2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Çok doğru bende hemşireyim bir kaç yıl önce gebe bir arkadaşım serviste 37.haftaya kadar koşturdu kız sen otur dinlen derdik yok ben oturunca ağrım oluyor derdi ilk aylardan son zamanlara kadar öyleydi zaten 37ye kadar çalıştı doğum iznine ayrıldı 4 gün sonra doğum yaptı.Bence biz fazla abartıyoruz bu süreci bende öyle evde temizlik falan yapıyorum ama dinlerenek ama serviste koştur koştur çalışıyorum demek ki olunca oluyormuş kendimi boş yere strese sokmayacağım artık dedim kendi kendime çok ani ağır olmadıkça günlük hayatıma devam edeceğim burda biri yazmıştı nasipte yoksa ne yaparsan yap düşecek olan düşer zaten o yüzden kendimi strese sokmadan bu süreci normal yaşamak tadını çıkarmak istiyorum

O kadar haklısınız ki. Bunu normal hayatın bir parçası olarak görüp öyle yaşamak bana da daha doğru geliyor. İlk gebeliğimde, öğrenir öğrenmez sigara paketini kırıp attım, hiç yemediğim balığı yemeye başladım. Bol bol uyudum, dinlendim. Sonuç, düşük. Düşecek bebeği ağzımızla kuş tutsak da yaşatamıyoruz… Bizim irademizin dışında olan bişey bu. Diğer tarafta uyuşturucu bağımlısı insanların bile sapasağlam bebekleri olabiliyor. Galiba bize düşen normal hayatımıza devam edip elimizden gelenin en iyisini yapıp tevekkül etmek.

Bende çalışıyorum evde de dinlenerek yapıyorum dediğin gibi allahtan robot var o olmasa işim yaş bir de benim her gün yapmam lazım köpiş kızım var bir tane ev tüyden geçilmez valla yapmazsam
Ben de katılıyorum sana. Hastalık değil bu. Ama işte Allah korusun bi aksilik olur da sebebi benim dikkatsizliğim olursa çok üzülürüm. O yüzden ilk 3 ay dolana kadar ben yokum. Ben de çalışıyorum öğretmenim okulda da ayakta kalıyorum zaten yoruluyorum bir de evde yoramam kendimi. 3 aydan sonra zaten bi enerji gelecekmiş o enerji ile açığı kapatırız inşallah

Bende zaten hiç dikkat etmemezlik yapmadan süreci normal bir şekilde ilerleteceğim inşallah ben yine dikkat edeyim ama hayatımı da aksatmadan olsun bu diye düşünüyorum 3 ay sonra enerji gelecekse çok iyi fazla enerjiye hayır demem

Öyle canım biz yine çok aşırıya kaçmadan dikkat edip ama rutin hayatımıza devam edip bu süreci geçirelim bebeklerimizi sağlıkla doğuralım yeter

Çok mantıklı bugün bir arkadaşım gecenin bir yarısı aşerdim ejder meyvesi iste diyor
Ahahah aklına nerden gelmiş o ayy 2-3 gündür bişey aşerdim neyse bütün hamile manavları aradık bulamadık tabi sonra aşeriyorum sitesi varmış her meyve var ama dondurulmuş tabi. E bende o kadar çok canım istediki o tadı ağzıma geliyo eşimde sipariş verdi dün geldi hüsrana uğradım. Dondurulmuş olunca aynı çürük gibi geldi sevdiğim meyveden tiksincem nerdeyse. Ama genede geçmedi o hala canım istiyo 2 ay beklicez artık eşimdi kızıyo şimdi o kadar istedin para verdim yemiyosun diyo

Tam da şuan bu psikolojideyim. Elbette hastalık değil bende normal devam etmek istiyorum ama gel görki ilk gebeliğim de yapmış olduğum temizliğin akşamında kanamam başlayıp tutunamayınca kendimi çok şuçladım. Tabi ki nasip tabi ki rabbim ömür vermemiş ama insan suçu kendinde aramaya bayılır. Keşke yapmasaydım o temizliği dedim şimdi en azından ilk 3 ay mümkün mertebe dikkat etmeye çalışıyorum
Hepimize sağlıklı çok mutlu hamilelik ve bebekler diliyorum

