• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    300
Tatlış anne adayları merhaba 🙋🥰 ben bugün öğrendim hamileliğimi. 2 kaybım var önceden o yüzden biraz korkum var. Pazartesi kan verebileceğim ancak ama 2 farklı gebelik testinde çok net pozitif gördüm çok şükür 🙏 Rheaa Rheaa bilgilerimi vereyim şimdiden, Allah hepimize sağlıklı bir gebelik ve sağlıkla bebişleri kucağımıza almayı nasip etsin.
24 Haziran son adet. Yaş 36. 2.çocuk olacak. Mersin. Kilo tam 70.
Aylık gruplardan hatırlıyorum sizi. Çok sevindim hayırlı olsun 🌺😍

Evet arttı ama ben de şimdi 8.haftaya giriyorum 7+1 inşallah azalır yoksa mahvolacağım hayattan soğudum. Tabiki de sağlıklı olsunlar katlanırız diyoruz her şeye. Rabbim sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin inşalah canım 💐🙏
Valla canım şöyle ki insanı memnun etmek zor gerçekten. Bulantısı olan olmasından şikayetçi, olmayan acaba sorun mu var kotu bir sey mi olacak bende niye yok diye şikayetçi, ben gene bende bulantı olsa da az yesem derdindeyim, maşallahım var boğazım bir açıldı pir açıldı kahvaltıda 2 simit yetmeyecek hale geldi 😵‍💫🙈 ne elim ne boğazım duruyor. Sofradan kalkıp dolap karıştırıyorum ne yesem diye. Bu gidişle başlangıç kilosuyla doğum kilosu arasındaki fark rekoru bende olur bastan soyleyeyim🤧🤧

Herkes 4 haftada görünce endişelendim. Doktorum da ısrarla gel dış gebelik de olabilir sağlıklı mı bilmiyoruz diyince insan ister istemez stres yapıyor. Teşekkürler canım 🙃
Aynen dr morali cok onemli benimki yolk sac i goremedi. Yolk sac olmazsa dıs gebelikten supheleniuoruz ama suan zaten kucuk bn dis gebelik oldugunu düşünmüyorum 3-4 gune görürüz zaten dedi ve bnim icimde bi gıdım kprku bile olmadan dr dan çıktım. Yani bu donemler cok cok stresli ve anneyi rahatlatmak cok onemli stres stresi getiriyo. Olumsuzluklardan uzaklaşmak gerek biraz zor ama mecburuz 😇

Valla canım şöyle ki insanı memnun etmek zor gerçekten. Bulantısı olan olmasından şikayetçi, olmayan acaba sorun mu var kotu bir sey mi olacak bende niye yok diye şikayetçi, ben gene bende bulantı olsa da az yesem derdindeyim, maşallahım var boğazım bir açıldı pir açıldı kahvaltıda 2 simit yetmeyecek hale geldi 😵‍💫🙈 ne elim ne boğazım duruyor. Sofradan kalkıp dolap karıştırıyorum ne yesem diye. Bu gidişle başlangıç kilosuyla doğum kilosu arasındaki fark rekoru bende olur bastan soyleyeyim🤧🤧
Evet bir yandan seviniyorum çünkü benim 6 düşüğümde belirtilerim yok gibiydi hatta bulantım birden kesilince anlıyordum zaten 1 gün sonra da lekelenmem başlıyordu herkeste farklı oluyor ben kızımda da böyle oldum dramamin içiyordum bulantı için ama 2/3 hafta sürdü sonra bulantı falan kalmadı camış gibi yedim 30 kg aldım. Şimdide öyle olabilirim diye düşünüyorum ama bulantılarım sayesinde bebeğimin sağlıklı olduğunu hissediyorum mahvoluyorum ama kesilir diye de korkuyorum… razıyım bulantıya sağlıklı olsun da başka bişi istemem. Katlanırız elbette 1 ay daha her şey rayına oturana kadar canım

