• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Benim ki biraz detaycı sanırım. Önceki gebeliğim de asla böyle şeyler duymadım 😀

İnş alışırız bu süreçte sağlıklı beslenmeye hayat boyu lazım😊
İnşallah canım 2 yıl kadar sağlıklı besledim çok da aşinayım bilgim de var aslında ama iş temposu felan devam edemedim belki gebelik bir başlangıç olur tekrar bana 😊

Ilk gebelikde heycan cok oluyo
Endiselenme zamanla alisirsin
Sonra buralarda ne topikler acacaz
Bebegim emzik almiyo, acaba gazi varmi, dis cikardi vs vs
Ben bugun rdvudan ciktim bi sonraki rdvum 8hafta sonra esim diyo cok uzun degilmi normalde 4 haftada bi verilmiyomu diyo, ya yok nolacak amaan 8 hafta goz acip kapayincaya gecer 3. Ya doktor bana guvendi heralde diyorum😃
Nasil rahatsin ya diyo bana
Ama öyle evet ben gebe kalmadan önce çok rahat bir gebe olcam 2 ayda 1 doktora giderim felan diyordum dün doktor 3 hafta sonra kontrol deyince hemen baktım burda kontroller ne zaman diye çoğu 3 4 hafta olunca tamam normal heralde dedim 😀bir de pimpirik bir eş olunca kendimi daha rahatsız eksik hissediyorum ben garibim de o normalmiş gibi 😀

İnşallah canım 2 yıl kadar sağlıklı besledim çok da aşinayım bilgim de var aslında ama iş temposu felan devam edemedim belki gebelik bir başlangıç olur tekrar bana 😊
İnşallah canım süreç içinde bizi de yönlendirip bilgi verirsen sevinirim aklına geldikçe. Ben sıfırım sağlıklı beslenme konusunda 🥴😀

Ay tam istediğim hayat tarzı glutensiz rafine şekersiz tam 2 yıl beslendim çok da güzel gidiyordum ama covid dönemi iş yoğunluğu temposu derken devam edemedim şimdi az tüketiyorum ama tamamen hayatımdan çıkaramadım😔 bende avokado çok severim ama günde 1 avokado fazla kalorili değil mi çok yağlı günlük kalorinin 5te 1i felan olur heralde
Benim biraz mecburi oldu canım kronik rahatsızlığım var beslenmem kötü olursa tetikleniyor maalesef rahatsızlık vesile oldu neredeyse 8 senedir böyle beslenmek durumunda kaldım tar reseptörleri ona göre evrildi sanırım artık istesem de tüketemiyorum diğer besinleri 😅
Bana daha lezzetli geldiği için ben küçük avokado seçiyorum normal boyutta olanın yarısına denk geliyordur zaten sanırım ama kaloriyle çok sorunum yok zaten 45 kiloyum biraz alsam iyi bile olur bana. Bu üflesen uçacak halimle bebek nereye sığacak neremden çıkacak bilmiyorum 🤣🤣🤣🤣

Bizim ailede alt göbek ve basen mirastır. Daha şimdiden armuta döndüm bu göbeğimi ne yapacağım bilmiyorum
Off deme deme kilo en büyük takıntılarımdan biri genetik kalmadan vermek istediğim 2 kilom vardı vermeden gebe kaldım eşim hemen kızmaya başladı hadi diyet yap da ver diye o yüzden ne kadar az alırsam o kadar iyi ilk aylarda çünkü bebek de hemen büyümüyor gebelik deneyimi olan arkadaşlar daha iyi bilir 20.haftadan sonra aşırı bir iştah artışı kilo alımı oluyormuş o zamana kadar ne kadar az o kadar iyi😊

Benim biraz mecburi oldu canım kronik rahatsızlığım var beslenmem kötü olursa tetikleniyor maalesef rahatsızlık vesile oldu neredeyse 8 senedir böyle beslenmek durumunda kaldım tar reseptörleri ona göre evrildi sanırım artık istesem de tüketemiyorum diğer besinleri 😅
Bana daha lezzetli geldiği için ben küçük avokado seçiyorum normal boyutta olanın yarısına denk geliyordur zaten sanırım ama kaloriyle çok sorunum yok zaten 45 kiloyum biraz alsam iyi bile olur bana. Bu üflesen uçacak halimle bebek nereye sığacak neremden çıkacak bilmiyorum 🤣🤣🤣🤣
Ay evet sen bencede biraz alsan güzel olur benim de çok kilom yok ama boyuma göre normal tabi😀 48 kilo ile gebe kalsam daha iyi olacaktı ama neyse 😊

Ay sizin doktor eşittir benim eşim şimdiden sakatat felan yedirmeye çalışıyor salatalara ıspanak felan koyuyor çok sıkıyor valla beni benden çok araştırıyor gebelik beslenmesi yapılması gerekenler felan 😀Yoğurt sade çok sevmiyorum ben üstüne kuruyrmiş felan ekleyip yerim belki ama ceviz ve yoğurt hep diyorlar yemek lazım gerçekten
Canım üzerime vazife değil ama hamilelikte sakatat, dip balıkları vs pek önerilmiyor. İlk zamanlarıma döneyim azıcık vakit geçsin diye size uğradım görünce yazmak istedim. Umarım hepiniz güzel güzel haberlerle ilerlersiniz ☺️

