2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Kızlarda ;Mina,Lina,Liya,Alin gibi isimler revaçta sanırım . Çok güzeller hepsi de Alina ve Ayza ismine aklım kayıyor ama bi türlü içime sinmiyor sanki.
Bilmem çevremde hiç Mina yok
İçinize sinmiyorsa daha o isim sizi bulmamış demektir

Çok kibar bencede.
Lina ismi, 'Eski Yunan'da olimpiyat oyunlarında kazananlara verilen, zeytin ağacı dallarından ve yapraklarından yapılma taç' anlamını taşımaktadır. Lina ismi, Haşr sûresinin 5. ayetinde geçen “lîne” kelimesinin latin harfleri ile yazılmış şekli ise bu kelime, “yumuşak hurma ağacı” manasına gelir.

Anlamıda güzelmiş erkek dedi bize ama kızım olsaydı düşündüğüm isimlerdendi.

Evet canim dr un dedigini bende okumuştum ama ben simdi bile bisey olur diye tırsıyorum nedense benim gobegimde vardi simdi biraz daha büyüdü. Ilk cocugun erkek mi suan kiz mi bekliosun?

ilki erkek şimdiki de erkek :)
bütün aile hayal kırıklığına uğradı, eşim, kayınvalide, annemler hep kız hayali kurmuştu
oğlum çok mutlu erkek olacağı için gerisi önemli değil

ilk oğlumda isim bizim için büyük bir kaos sebebi olmuştu
bu yüzden bunda cinsiyet öğrenmiş olsam da isim aramıyorum
Ya sorma bende ilk oğlumu 9 ay düşündüm iki isim koyacaktim Kaan kesindi kafamda yanına bir tane daha aradım tam 9. Ayda babam eymeni önerdi ondan önce elli tane isim önerdi herkes sonunda Eymen Kaan koyduk ikinci oğlumda direkt olarak Ayaz dedim tabi yine öneri çok oldu ama ben kafama koymuştum eşimde olur deyince Ayaz oldusenin neden kaos olduki canim

hep tek , ailelerden bağımsız isim hayalim vardı
eşimin babası vefat etmişti onun ismi konulacak diye direkt herkes bu cümleyi kurdu,
neyse dedim eşime jest olsun o olsun diye kendimce kabullendim
aradan aylar gecti, eşimin dayısı ve akrabaları
ya cocugun adını ahmet koyarsınız ya da evine gelmeyiz sana altın takmayız dedi
sonra bu tarz psikolojik baskılar arttı, bende eşime çok değerli bir peygamber ismi ve ben isimden soğudum koymam dedim , koyarsın koymazsın aileler arası kavgalar cıktı :)

doğum yaprıktan 1 saat sonra eşim sordu ne yapalım diye amaaaan koy gitsin dedim yanına sevdiğim bi isim daha koydum onunla hitap ediyorum

ilki erkek şimdiki de erkek :)
bütün aile hayal kırıklığına uğradı, eşim, kayınvalide, annemler hep kız hayali kurmuştu
oğlum çok mutlu erkek olacağı için gerisi önemli değil
Genelde erkek de cok gobek cikmaz derler kesin erkek mi 2.cisi

Bu kadar çok seçenek olması kafayı karıştırıyor ya zaten
Masal ismine bayılırım, hatta ekledim listeme. Masal adındaki kızlar hep çok güzel olurlar benim gözlemlediğim ,teşekkür ederim
Ben de Öykü ismini pek değil ama Masal’a bayılırım birşey değil canım

Bu isim konusunda müdahil olanlara sinir oluyorum..
Çok istiyorlarsa doğursunlar bir düzine koysunlar istedikleri isimleri.
Benimde karışmışlardı onların yüzünden istediğim ismi veremedim ...Şimdi de kayınpederim kızıma benim annem öldü onun ismi torunumda yaşasın falan die söylemiş kızımda tuturdu dedemin annesinin ismi olsun başka isim koymayın sakın valla yapacak birşey yok koyamam dedim..Benim de babamın anası ölmüş.Ama hiç teklif etmiyor.
İşe bak ki erkek geliyor:)

Kizlar kastomunuda 25 sinopta 2 ölü varmis hala daha kayiplar varmis ya cok üzülüyorum cok kotu gunlerden geciyoruz Allah sonumuzu hayretsin
Çok üzüldüm……offff…..bir yangın bir sel bir salgın hastalık….bir yandan mülteciler…

Bilmem çevremde hiç Mina yok
İçinize sinmiyorsa daha o isim sizi bulmamış demektir
Dimi bende öyle diyorum. İşte bu demeliyim o ismi duyunca
Evet anlamıda güzel.
Erkeklere daha kolay sanki isim bulmak oğlumda hiç zorlanmamistim daha hamile kalmadan belliydi ismi,ne rahatlikmis.
Çok sinirlendim sen onca zahmeti çek , başkaları söz hakkı görsün kendinde. Düşüncesiz insanlar

Kizlar kastomunuda 25 sinopta 2 ölü varmis hala daha kayiplar varmis ya cok üzülüyorum cok kotu gunlerden geciyoruz Allah sonumuzu hayretsin
Hangi birine üzülelim artık şaştık kaldık. Durum hiç iyiye gitmiyor. Sel,yangın, salgın bide mülteciler var onlar ayrı dert...

Merhaba hanımlar,hayırlı cumalar. İsim konusunda bize de hiç karışan olmadı çok şükür. İlk oğlumda Arda ismine takmıştım 2.İsim olarak da Kaan diye düşünmüştüm. Son anda eşim 2.İsim olarak bir peygamber ismi koysak nasıl olur,Yusuf ismi çok içime siniyor dedi benimde aklıma yattı öylece koyduk. 2.oğlumda Emir Efe dedim eşimde güzel dedi bu şekilde koyduk. Henüz cinsiyet belli olmadığı için net bişey söylemek zor ama oğullarım kız olursa Miray Elif,erkek olursa Rüzgar Berat olsun diyorlar. Dünden beri de Suden ve Belinay isimleri hoş gelmeye başladı.

Okul konusunda alıntıya almışım mesajınızı ama bir şey yazmamışım. Burada alıntıları ekle deyince çıkmış, paylaştıktan sonra farkedip düzenledim. Size bildirim gitmiş yine de.

Şu ailelerin illa büyük ismi koyun baskisini hiç sevmem zaten bence ölen bı insanın adını yasatmakta doğru değil rabbim size yaşatmasın tabi ama bak örnek vereyim annemin dayısının adı Mahmut ağır taş kaldırıyor ciğeri kopuyor ve ölüyor sonra annemin abisinin adını Mahmut koyuyorlar ata binecekken şimşek cakiyor ve dayimda rahmetli oluyor sonra yine annemin yeğeninin adını koyuyorlar oda belki duymuşsunuzdur Siirt'te toprak kayması oldu ve bir sürü ölü vardı üç dört sene onceydi sanırım oda altında kalıp rahmetli oluyor hepside hemen hemen aynı yaşlarda otuz bile değil aynı kaderi paylaştılar afet sebebiyle rahmetli oldular o sebeple ölen birinin adını kimse koysun istemiyorum ne yaşamış olursa olsun kaç yaşında ölürse ölsün koyulmamali ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…