Kızlar aranızda soğuk algınlığına yakalanan var mıı😢
3 gündür çok fenayım boğaz ağrısı, baş ağrısı yatağa düşürdü beni🥺 kulaklarım tıkalı çok halsizim. Tüm yemekler hep kokuyo sanki yemek bile yiyemiyorum. Doktorum gün de 3 kez parol içebilirsin dedi ama bebeğime bişey olucak diye çok korkuyorum.
Benim gibi olan hamişler neler yaptınız neler kullandınız yardımınıza ihtimayacım var😢
Hamile olmadan önce soğuk algınlığında bal limon zencefili macun kıvamına getirip günde 3 kez kullanırdım ve çok iyi gelirdi ama şimdi bebeğe zararı olur mu bilemedim😕

3 gündür çok fenayım boğaz ağrısı, baş ağrısı yatağa düşürdü beni🥺 kulaklarım tıkalı çok halsizim. Tüm yemekler hep kokuyo sanki yemek bile yiyemiyorum. Doktorum gün de 3 kez parol içebilirsin dedi ama bebeğime bişey olucak diye çok korkuyorum.
Benim gibi olan hamişler neler yaptınız neler kullandınız yardımınıza ihtimayacım var😢
Hamile olmadan önce soğuk algınlığında bal limon zencefili macun kıvamına getirip günde 3 kez kullanırdım ve çok iyi gelirdi ama şimdi bebeğe zararı olur mu bilemedim😕
Canım parol parasetamol içerikli. Gebelikte, emzirmede kullanılıyor. Çok geçmiş olsun öncelikle. Bir doktora görürseniz gebe olduğunuzu söylediğimizde size ona göre ilaç veriyorlar . Hatta ben gebelik haberini almadan 4 gün önce antibiyotik kullandım 😁 ama doktora demiştim gebelik ihtimali var diye ona göre vermişti antibiyotik şurup gargara vs.

Canım parol parasetamol içerikli. Gebelikte, emzirmede kullanılıyor. Çok geçmiş olsun öncelikle. Bir doktora görürseniz gebe olduğunuzu söylediğimizde size ona göre ilaç veriyorlar . Hatta ben gebelik haberini almadan 4 gün önce antibiyotik kullandım 😁 ama doktora demiştim gebelik ihtimali var diye ona göre vermişti antibiyotik şurup gargara vs.
Kbb doktoruna mı görünmek gerekir acaba ya da acile gittiğimde ilgilenirler mi şansıma da bugun pazar😕 ilaçlarla hemen atlatabildin mi canım ne kadar sürdü

Arkadaşlar, benim yarın 8+0 olacak kısmetse... Gün içinde kasık ağrım oluyor. Mide bulantım yok. Biraz sivilcelenme var... Normal mi bu? Kanama ya da lekelenme yok.

Kızlar kahverengi lekelenmem var ağrım yok. Perşembe günü kalp atışını duyduk doktor hiç bi sorun yok her şey yolunda dedi. Yani kanama alanım vs olsa söylerdi. Niye lekelenmem var anlamadım. Progestan da bitti aksilik ya köydeyim bi de. Eczane reçetesiz vermezse napıcam bilmiyorum moralim çok bozuk
Kuzum eczane recetesiz veriyor progestani.biliyosun benimde agrili kanamam olmustu. Doktorum bunun normal oldugunu soyledi kimi gebelerin hamilelik boyunca bu durumu yasadigini soyledi. O yuzden strese girme kuzum. Stres kanamadan daha kotu demisti bana. Sen tabi yine donunce mutlaka kontrol ettirirsin ama orda da kendini strese sokma tatilinin keyfini cikar🙏

Aynen dr morali cok onemli benimki yolk sac i goremedi. Yolk sac olmazsa dıs gebelikten supheleniuoruz ama suan zaten kucuk bn dis gebelik oldugunu düşünmüyorum 3-4 gune görürüz zaten dedi ve bnim icimde bi gıdım kprku bile olmadan dr dan çıktım. Yani bu donemler cok cok stresli ve anneyi rahatlatmak cok onemli stres stresi getiriyo. Olumsuzluklardan uzaklaşmak gerek biraz zor ama mecburuz 😇
Ya merak ettiğim yolk ssc olmadan dış gebelik olmuyor boş oluyor.dıs daha baska bişey.

