Evet haklısın canım. Her gebelik cok farklı. Rabbim güzel tecrübeler etmemizi nasip etsin.İşte biz ne desek de her gebeliğin dinamiği farklı kimisi ağır işte çalışıp doğruyor kimisi de en ufak bir şey de düşük yaşıyor o yüzden biraz gebeliğin gidişatı biraz da tedbir hepsini bir düşünmek lazım bende zaten dr düşük tehliken var dese hiç bir şey yapmam ama benim çok şükür şimdilik iyi gibi doktor da sıkıntı yok nöbet tutabilirsin de dedi yani fazla yormadan rutin hayatıma devam
Bak burası bunu tek tas yuzuk dusun yuzuk kısmı tek tas kısmında da bebıs buyuyorYaaaateşekkür ederim bi türlü çözemedim ben
Kız ne bılemmmm o zaman tahmın edemeyızCanım vajinal baktı bana kasıktan değil
Suyum gelmis saat 7bucukda ben habire temizlik yapiyorum taa 13e kadar haril haril calistim evdeÇok doğru bende hemşireyim bir kaç yıl önce gebe bir arkadaşım serviste 37.haftaya kadar koşturdu kız sen otur dinlen derdik yok ben oturunca ağrım oluyor derdi ilk aylardan son zamanlara kadar öyleydi zaten 37ye kadar çalıştı doğum iznine ayrıldı 4 gün sonra doğum yaptı.Bence biz fazla abartıyoruz bu süreci bende öyle evde temizlik falan yapıyorum ama dinlerenek ama serviste koştur koştur çalışıyorum demek ki olunca oluyormuş kendimi boş yere strese sokmayacağım artık dedim kendi kendime çok ani ağır olmadıkça günlük hayatıma devam edeceğim burda biri yazmıştı nasipte yoksa ne yaparsan yap düşecek olan düşer zaten o yüzden kendimi strese sokmadan bu süreci normal yaşamak tadını çıkarmak istiyorum
Ben yarın alacağım verecegım canım kalp atısını duymayı bekledım haber vermek ıcınKızlar işyerine hamile olduğumla ilgili gebelik raporunu kaçıncı hafta vermem gerekiyor 5+0 bugün pazartesi günü doktor kontrolüm var bilginiz var mı
Neden böyle bir rapor istiyorlar bilginiz var mıBen yarın alacağım verecegım canım kalp atısını duymayı bekledım haber vermek ıcın
Bu kadar normal olabileceğimi de sanmıyorumSuyum gelmis saat 7bucukda ben habire temizlik yapiyorum taa 13e kadar haril haril calistim evde
Hastaneye geldim 14de, 3 saat sonra bebegimi kucagima almistim
TecrubeBu kadar normal olabileceğimi de sanmıyorum
Ay sizin doktor eşittir benim eşim şimdiden sakatat felan yedirmeye çalışıyor salatalara ıspanak felan koyuyor çok sıkıyor valla beni benden çok araştırıyor gebelik beslenmesi yapılması gerekenler felanEvet haklısın canım. Her gebelik cok farklı. Rabbim güzel tecrübeler etmemizi nasip etsin.
