2023 Haziran/Temmuz Anneleri :)

İnanır mısın hiç bir belirtim yok. İlk hamileligim de de çıkmıştı insülin igne kullanmıştım günlük ve diyet yapmıştım. Ya vücudum yapıyor çünkü öyle aşırı yemem veya kilom yok 5 kilo aldım düşün, 27. Haftadayim

Anladım çok geçmiş olsun canım doğumla birlikte geçer inşallah

75 lik içtim canım bununla kan değerine baktılar. Daha önce yoktu ama ilk gebeligim de de cikmisti
Bünye yapabiliyor herhalde cnm çok geçmiş olsun . En azından iğne ya da ilaç verirler şimdi önlemi alınır . Boşver başka şey olmasın da sağlıkla kucaklamayı nasip etsin rabbim zamanında inş ben de 75 likle yaptırdım cuma günü, şeker çıkmadığı için her ihtimale karşı 4 doz ciğer geliştirici iğne verdi doktorum. Ama çok şükür bi sıkıntı yok rahim ağzında da bebeklerde de . İnş hepimizin sorunsuz devam eder hamilelikleri

Amin amin inşallah, ciğer geliştirici ne zaman başlayacaksın. Özel igne mi oluyor bunlar

Kızlar nur topu gibi şekerim çıktı, referans değerlerinin üzerinde 200lerde dahiliyeye randevu aldım.
Geçmiş olsun canım. Maalesef ben de de çıktı. Endokrin e gittim 3 aylık şekerime bakıldı normalde çıktı. Şimdi diyet ve günlük ölçüm yapıyorm. 1 hafta sonra kontrol. Umarım insülin e baslanmaz. Açlık şekerim de sıkıntı yok ama tokluk hızlı yükseliyor

Acaba tokluk şekeri kaç olursa sıkıntı olur o konuda bilgim yok. Kontole e gidince doktoraya sorcam

Amin amin inşallah, ciğer geliştirici ne zaman başlayacaksın. Özel igne mi oluyor bunlar
Yok cnm celestone chronodose ampulün adı doktorum reçete yazdı sgk karşılıyor bu iğnelerin yanında 2-3 ilaç falan daha yazmasına rağmen hepsi 70 lira tuttu. 4 doz yazdı ama 2 taneyi dün bir şırıngaya çekip vuruldum kalçadan , 2 dozu da yine tek şırıngada bugün 24. Aynı saatte vuruldum bitti şimdilik. İleride anca erken doğum riski olursa vuruluyormuş sanırım bir daha. Bu benim vurulduklarım önlem amaçlıydı çok şükür şimdilik bir sıkıntı yok cnm

Ikizlere mutlaka yapiliyor mi cnm bu igne. Bi de sen tam olarak kacinci haftadasin

Şükür böyle devam etsin inşallah, bugün sağlık ocağında da ebe kontrolüne gittim. Sut kartı kaydımı açtı. Yarın tekrar gidip kan değerlerine bakılması için kan verecem.

Şükür böyle devam etsin inşallah, bugün sağlık ocağında da ebe kontrolüne gittim. Sut kartı kaydımı açtı. Yarın tekrar gidip kan değerlerine bakılması için kan verecem.
Ben de bugün gebe izleme gittim ama süt kartı ile ilgili bişey demediler cnm . Nasıl bişey o ?

Ben de bugün gebe izleme gittim ama süt kartı ile ilgili bişey demediler cnm . Nasıl bişey o ?
Hamile annelere devlet sut yardımı yapıyor. Belediyelerden parasal veya kart şeklinde veriliyor. Sağlık ocakları takipçi hamileler için sistemden onay girişi veriyorlar.
"Süt parası desteği başvuruları SGK'ya başvuru dilekçesi verilerek yapılmaktadır. Ayrıca yeni doğan bebeğin T.C. kimlik numarası ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinden başvuru yapılabilir."

Yani bebek dogduktan sonra mi yapiliyor basvurular. Konu hakkinda hic bi bilgim yok saglik ocagindaki hemsirede bisey demedi

Yani bebek dogduktan sonra mi yapiliyor basvurular. Konu hakkinda hic bi bilgim yok saglik ocagindaki hemsirede bisey demedi
Canim dun sağlık ocağına ebe kontrolüne gittiğim de söyledi. Sut yardımı için sisteme giriş yapıyorum. Sana msj gelecek dedi. Ben Kocaeli'nde oturuyorum bugün gittim 41 kart verdiler. 450 tl tek seferlik yardimdir dediler. Listedeki yerlerden alışveriş veya sut alabilirsin dediler.
Sağlık ocağındaki ebeye bir sorun isterseniz

Süt tanımlı para yardımı ne kadar?
Annelere yapılan her doğumun ardından ödenmektedir. Bu fiyat her yıl artar. 2022 yılında annelere ödenen tutar 316 TL'dir. 2019 yılı için emzirme ödeneği 180,00 TL, 2020 yılı için 202,00 TL, 2021 yılı için 232,00 TL, 2022 yılı için 316 TL olarak belirlenmiştir.
Internette böyle bir yazı buldum. Benim ki bulunduğum şehire ait bir uygulamada olabilir sanırım

Olabilir cnm belediye ile alakali da olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…