2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Yok bildirmedim ama sistemden görmüyorlar mı? Eski aile hekimimden memnun olduğum için başka ilçeye taşındım ama değiştirmedim. Takibi de doktorum yapar diye bilgilendirme ihtiyacı duymadım ki doktoruma da dedim zamanımın olmadığını takibi tamamen ben yapacağım dedi. Demekki ne olursa olsun her işinin takibini kendin yapacaksın.
normalde sistemden görüyorlar ona göre arayıp bilgilendiriyorlar, beni de aramadılar ben 20 haftalıkken kendim gidip aşı yaptırmak istediğimi söyledigimde hemşire şaşırdı çünkü sistemlerinde görünmüyormuşum, hastane tarafından kayıt işlemi eksik yapılmış, özel bir hastanenin yeni bir şubesi sanırım bundan kaynaklı. saglık ocagını arayıp bilgi almaya calıs istersen canım

saglık ocagında bana dediklerine göre, hamilelikteki 2 dozdan sonra 6 ay sonrasında 3. dozu olursam 5 yıl koruyuculugu varmıs.
ben de ilk hamileliğimde 2 doz oldum ama 5 yıl gectigi icin bunda da 2 doz oldum
Benimde 5 yıl oldu ama hemşire bi doz yeterli bu sefer ikinciye gerek yok dedi. Demekki herkes kafasına göre takılıyor 🙄

Yok bildirmedim ama sistemden görmüyorlar mı? Eski aile hekimimden memnun olduğum için başka ilçeye taşındım ama değiştirmedim. Takibi de doktorum yapar diye bilgilendirme ihtiyacı duymadım ki doktoruma da dedim zamanımın olmadığını takibi tamamen ben yapacağım dedi. Demekki ne olursa olsun her işinin takibini kendin yapacaksın.
Devlette kaydın yoksa görmüyorlar senin bildirim yapman gerekiyor

Kızlar daha once bahsetmiştim doktorum şeker yüklemesi yapmamı gerek duymadı (ailede olmaması kilolu olmamam yasımın küçük olması )tokluk sekerine bir bakalım dedi yalnızca 114 cıkmıs bu normal mi tokluk sekeri
yemekten 1 saat sonra mı 2 saat sonrası mı bu değer?
eğer yükleme yaptırmayacaksan evde kendin takip etmeni öneririm canım (en az 1 hafta boyunca açlık tokluk - 1 ve 2 saat sonrası, hatta sonraki haftalarda da ara ara bakmak lazım), ben de öyle yapıyorum

yemekten 1 saat sonra mı 2 saat sonrası mı bu değer?
eğer yükleme yaptırmayacaksan evde kendin takip etmeni öneririm canım (en az 1 hafta boyunca açlık tokluk - 1 ve 2 saat sonrası, hatta sonraki haftalarda da ara ara bakmak lazım), ben de öyle yapıyorum
ben kendim takip etmeye başladım bugün tokluk ikinci saat 96 çıktı sence nasıl ?

Kızlar selamlar, umarım herkes ve bebiştolar iyidir. Yataş Juno reflü yatağı hakkında ne düşünüyorsunuz? bazısı çok memnun kalmış bazısı çok gereksiz demiş. Kısa süreli kullanılması ve fiyatının fazla olması aklımı çok kurcalıyor :KK43:
Güzel bi yatak ama kimi bebek çok severken kimi bebek sevmeyebiliyormuş onu da her üründe olduğu gibi :) Kimi anneler çok kullanışlı diyor, kimileri bir iki kere kullandık diyor. Günümüzdeki fiyatına da bakacak olursak o riske değer mi bilemedim. Normal bir reflü yatağı da 1 -2 ay iş görür bence. Uzun süreli bir ürün olsa daha farklı düşünebilirdik :KK51:

Güzel bi yatak ama kimi bebek çok severken kimi bebek sevmeyebiliyormuş onu da her üründe olduğu gibi :) Kimi anneler çok kullanışlı diyor, kimileri bir iki kere kullandık diyor. Günümüzdeki fiyatına da bakacak olursak o riske değer mi bilemedim. Normal bir reflü yatağı da 1 -2 ay iş görür bence. Uzun süreli bir ürün olsa daha farklı düşünebilirdik :KK51:
Bende öyle düşündüm arkadaşım valla, eşim alalım ne olacak falan dedi ama pahalı da bir ürün, o parayla bebeğe başka birşey alabiliriz bence. Ya da uygun bir reflü yatağı ile idare edebiliriz diye düşünüyorum.

ben kendim takip etmeye başladım bugün tokluk ikinci saat 96 çıktı sence nasıl ?
1.saatte 140 altı, 2.saatte 120 altı olması normal kabul ediliyor, gayet güzel çıkmış canım.
buarada senin HbA1C değerin kaç çıkmıştı, bunun da yuzde 4 ile 6 arası olması gerekiyormus. ben dün sağlık ocagına gittigimde geriye dönük 3 aylık şeker ölçümüne bakacagız dedi ama tam anlayamadım ne demek istediklerini, henüz sonuclarım cıkmadı ama açlık için bakılıyor bu tabiki. bununla birlikte yine bazı kan değerlerine bakıcaz dediler kan verdim

Kızlar selamlar, umarım herkes ve bebiştolar iyidir. Yataş Juno reflü yatağı hakkında ne düşünüyorsunuz? bazısı çok memnun kalmış bazısı çok gereksiz demiş. Kısa süreli kullanılması ve fiyatının fazla olması aklımı çok kurcalıyor :KK43:
e bebekten uygun fiyata bir reflu yatagı almıstım ben sanırım 60cm di boyu. bebek 3-4 aylık olana kadar kullanılabiliyor, çok para vermeye gerek yok çünkü dedigin gibi kısa süreli kullanılıyor.

1.saatte 140 altı, 2.saatte 120 altı olması normal kabul ediliyor, gayet güzel çıkmış canım.
buarada senin HbA1C değerin kaç çıkmıştı, bunun da yuzde 4 ile 6 arası olması gerekiyormus. ben dün sağlık ocagına gittigimde geriye dönük 3 aylık şeker ölçümüne bakacagız dedi ama tam anlayamadım ne demek istediklerini, henüz sonuclarım cıkmadı ama açlık için bakılıyor bu tabiki. bununla birlikte yine bazı kan değerlerine bakıcaz dediler kan verdim
Ya benim yüklemede neden bu kadar yüksek çıktı anlamıyorum :KK43: kötü beslenen bi insan da değilim ayda yılda bi tatlı yerim, meyve desen porsiyon kontrollü tüketirim çok takıldı kafama :KK43: Evde ölçüyorum normal çıkıyor. HbA1C bakmamışlar sanırım bana, tekrar bakayım bi testlerime. O test iyi bi test aslında geçmiş 3 ayı kontrol ediyor dalgalanmaları falan ipucu veriyor baya şeker hakkında gizli şeker var mı yok mu onu da kontrol ediyorlar.

Bende öyle düşündüm arkadaşım valla, eşim alalım ne olacak falan dedi ama pahalı da bir ürün, o parayla bebeğe başka birşey alabiliriz bence. Ya da uygun bir reflü yatağı ile idare edebiliriz diye düşünüyorum.
Kesinlikle canım şuan ki şişirme fiyatlar olmasa alınacak bir ürün ama, ciddi anlamda yükselttiler fiyatları

Bence doktoruna bir sor canım benim doktorum 28. Haftada yapılacak sağlık ocağında yaptırmayacagiz dedi

Bende çok araştırdım dediğin gibi iyi de kötü de yorum çok fiyat da yüksek olunca insan düşünüyor. E bebek de benzeri var onu düşündüm ben de ama sonradan kullanım süresini düşününce vazgeçtim pierre cardin reflü yatağı aldım 😀

Kızlar açlık kan şekeri çıktı sonuç nasıl şeker Varmı şimdi bilgisi olan söylesin doktora gidene kadar merak ederim 😌

Eklentiler

• Screenshot_2022-11-25-15-58-44-719_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-11-25-15-58-44-719_com.android.chrome.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 58
X