Her çocuğun gelişimi farklı. Benim ikinci oğlum bu, büyük oğlumla aynı kilo ve boyda doğdu (yalnız 37+1 de doğdu, büyük 39+1de doğmuştu, ikisi de kasım doğumlu bu arada) ve gelişim aşamaları o kadar farklı ki, çok şaşırıyorum. Büyük oğlum 6 ay beş günlükken başlamıştı mesela ek gıdaya, çatalla ezilmiş kabakla, videoları izliyorum, ilk gün biraz geri çıkarmış, (çıkardığını yine yedirmişiz gerçi
) ama onun harici ne versek yermiş, kaşığı havada kaparmış resmen. Başlarda biraz dertlendim ben de o yüzden ama kardeşi hem daha erken doğdu, hem abili evde büyüdüğü için sürekli hasta olup durmaktan kiloca da geri kaldı (abisi 6. Ayda bir kg fazlaydı ondan) vs vs gibi etkenlerden ötürü, aynı anneden aynı fiziksel özelliklerle doğmalarına karşın aynı gelişimi göstermemeleri çok normal diye düşünüyorum. Ki buradan da takip ettiğim kadarıyla, tüm bebişler gelişim basamaklarını farklı sürelerde tamamlıyor. yemek konusunda endişelenecek hiçbir şey yok gerçekten. Ha bir de imkan varsa bebeğin yanında yemek yemek çok önemli.
Tercihen bebeğin beslenme saatince ailecek yemek yemek, adaptasyonunu kolaylaştırıyor, daha kolay öğrenmesini sağlıyor. Haftasonu abi kardeş yoğurt yediler mesela ama kardeş çoğunlukla püskürtmeyi tercih etti tabii