2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Bizde de oluyor, emzik veriyorum öyle uykuya geri dönüyor. Emzik vermeyi denedin mi

360 gram almıştı. Sadece anne sütü alıyor kızım benimki de öksürüyordu ciğerleri temizdi ama burnu kapalı ve üşütmüştü. Doktorum kilo alımının 500 gram olsa iyi ama bu da kötü değğl boyu uzamış ve kafa çapı büyümüş diye dert etmedi sadece sık emzirmeye ve birqz daha uğraşamaya çalış dedi. Biz mamaya başlamadık öyle bir şey demesi bize asm de ölçüldük orda 500 gram çıkmıştı evde ki ile doktordaki ya da asmdeki kilolar farkettiriyor bence. Bir de 4. Ayda gözlerin iyice görmeye başlaması etraftaki uyaranların artık iyice bebeğin dikkatini çekmesi memeden uzaklaştırıyor . Bende aynı süreçteydim şimdi biraz daha iyi emiyor karanlıkta emzirmeye çalışıyorum onun faydasını gördüm.

Dişi ağrı yapıyor olabilir mi rahatlamak içinde de memeyi kullanıyordur. Anne sütünün ağrı kesici özelliği var üstelik.

Bizde de oluyor, emzik veriyorum öyle uykuya geri dönüyor. Emzik vermeyi denedin mi
Ah maalesef. Hatta şansımı nerdeyse sürekli deniyorum emzikle ama yok, illa beni emecek. Bir de aktif emiyor, hani öyle ağzına alıp bekletmiyor. Emmesi bitince de çıkarıyor ağzından.

Dişi ağrı yapıyor olabilir mi rahatlamak içinde de memeyi kullanıyordur. Anne sütünün ağrı kesici özelliği var üstelik.
Olabilir, ağrısı bu ara çok arttı farkındayım. Sürekli mızmız halde, doktor aslında arada calpol de verebilirsin dedi ama emin de olmadığım için vermiyorum. Tetagille idare ediyorum gün içinde

Burnu tıkalıysa sf sıktıktan sonra (o flakonları da kullanabilirsiniz, eczaneden izotonik sodyum olarak aldığınız serum poşetinden şırıngayla 2 ml kadar çekerek de burnuna sıkabilirsiniz iğnesi çıkarılmış enjektörle) sırtına pat pat vurmak ve iki üç dakika bekledikten sonra hala tıkanık gibiyse aspiratörle çekmek işe yarayabiliyor ( aspiratörü her doktor önermeyebilir tabii ve mecbur kalmadıkça çekmemek gerek). Ama hissedilir bir tıkanıklık yoksa sf sıktıktan sonra sırtına vurmak veya biraz karın üstü yatırmak yeterli. Her zaman dışarı bir şey çıkması beklenmiyor, genizden de akıp midesine gidebilir. Burnunun açık olduğu hissedilsin yeterli.

Kilo konusunda da endişe etmeyin, ortalama 400-500 gr alması bekleniyor zaten 4. Ayda, hastalık geçirmişse 300 bile yeterli. Bizimki hastalık yüzünden ikinci ayda 300 gr aldığında bile doktoru endişelenmedi, mama bile önermedi. (şimdi 8 kg )

Ay deme ya, bizim de öyleydi bir ara üç ay falan büyük oğlumda arada şiddeti azalmakla (veya artmakla) birlikte hiç geçmeyen bir öksürük ve burun akması vardı. Birkaç haftadır geride kaldı o günler hülyasına kapılmıştım, aldanmışım

Şimdi burnunda sümük gördüm bebişimin ama tıkanıklık yok, zaten birkaç gündür hafif bir öksürüğü vardı galiba, ben tükürüğü yuttu falan zannediyordum ama galiba hafif bir akıntı durumu var. Biz ciğerden hastaneye yattıktan sonra iki kez daha hasta oldu, birini ilaçsız birini ilaçla da olsa kolay atlattı. O yüzden artık karalar bağlamıyorum ilk zamanlardaki gibi kesin ciğerine inecek, hastanelere düşeceğiz diye. Kolayca atlatsınlar artık yavrularımız, kocaman oldular zaten

Bizim doktorlardan biri de hiç önermiyor. Dışardan görünen varsa çekebilirsiniz sadece diyor. Bizim içimiz rahat etmiyor. Orada duruyor işte, sesi geliyor çünkü

Olabilir, ağrısı bu ara çok arttı farkındayım. Sürekli mızmız halde, doktor aslında arada calpol de verebilirsin dedi ama emin de olmadığım için vermiyorum. Tetagille idare ediyorum gün içinde

Ya evet, diş döneminde memeye çok düşüyordu bunlar, şimdi ben de hatırladım

Burun hırıltısı vardı cumartesi ciğerleri temizdi ikisininde gece çok oldu geniz akıntısımı ne çıkardı zorda olsa kendi sabah ben çektim balgam kıvamında yeşilimsi biraz hava verdim ama bu enfeksiyon mudur kendim geçirebilirmiyim evde doktora götürüyüm mü bilemedim

Geçici olması için dua ediyorum

El kadar bebe okul okul geziyor
Umay kuşumun güzelliğinden belki indirim kaparsınız
Kızlar benimki uyumayınca balkona çıkardım kendisini dışarda zannettiği için uyumaya başladı size de tavsiye ederim :)))
benimki sadece mememde uyuyor bu ara
Geçen gün ikeada gezdik, asla uyumadı. Geçtim showroomda koltukların birine mememde uyuttum
Yanımızda köpeğimiz de vardı( çantasında alıyorlar) onu da alışveriş arabasına koyduk.
Görenler gülerek bize baktılar

Valla yok uyku eğitmi yok sallayarak alıştırma yok rutin yap yap öyle böyle diyorlar ama yaşamayan bilemez diyorum açıkcası uyusun da nasıl olsa uyusun diye her şeyi deniyorum :))

Umay kuşumun güzelliğinden belki indirim kaparsınız
Öğretmen indirimini kaptım ama hiç yeterli değil böyle bile asgarinin iki katından aşağı okul yok ben gelecek planlarımı yaptım bir koleje işe girmeye karar verdim. Personel indirimi her çocuk için %75 bugün onlar söylediler zaten iş başvurusu yapmayı düşünmez misiniz diye haha valla başıma ağrı girdi. Allah herkesin yardımcısı olsun

Aile grubuna tek ben yazıyorum kimseden ses yok hadi annem bir şey yazmıyor babamda yazmıyor fotoyu atmadım ama atsam maşallah benim kuzuma yazar üstüne alınmaz

O foto pek olmazmış zaten, üstü başı tertemiz, semiz semiz, mutlu mesut oturuyor. Şöyle ağlamalı, üstü hafif kusmuklu veya salyalı, koltuktan kaçmaya çalışırken falan bir foto çekmeli ki, mesaj net olsun

Haha sen bu işi biliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…