Onu ben de yaşıyorum cnm , 20 haftalık ikiz hamilelik 37 haftalık tek hamileliğe bedelmiş zaten . Şu an 27+4 üm baya uzun zamandır günde 2 öğüne düşürdüm ve çok az yiyebiliyorum. Ve yemekle sıvı tüketmiyorum . En az 2-3 saat sonra su içmeye başlıyorum . Başka türlü Bi çaresi yok son 4 haftadır hiç kilo almadım hatta bugün 1 kilo vermişim . Ama çok şükür bebeklerin kilosu iyi gidiyor onun için takmıyorum.Bu arada ikiz hamileler ya sizde de şişkinlik oluyor mu ara ara yemek yedigimin uzerinden saatler gecmesine ragmen tüm gece ve simdi cok şiskinlik hissdiyorum sanki dunyalari yemisim. Nefes alis verisimi de etkiliyor. Erken degil mi bu tarz sikayetler icin ya
Anladım canım çok sağol bir araştırayım ben deHamile annelere devlet sut yardımı yapıyor. Belediyelerden parasal veya kart şeklinde veriliyor. Sağlık ocakları takipçi hamileler için sistemden onay girişi veriyorlar.
"Süt parası desteği başvuruları SGK'ya başvuru dilekçesi verilerek yapılmaktadır. Ayrıca yeni doğan bebeğin T.C. kimlik numarası ile Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığının resmi internet sitesinden başvuru yapılabilir."
Cnm ben de ona dikkat ediyorum yemekle asla sivi tuketmiyorum saat tutuyorum resmen su icmek icin 2 saat gectiktrn sonra iciyorum. Ama bazen cok yoruyor bu siskinlik hic yemek yiyesim bile yok. Ve daha 24+2 deyim suyum da fazla ya hep aklim oraya gidiyor acaba ondan mi diyeOnu ben de yaşıyorum cnm , 20 haftalık ikiz hamilelik 37 haftalık tek hamileliğe bedelmiş zaten . Şu an 27+4 üm baya uzun zamandır günde 2 öğüne düşürdüm ve çok az yiyebiliyorum. Ve yemekle sıvı tüketmiyorum . En az 2-3 saat sonra su içmeye başlıyorum . Başka türlü Bi çaresi yok son 4 haftadır hiç kilo almadım hatta bugün 1 kilo vermişim . Ama çok şükür bebeklerin kilosu iyi gidiyor onun için takmıyorum.
Yok cnm bence ona takılma benim de çok uzun zamandır böyle . Mide sorunları ikiz olunca çok sorun oluyor başından sonuna bence. Zaman çabuk geçiyor Allah tan bu günler de geçecekCnm ben de ona dikkat ediyorum yemekle asla sivi tuketmiyorum saat tutuyorum resmen su icmek icin 2 saat gectiktrn sonra iciyorum. Ama bazen cok yoruyor bu siskinlik hic yemek yiyesim bile yok. Ve daha 24+2 deyim suyum da fazla ya hep aklim oraya gidiyor acaba ondan mi diye
Mide yanmasına en iyi sabah aç karnına içilen nexium iyi geldi bana cnm . Şurup ta verdi aslında ama o pek işe yaramıyor bendeBenim de şişkinlik yok ama gece yatmadan mide yanması tekrar başladı. Renni rahatlatıyor çok şükür
29+3 den selamlar:) iyiyiz biz şükür her şey yolunda ama bebek de biraz önde gidiyor. O korkutuyor. Sen nasılsın canım her şey yolundadır inşallahKızlar son düzlüğe adım adım nasılsınız herkes iyi mi :)️
28+1 :) iyiyiz bizde canım genel olarak estek köstek gidiyoruz:) önde derken ne kadar önde birde bu sorun teşkil etmiyor değil mi?29+3 den selamlar:) iyiyiz biz şükür her şey yolunda ama bebek de biraz önde gidiyor. O korkutuyor. Sen nasılsın canım her şey yolundadır inşallah
30+5 ile devam sükur, şekerim çıktı insülin kullaniyorum bu yuzden de ciger gelistirici igne vurulamiyorum sekeri etkiliyormus, karnımın ağırlığından omuzlarım sırtım ağrıyor, gece 2 saatte bir wc den uyuyamıyorum:) gobek çevresi baya yirtildigi için karın çevresine göre daha fazla sızlıyor. Doktor sol tarafına yat diyir ama benim nefesim kesiliyor solda yatamıyorum, sağda daha rahat yatıyorum. Sanki birinin sormasina ihtiyacım varmış gibi dokuldumKızlar son düzlüğe adım adım nasılsınız herkes iyi mi :)️
