2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Zaten insan sinirlendiği saniye suratini görünce bütün siniri geçiyor ve hemen vicdan yapıyor nasıl sinirlenebilirim diye. Benim eşim hiç yardım etmiyor günde maks yarım saat falan belkide beni sinirlendiren şey o oluyor, ama bebeğe hiç belli etmiyorum hiç durmadığı sabrimın azaldığı zaman onu oyun halisinda koyuyorum beş dakika başka odaya gidip geliyorum ya da onun ne kadar küçük savunmasız olduğunu düşünüyorum hemen geçiyor. İçe ata ata da hasta oluyor insan
Eş desteği çok önemli ya Allah yardımcın olsun

Düdüklü bütün vitaminini götürebilir gibi geldi tabi kafamdan uyduruyorum, bilimsel bir şey yok 😂 Düdüklü aparatını kullanıp normal tencere kapağı kapatsan? Uymaz mı?
Altına birsey daha koyup yükseltirsem uyar belki.. 😅😅 düdüklü olmaz demek ki gelecek ay doktora sorayım unutmadab🤭🤭

Bizim doktorumuz 6. aya kadar ek gıda yok dedi yaa 😂 tadım da mı yapmayacağız dedim tadım diye bir şey yok ek gıdaya geçiş o dedi.. veto yedik arkadaşlar 😂
4 ay kontrolünde ben de sordum kesinlikle izin vermedi 5 aylık başlayayım o zaman dedim onu o zaman konuşuruz dedi muhtemelen izin vermeyecek 😄 ama ben 5 ay dolduğunda başlarım. İlk bebeğimde 6 ay dolduktan sonra başladım çok zor geçti hiçbir şey yemedi seçti hep 2. Bebeğimde 4.5 ayda başladım herşey yedi hiç secmedi çok daha kolay oldu

Uyurken dönmüyor aslında da ben korkuyorum, ya ben çok uğraştım biraz pes ettim yoruldum. Saatlerce beşiğin başında duruyorum yatır kalksın yatır kalksın çok da ağlıyor kıyamıyorum ama biraz toparlanayım ben de denicem. Artık kucağımda uyutmuyorum yatakta emzirip bırakıyorum çocuğa mı yatak alsam bilemedim.
En iyisini yapıyorsun birseyleri kitabına uydurucam diye zorlamak senide yıpratır bebeğini de hep diyoruz bazı şeyler bebegin karakteri huyu müsaade ettiği ölçüde oluyor
Benimkide meme de uyuyor bazende çok nadir ayakta sallayarak memede uyuyunca beşiğine bırakmak kolay oluyor ama ayakta uyudumu kaldır koy derken uyanıyor o zaman bende yatakta bırakıyorum mecburen..oğlumun yatağı montessori her tarafı kapalı gündüzleri ayakta sallayacaksam orada sallayıp bırakmayı düşünüyorum bende

Ben iki gün önce anneme geldim tek başıma yapamadım artık hatta bu hafta beni o kadar çok yormuş ki anneme gelir gelmez hasta oldum bedenim saldı herhalde kendini salya sümük şimdi inşallah bebeğe geçmez. 3.ayda da böyle olmuştu ben atlattık herhalde demiştim. Uykusu gelince minik bir canavar oluyor çocuk çığlık kıyamet carsafta dahi salladik o bile işe yaramadı emzik emip eğlendi. Gündüz uykuları neyse bir şekilde atlatıyor insan ama gece bitiriyor bizi annem babam ben omuzlarimiz ağrıyor el kadar bebe esir etti hepimizi. İstiyor ki full oyun oynasın herkes her an onunla ilgilensin hep gezsin asla uyumasin aslaaaaaaaaa emmesi zaten dert onu konu etmiyorum artık alıştım. Masajlar duşlar klasik müzikler sakin konuşmalar tık etmiyor
Gecmez canim. Sutun ona gore uretiliyormus. Bende hasta olmustum maskede takmadim emzirirken ama bol bol ellerimi yikadim gecmedi ona

Eş desteği çok önemli ya Allah yardımcın olsun
Teşekkür ederim. Gece çalışıyor sabah bitiyor işi sonra uyuyor
Gecmez canim. Sutun ona gore uretiliyormus. Bende hasta olmustum maskede takmadim emzirirken ama bol bol ellerimi yikadim gecmedi ona
Bende hep el yüz sabunluyorum bir de soğana karanfil batırdım odaya koydum çok etkili o nefes açıyor

