edemiyor bide likit olduğu için direk arkadan öne doğru akıyor ve sen onu ordan gelmiş gibi algilamissn muhtemelen benimde hemeroid falan yoktu çünkü rahimden bı kanama alanı oluşunca hemen belli oluyor yada alttan bı kanama oluşsa doktor muanede fark ediyor o yüzden rahat ol enidse etmene gerek yok Allah'ın izniyle
Bu tempoda zaten inanılmaz yoruluyorsundur, çok normal kendine ayrı yemek hazırlayacak halin olmuyordur. dedigin gibi size yardımcı lazım ya da ev yemekleri satan yerler var öyle bir yer bulsan ya da cevrenizde öyle bir abla bulsan haftada 1-2 gün yapsa en azından o bile kar. dedigim gibi bebek her halükarda besleniyor senden aslında ama imkanın olursa gün içinde saglıklı atıştırmalıklar da yersen cok iyi olur, kaldı 3 ayımız sık dişini :) hayvansal protein alımı hamilelikte çok önemli, o aklında olsun (et, balık, süt ürünleri, yumurta) bir de sebzeler, meyve zaten yiyormuşsun. hamilelikte de bebişleri sebze tadına alıştırmak lazım biraz :)Saol canım. Bebeğin gelişimi haftasıyla uyumlu şükür.. ama işte beyin sinir gelişimi ne alemde bilemiyorum. Umarım her şey yolundadır
Akşamdan bile bir şey hazırlamaya gücüm olmuyor inanÇok yoruluyorum. Sofrayı zor topluyorum çoğu zaman.. ama zorlamam mı gerekiyor kendimi..? Mecbur olduğumu düşünüp yapıcam bir şeyler artık.. Canım ne kuruyemiş ne bir şey istiyor.. Sadece meyve. Arada meyve alıp yiyorum. Muz mandalina falan. Ferah ferah ohh :) Midemi çok sıkıştırıyor sanırım yavruceğizim. Çok yersem baya rahatsız oluyorum. Abur cubur versen yerim ama yemek istemiyor pek canım. Çoğu zaman yemek zamanı geldi diye yiyorum. Göz açlığına.. Bu arada yumurtayı evden çıkmadan yemem gerekir. Çünkü iş yerinde mutfak niyetine olan şey L şeklinde toplasan 2m olan bir tezgah. İçeri bir adım atınca mutfak bitiyo :) Çok koku yapıyor o tarz şeyler iş yerinde. İş hanı gibi bir yerdeyim. Bazen kapı önünde falan tıkardım ağzıma diyet yaparken. Ancak öyle olur yine ki yumurta hele ki nasıl istemiyor canım anlatamam.. Yapayım ama bari bir şeyler zorla da olsa :/
HehehehDoktor dedi valla. İla ki alınacak dedi. Yalancı çıkarmayalım doktoru
Valla benim çalışma durumum ne olacak bilemiyorum ama kesinlikle eve biri lazım ya. Yoksa kafayı sıyırabilirimama dediğim gibi benim çalışmama, eşimin işlerine ve dolayısıyla maddiyata bağlı. Allah bol bereketler versin :) Bizim şimdi tek çocukla bile akşam yemekleri dert hep çünkü..
Kuruyemiş işte sevmiyorum ya.. Eskiden daha çok severdim sanki de şimdi hiç canım istemiyor. Sadece ceviz biraz.. Kefiri tercih ederim. Bazen alıyorum. Normal meyve alıyorum bazen. Meyve seviyorum. Zorlamak gerekiyorsa zorlarım artık nappiimm.. Haşlama sebze hiç benlik bir şey değilancak fırında falan belki ama şöyle ki mesela bizim oğlan onları yemeyecek. İlla ki onun yiyeceği bir şey olmalı evde. Öyle olunca zaten kendime ayrı bir şey yapmaya zamanım kalmıyor. Akşam yemekleri çok sıkıntı zaten bizde. Kendim için değil de oğlan güzel yesin diye zorluyorum genelde kendimi Bizim eve yıllardır yardımcı lazım
Gücüm kalırsa yapacağım inşallah canım saol
Çok saol canımDaha dikkat ederim o zaman mecbur Çocuğu okuldan alıp eve geçiyorum. Akşam 18.30 gibi ancak evde oluyoruz. Önceki günden yemek yaptıysak ne ala. Yoksa ya dışarı, ya buzluğa attıklarımızdan bir şeyler, ya pratik şeyler yapmaya çalışma.. Yemesi toplaması derken.. Enerjimin yarısı İstanbul trafiğinde, diğer yarısı yemek aşamasında bitiyor. Ha gayret sofra topla vs. Sonra koltuğa çöküp kalmaca. Nadiren enerjim iyi oluyor. Genelde koltukta miskinleşme.. Daha dikkat edeceğim bakalım..
Evet yetersiz kaldigi icin ayri ayri oneriliyormus.hayır hiç duymamıştım ama benim dr da içinde olsa dahi ayrı olarak verdi zaten kompleks vitaminlerdeki değerler yetersiz kalıyor
genetik kuzum ne yaparsan yap bazen olmuyor :) benim de başladı, zaten düzenli yağlanamıyorum çok sıkıcı geliyor, arada banyolardan sonra yapıyorum okadar. dogum sonrası cogu geçiyor merak etmeKızlar çatlaklar nasıllar ben valla dümdüz çatladım o kadar yağa rağmen gerçekten genetikmiş ki anneminde ilk bebişinde olmamış
benim de canım acıyor bazen karnımda dönerken, normal merak etme canım. maşallah kuzuyaYatıyorum canım istirahat ediyorum. Bebeğim kıpır kıpır maşallah karnımda bazen sertleşiyor ama tekmeleri canımı acıtıyor normaldir inşallah
canım benim doktorum d vitamini hep ayrı kullandırdı. günde 5 damla d3k2 kullanıyorum. kullandıgım magnezyumda ekstra bişey yok ama yakın zamanda kalsiyum a basladım, onda kalsiyum magnezyum ve d vitamini var. şeker konusunu bilmiyorum maalesefKizlar benim doktorun verdigi magnezyumda hem kalsiyum hem d vitamini var.Gittigim diyetisyen hepsini ayri ayri kullanman daha faydali olur dedi.Sekeri olan gebelerde ayri ayri kullanmak daha faydaliymis,size de boyle bir sey dendi mi?
Yani ikinci gebelik. Insallah bu cok guzel geldi buraya kadar ve devam eder. Benim de ikinci kayip. Gercekten dusuk etkiliyor...Evet tatlım bundan önce de var gebeliğim ama sağlıklı ilerlemedi.
Doğrudur canım normalse sıkıntı yok o zaman çok şükürbenim de canım acıyor bazen karnımda dönerken, normal merak etme canım. maşallah kuzuya
Evet kuzum sağlıklı ilk gebelik ama 2. gebelik aslında :) Allah bir daha göstermesin, insan ister istemez daha tedirgin oluyor her konudaYani ikinci gebelik. Insallah bu cok guzel geldi buraya kadar ve devam eder. Benim de ikinci kayip. Gercekten dusuk etkiliyor...
Ay inşallah geçerlergenetik kuzum ne yaparsan yap bazen olmuyor :) benim de başladı, zaten düzenli yağlanamıyorum çok sıkıcı geliyor, arada banyolardan sonra yapıyorum okadar. dogum sonrası cogu geçiyor merak etme