Olsun birbirimizin halinden anlıyoruz sonuçta:) benimde tokluk biraz yüksek çıktı evde sürekli ölçüm yapıyorum şimdilik ama şeker yüklemesinden sonra yemek borum ve midem hic düzelmedi sürekli bir acı acı yanma hali30+5 ile devam sükur, şekerim çıktı insülin kullaniyorum bu yuzden de ciger gelistirici igne vurulamiyorum sekeri etkiliyormus, karnımın ağırlığından omuzlarım sırtım ağrıyor, gece 2 saatte bir wc den uyuyamıyorum:) gobek çevresi baya yirtildigi için karın çevresine göre daha fazla sızlıyor. Doktor sol tarafına yat diyir ama benim nefesim kesiliyor solda yatamıyorum, sağda daha rahat yatıyorum. Sanki birinin sormasina ihtiyacım varmış gibi dokuldumbunlara rağmen sukur idare ediyorum genel olarak iiyim
Herkese vaktinde hayırlı doğumlar olsun inşallah
Ya bende daha vurulmadım ciger gelistirici tetanoz demişti onuda temin edemedik zamanımız kalmadı artik tek doz olabilir olmasada olur dedi. Bir sonraki kontrol 8 mayista daha sık çağıracak ondan sonra. Bende de kansızlık var yukselmiyor artık pes ettik doğumdan sonra hal caresine Bakariz dedi doktor. Ben hastane çantasını hazırladım arabaya koydum :) biraz erken davrandım ama ev değişikliği Yapacağız o karışıklıkta gumburtuye gitmesin diye önden onu hallettim. Babymall da da güzel indirimler oluyor onuda tavsiye ederim :) offf ne tatlı heyecanlar yaBiz de 27+3 olduk. Ciger gelistirici vurmadi doktor bisey de demedi 28 de kan uyusmazligi ignem var onu vurulmaya gidicegim. Bi yandan kansizligim devam ediyor ama ilac yaradi sanirim biraz yykselme var onu da takip ediyoruz. Bi yandan da eksikleri yavas yavas tamamlamaya calisiyorum bu ara trendyol hepsi burada e bebek sitelerinde cok vakit geciriyorum
Aynen bende sürekli biseyler alıyorum, eşim diyir kargo gelmediği günler evde kendimi kötü hissediyorum :) bende bebeklerin kıyafetleri valize koydum ayrı ayrı, kendiminkini hazirlamadim dahaBiz de 27+3 olduk. Ciger gelistirici vurmadi doktor bisey de demedi 28 de kan uyusmazligi ignem var onu vurulmaya gidicegim. Bi yandan kansizligim devam ediyor ama ilac yaradi sanirim biraz yykselme var onu da takip ediyoruz. Bi yandan da eksikleri yavas yavas tamamlamaya calisiyorum bu ara trendyol hepsi burada e bebek sitelerinde cok vakit geciriyorum
O yanma acı su gelmesi bende de ara ara kendini hatırlatıyor genelde renni içiyorum. Ohh be tek sola yatamayan ben değilmişim:)Olsun birbirimizin halinden anlıyoruz sonuçta:) benimde tokluk biraz yüksek çıktı evde sürekli ölçüm yapıyorum şimdilik ama şeker yüklemesinden sonra yemek borum ve midem hic düzelmedi sürekli bir acı acı yanma haliartık uykular bende de haram noktasında kac kere kalkıyorum tuvalete kac kere dönüyorum sağa sola belli değil evet doktorlar sola yatmayı öneriyor ama benimde asla yapamadığım tek şey o hep sağ :) amin inşallah güzel doğumlarimiz olsun sağlıkla kucağımıza alalım yavrularımızı
Ben aynı şikayetleri detayli ultrasonda yaşadım 5 dakikada bir mola verdik maksimum okdr dayanabildim soğuk ter,nefes darlığı ve tansiyonum düşmüş gibi kulaklarımda bi uğultu oldu. Ama bana kardiyologa gidin demedi doktor ilerleyen aylarda nefes açlığı cok normal dedi. Bir dahada tekrar etmedi. Ama tabi tedbirli olmakta fayda var birsey Çıkmaz die düşünüyorumO yanma acı su gelmesi bende de ara ara kendini hatırlatıyor genelde renni içiyorum. Ohh be tek sola yatamayan ben değilmişim:)
Pazartesi günkü kontrolde sırt üstü ultrason muayenesin de böyle nefesim daraldı böyle soğuk ter döktüm, Bi dk durun dedim yanıma döndüm rahatladım.
