2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    270
Benim orada danıştığım iki doktor da yapmamamı istedi ve bana yeni yayınlanmış makalelerden vs bahsettiler.çocuğun kilo alımının normal olduğunu eğer kilo alamasaydı o zmn farklı tedavi uygulanacağını söylediler Ama türkiyede danıştıklarım da yapmamı istedi. Çünkü ben dayanamayıp online türkiyedekilerle de görüşmüştüm. Ama şimdi çevremden de duyduğum kadarıyla artık bazı doktorlar da yaptırmamaya başlamış. Bence gittiğin doktoru dinlemek daha iyi olacak. Zaten çocuk alerji seni en iyi şekilde yönlendirir.

Büyük oğlumun burnu akıyor hoş geldin kabus bebişim de hırtlamaya başlar yakında
Benim büyüğün burnu bu cuma bir ay olacak akıyor. Bazen sümük rengi koyulaşıyor bazen açılıyor ben de bir aydır bebeğimin burnunu günde bir kere temizliyorum. Bu senenin hastalıkları da bir tuhaf. Gelince kolay kolay gitmiyor

Kızımın 4. Ay doldurmasına sadece 1 hafta kaldı, 3. Ay kontrolümüzde 6.885 di kilomuz, şimdi evde tartıyorum 7.200 çıkıyor sadece 315gram almış gözüküyor, bu dönemde tabi 1 haftada hastalıkla uğraştık. Sütüm de azaldı gibi geliyor hastalıktan dolayı emmedi çünkü.. Sütüö biraz toparladı kızım da iyileşti gibi ama hiç memede gözü yok kendisinin artık zorla emziriyorum.. Sizin 4. Ay kilo kontrolleri nasıldı ? Mamaya m başlar acaba artık doktorumuz ?

Benim oğlum normalde 1200-1600 arası filan alıyordu kilo. 3ten 4e 500 gram aldı. Zaten bu aylardan sonra kilo alımı yavaşlıyor. Bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

Burnu temizlerkem küçük 5ml tüpler var onları mı kullanıyorsunız ? Ben bebeği sola sağa yatırıp sıkıyorum sonra sırtına vuruyorum hiç bişi akmıyor bizim kızda 4 aydır öğrenemedim şu burun temizliğini :)) siz nasıl yapıyorsunuz ? doktor bize burun içi nemlendiricisi verdi onu sıkıyorum hapşuruo çıkartıyor

Serum suyunu şırıngaya alıp biraz sağ biraz sol biraz sağ biraz sol yapıp yüzüstü çeviriyorum sırtına vurup biraz o şekilde akmasını sağlıyorum. Bazen de hüphüp yapıp çekiyorum sümükleri. Burun nemlendiricisi olarak ne kullanıyorsunuz?

Ya bu çocuk çok zor uyuyor ya niye böyle oldu? Uykusu var uyacağı zaman kıyamet kopuyor her uykusu böyle. Uyumuyo yani bir türlü aslında ne güzel kendi kendine uyumaya alıştırmıştım şu 4 ayda bozuldu o biraz ama başında sabırla bekler yine uygularım da şimdi de annem nasıl beklesin kucağına alıp pış pışla uyutuyor. Şu an ben deniyorum 2 saattir yok uyumuyor kriz geçircem

İnternette bulamadım bunu kullanıyorum, bizim doktor serum fizyolojiğin burnu daha çok kuruttuğunu söylüyor, sanırım biraz cins bir doktora gidiyorum her şeyi zıt :)))

Eklentiler

• IMG_1071.jpeg
    101,8 KB · Görüntüleme: 42
İnternette bulamadım bunu kullanıyorum, bizim doktor serum fizyolojiğin burnu daha çok kuruttuğunu söylüyor, sanırım biraz cins bir doktora gidiyorum her şeyi zıt :)))
Bizde kısa aralıklarla serum sıkıp bekletiyoruz. Son serumdan sonra aspiratörle çekiyoruz.. Burun tamam ama genizdeki hep orada gitmiyor. Bu nemlendirici ile hapşururken genizdeki de temizlenir mi acaba?

Bizde kısa aralıklarla serum sıkıp bekletiyoruz. Son serumdan sonra aspiratörle çekiyoruz.. Burun tamam ama genizdeki hep orada gitmiyor. Bu nemlendirici ile hapşururken genizdeki de temizlenir mi acaba?
ya açıkcası bilmiyorum bütün doktorlar burun temizliğini öneriyor, bizim ki bizim kız hastayken bile bana burnunu devamlı temizle demedi biraz garip, onun yerine bir karışım verdi(bu nazalnem değil daha ilaç gibi bişidi, nazalnemi ben kuruluk hissettiğimde kullanıyorum iyi geliyor genizdeki çıkarıyor mu kesin bişi de söyleyemiyorum emin değilim) burnuna sıktırttı. Ama yalan yok ciğerlerine inmişti hastalığı 1 haftada geçti. Ama ne doğru ne yanlış inan bilmiyorum güvenmekten başka seçeneğimiz yok..

Nasıl gidiyor ben başarısız oldum ve bıraktım ya ilk çocukta ki heves yok ondan mı bu çocuk sürekli öğürüyor ve beni yoruyor ondan mı bilmiyorum ne versem öğğ
Biz ilk üç gün havuç, sonraki üç gün kabak ve sonra patatesle başladık. Şuan patatesin son günü tükürme, öğürme oldu bizde de. Ama bazen de gülümsüyor ve yutuyor. Tabi bu dediğim biraz ilerleyen günlerde oldu. Yani çok normal vazgeçme bence miktarı konusunda zorlamıyorum ben sadece besin reddi olmasın diye, ana besin kaynağı değil zaten.

Ev tartısı yanılabiliyor, bir de bizim de son kontrolde 300 gram çıkmıştı iki doktorumuz da çok sorun etmedi. Bu aylarda azalma çok normal ve zaten hastalık geçirmiş üzülmeyin yine tabiki en iyi doktorunuz yorumlar

Bende zorlamıyorum kesinlikle bitirsin diye uğraşmıyorum trueliving_

Kızlar biz geceleri çok ama çok sık uyanıyoruz (gözünü pek açmadan muzırdanma ya da ağlama) ve her uyandığında beni emiyor, sonra da uykuya devam ediyor. Bu geçici bir süreç midir? Normalde gece 2 kere, hadi max 3 kere emip uykuya devam ederdi. Artık saate bakmıyorum bile kaç kere uyandığımı hesaplayamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…