Kızlar selam bu süreçte beslenme düzeninizde ekstra dikkat ettiğiniz bir şey var mı ben rutin hayatımda ne yersem onları yiyorum zaten normalde de abur cubur pek yemez sağlıksız beslenmezdim canım istediğinde azar azar yerdim şimdi de aynı şekilde ama bir arkadaşım işte market tavuğu yeme hormonlu yumurtayı gezen al her gün iki tane ye haftada 1-2 gün balık ye felan diyor işte abur cubur yeme tatlı çikolata istersen sadece tadelle ye kahveyi 1 den fazla içme felan diyor bende bu kadar yapacağımı sanmıyorum ama sizlerin de görüşlerini merak ettim beslenme için ekstra yaptığınız bir şey ve ya diyetisyen ile bu süreci yürüten felan var mı ?

İşte biz ne desek de her gebeliğin dinamiği farklı kimisi ağır işte çalışıp doğruyor kimisi de en ufak bir şey de düşük yaşıyor o yüzden biraz gebeliğin gidişatı biraz da tedbir hepsini bir düşünmek lazım bende zaten dr düşük tehliken var dese hiç bir şey yapmam ama benim çok şükür şimdilik iyi gibi doktor da sıkıntı yok nöbet tutabilirsin de dedi yani fazla yormadan rutin hayatıma devam

Ahahaha bu erkekler alem ya onlar sürece değil sonuca bakıyor hep

Ben abur cubur yiyen biriydim kola gazoz içerdim ama hepsi şuan mide bulantımdan dolayı yemiyorum zaten canımda istemiyo öyle pek hatta kola gazozu transferden önce kestim vücuduma zararlı şeyler girmesin diye. Ben yumurta çok tüketemiyorum haftada 2-3 anca yiyorum onun yerine her yemeğin yanında muhakkak 1 kase yoğurt tüketmeye çalışıyorum yada yemeğe göre ayran cacık tarzında illa yoğurt türevi tüketiyorum gündüzleride fındık badem ceviz kuru kayısı ekledim normalde pek tüketmezdim bebek için yiyoruz

Bahsettiğin ağrıyı yaşadım. Tek taraflı ağrı çok normal karşılanıyor araştırmıştım. Ama dediğin gibi bi bebek o tarafta diye bişey yok.
evet öyleymiş çok değişik bu biyolojik işler gerçekten

Valla benım tam tersı cıktı benımde elım oraya gıdıyordu hep ama degılmıs
neyse kuzu en azından şimdi nereyi seveceğini biliyorsun darısı başıma

Ben aynı düzenimde devam ediyorum zaten paketli gıda tüketmiyorum uzun yıllardır, şeker tüketimim çok sınırlı ayda iki kere falan ancak yiyorumdur rafine şekerli bir şey. Gluten de tüketmem pek. Karabuğday kinoa baklagil sebze ağırlıklı beslenme tarzım var sadece eti çok hatta yok denecek kadar az yiyordum sevmediğim için şimdi biraz et ürünü eklemeye çalışıyorum. Meyve porsiyonunu biraz artırdım bir de sabahları bir tane avokado ekledim kahvaltıya.
Su tüketimim mecburi arttı hiç olmadığı kadar susuyorum çünkü
Onun dışında hiçbir konuda aşırı dikkat etmeyi çok strese girmeyi düşünmüyorum. Hatta haftasonu dağa gidiyorum kış sporu yapmaya
Benim düşüncem de hep şu yiyecek ekmeği içecek suyu varsa istemesem bile gelecek bu çocuk dünyaya ki ben her şeyi bırakıp artık çocuk istemiyorum dediğim ay hamile kaldım. Aylarca o kadar uğraşmama rağmen olmamıştı bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…