Bu durumdan dolayı beni kardiyoloji ye gorunmemi önerdi. Bebeklerin ağırlığından normal ama biz yinede tedbirli olalım dedi. Sizlerde de böyle nefes darlığı yaşayan oluyor mu
Bende de şeker çıktı canım. Yarın endokrin e gidecem yüksek ihtimalle insülin e başlatır. Sen ne zaman başladin. Şimdi duzeldi mi ölçümlerin. Benim açlık da sıkıntı yok ama tokluk birden yükseliyor. Bebeğin de karın çevresi 2 hafta önde.30+5 ile devam sükur, şekerim çıktı insülin kullaniyorum bu yuzden de ciger gelistirici igne vurulamiyorum sekeri etkiliyormus, karnımın ağırlığından omuzlarım sırtım ağrıyor, gece 2 saatte bir wc den uyuyamıyorum:) gobek çevresi baya yirtildigi için karın çevresine göre daha fazla sızlıyor. Doktor sol tarafına yat diyir ama benim nefesim kesiliyor solda yatamıyorum, sağda daha rahat yatıyorum. Sanki birinin sormasina ihtiyacım varmış gibi dokuldumbunlara rağmen sukur idare ediyorum genel olarak iiyim
Herkese vaktinde hayırlı doğumlar olsun inşallah
İnşallah canim bisey çıkmaz. Evde felan gayet iiyim böyle bir sıkıntım olmuyor. Doktor ultrason miayenesi uzun sürüyor biraz belki ondan olabilir.Ben aynı şikayetleri detayli ultrasonda yaşadım 5 dakikada bir mola verdik maksimum okdr dayanabildim soğuk ter,nefes darlığı ve tansiyonum düşmüş gibi kulaklarımda bi uğultu oldu. Ama bana kardiyologa gidin demedi doktor ilerleyen aylarda nefes açlığı cok normal dedi. Bir dahada tekrar etmedi. Ama tabi tedbirli olmakta fayda var birsey Çıkmaz die düşünüyorum
Benim 1 Nisan da şeker yuklemesi yapıldı, hem tokluk hem açlık yüksek çıktı. Dahiliyeye gittim insülin yazdı rapor cikardi. Günde 2 doz sadece dedi, ölçüm yap 5 gün sonra kontrole gittim. Parmakta kan olcumlerini de yazdım. Günde 4 doz a çıkardı. Yine sınırın üstünde devam ediyor. Endokrine git dedi, randevu aldim cuma günü gidecem. Bende erkek bebek 2 hafta önce kız 1 hafta önde dedi. Erkek bebeği önde olusunu şekerin yüksek olduğu için endokrin şart dediBende de şeker çıktı canım. Yarın endokrin e gidecem yüksek ihtimalle insülin e başlatır. Sen ne zaman başladin. Şimdi duzeldi mi ölçümlerin. Benim açlık da sıkıntı yok ama tokluk birden yükseliyor. Bebeğin de karın çevresi 2 hafta önde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?