2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Kızımın 4. Ay doldurmasına sadece 1 hafta kaldı, 3. Ay kontrolümüzde 6.885 di kilomuz, şimdi evde tartıyorum 7.200 çıkıyor :KK43: sadece 315gram almış gözüküyor, bu dönemde tabi 1 haftada hastalıkla uğraştık. Sütüm de azaldı gibi geliyor hastalıktan dolayı emmedi çünkü.. Sütüö biraz toparladı kızım da iyileşti gibi ama hiç memede gözü yok kendisinin artık zorla emziriyorum.. Sizin 4. Ay kilo kontrolleri nasıldı ? Mamaya m başlar acaba artık doktorumuz ?
Benim bebişinde kilosu sizinki gibiydi 4. Ayda 350 gr falan almış öncesinde hep çok aldı şimdi 7.300 falan . Sadece anne sütü veriyorum ebemiz boya gittiğini söyledi hiç mama falan ver demedi. Boyumuzda 67 kız bebek. Bence mamaya gerek yok yani kilosu iyi zaten 5.5 aylıkken ek gıdaya da yavaştan başlayacağız.

Kızlar biz geceleri çok ama çok sık uyanıyoruz (gözünü pek açmadan muzırdanma ya da ağlama) ve her uyandığında beni emiyor, sonra da uykuya devam ediyor. Bu geçici bir süreç midir? Normalde gece 2 kere, hadi max 3 kere emip uykuya devam ederdi. Artık saate bakmıyorum bile kaç kere uyandığımı hesaplayamıyorum
Daha beteri 😂 B bensu123

Biz ilk üç gün havuç, sonraki üç gün kabak ve sonra patatesle başladık. Şuan patatesin son günü😂 tükürme, öğürme oldu bizde de. Ama bazen de gülümsüyor ve yutuyor. Tabi bu dediğim biraz ilerleyen günlerde oldu. Yani çok normal vazgeçme bence☺️ miktarı konusunda zorlamıyorum ben sadece besin reddi olmasın diye, ana besin kaynağı değil zaten.
1 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 3 gün 1 yemek kaşığı diye bi sayfada görmüştüm ama öğürmesi boğulur gibi oluyordu korkuyordum grip olmuş kuzum demek ki boğazları ağrıyorsa boğulması ondan sanırım iyileşsin bakalım tekrar başlarız 🥰

Meme reddinde yeni şeyler denemek isteyen kızım meme ağzının içindeyken memeyi elimle sallarsam emiyor😂 daha önce pırt oyunuyla emmişti ama artık onu yemiyor her yeni güne farklı bir şey istiyor😂 akıl sağlığımı kaybetmeden büyüselerdi bunlar başka hayattan beklentim kalmadı😂

Güzel gidiyo canım ilk başlarda Ada’da öğürdü ama alıştı hala yüzünü buruşturuyor ilk verdiğimde sonradan alışıyor 😍
Merak ettiğim şey, sonuçta bebekler için azıcık miktarda sebze haşlıyoruz. Onları hangi aparat ile haşlıyorsunuz? Ben düdüklü tenceremin aparatını kullanırım diye düşündüm ama sonra bir parça havuç için kullanılan su miktarı (israfı) saçma geldi. Cezve kadar küçülen aparatlar var mı 🙄 bu konuda çok bilgisiz olduğumu fark ettim

Merak ettiğim şey, sonuçta bebekler için azıcık miktarda sebze haşlıyoruz. Onları hangi aparat ile haşlıyorsunuz? Ben düdüklü tenceremin aparatını kullanırım diye düşündüm ama sonra bir parça havuç için kullanılan su miktarı (israfı) saçma geldi. Cezve kadar küçülen aparatlar var mı 🙄 bu konuda çok bilgisiz olduğumu fark ettim

Şahsen buharda pişirme taraftarıyım. Tencereye konabilen metal veya silikon vb aparatlar var, çok pratik. Bizimki tencere boyuna göre genişleyip daralabilenlerden. Hatta bebişe kabak, havuç vb pişirirken kendinize de atıyorum brokoli karnıbahar vb yapabilirsin mesela geniş bir tencerede.

Şahsen buharda pişirme taraftarıyım. Tencereye konabilen metal veya silikon vb aparatlar var, çok pratik. Bizimki tencere boyuna göre genişleyip daralabilenlerden. Hatta bebişe kabak, havuç vb pişirirken kendinize de atıyorum brokoli karnıbahar vb yapabilirsin mesela geniş bir tencerede.
Haşlamaktan kastım oydu aslında 😅 düdüklüyle gelen bir haşlama aparatı var, onu kullanırım diye düşünmüştüm. Dediğin gibi ya kendimize de yapacağım (sebzeyle hiç arası olmayan bir eşe sahibim) ya da küçülenlerden alıp az az haşlayacağım

1 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 3 gün 1 yemek kaşığı diye bi sayfada görmüştüm ama öğürmesi boğulur gibi oluyordu korkuyordum grip olmuş kuzum demek ki boğazları ağrıyorsa boğulması ondan sanırım iyileşsin bakalım tekrar başlarız 🥰
Bende cesaret edemiyordum başlamaya geniz akıntısı var diye. Demekki doğru davranmışım. Hepsi iyi olsun şu bebişlerin iran evvel inşallah 🙏

4. Ay ataklarıyla boğuştuğumuz bu zorlu günler için pozitif bir görsel bırakmak istiyorum😂

Eklentiler

• 2d98fcd8-88f7-45d0-a0aa-3b607909b92d.jpeg
    2d98fcd8-88f7-45d0-a0aa-3b607909b92d.jpeg
    288,5 KB · Görüntüleme: 71
Benim bebişinde kilosu sizinki gibiydi 4. Ayda 350 gr falan almış öncesinde hep çok aldı şimdi 7.300 falan . Sadece anne sütü veriyorum ebemiz boya gittiğini söyledi hiç mama falan ver demedi. Boyumuzda 67 kız bebek. Bence mamaya gerek yok yani kilosu iyi zaten 5.5 aylıkken ek gıdaya da yavaştan başlayacağız.
Bizim de aynı 67-68 cmlerdeyiz, kilomuz var ama göstermiyor boyu uzun diye :)) hep iyi kilo alınca alışmışım sanırım iyi gitmesine bu ay ortalama altında kalınca endişelendim o yüzden.. aynen bizimki oturmaya çok hevesli ek gıdaya 5.5 gibi başlarız biz de :)

X