Ahahah evet sabah pırt sesine uyandım 😅😅😅
😂😂 artık daha rahat beslenebiliriz 🥳
4 ay kontrolünde ben de sordum kesinlikle izin vermedi 5 aylık başlayayım o zaman dedim onu o zaman konuşuruz dedi muhtemelen izin vermeyecek 😄 ama ben 5 ay dolduğunda başlarım. İlk bebeğimde 6 ay dolduktan sonra başladım çok zor geçti hiçbir şey yemedi seçti hep 2. Bebeğimde 4.5 ayda başladım herşey yedi hiç secmedi çok daha kolay oldu
Ya anne sütü ile kilo alımı güzelse başlatmıyolar pek. Alabildiği kadar anne sütü alsın mantığı sanırım.
Bilmiyorum ama ay ortası aykırılık yapabilirim😂
Yemek seçmek çocuktan çocuğa değişiyodur bence ya. Bilemedim. 🤔
Yedirmeyip ağzına sursen bile ek gidaya geçiş olmuş oluyor 😄
E ben bizimkine diş kaşısın diye havuç verdim geçtik mi noldu😂
Benimki de izin vermiyor 😂

Evet ya bir kere ağzına armut değdirdim bir daha yapma dedi😂
Doktora her ay gidiyor olmasak şimdiye başlatmıştık kesin😂

Ya anne sütü ile kilo alımı güzelse başlatmıyolar pek. Alabildiği kadar anne sütü alsın mantığı sanırım.

Ben ver dese verirdim de 😂benim kız baya hevesli masada yediklerimize. Elleri ile sürekli almaya çalışıyor bize bakıyor pür dikkat ama veto yedik bi kere napalım😂

Teşekkür ederim. Gece çalışıyor sabah bitiyor işi sonra uyuyor
Bende hep el yüz sabunluyorum bir de soğana karanfil batırdım odaya koydum çok etkili o nefes açıyor
Benim eşim sabah 6bda kalkıyor akşam bazen 8 i buluyor yorgun olsada yine de ilgileniyor zaten 10.30 gibi uyuyor tekrar. Bu yüzden çok bunaldım bende tek kaldım.

D dertah aynı problemı bende yaşadım alakası var mı bılmem o yuzden busefer tadımlara erken basladım 6 aylık olcaz 10 gune daha yenı yenı bıtti tadım çorbaya gectık anne sütü alımı da aynı henuz doyacak kadar yemıyor cunku onemlı olan alışması bu düzene ek gıdaya zaten asıl yemeler 7-8 aydan sonra baslar 😊

D dertah aynı problemı bende yaşadım alakası var mı bılmem o yuzden busefer tadımlara erken basladım 6 aylık olcaz 10 gune daha yenı yenı bıtti tadım çorbaya gectık anne sütü alımı da aynı henuz doyacak kadar yemıyor cunku onemlı olan alışması bu düzene ek gıdaya zaten asıl yemeler 7-8 aydan sonra baslar 😊
Benim ablamlar da erken başlattı 6. Ayda başlayınca yemek yemiyor seçiyor diyor.

Papatyamaviss Papatyamaviss canım zaten 4-6 ay arasında doktorlar arasında genel birlik yok 4. Ay başlatanda var 6. Ay baslatanda...Aslında önemli olan 4. Aydan önce 6. Aydan sonra başlamamak 4. Ay öncesi bebeğin sindirim sistemi hazır değil 6. Ay sonrası da bebeğin reddetmesi ve puturlu gidaya geçişte sorun olabiliyor...şurada yanılgıya düşmemek lazım grupta görüyorum bazı arkadaşlar bebeğin kilo alımı az ek gidaya geçsem mi diyorlar ilk aylar ek gıdanın bebeğin kilosuna hiçbir artisi yok yiyeceği bikac çay kaşığı...Bu biraz annelerimizden duyulan bisey çünkü eskiden malesef pirinç unu mamayi yapar verirlerdi o da bebeğe kilo aldırır ama besler mi asla...çocuğu diyabetli olan bi anne olarak uyarmak isterim pirinç unu mamalardan uzak durun inanın hiç gerek yok ilk aylar tertemiz mevsimin sebze meyvesini tatsin ev yapımı yoğurt kefir yesin gayet yeterli
Valla kuzum yemek seçme olayına gelirsek te ben oğlumda 5aylikken başladım doktor öyle yonlendirmisti erken basladim ama aşırı yemek seçer oğlum bi alakası var mı bilmem varsa bize denk gelmedi😅

Kuzum aslında bu en risksiz görüş çünkü ozellikle alerjik bebeklerde değil yemesi bazı durumlarda yanağına dudağına değmesi yetebilir alerjik reaksiyon verebilmesi için...benim oğlum 1 çay kaşığı yogurttan dolayı 3 gün ağlamış uyuyamamışti mahvolmustik o kadar tepki vermişti bağırsakları...ogretmen arkadaşımın 7aylik bebeği ağzına verdiği birazcık fındıktan anaflaksi geçirmişti tabi bu dediklerim alerjik bunyeli bebeklerde olabilen şeyler kimseyi korkutmak istemem özelikle alerjik bunyeli bebeisler varsa tadimlarda dikkatli gidilmesini onerebilirim

X