- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.767
- 358
Dayı ve akrabalara ben bile buradan çok gıcık oldum. Gelmezseniz gelmeyin deseydiniz keşke. Bir de altın takmayız diye tehdit ediyorlar. Çok sabırlıymışsınız.hep tek , ailelerden bağımsız isim hayalim vardı
eşimin babası vefat etmişti onun ismi konulacak diye direkt herkes bu cümleyi kurdu,
neyse dedim eşime jest olsun o olsun diye kendimce kabullendim
aradan aylar gecti, eşimin dayısı ve akrabaları
ya cocugun adını ahmet koyarsınız ya da evine gelmeyiz sana altın takmayız dedi
sonra bu tarz psikolojik baskılar arttı, bende eşime çok değerli bir peygamber ismi ve ben isimden soğudum koymam dedim , koyarsın koymazsın aileler arası kavgalar cıktı :)
doğum yaprıktan 1 saat sonra eşim sordu ne yapalım diye amaaaan koy gitsin dedim yanına sevdiğim bi isim daha koydum onunla hitap ediyorum
Hep de erkek tarafındaki isimler kıymetli oluyorBu isim konusunda müdahil olanlara sinir oluyorum..
Çok istiyorlarsa doğursunlar bir düzine koysunlar istedikleri isimleri.
Benimde karışmışlardı onların yüzünden istediğim ismi veremedim ...Şimdi de kayınpederim kızıma benim annem öldü onun ismi torunumda yaşasın falan die söylemiş kızımda tuturdu dedemin annesinin ismi olsun başka isim koymayın sakın valla yapacak birşey yok koyamam dedim..Benim de babamın anası ölmüş.Ama hiç teklif etmiyor.
İşe bak ki erkek geliyor:)
Benim eşimin babanesi (yaşlı kendisi baya) tutundu erkek olursa ismini ben koycam diye !!! Yaa sana noluyoo diyemiyosun bir de öenerdiği isimleri duysanız şoka girersiniz yazamıyorum burdan belli etmiyim kendimi diye , makul bi isim önerse hadi kırmıyim dersin göbek adı falan yaparsında yani yıl olmuş 2022Bu isim konusunda müdahil olanlara sinir oluyorum..
Çok istiyorlarsa doğursunlar bir düzine koysunlar istedikleri isimleri.
Benimde karışmışlardı onların yüzünden istediğim ismi veremedim ...Şimdi de kayınpederim kızıma benim annem öldü onun ismi torunumda yaşasın falan die söylemiş kızımda tuturdu dedemin annesinin ismi olsun başka isim koymayın sakın valla yapacak birşey yok koyamam dedim..Benim de babamın anası ölmüş.Ama hiç teklif etmiyor.
İşe bak ki erkek geliyor:)
Yaaa dimii sanki hanedan soyundan geliyolarmış gibiiiHep de erkek tarafındaki isimler kıymetli oluyor
Aynen de öyle oluyor..Hep de erkek tarafındaki isimler kıymetli oluyor
Bizde de ismi Allah izin verirse eşim koyacak bu sefer kızımda benim istediğim isim olmuştu bu sefer müdahil olamicam bu konuyaBenim eşimin babanesi (yaşlı kendisi baya) tutundu erkek olursa ismini ben koycam diye !!! Yaa sana noluyoo diyemiyosun bir de öenerdiği isimleri duysanız şoka girersiniz yazamıyorum burdan belli etmiyim kendimi diye , makul bi isim önerse hadi kırmıyim dersin göbek adı falan yaparsında yani yıl olmuş 2022Allahtan eşimle kendimiz belirledik hem kız hem erkek Te işte insanın siniri bozuluo. Torununun çocuğuna isim koymak ne demek kendi çocuklarına koymuşsun torununa bile koymuş bide kalkmış bize karışıyo. Eşim de he de geç dio işte valla bilmiyorum nasıl olcak bi de bunlarla uğraşıyoruzz yaa
Benim annemde der ölmüş bir yakınımızın ismini vermeyi uygun bulmuyorum diye..Şu ailelerin illa büyük ismi koyun baskisini hiç sevmem zaten bence ölen bı insanın adını yasatmakta doğru değil rabbim size yaşatmasın tabi ama bak örnek vereyim annemin dayısının adı Mahmut ağır taş kaldırıyor ciğeri kopuyor ve ölüyor sonra annemin abisinin adını Mahmut koyuyorlar ata binecekken şimşek cakiyor ve dayimda rahmetli oluyor sonra yine annemin yeğeninin adını koyuyorlar oda belki duymuşsunuzdur Siirt'te toprak kayması oldu ve bir sürü ölü vardı üç dört sene onceydi sanırım oda altında kalıp rahmetli oluyor hepside hemen hemen aynı yaşlarda otuz bile değil aynı kaderi paylaştılar afet sebebiyle rahmetli oldular o sebeple ölen birinin adını kimse koysun istemiyorumne yaşamış olursa olsun kaç yaşında ölürse ölsün koyulmamali ya