Bu arada beslenme konusuna gelince doktorum öyle abarttı ki eşimde yanımdaydı canım bişey isteyecek olsa olmaz sağlıksız diyor asla ikna edemiyorum doktor beni yaktı
(Ben biraz sağlıksız beslenmeyi severim)
Doktorum özellikle hazır kahveler nescafe vs tarzı kahve tüketme haZır paketli hiç bir gıdayı yeme dedi. Özellikle yoğurt mayala ve her akşam muhakkak ye dedi. Sanırım anne sağlığı için bu birazda diş ve kemik sağlığı için. Böyle ben özellikle cevizi ekledim günlük rutinime
Ben karsta çalışırken doğumu evde yapıp kordonu da jiletle kesen gebe gördüm o kadar da olmazsınTecrube
Bundada evde dogurup hastaneye kordon kestirmeye giderim heralde
Ay yok canim ya okadarda yapmam ama yuruyerek giderim belkiBen karsta çalışırken doğumu evde yapıp kordonu da jiletle kesen gebe gördüm o kadar da olmazsın
Bende doktora aynen böyle dedim hocam sadece yoğurt yiyemiyorum içine ceviz üzüm incir falsn koysam olur dimi dedim ozaman akşam yeme gündüz ye dedi ona bile müdahale geldi düşünAy sizin doktor eşittir benim eşim şimdiden sakatat felan yedirmeye çalışıyor salatalara ıspanak felan koyuyor çok sıkıyor valla beni benden çok araştırıyor gebelik beslenmesi yapılması gerekenler felanYoğurt sade çok sevmiyorum ben üstüne kuruyrmiş felan ekleyip yerim belki ama ceviz ve yoğurt hep diyorlar yemek lazım gerçekten
Ama öyle mi ben Eskişehirliyim ama ekmek parası burda çalışıyorum niksar ilçesindeyim hattaAy evet ya direk sonuç odaklılar bu arada hamile listesinde tokat yazıyo tokatlı mısın. Bende zileliyim
Ayy inşallah o günleri de görürüz ya ilk gebelik benim daha tam annelik gebelik formatı gelmedi bana ama düşündükçe de çok heyecanlanıyorumAy yok canim ya okadarda yapmam ama yuruyerek giderim belki
800 metre hastaneye mesafe
Sizin doktor baya detaycı demek valla benimki beslenme hakkında hiç bir şey söylemedi kendim araştırıp beslenirim diye mi düşündü acabaBende doktora aynen böyle dedim hocam sadece yoğurt yiyemiyorum içine ceviz üzüm incir falsn koysam olur dimi dedim ozaman akşam yeme gündüz ye dedi ona bile müdahale geldi düşün
Ayyy benim eşimde öyle darlandım şimdiden
Yoğurt kuruyemiş denmiş hep bende yavaştan yemeye başlayayım bariBen abur cubur yiyen biriydim kola gazoz içerdim ama hepsi şuan mide bulantımdan dolayı yemiyorum zaten canımda istemiyo öyle pek hatta kola gazozu transferden önce kestim vücuduma zararlı şeyler girmesin diye. Ben yumurta çok tüketemiyorum haftada 2-3 anca yiyorum onun yerine her yemeğin yanında muhakkak 1 kase yoğurt tüketmeye çalışıyorum yada yemeğe göre ayran cacık tarzında illa yoğurt türevi tüketiyorum gündüzleride fındık badem ceviz kuru kayısı ekledim normalde pek tüketmezdim bebek için yiyoruz
Benim ki biraz detaycı sanırım. Önceki gebeliğim de asla böyle şeyler duymadımSizin doktor baya detaycı demek valla benimki beslenme hakkında hiç bir şey söylemedi kendim araştırıp beslenirim diye mi düşündü acaba
Ilk gebelikde heycan cok oluyoAyy inşallah o günleri de görürüz ya ilk gebelik benim daha tam annelik gebelik formatı gelmedi bana ama düşündükçe de çok heyecanlanıyorum
Ay tam istediğim hayat tarzı glutensiz rafine şekersiz tam 2 yıl beslendim çok da güzel gidiyordum ama covid dönemi iş yoğunluğu temposu derken devam edemedim şimdi az tüketiyorum ama tamamen hayatımdan çıkaramadımBen aynı düzenimde devam ediyorum zaten paketli gıda tüketmiyorum uzun yıllardır, şeker tüketimim çok sınırlı ayda iki kere falan ancak yiyorumdur rafine şekerli bir şey. Gluten de tüketmem pek. Karabuğday kinoa baklagil sebze ağırlıklı beslenme tarzım var sadece eti çok hatta yok denecek kadar az yiyordum sevmediğim için şimdi biraz et ürünü eklemeye çalışıyorum. Meyve porsiyonunu biraz artırdım bir de sabahları bir tane avokado ekledim kahvaltıya.
Su tüketimim mecburi arttı hiç olmadığı kadar susuyorum çünkü
Onun dışında hiçbir konuda aşırı dikkat etmeyi çok strese girmeyi düşünmüyorum. Hatta haftasonu dağa gidiyorum kış sporu yapmaya
Benim düşüncem de hep şu yiyecek ekmeği içecek suyu varsa istemesem bile gelecek bu çocuk dünyaya ki ben her şeyi bırakıp artık çocuk istemiyorum dediğim ay hamile kaldım. Aylarca o kadar uğraşmama rağmen olmamıştı bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?