2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Bizde hiç ateş yapmadı şükür ama ağrısı oldu bence çok huzursuzluk yapmıştı o yüzden calpol vermiştim
Doktoru normalde ilaç yanlısı değil ama ingiliz prosedürü uygulayacağım dedi.
Onlar 6 saat arayla 4 ölçü veriyorlarmış.
Bir ölçü verdim şimdi, çıkmaz umarım

Rota sonrası kusma şikayeti olan oldu mu 2 gündür mamadan sonra kusuyor normalde hiç kusan bir bebek değildir. İlk dozda olmamıştı

Doktoru normalde ilaç yanlısı değil ama ingiliz prosedürü uygulayacağım dedi.
Onlar 6 saat arayla 4 ölçü veriyorlarmış.
Bir ölçü verdim şimdi, çıkmaz umarım
O kadar bile gerek kalmaz inşallah ben 2 kere vermiştim birde üstünü bir kat azaltmıştım

Bu mesaj gözümden kaçmış bende anlamıyorum kafam çok karıştı canlı aşılar olunca mı ara olması gerek dicem ama dün biz iki aşının üstüne rota olduk rota canlı aşı. Doktorlar net bi açıklama yapsa keşke böyle ikilemde kalıyoruz

İki canlı aşı arasında bir ay olması gerekiyormuş. Bazı kaynaklara göre ama sonraki araştırmalar buna bile gerek olmadığını söylüyor.
Tam toparlayamamış kafası karışmış bence doktorun. Ben takılmıştım bu konuya doktoru açıklamıştı bize.

Yani eğer ara verme gibi bir durum varsa, menenjit ile rotanın birlikte yapılması da uygun olmamalı o zaman mantıken
Şimdi düşününce büyük oğlumda rota ayrı yapılmıştı, bebişim biraz toparlanınca bu konuda daha detaylı endişeleneyim ben en iyisi

Rotanın tutmamasının büyük bir soruna yol açacağını sanmıyorum açıkçası ama menenjitin tutmama gibi bir ihtimali varsa vay bize, vaylar bize. Malpraktise girer bence o zaman.

Merak etme, endişelenme de
Ben de takılıp kaynak okumuştum. Menenjit canlı aşı bile değil zaten hani 2 canlı aşı üst üste olmasın desek.
Şu an ülkemizde rota menenjit hep aynı anda yapılıyor zaten

Ben böyle dışardan çay vs alıp içmeye korkarım emzirme olmasa bile güvenilir mi acaba içeriği filan nasıl araştırdın mı sütüde artırıyorsa çok iyi çünkü

Ben böyle dışardan çay vs alıp içmeye korkarım emzirme olmasa bile güvenilir mi acaba içeriği filan nasıl araştırdın mı sütüde artırıyorsa çok iyi çünkü
İçeriğinde çoğu anne çayında bulunan şeyler var kimyon anason rezene vs gibi normal detoks caylari olsa ben de zaten riske atıp kullanmazdım ama içeri çoğu anne çayına benzer olduğu için aldım ama henüz gelmedi tadını vs bilmiyorum

Ben baktım. Yoksa bgm21 uyarırdım hemen. İçilebilir
Ee verdim sipariş hadi bakalım

Kızlar bende 4. Ay aşısını 8 martta yaptırmıştım tam gününde değil hani 10 kişi olmasını bekliyorduk ya sağlık ocağı bekletmişti 2. Ayda. 4. Ayda da dediler ki 2 ay geçsin öyle gelin neyse işte o zaman yaptılar

Şimdi ben Pzt e randevu aldım egzama ve kilo takibi için doktordan o gün menenjit yapmaz. 10 gün kontrol süresi ya 2 3 Nisan gibi en geç yaptırmam lazım özel aşılarını erken olmaz dimi? Randevuyu kaydırsam mı acaba bir iki gün daha geçen ay da götürmedim ya bir an önce de gitmek istiyorum o yüzden. Bir de yine eşim gidiyor o gitmeden şu egzama problemi çözülsün istiyorum

Ama o kendi dozları.
4.ayda 2.ay aşılarının dozları yapılıyor ya normal öyle demeleri. Farklı aşılar için öyle bir kural yok demek istedim ben.
Egzaması çok arttı mı
Bir önceki özel aşıları ne zaman oldu? Aynı aşı dozları arasında 2 ay civarı olmalı.

Aynı şeyi soracaktım benim kızım 9 nisanda tam 150 günlük oluyor. Ancak o zamanda bayram tatili oluyor.5 Nisan gibi yaptırsam olur mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…