- 28 Nisan 2015
- 6.387
- 13.531
Anneanne kalp benAile grubuna tek ben yazıyorum kimseden ses yok hadi annem bir şey yazmıyor babamda yazmıyor fotoyu atmadım ama atsam maşallah benim kuzuma yazar üstüne alınmaz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Anneanne kalp benAile grubuna tek ben yazıyorum kimseden ses yok hadi annem bir şey yazmıyor babamda yazmıyor fotoyu atmadım ama atsam maşallah benim kuzuma yazar üstüne alınmaz
Benim bebişinde kilosu sizinki gibiydi 4. Ayda 350 gr falan almış öncesinde hep çok aldı şimdi 7.300 falan . Sadece anne sütü veriyorum ebemiz boya gittiğini söyledi hiç mama falan ver demedi. Boyumuzda 67 kız bebek. Bence mamaya gerek yok yani kilosu iyi zaten 5.5 aylıkken ek gıdaya da yavaştan başlayacağız.Kızımın 4. Ay doldurmasına sadece 1 hafta kaldı, 3. Ay kontrolümüzde 6.885 di kilomuz, şimdi evde tartıyorum 7.200 çıkıyor sadece 315gram almış gözüküyor, bu dönemde tabi 1 haftada hastalıkla uğraştık. Sütüm de azaldı gibi geliyor hastalıktan dolayı emmedi çünkü.. Sütüö biraz toparladı kızım da iyileşti gibi ama hiç memede gözü yok kendisinin artık zorla emziriyorum.. Sizin 4. Ay kilo kontrolleri nasıldı ? Mamaya m başlar acaba artık doktorumuz ?
Daha beteri B bensu123Kızlar biz geceleri çok ama çok sık uyanıyoruz (gözünü pek açmadan muzırdanma ya da ağlama) ve her uyandığında beni emiyor, sonra da uykuya devam ediyor. Bu geçici bir süreç midir? Normalde gece 2 kere, hadi max 3 kere emip uykuya devam ederdi. Artık saate bakmıyorum bile kaç kere uyandığımı hesaplayamıyorum
1 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 3 gün 1 yemek kaşığı diye bi sayfada görmüştüm ama öğürmesi boğulur gibi oluyordu korkuyordum grip olmuş kuzum demek ki boğazları ağrıyorsa boğulması ondan sanırım iyileşsin bakalım tekrar başlarızBiz ilk üç gün havuç, sonraki üç gün kabak ve sonra patatesle başladık. Şuan patatesin son günü tükürme, öğürme oldu bizde de. Ama bazen de gülümsüyor ve yutuyor. Tabi bu dediğim biraz ilerleyen günlerde oldu. Yani çok normal vazgeçme bence miktarı konusunda zorlamıyorum ben sadece besin reddi olmasın diye, ana besin kaynağı değil zaten.
Olmayan var mı olacaktı galiba doğru soruKızlar 4. Aya girmemizle atak ayına girdik galiba. Bebem geceleri 2 saate bir emmeye kalkıyor bir ara 4 saat falan uyuyordu. Bebesi böyle olan var mı ?
Merak ettiğim şey, sonuçta bebekler için azıcık miktarda sebze haşlıyoruz. Onları hangi aparat ile haşlıyorsunuz? Ben düdüklü tenceremin aparatını kullanırım diye düşündüm ama sonra bir parça havuç için kullanılan su miktarı (israfı) saçma geldi. Cezve kadar küçülen aparatlar var mı bu konuda çok bilgisiz olduğumu fark ettimGüzel gidiyo canım ilk başlarda Ada’da öğürdü ama alıştı hala yüzünü buruşturuyor ilk verdiğimde sonradan alışıyor
Merak ettiğim şey, sonuçta bebekler için azıcık miktarda sebze haşlıyoruz. Onları hangi aparat ile haşlıyorsunuz? Ben düdüklü tenceremin aparatını kullanırım diye düşündüm ama sonra bir parça havuç için kullanılan su miktarı (israfı) saçma geldi. Cezve kadar küçülen aparatlar var mı bu konuda çok bilgisiz olduğumu fark ettim
Haşlamaktan kastım oydu aslında düdüklüyle gelen bir haşlama aparatı var, onu kullanırım diye düşünmüştüm. Dediğin gibi ya kendimize de yapacağım (sebzeyle hiç arası olmayan bir eşe sahibim) ya da küçülenlerden alıp az az haşlayacağımŞahsen buharda pişirme taraftarıyım. Tencereye konabilen metal veya silikon vb aparatlar var, çok pratik. Bizimki tencere boyuna göre genişleyip daralabilenlerden. Hatta bebişe kabak, havuç vb pişirirken kendinize de atıyorum brokoli karnıbahar vb yapabilirsin mesela geniş bir tencerede.
Biraz grip olmuş iyileşince devam edicem ama ilkte acayip hevesliydim ya bu bir gerçekNormal ama yeni bir tat dene vazgecme
Bende cesaret edemiyordum başlamaya geniz akıntısı var diye. Demekki doğru davranmışım. Hepsi iyi olsun şu bebişlerin iran evvel inşallah1 gün 1 çay kaşığı 2 gün 1 tatlı kaşığı 3 gün 1 yemek kaşığı diye bi sayfada görmüştüm ama öğürmesi boğulur gibi oluyordu korkuyordum grip olmuş kuzum demek ki boğazları ağrıyorsa boğulması ondan sanırım iyileşsin bakalım tekrar başlarız
Maşallah yaa saçlara bak.. şirineee4. Ay ataklarıyla boğuştuğumuz bu zorlu günler için pozitif bir görsel bırakmak istiyorum
Oyuncaaaak4. Ay ataklarıyla boğuştuğumuz bu zorlu günler için pozitif bir görsel bırakmak istiyorum
Çocukla sabahtan akşama kıyafet deneyip çıkarıyoruz, eminim sinir oluyordur ama annesine ayak uydurup poz veriyor, fotoğrafımı çeksin de bitsin bu çile diyeOyuncaaaak
Adaşı da ayrı bir şirindir eminim kiMaşallah yaa saçlara bak.. şirineee
Dışı seni içi beni yakar modundayız bu aralarAdaşı da ayrı bir şirindir eminim ki
Bizim de aynı 67-68 cmlerdeyiz, kilomuz var ama göstermiyor boyu uzun diye :)) hep iyi kilo alınca alışmışım sanırım iyi gitmesine bu ay ortalama altında kalınca endişelendim o yüzden.. aynen bizimki oturmaya çok hevesli ek gıdaya 5.5 gibi başlarız biz de :)Benim bebişinde kilosu sizinki gibiydi 4. Ayda 350 gr falan almış öncesinde hep çok aldı şimdi 7.300 falan . Sadece anne sütü veriyorum ebemiz boya gittiğini söyledi hiç mama falan ver demedi. Boyumuzda 67 kız bebek. Bence mamaya gerek yok yani kilosu iyi zaten 5.5 aylıkken ek gıdaya da yavaştan başlayacağız.