2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bende gecen hafta dr a soyledim burun kemigine ense kalinligina bakti kan verdim riskli cikarsa fetal dna ya da nifty olursa öğrendiğim tarihte yaptiririm sonrasini bende bilmiyorum
İnsan korkuyor ya aklımdan çıkaramıyorum sağlıklı olur inşaşllah diye dua ediyorum ama benim kadar kafasına takan varmı ki bilmiyorum bende mi sorun var:/

Bakın bakalım teyzeleri, bişey görünüyor mu ☺️☺️
Erkek hissediyorum ben bunu aslında nub olayı az çok çözüyorum ama sizin usg çok belli belirsiz hastanenin koyduğu cihazla alakalı sanırım. Daha net olsa göründü daha rahat söylerdim 🤗
KIzlar bu tarama testler dna testler vs yaptırıcak mısınız
yani down sendromu falan olursa ve testlerde çıkarsa nasıl bi yol izleniyor
Hiçbir teste girmiyorum kızımda sadece ayrıntılıya girdim 20. Haftada. Bunda da ya öyle yapacağım ya girmeyeceğim yada sadece ayrıntılıya gireceğim 😊

Erkek hissediyorum ben bunu aslında nub olayı az çok çözüyorum ama sizin usg çok belli belirsiz hastanenin koyduğu cihazla alakalı sanırım. Daha net olsa göründü daha rahat söylerdim 🤗

Hiçbir teste girmiyorum kızımda sadece ayrıntılıya girdim 20. Haftada. Bunda da ya öyle yapacağım ya girmeyeceğim yada sadece ayrıntılıya gireceğim 😊
Ayrıntılıyı nasıl talep ediyoruz

Kızlar malum östrojen hormonu arttığı için vajinal mantar olabiliyor malesef ben de oldum. Araştırdım..Çay ağacı yağı ve hindistan cevizi yağını karıştırıp o bölgeye uyguladım 2 günde geçti, ilaç kullanmama bile gerek kalmadı. İnternette pamukla tampon yapıp koyun oraya yazıyor ama ona cesaret edemedim ben sürdüm sadece . Yine de doktorunuza danışarak yapın

İnsan korkuyor ya aklımdan çıkaramıyorum sağlıklı olur inşaşllah diye dua ediyorum ama benim kadar kafasına takan varmı ki bilmiyorum bende mi sorun var:/
Benimde aklimdan cikmiyor canim.ayrintili icin de perinatolaga gitmek mantikli bence devlette kendi kadin dogum dr un sevketmesi gerekiyormus ben 182 yi aradim perinatologa talep actim ama randevu açılmıyor hic dedim bana oyle soylediler

Benimde aklimdan cikmiyor canim.ayrintili icin de perinatolaga gitmek mantikli bence devlette kendi kadin dogum dr un sevketmesi gerekiyormus ben 182 yi aradim perinatologa talep actim ama randevu açılmıyor hic dedim bana oyle soylediler
Ne biliyim sonuçta bir sendromu falan varsa tedavi edilen şeyler değil bu şekilde doğurup kabullenicez cocugumuzu arkadaşım hiç yaptırmayı düşünmüyor bakalım bende hiç yaptırmaya bilirim:/

KIzlar bu tarama testler dna testler vs yaptırıcak mısınız yani down sendromu falan olursa ve testlerde çıkarsa nasıl bi yol izleniyor
Ben yaptırcam cnm. Şöyle anlatayım sana benim ikili testte geçen yıl risk 63/1 çıktı yani 63 te 1 kişi down sendromu olma riski vardı bana cvc yapılacaktı bebeğin kordonundan sıvı alınaxaktı yani. Ama 3 hafta içinde ense kalınğı 6 mm ye çıkınca ve burun kemiğide oluşmayınca biz geri kalan testleri yaptırmadık sonlandırdık. Risk çıkmadığı sürece cvs ya da amniyosentez gibi testleri yaptırmana gerek olmuyor. Tabi Dr lar artık tedbir kapsamında herkese yaptırmayı tavsiye ediyor.

Canim ben zaten perinatologa gitmek istiyordum. Doktorumda yönlendi. Biz bakiyoruz ama onlar daha iyi bakiyolar dedi. Kanida orda verecegim ulturasonada orada girecegim. 800 tl dediler ama olsun ne yapalim artik Saglik olsun yeterki. Baska biyerde gittigim doktor ben bakicam demisti mesela eger egitimleri varsa cogu doktor kendisi bakiyor. Benim bircok arkadasimin kendi doktoru bakti.
Tamam cnm anladim bende iki doktora gidiyorum üniverste hastanesi ve özel biri prof bir alaninda uzman daha prof gitmedim gidince oda inceler bakalim şimdilik hersey yolunda
Sağlık olsun cnm paranin hic önemi yok hersey bebisler icin saglikla hepimiz kucaklarimiza alalim yeter😊

Kızlar ankarada önerebileceğiniz iyi bir kadın doktor var mı? Bir seferlik randevu almak mümkün mü kontrol için?

Ben yaptırcam cnm. Şöyle anlatayım sana benim ikili testte geçen yıl risk 63/1 çıktı yani 63 te 1 kişi down sendromu olma riski vardı bana cvc yapılacaktı bebeğin kordonundan sıvı alınaxaktı yani. Ama 3 hafta içinde ense kalınğı 6 mm ye çıkınca ve burun kemiğide oluşmayınca biz geri kalan testleri yaptırmadık sonlandırdık. Risk çıkmadığı sürece cvs ya da amniyosentez gibi testleri yaptırmana gerek olmuyor. Tabi Dr lar artık tedbir kapsamında herkese yaptırmayı tavsiye ediyor.
Canım kacinci haftandaydin?

