Ben hiç blender kullanmadım. Çatalla öylesine ezdim hep pütürlü bırakmaya calısıyorum ki alışsın çiğneme refleksi gelişsin. Biraz alıştı gibi . Dün krep yapmıstım eline verdim azıcık onu çiğnemek istemedi mesela öğrenemedi demekki hala.Kızlar peki bebişler emme refleksinden sonra kaşıkla yeme işini nasıl yaptılar ağızlarında döndürme ve yutma işi nasıl çok heyecanlıyım ve korkuyorum boğazına kaçar mı yutabilir mi diye , tamamen püre şeklinde mi yaptınız yiyecekleri sebzeleri falan
Ah kıyamam onlara ben gelmiş geçmiş olsun öncelikle , Allah damatlıklarını da göstersin mezuniyetlerini de . Allah nazardan saklasın . Bizde 22 hazitsnda sünnet olduk 5. Ayımızda . İyi ki olmuşuz dedik . Bol bol kantaron yağı ve doktorun verdiği iki kremi dönüşümlü olarak kumla sık doktorun tarifiyle 1. Haftanolmadan geçti sonra suya sokup bekletme işleri falan oldu hemen kaynadı onlar sayrsinde .dün sünnet oldular
biri 6 yaş biri 6 ay
bebeğin keyfi yerindeydi ama 6 yaşındaki oğlum akşam rahat değildi
uyumadı, uyanmak istemedi iki arada bi derede gece geçirdi şimdi daha iyi
sünnet esnasında cok bağırdı eşimle elimiz ayağımız boşaldı, cocuk uyuşmadı diyor dr inadına uyuştu diyor
sonra yine bi iğne getirdi sağ tarafa vurdu oğlum hissetmedi sol tarafa vrdu başladı ağlamaya
gerizekalı mal aptal hala yalan söyleme kalk kalk bitti diyip kolundan tutup kaldırdı
eşim dedi dua etsin cocgun pipisi elinde kesilmiş duruyor yoksa orada gebertirdim
perşembe günü klipsi sökülecek o zaman görecek cimer bimer neymiş
sağlık çalışanına şiddet yasakta hastaya olan şiddet peki ?
Bebekten bebeğe de değişiyor heralde ya maşallah kimi bebek çaki gibi döne döne koltuk altlarına girer kimi anca yapar , benim ilk kız maşallah o çaki bebek grubundaydı, 2.kız 7 ay lök gibi yattı kafasını bile zor tutardı hamur gibiydi 7-8 aylık anca oturdu döndü etti şimdi maşallah 12 yaşında kıpır kıpır bi abla olduBekliyorum bakalım ne zaman dönecek
Evet bende katılıyorum buna. 3 günde bir meyve vermeye calısıyorum. Çorba sade yoğurt ağırlıklı gidiyorum. Yoksa alışıyor diğerlerini istemiyor. Bebe bisküvisini bile bazen yoğurta ezip veriyorum ki şekerini dengelesin diye. Muz her zaman kullanmıyorum alışıyor hemenEvet arkadaşım aman önce meyve vereyim demeyin nasıl seviyorlar basıl bayılıyorlar onlar yedi diye bizde oooo şahane harika yiyor zannediyoruz sonra sebzeleri tatsız tüysüz çorbaları içmiyorlar %70-80 i , tecrübeyle sabit . Bu 3. Bebettom ve netim dr şimdi ne diyecek bilmiyorum saat 3 civarı kontrolde anlatacakmış yapılacakları ama muzlar elmalar rendeleyip rendeleyip verirdim şimdi öyle yapmıycam
Süpersin öyle yap ,aman deyim benim ili çocukta yaptığım gibi yapmayın hala sebzelerle aRası iyi değil 13 yaşındaBenimde çok meyve veresim var ama önce sebzeleri 3 gün kuralı yla bitirince vericem sonra karışık veririm
Benmki yerdeyken dönüyor. Yataktayken dönmüyorBekliyorum bakalım ne zaman dönecek
Yaaaa çok tatlı yerim onu ben , ağzında tutuyomui bide darısı başıma inşallah sanki ilk çocuğum gibi yarrbbiiiiBen patatesle başladım cnm bugün kabak vericem, ilk gün ezdim çatalla fazla yiyemedi, 2. Ve 3. Gün daha sulu kıvamlı yaptım ilk güne göre daha iyi yedi sanki, tabi ağzında baya tutuyor pek beceremiyor minik adamım