Bizim ailede alt göbek ve basen mirastır. Daha şimdiden armuta döndüm bu göbeğimi ne yapacağım bilmiyorum
Canım bir de genetikte varsa madem simit bölgesi basen bölgesi çok karbonhidrat tüketme bu süreçte bence ara öğün yapabiliyorsan yoğurt ve ceviz badem ye hem tok tutar hem de sağlıklı yağ ve karbonhidrat kaynağı bir de ana öğünlerde fazla yemeni de engeller

Canım üzerime vazife değil ama hamilelikte sakatat, dip balıkları vs pek önerilmiyor. İlk zamanlarıma döneyim azıcık vakit geçsin diye size uğradım görünce yazmak istedim. Umarım hepiniz güzel güzel haberlerle ilerlersiniz ☺️
Yaa dip balık benim de aklıma geldi içerdiği cıva için sanırım ama bakalım hamsiden devam ederiz 😀sakatat da ayda bir iki kez ciğer yerim sadece o da merkeze kontrole gittikçe 😊

Ama öyle evet ben gebe kalmadan önce çok rahat bir gebe olcam 2 ayda 1 doktora giderim felan diyordum dün doktor 3 hafta sonra kontrol deyince hemen baktım burda kontroller ne zaman diye çoğu 3 4 hafta olunca tamam normal heralde dedim 😀bir de pimpirik bir eş olunca kendimi daha rahatsız eksik hissediyorum ben garibim de o normalmiş gibi 😀
Ozaman buraya gore ben anormalim 8hafta sonra kontrolum😃
Sorun degil ya
Bise olmazsa beklerim
Herhangi bi sorun olursa arar rdvu alirim giderim
Cok takmiyorum
Senin heycanin cok normal ben her sabah bakiyodum bugun kac gunluk ne gelismis diye
Bunda aklima geldide bugun hastanede beklerken baktim soyle bi

Canim o kiloya bakmiyo basenmi deniyo turkce catimi ne oranin darligina genisligine gore
Korkma o yolu bulur

Yanliz bende grubun anasi gibi oldum
Herkese korkma gecer olur yasli teyzeler gibi 😅

Off deme deme kilo en büyük takıntılarımdan biri genetik kalmadan vermek istediğim 2 kilom vardı vermeden gebe kaldım eşim hemen kızmaya başladı hadi diyet yap da ver diye o yüzden ne kadar az alırsam o kadar iyi ilk aylarda çünkü bebek de hemen büyümüyor gebelik deneyimi olan arkadaşlar daha iyi bilir 20.haftadan sonra aşırı bir iştah artışı kilo alımı oluyormuş o zamana kadar ne kadar az o kadar iyi😊
Ya canim kendini kasma cok yeme ama rahat ol
Ilk gebelikde 7kilo verdim
Ikinci gebelikde 7kilo aldim
Bundada nolur bakalim artik

Tabi canım burda herkes deneyimini bilgisini paylaşıyor bende ne biliyorsam paylaşırım tabi 😊

Ya canim kendini kasma cok yeme ama rahat ol
Ilk gebelikde 7kilo verdim
Ikinci gebelikde 7kilo aldim
Bundada nolur bakalim artik
İşte bakalım yakın bir kaç arkadaşım 25 kg felan aldılar ben de senin ikinci gebelik gibi 7-8 ile süreci tamamlamak istiyorum 😊

Canim o kiloya bakmiyo basenmi deniyo turkce catimi ne oranin darligina genisligine gore
Korkma o yolu bulur

Yanliz bende grubun anasi gibi oldum
Herkese korkma gecer olur yasli teyzeler gibi 😅
Evet çatı diyorlar hatta kimisinin karnı içe kimisinin dışa büyür derler bu da o pelvik yapı ile alakalı 😀

Ozaman buraya gore ben anormalim 8hafta sonra kontrolum😃
Sorun degil ya
Bise olmazsa beklerim
Herhangi bi sorun olursa arar rdvu alirim giderim
Cok takmiyorum
Senin heycanin cok normal ben her sabah bakiyodum bugun kac gunluk ne gelismis diye
Bunda aklima geldide bugun hastanede beklerken baktim soyle bi
İşte bakalım bizler Allah nasip ederse ilkleri doğurursak sonra böyle bir rahatlık gelir belki 😊

Benim düşük oldu o hamilelikte gelen bir göbek bu gidemedi zaten. 2.5 ay sonra yine hamileyim gidecek gibi de durmuyor. Benim eşim hiç öyle şeyleri takmaz ama ben biraz sağlıklı beslenmek istiyorum. Benlik değil ama çünkü canım saçma sapan şeyler çekiyor yemeden uyuyamıyorum 😅

Canım bir de genetikte varsa madem simit bölgesi basen bölgesi çok karbonhidrat tüketme bu süreçte bence ara öğün yapabiliyorsan yoğurt ve ceviz badem ye hem tok tutar hem de sağlıklı yağ ve karbonhidrat kaynağı bir de ana öğünlerde fazla yemeni de engeller
Sağlık denilince benim midem ve beynim aynı anda çalışmıyor kazanan mide oluyor. Çok abur cubur yemiyorum ama yemek yediğimde az da yesem 5 aylık gibi şişiyorum. Ekmek sadece kahvaltıda çok az yiyorum mesela, daha çok sebze yemeği yapıyorum ama yok yapıştı bu göbek bana 😄

Back