Cuma günü oğlumun doğum gününü yaptım, pasta şahane ötesi olmuştu lezzeti, bugün eltimin kizininda doğum günüydü, oğlum gitti, pastayı eltim özel yaptırmış, oğlum diyorki anne senin yaptığın pastanın tırnağı olamaz, az yedim ama olmamış, senin pastanın tadına doyamıyorum diyor, ordada sürekli demiş annemin pastası daha güzeldi diye
az önce kek tarifini verdim kremayı da yazıyorum yapmak isteyen arkadaşlarım deneyebilir ve bana teşekkür edebilir
Bu ölçüler iki katlı bir pasta arası için, küçük bi kase artıyor onuda kasiklayin
3 buçuk şu bardağı süt
2 kasık nişasta
1 tepeleme kaşık un
1 yumurta beyazı, sarisini koymayın
4 yemek kaşığı seker
Bu malzemeleri karıştırıp ocağa koyun sık sık karıştırın topaklanmasin, iyice koyulasinca altını kapatın 1 paket vanilya ve yarim kaşık tereyağ ekleyip iyice karıştırın vanilya ve yağ karışınca üzerine poşet kapatıp soğumaya bırakın, iyice soğuyunca 2 kasık labne ekleyinbi güzel karıştırın mikser kullanabilirsiniz kolaylık olur.
Lezzeti çok güzel ben labneden sonra damla çikolatada koydum kremaya isteyen koyabilir. Kek tarifini tekrar ekliyorum tek bi mesajda olsunlar diye
2 yumurta L boy
5 yemek kaşığı toz seker
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tepeleme kakao (şart değil ben kakaolu yaptim)
5 yemek kaşığı un(kontrollü ekle)
Kabartma tozu ve vanilya birer paket
Bildiğin kek tarifi, kıvamı ne çok katı olsun nede çok cıvık, benim tavam 28 cm yanmaz yapismaz tava, tabanını hafif yagladim 2 kepce kek döktüm, en buyuk ocagi en kısık seviyede acip tavayi koydum, tavayi isitmiyorum soguk koydum, tavayi tam kapatacak bi kapak koyup pişmesini bekledim ara ara kontrol et, kekin üzerine dokun eline sıvı şeklde yapışmıyorsa pismistir, tavayi sallayinca tabandan ayriliyir zaten bi tepsiye koy, tavanin tabanini temizle tekrar yagla ayni sekilde pisir.
Akliniza takılan bisey olursa sorarsınız