5 bitti yeni . Doktor bana altıncı ay demişti . Ben önden biraz meyve sebze yalattım . Geçen gün de biraz patates . Öyle düzenli başlamadım daha .Maşallah size , kaç aylık kaç haftalıksınız şuan , ek gıdaya geçtiniz mi ? Bizimde doktorumuz yavaştan bileyler başlayalım deneyelim dedi kontrolümüz var orada bi liste yazıp anlatacakmış çok heyecanlıyım
Bende onu soracaktım Bebişlerimiz neler yapabiliyor , dönmeler başladı mı diye , benimki de çok keyfine düşkündü çok aşırı hareketli değil sakin bi bebetto sade sapa sola dönüyordu , Şimdilerde yere bırakıyorum nasıl yapıyorsa serdiğim örtünün. Gün gün değişecek sanırım hareketleri Dışına çıkıyor kaydıra kaydıra kendini ayaklarıyla , geçenlerde 2 kez sırtüstğnden yüz üstü olmuş okadar sevindim ki anlatamam bundan sonra yavaştan başlar sanırım hayırla sağlıkla yapsın çocuklarımız inşallah
Süper tespit blender kullanımı ileride pütürlü gıda almasını zorlaştırıyor kusuyor çocuk sonra yemiyor . En güzelini yapmışsınız . Maşallah sizeBen hiç blender kullanmadım. Çatalla öylesine ezdim hep pütürlü bırakmaya calısıyorum ki alışsın çiğneme refleksi gelişsin. Biraz alıştı gibi . Dün krep yapmıstım eline verdim azıcık onu çiğnemek istemedi mesela öğrenemedi demekki hala.
Kesinlikle öyle annesi ne güzel düşünmüşsün tam benim yapmak istediğim gibi yapıyorsun sende , doktorun dediklerini de yazayım ben neler tavsiye edecekse ordan da bilgileniriz . Her çocukta her beslenme farklıdır kilosu anne sütü yada mama alımına göre bile farklıfır muhakkakta ana tablo aynı bişekildeEvet bende katılıyorum buna. 3 günde bir meyve vermeye calısıyorum. Çorba sade yoğurt ağırlıklı gidiyorum. Yoksa alışıyor diğerlerini istemiyor. Bebe bisküvisini bile bazen yoğurta ezip veriyorum ki şekerini dengelesin diye. Muz her zaman kullanmıyorum alışıyor hemen
Doktorum bana da oyle söyledi de hani gece verilen mama konusunda sormayı unuttum ondan sordum sana, ınsallah bizde yaşamayızCanım biz hiiç kabızlık yaşamadık. Ama tariflerde sürekli ilk zamanlar zeytinyağı ekleyin yazıyor ne yaparsak yapalım. Meyve püresi dışındaki herseye azıcık zeytinyağı ekle. Ben ilk zamanlar ekliyordum sonra eklemedim. Geç kaka yaptğı oluyor ama kabızlık olmadı
Ben veriyorum cnm su, doktor geçen ay kontrolunde verme dedi 4.ayda ama beb veriyorum bi aydır çok sıcak havalar yaYaaaa çok tatlı yerim onu ben , ağzında tutuyomui bide darısı başıma inşallah sanki ilk çocuğum gibi yarrbbiiiibende öyle yapayım inşallah az daha sulu kıvamda vereyim. Bu arada su içirmeye de başladınız mı ? Bende şimdi doktora sorayım bugğn gidince kabız olmaması için
Sizin biraz daha var sanki bizimdr altı aylık olmamıza 15-16 gün var ama bayram tatili denk geliyor yavaştan deneme ve tsdımlsra başlayalım dedi tablo oluşturacakmış neler olabilir olmayabilir diye hepimizin güzel geçsin inşallah5 bitti yeni . Doktor bana altıncı ay demişti . Ben önden biraz meyve sebze yalattım . Geçen gün de biraz patates . Öyle düzenli başlamadım daha .