Ben yaptırcam cnm. Şöyle anlatayım sana benim ikili testte geçen yıl risk 63/1 çıktı yani 63 te 1 kişi down sendromu olma riski vardı bana cvc yapılacaktı bebeğin kordonundan sıvı alınaxaktı yani. Ama 3 hafta içinde ense kalınğı 6 mm ye çıkınca ve burun kemiğide oluşmayınca biz geri kalan testleri yaptırmadık sonlandırdık. Risk çıkmadığı sürece cvs ya da amniyosentez gibi testleri yaptırmana gerek olmuyor. Tabi Dr lar artık tedbir kapsamında herkese yaptırmayı tavsiye ediyor
Down swndromlu da ense kalınlığından belli oluyo yani doktor anlıyor direk ozaman kaşıncı haftada oluyor bu ense kalınlığı yada burun vs

Valla bana kalsa hamile kalmadan önce günde iki defa supurge aciyordum bende ikinci çocuk bahanesiyle doğum hediyesi alacak birine aldıracagim ya esim ya kayinvalidem ya annemler piyango kime vurusaa en azından işime yarayan bisry olsun diyeceğim supurmeye bide silmeye vakit bulana kadar dönsün dursun o istiyorum cocukla supur aynı gün sil cok.zor
ben de ikinci çocuk hediyesi olarak robot istitorum. çünkü bir çocuk 1 bebekle ne kadar az iş o kadar iyi. alan çok arkadaşım var cok da memnunlar. onların aldıgı modellerden birini alıcam. hergun acarım miss
şu anda kendi işimi yapabiliyprum en baştan beri süpürge falan yaptım hep ama doğumdan sonra ugrasmak istemiyorum.

Down swndromlu da ense kalınlığından belli oluyo yani doktor anlıyor direk ozaman kaşıncı haftada oluyor bu ense kalınlığı yada burun vs
Benim 11. Haftada çıktı 13. Hafta dahil artış gösterdi. Ense dışında sırt kısmı ödem toplamıştı 🥺 detaylı ultrason. Yaptırdım ben kadın doğumcudan sonra perinatologta onların cihazları daha kapsamlı. Yalnız şöyle bir şey var ense bazen kalın çıkıp daha sonra kapanabiliyormuş benimki malesef öyle olmadı. Ya da sadece ense kalınlığı vs tek başına problem olduğunu göstermezmiş detay için amniyosentez gerekiyormuş benim durumum farklıydı biraz

Benim 11. Haftada çıktı 13. Hafta dahil artış gösterdi. Ense dışında sırt kısmı ödem toplamıştı 🥺 detaylı ultrason. Yaptırdım ben kadın doğumcudan sonra perinatologta onların cihazları daha kapsamlı. Yalnız şöyle bir şey var ense bazen kalın çıkıp daha sonra kapanabiliyormuş benimki malesef öyle olmadı. Ya da sadece ense kalınlığı vs tek başına problem olduğunu göstermezmiş detay için amniyosentez gerekiyormuş benim durumum farklıydı biraz
Şu anda son durum ne peki:/

1 doz da tam korumuyor deniliyor🙄 16.Hafta hangi hafta oluyor
Ben 12. hafta bitince biontech yaptırdım. Doktorum da öyle önermişti. Neden tek doz demiş o doktor anlamadım. Tek dozun koruyuculuğu az. İki doz olunca daha zararlı diye de bir şey yok.
Hiç kanama görmemiştim ben çok şükür içeride vardı, temizlik yapmayı çok özledim gerçekten onuda yapmıyorum çok uzun zamandır kadın ayarladım şimdi onlar bi dip köşe yapsın sonra düzenim oturmuş olur ben yapmaya başlarım günlük işleri diye düşündüm. Arabayı da bugün kullandım 2 ayın sonunda ay çok özlemişim arabamıda ama genede içim hep tedirgindi bi süre daha mecbur kalmadıkça kullanmam eşimin peşine takılırım 4 ay bitene kadar heralde 🙄 çok garip ama doktor özgürsün diyor ben ayaklarımı kelepçeli hissediyorum geçecek heralde dediğiniz gibi bu his .. Birde yetememe duygusu var içimde temizlik yemek hiçbirşey ellemiyorum ne zamandır herşeye karşı kendimi suçlu hissediyorum işte.
Geçer merak etmeyin. Tedirginlik normal sizin durumunuzda. Yetemiyorum diye de düşünmeyin, olduğu kadar. Eşler de yardım edecek, hayat müşterek.
ben de ikinci çocuk hediyesi olarak robot istitorum. çünkü bir çocuk 1 bebekle ne kadar az iş o kadar iyi. alan çok arkadaşım var cok da memnunlar. onların aldıgı modellerden birini alıcam. hergun acarım miss
şu anda kendi işimi yapabiliyprum en baştan beri süpürge falan yaptım hep ama doğumdan sonra ugrasmak istemiyorum.
Robot süpürge candır 😁 Ben çok memnunum. Tabi dip köşe temizlik olmuyor tüm mobilyalar yüksek değilse ama günlük tozu alması süper.

Ben 12. hafta bitince biontech yaptırdım. Doktorum da öyle önermişti. Neden tek doz demiş o doktor anlamadım. Tek dozun koruyuculuğu az. İki doz olunca daha zararlı diye de bir şey yok.

Geçer merak etmeyin. Tedirginlik normal sizin durumunuzda. Yetemiyorum diye de düşünmeyin, olduğu kadar. Eşler de yardım edecek, hayat müşterek.

Robot süpürge candır 😁 Ben çok memnunum. Tabi dip köşe temizlik olmuyor tüm mobilyalar yüksek değilse ama günlük tozu alması süper.
Sagol canım

Back