2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Oğlum 7 yaşında 7 yıl önce süt alerjisi olayı bu kadar bilinmiyordu o zamanlar sosyal medyada vs alerjili bebekler grubunda o kadar az kişi vardiki bu konuya hakim olan doktor da çok azdı isin ehli olan doktorlara gidebilen aileler varsa bizde sosyal medyadan onlardan bilgi alırdık işte.. ben biraz karakterim gereği çok okurum arastiririm daha bebekliginde süt alerjisinden suphelenip doktoru ikna edememistim eşim sürekli kızardı bana doktorculuk oynuyorsun kendi kendine teşhis koyuyorsun diye oğlumun alerjik olabileceğini 1 yas civari kabul etmişti doktoru ve biz o zamana kadar çok çektik.. ben ek gidaya 5 aylik üstelik yoğurtla başlamıştım oğlumda bende mahvolmuştuk şimdi kızımda oglumdaki kadar yoğun belirti yok sadece kaka mukuslu ben yinede tedbirli gitmek istiyorum çok acele etmiyorum ek gıda için v3 yoğurdu bikac ay otelemeyi düşünüyorum

Kuzum aslında bu en risksiz görüş çünkü ozellikle alerjik bebeklerde değil yemesi bazı durumlarda yanağına dudağına değmesi yetebilir alerjik reaksiyon verebilmesi için...benim oğlum 1 çay kaşığı yogurttan dolayı 3 gün ağlamış uyuyamamışti mahvolmustik o kadar tepki vermişti bağırsakları...ogretmen arkadaşımın 7aylik bebeği ağzına verdiği birazcık fındıktan anaflaksi geçirmişti tabi bu dediklerim alerjik bunyeli bebeklerde olabilen şeyler kimseyi korkutmak istemem özelikle alerjik bunyeli bebeisler varsa tadimlarda dikkatli gidilmesini onerebilirim
Kesinlikle tadıım yapa yapa yavaş ilerlenmeli. Bakalım bir o zaman gelsin de ☺️

Papatyamaviss Papatyamaviss canım zaten 4-6 ay arasında doktorlar arasında genel birlik yok 4. Ay başlatanda var 6. Ay baslatanda...Aslında önemli olan 4. Aydan önce 6. Aydan sonra başlamamak 4. Ay öncesi bebeğin sindirim sistemi hazır değil 6. Ay sonrası da bebeğin reddetmesi ve puturlu gidaya geçişte sorun olabiliyor...şurada yanılgıya düşmemek lazım grupta görüyorum bazı arkadaşlar bebeğin kilo alımı az ek gidaya geçsem mi diyorlar ilk aylar ek gıdanın bebeğin kilosuna hiçbir artisi yok yiyeceği bikac çay kaşığı...Bu biraz annelerimizden duyulan bisey çünkü eskiden malesef pirinç unu mamayi yapar verirlerdi o da bebeğe kilo aldırır ama besler mi asla...çocuğu diyabetli olan bi anne olarak uyarmak isterim pirinç unu mamalardan uzak durun inanın hiç gerek yok ilk aylar tertemiz mevsimin sebze meyvesini tatsin ev yapımı yoğurt kefir yesin gayet yeterli
Valla kuzum yemek seçme olayına gelirsek te ben oğlumda 5aylikken başladım doktor öyle yonlendirmisti erken basladim ama aşırı yemek seçer oğlum bi alakası var mı bilmem varsa bize denk gelmedi😅
Bende o şekilde geçtim oğluma iştahsız bir cocuk hala cok yemek seçer alerjık beslenmenınde etkısı vardır belkı bılemem buyudukce seçmeler baslıyor zorlaşıyor , ben gece maması olarak verıyorum şahsen meyvelı bısey suan verdiğim yediği 2-3 yk kadar tadımlar ıkı uc çay kaşığı yoğurt keza 2-3 yk bunlar yerse bıde suan , oğlumda bikere yoğurt denedim birdaha vermedim öncesinde de alerjık belirtiler vardı zaten doktor kontrolünde acıldı 2 yaşına dogru bılmıyorum içgüdüsel gidiyorum dediğin gibi zaten bir kac arkadas vardı bende aynı seyı dedım tadım yapmak kılo aldırmaz cocuk sevmıyor bıle tükürüyor cogu seyı

Gece maması olarak bende verdim oğlumda kızımda da veririm ama pirinç unundan değil irmik tam buğday gibi daha içeriği zengin unlar seçerim yoksa evde yapılan irmikli meyveli mamalr için demedim canım

Gece maması olarak bende verdim oğlumda kızımda da veririm ama pirinç unundan değil irmik tam buğday gibi daha içeriği zengin unlar seçerim yoksa evde yapılan irmikli meyveli mamalr için demedim canım
Pirinç unuyla basladım sımdıkı irmikli muzlu bişey ama hazır yıne hıppın kendımde ırmıkten yapıyorum arada mesela bı gece yoğurt verıyorum bı gece irmikli kendim yapıyorum oyle degıstırıyorum

Kizlar doktor 5.ay için rota nin 2.sini ve menenjit aşısının 1.sini yazmış. İki aşıyı da aynı anda mı vurulacak?