Kbb doktoruna mı görünmek gerekir acaba ya da acile gittiğimde ilgilenirler mi şansıma da bugun pazar😕 ilaçlarla hemen atlatabildin mi canım ne kadar sürdü
Doğrusu cnm ben sağlık ocağına gitmiştim. Kolumu kaldıracak halim yoktu. Ateşim vardı öksürüyordum ve sesim falan kisilmisti . Sağlık o ocağı doktoru 3 günlük antibiyotik, öksürük şurubu, gargara ve parol verdi. Ama doktora gebelik şüphesi var dedim ona göre yazdı. Kullanmamin 4. Gunu kızım inatci ateşli hastalanınca ben kendimi komple unuttum, ne ilaç içtim ne kendime dikkat ettim doğrusu 1 hafta kızımla çok uğraştım. Mesela halen öksürük kaldı biliyormusunuz. Ara ara öksürük gelir sonra gider.

Bende asla sivilce çıkmazdı, şuan her gün yenisi ekleniyor. Kil maskesi yapıyorum o biraz kurutuyor

Hiç takılma benim oğlumda hiç bulantı olmadı şimdi şükür 9 yaşında, koca karı masalı onlar
Kil maskesinin dogalini bulmak lazim ama de mi? Cidden suan yuzumdeydi sivilceler vucudumda da basladi. Sacimi sabah 9 da yikadim suan sanki 1 haftadir yikanmamis gibi yagli,1 hafta once agda yapmistim suan killarim 1 aydir alinmamis gibi cok hizli uzuyor bir de ilk kez ter kokusu olmaya basladi hayatimda. Butun ilkleri yasiyorum🤷‍♀️🤦‍♀️

Çok geçmiş olsun ben de bu durumdayım acile gittim test yaptılar covid pozitif çıktı parol yazdı doktor 1 tane aldım geçti açıkçası ağrım sonra kadın doğum doktoruna gittim bebek iyi dedi zaten hafif geçiriyorum ben normalde de kan sulandırıcı kullanıyorum eğer sizde de.pozitif bir durum varsa mutlaka coraspirin alın doktorum özellikle uyardı covid kanda pıhtılaşma yapar ilaçlarını ihmal etme dedi siz isterseniz her ihtimale karşı coraspirin kullanin

Geçmiş olsun canım. Parolun zararı olmaz korkma ama yine de doğal yollarla iyileşme daha iyi tabii. Mucize kürümün tarifini vereyim sana. Yaptığım insanların ertesi güne hiçbişeyi kalmaz. Oğlumda antibiyotik bile kullanmadım bunun sayesinde.
Ilık suya yarım çay kaşığı zencefil, yarım çay kaşığı zerdeçal, bir dolu tatlı kaşığı bal ve çeyrek limon sık içine. Ama soğutmadan iç. Bi zararı olmaz korkma

Kil maskesinin dogalini bulmak lazim ama de mi? Cidden suan yuzumdeydi sivilceler vucudumda da basladi. Sacimi sabah 9 da yikadim suan sanki 1 haftadir yikanmamis gibi yagli,1 hafta once agda yapmistim suan killarim 1 aydir alinmamis gibi cok hizli uzuyor bir de ilk kez ter kokusu olmaya basladi hayatimda. Butun ilkleri yasiyorum🤷‍♀️🤦‍♀️
Saçlarınız da çok hızlı uzayacak ve pırıl pırıl olacak ❤️

Kızlar size söylemiştim ya 5+4 de dr a gitmek zorunda kalmıstım kesen 6 ya uyumlu eşi var ama bebek yok demisti. Es dedigi yolk mu oluyor bu us yi de anlamadım kaç mm yolk mu ne ?? Görmem lazımdı bebegi demisti ama sat a göre 5+4 düm. Haftaya bidaha gidicem.
253D0F9A-2DD9-4170-ACBC-8856F83BFDD2.jpeg

Kızlar size söylemiştim ya 5+4 de dr a gitmek zorunda kalmıstım kesen 6 ya uyumlu eşi var ama bebek yok demisti. Es dedigi yolk mu oluyor bu us yi de anlamadım kaç mm yolk mu ne ?? Görmem lazımdı bebegi demisti ama sat a göre 5+4 düm. Haftaya bidaha gidicem.
Eki Görüntüle 3098391
Cnm karindami baktı ev içindeki bebek degilmi ben direk öyle gördüm ama bilen arkadaşlara sormak lazım

Back