• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Eylül ayı tüp bebek transfer olacakların paylaşım alanı 💖

Transferden sonraki gün 1. Gün olarak sayılıyor diye biliyorum ve evet size ertesi gün çatlatma iğnesi vermişler niye bilmiyorum demekki böyle bir yöntem var yeni öğrendim. Ve tekrar evet çatlatma iğnesi 10 gün kadar pozitif gösteriyor.
Bu durumda Salı gününe karar hangi testi yaparsam yapayım pozitifte görsem bir anlamı olmayacak gibi. Test günümü beklemem gerekecek🙄

Transferden sonraki gün 1. Gün olarak sayılıyor diye biliyorum ve evet size ertesi gün çatlatma iğnesi vermişler niye bilmiyorum demekki böyle bir yöntem var yeni öğrendim. Ve tekrar evet çatlatma iğnesi 10 gün kadar pozitif gösteriyor.
Transfer sonrası çatlatma iğnesi neden vuruluyor anlamadım ben de bilgisi olan var mı

Transfer öğleden sonra olmuşsa o günü 1. Gün olarak mı sayıyorsunuz? Yani ben geçen hafta cuma günü saat 15 e doğru işleme girdim. Bugün kaçıncı günüm diye saymalıyım?hatta şu saat🙄 birde işlem sonrası kolumdan bir iğne yaptılar ertesi sabah 9 da yapmam içinde bir iğne verdiler çatlatma iğnesi gibi bişey dediler. O da erken gebelik testine etki eder mi derseniz? Neden soruyorum. Çünkü az önce test yaptım ve çok silik bir çizgi görüyorum. Hem iğneleri n isimlerini hemde testi eklemeye çalışacağım. Bilen varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim
Transfer gününü saymıyoruz. Ertesi gün 1. gün kabul ediliyor. Hangi saat olduğu önemli değil. Yani sizin bugün 7. gününüz. Ovirtelle çatlatma iğnesi, onun etkisi hala devam ediyordur. Belki koyulaşma oldukça anlayabilirsiniz. Tutunduğunda Beta hcg artışa geçecek çünkü. Ama herkeste aynı hızda ve yoğunlukta artmıyor. Sanırım kan testi gününe kadar emin olmak zor. Diğeri yani Lucrin ise östrajen ve progestoren patejenleri içeriyor. Onlar betayı etkilemez tutunmaya yardımcı olur. Ama şu an sizin gördüğünüz çizgiden emin olmak maalesef zor çatlatma iğnesinden dolayı. İnşallah Allah’ın izniyle güzel haberler alırsınız.

Transfer sonrası çatlatma iğnesi neden vuruluyor anlamadım ben de bilgisi olan var mı
Özellikle doğal siklus ilerleyenler ve estrofem gibi kalınlaştırıcı ilaçlar kullanmayanlar için o adet dönemindeki yumurtanın çatlaması sağlanıp çatlayan yumurtadan salgılanan sıvı ile rahmi gebeliğe yatkın hale getirmek ve tutunma sürecisini hazırlamak için yapılıyor. Çünkü salgılanan o sıvı ile bir uyaran gibi hamilelik için gereken hormonların devreye girmesi sağlanıyor. Ama bu genelde transfer öncesinde yapılıyor. Sanırım LH seviyesi henüz pik olmamış hastalar için sonrası da tercih edilebiliyor. LH pik olmadan yumurta çatlamaz çünkü.

Transfer gününü saymıyoruz. Ertesi gün 1. gün kabul ediliyor. Hangi saat olduğu önemli değil. Yani sizin bugün 7. gününüz. Ovirtelle çatlatma iğnesi, onun etkisi hala devam ediyordur. Belki koyulaşma oldukça anlayabilirsiniz. Tutunduğunda Beta hcg artışa geçecek çünkü. Ama herkeste aynı hızda ve yoğunlukta artmıyor. Sanırım kan testi gününe kadar emin olmak zor. Diğeri yani Lucrin ise östrajen ve progestoren patejenleri içeriyor. Onlar betayı etkilemez tutunmaya yardımcı olur. Ama şu an sizin gördüğünüz çizgiden emin olmak maalesef zor çatlatma iğnesinden dolayı. İnşallah Allah’ın izniyle güzel haberler alırsınız.
Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu durumda beklemekten başka çare yok. Amin, inşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız.

test yaptın mı bugün galiba senin 8. gün transfer gününü de sayarsak. geçmişi okudum da ikimizin de doğal siklus . dilerim tutunuyordur hepimizin bebişleri .doktorumuz da ortakmış .
Doğal siklus olan arkadaşlar transferden sonra hangi ilaçları kullanıyorlar acaba ben dün transfer oldum doğal siklus oldu şuan prolutex iğne 1 adet estrofem sabah bir akşam bir bide folik 1 var günde 1 adet

Doğal siklus olan arkadaşlar transferden sonra hangi ilaçları kullanıyorlar acaba ben dün transfer oldum doğal siklus oldu şuan prolutex iğne 1 adet estrofem sabah bir akşam bir bide folik 1 var günde 1 adet

Hayırlı olsun öncelikle. Benim her gün yarım folik asit, 1 coraspirin, 4 estrofem, 1 progrstan, 1 oksapar kullanıyorum. Hepimiz için sonu güzel olur inşallah.

Özellikle doğal siklus ilerleyenler ve estrofem gibi kalınlaştırıcı ilaçlar kullanmayanlar için o adet dönemindeki yumurtanın çatlaması sağlanıp çatlayan yumurtadan salgılanan sıvı ile rahmi gebeliğe yatkın hale getirmek ve tutunma sürecisini hazırlamak için yapılıyor. Çünkü salgılanan o sıvı ile bir uyaran gibi hamilelik için gereken hormonların devreye girmesi sağlanıyor. Ama bu genelde transfer öncesinde yapılıyor. Sanırım LH seviyesi henüz pik olmamış hastalar için sonrası da tercih edilebiliyor. LH pik olmadan yumurta çatlamaz çünkü.
Açıkçası sadece adetin 2. günü kan tahlillerim istendi birde adetin 11. günü rahim kalınlığı kontrolü için muayeneye gittim. onun dışında bir tahlil ya da muayene olmadı direkt transfer günü verildi ve o günde direkt transfer yapılıp çıkınca iğne yaptılar. Ben depremzedeyim bizim dondurulmuş embriyolar bize bilgi verilmeden Mersin Tüp Bebek merkezine gönderilmiş. Ama o kadar pişmanım ki orada yaptığım için. Hiç bir aşamasından memnum kalmadım. Kalan 2 embriyoyu da uzattırdım mecbur ama tekrar denemek zorunda kalırsam kesinlikle orada işlem yapmak istemiyorum. Embriyoları başka yere alabilirsem alırım alamazsam tüm süreci tekrar yaşamayı göze alırım yine orada yaptırmam :(

benim de aynısı ekstra progestan fitil var sabah akşam

Çatlatma iğnesi mi vuruldunuz acaba ben iğnemi aldım ama vurulamadım 😅 kendiliğinden çatladı test yapmaya o kadar korkuyorum ki
Evet iğne vuruldum ben ben toplamadan önce bugün 12. Gün iğne de ve testimde silik çizgi çıktı hayali falan da değil gözle görülüyor

Back