Yoksa araya 1 2 hafta felan koymalı mi? Sizler nasıl yapacaksınız?

Eklentiler

• 17096492426079118418324587104011.jpg
    17096492426079118418324587104011.jpg
    86,5 KB · Görüntüleme: 26
Kizlar doktor 5.ay için rota nin 2.sini ve menenjit aşısının 1.sini yazmış. İki aşıyı da aynı anda mı vurulacak?

Canım rota ağızdan oluyor biliyosun. 6. ayda çocuk felci aşısı varmış o da ağızdanmış o yüzden rota menenjit 5. ayda birlikte yapımayı tercih ediyor doktorlar. Cumartesi günü 5. ay kontrolümüz vardı doktorumuz böyle söyledi

Canım rota ağızdan oluyor biliyosun. 6. ayda çocuk felci aşısı varmış o da ağızdanmış o yüzden rota menenjit 5. ayda birlikte yapımayı tercih ediyor doktorlar. Cumartesi günü 5. ay kontrolümüz vardı doktorumuz böyle söyledi
İkisini de oldunuz mu canım sizde? Ateş vb bisi yapar mi 🤔🤔

Merhaba, bizde ateş yapmadı ama ilk gün biraz uykulu gibiydi ama takip eden günlerde çok huysuzlaştı. Bexsero'nun kalan dozlarini nasıl yaptıracağım bilmiyorum .
Her çocuğu farklı etkiler tabi.
İki aşıyı da aynı gün mü yaptırdın peki?
Ay canım benim yaa demek ağır geliyor kuzulara😔

Bexsero ağır olduğu için birkaç gün koyun araya dedi bizim dr. Pazartesi nimenrix oldu cuma bexsero. Bexsero ile birlikte 2 gün boyunca calpol vermemi söyledi. İlk gün 8 saatte bir verdim. 2.gün sadece sabah ve gece uykusu öncesi verdim yetti. Ne ateşi oldu ne huzursuzluğu. Sor doktora calpol ile yaptır sende Bexsero yu. Ateş olmasa bile ağrıları oluyor bence yani biz koca insanlar vuruluyoruz kolumuz ağrıyor onların ağrımaz mı? Calpol rahatlatıyor

Bexsero ağır olduğu için birkaç gün koyun araya dedi bizim dr. Pazartesi nimenrix oldu cuma bexsero. Bexsero ile birlikte 2 gün boyunca calpol vermemi söyledi. İlk gün 8 saatte bir verdim. 2.gün sadece sabah ve gece uykusu öncesi verdim yetti. Ne ateşi oldu ne huzursuzluğu. Sor doktora calpol ile yaptır sende Bexsero yu. Ateş olmasa bile ağrıları oluyor bence yani biz koca insanlar vuruluyoruz kolumuz ağrıyor onların ağrımaz mı? Calpol rahatlatıyor
Haklısın canım, ufacık kuzular elbette ağrıları olacaktır.. doktor ile tekrar yazisip alayım ilaçları o zmn bende.. cok teşekkür ederim 🙏

Canım meme en büyük destek ve bırakması çok zor diyor uyku eğitimcileri. Onu direkt kesmiyorlar bildiğim kadarıyla, önce başka bir desteğe alıştırıp onu kesiyorlar, ben de doğduğundan beri memede uyuttum napıcam bilmiyorum, işime de geliyor çünkü çok kolay uyuyor böyle. Pınar sibirsky'nin uyku videoları var YouTubeda biraz izlicem ama ne kadar yaparım bilemedim.
Kuzum ben denedim bu sefer meme emmiyor işte ayda 100 gr aldı bu da canımı sıkıyor napacağımı bilmiyorum ya çocuğu memeden uzaklaştırmak istemiyorum eğitim alınca
D dra21 canim naptin hala meme reddi devam mi ?
Biraz şiddeti red süresi azaldı kuzum ama hala devam ediyor

Kuzum ben denedim bu sefer meme emmiyor işte ayda 100 gr aldı bu da canımı sıkıyor napacağımı bilmiyorum ya çocuğu memeden uzaklaştırmak istemiyorum eğitim alınca

Biraz şiddeti red süresi azaldı kuzum ama hala devam ediyor
Nasil ac duruyor ya o kadar☹️

X