Benim kız dönmüyor daha , arada yüzüstü koyunca bir iki yanlardan dönüyor ama hiç sırtüstünden dönmedi . Kendini biraz itelemeye başladı ama sanki töt Töt . Çıngırağı çözdü sallıyor . Bu kadar daha .
Evet aslında bende vermek istiyorum havalar aşırı sıcak bide çiş dolu bezler azaldı biraz terden çıkıyor çocuklardan oda vs r biz izmirdeyiz bide maşallah sıcak nem yapış yapışız yani . Bende bugğn dr ye vericem artık diyip bi rest çekeyimBen veriyorum cnm su, doktor geçen ay kontrolunde verme dedi 4.ayda ama beb veriyorum bi aydır çok sıcak havalar ya
Ben yere koyamıyorum korkudan ya çünkü kafasını yere vurabilir. Yüzünü hemen gömüyor yüzüstü çevirince. Kollarını hiç yorası yokBenmki yerdeyken dönüyor. Yataktayken dönmüyoro kadar yatakta bırakıyorum öyle kalıyor kaldığı yerde. Yerde bi tur dönüp ilerlemeye calısıyo aklı sıra sonra sinirlenip yüzünü yere kapatıyor nefessiz kalınca ben koşuyorum Sürekli yasanıyor bu senaryo
Biz Joie Brisk LX bakmıştık. Fena değildi. Bir de Chicco Liteway güzeldi. Sonra puset de takabileceğimiz bir şey lazım diye almadık onlarıKızlar ya şöyle çok yer kaplamayan pratik baston bebek arabası tavsiyeniz var mı ? Benim diğer kızlardan kalan araBa güzel ama iri onu bagaja koydum mu valiz koyamayacağımpratik az yer kaplayan baston önerilerinizi değerlendiricem
Bende de onsukıntı başladı meme delisi oldu bide tutup emerken çekip uzatıyor o instagrsmdaki maymunlara döndüm ya o acısı artık kendinden geçti ki bizimki arada mama da alıyor ona rağmen o işkencryi bana yapıyor . Keçi yavrulsrımemerken memeye vura vura emekler süt artsın diye bizim bebettolsrds öyle sanırımBenim sağlam olan sağ memem de artık sağlam değil
Valla bebe ne yaparsam yapayım susmadı bir ara . Ağla zırla ehhee vehheee , annem verdi suyu sustu , uyudu da hemen . O günden beri veriyorum hiç de sormadım doktora .Evet aslında bende vermek istiyorum havalar aşırı sıcak bide çiş dolu bezler azaldı biraz terden çıkıyor çocuklardan oda vs r biz izmirdeyiz bide maşallah sıcak nem yapış yapışız yani . Bende bugğn dr ye vericem artık diyip bi rest çekeyim
Teşekkür ederim canım hemen bakayım netten yazdıklarına . Arkadaşım birisi illa sıfır almak zorunda değilsin ben dolaptan az kullanılmış çok güzel ürünler aldım bebek arabasını ordan baksana dedi yıkatır kullanırsın demişti ama korkarım ordan almaya ya sağlam değilse arızalıyla ve elimde kalırsa diyeBiz Joie Brisk LX bakmıştık. Fena değildi. Bir de Chicco Liteway güzeldi. Sonra puset de takabileceğimiz bir şey lazım diye almadık onları