Biz çok şükür ikisine de beraber karar verdik hiç kararsızlık yaşamadık ama tabi belli olmaz yol uzunBizde de ismi Allah izin verirse eşim koyacak bu sefer kızımda benim istediğim isim olmuştu bu sefer müdahil olamicam bu konuya
Sorma gereğide duymuyorlar siz ne düşündünüz diye..Önerilen isimleri tahmin edebiliyorum cnm..Bende aynı sorunlarla karşılaştım..Safiye,nafiye ve türevleri...Benim eşimin babanesi (yaşlı kendisi baya) tutundu erkek olursa ismini ben koycam diye !!! Yaa sana noluyoo diyemiyosun bir de öenerdiği isimleri duysanız şoka girersiniz yazamıyorum burdan belli etmiyim kendimi diye , makul bi isim önerse hadi kırmıyim dersin göbek adı falan yaparsında yani yıl olmuş 2022Allahtan eşimle kendimiz belirledik hem kız hem erkek Te işte insanın siniri bozuluo. Torununun çocuğuna isim koymak ne demek kendi çocuklarına koymuşsun torununa bile koymuş bide kalkmış bize karışıyo. Eşim de he de geç dio işte valla bilmiyorum nasıl olcak bi de bunlarla uğraşıyoruzz yaa
Allahım hepimize yardım etsin klasik türk tipi aile yapısı işte Allahtan benim eşimin babası da kendisi de gayet mantıklı düşündükleri için gülüp geçiyolarSorma gereğide duymuyorlar siz ne düşündünüz diye..Önerilen isimleri tahmin edebiliyorum cnm..Bende aynı sorunlarla karşılaştım..Safiye,nafiye ve türevleri...
Bizim de kız olursa tanem düşünüyoruzKızım olursa Nehir ismi düşünüyorum kızlar. Ama erkek olursa hiç düşünmedik. Yazalım aklımızdaki isimleri fikir olur birbirimize
Valla aynı durumdayım dinlenemedim resmen gece kusmaktan bununla 3 gün yatarım bende sonra bidaha ne zaman geçecek bi geçseydiBi maşallah demiyorlar kem gözlülerdünden beri gene yatıştayım inşlh geçer .bizimde biraz sosyalleşmeye hakkımız yok mu ya
Ya o kadar kişi karışınca olur mu yani gerçekten gecen bi liste yapmıştım 10 tane isim var rahat içinde biz eşimle bile seçerken sadece bir iki tanesi kaldı geri kalanı eledik kimseyi memnun edemeyiz ki bu konuda keşke rahat bıraksalar anne babayıhep tek , ailelerden bağımsız isim hayalim vardı
eşimin babası vefat etmişti onun ismi konulacak diye direkt herkes bu cümleyi kurdu,
sonra bu tarz psikolojik baskılar arttı, bende eşime çok değerli bir peygamber ismi ve ben isimden soğudum koymam dedim , koyarsın koymazsın aileler arası kavgalar cıktı :)
doğum yaprıktan 1 saat sonra eşim sordu ne yapalım diye amaaaan koy gitsin dedim yanına sevdiğim bi isim daha koydum onunla hitap ediyorum
Erkek olsaydı Kaan ya da Kerem koyacaktıkKızım olursa Nehir ismi düşünüyorum kızlar. Ama erkek olursa hiç düşünmedik. Yazalım aklımızdaki isimleri fikir olur birbirimize
Bizimki de kızHepinizin isimleri çok güzeladlarıyla yaşasınlar inşallah. Keşke bende bulabilsem. .
İsim önerileri olursa sevinirim (kız bebek icin)
Adıyla yaşasın inşallahBiz de Ömer düşünüyoruz kızlar sevgili olduğumuzdan beri cok severiz hep Ömerimiz Elifimiz olucak derdik, Elifimiz cennete gitti, rabbim inşallah Ömerimizle sağlıkla kavuşmayı nasip etsin
Kızımın adı Kumsal kız kardeşi olsaydı Masal en düşündüklerim arasındaydıBu kadar çok seçenek olması kafayı karıştırıyor ya zaten
Masal ismine bayılırım, hatta ekledim listeme. Masal adındaki kızlar hep çok güzel olurlar benim gözlemlediğim ,teşekkür ederim
al o takacağın altını bi tarafına sok diyeceksin böylelerine aslında da işte neyse.. birde eşin değil birşey değil karışan, yok dayısıymış yok osuymuş busuymuş size ne halbuki ya. Eğer bana eşimin ailesi koy deseydi birde emrivaki yapsaylardı inada bindirip asla koymazdım ama eşim çok istiyor bende onun babasının ismi yanına da kendi istediğimi koyup gönlünü hoş ediyorum. Ama sana yapılan bana yapılsaydı koymazdım ben ki benzerini kızımda yaşadım kayınvalidemin adını koymadım 3 ay küs kaldı ve doğumuma gelmedi umrumda bile olmadı sonra tıpış tıpış kendi ayaklarıyla geldi barıştı ve en sevdiği torunu benim kızım ilk torun zatenhep tek , ailelerden bağımsız isim hayalim vardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?