2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bende de onsukıntı başladı meme delisi oldu bide tutup emerken çekip uzatıyor o instagrsmdaki maymunlara döndüm ya o acısı artık kendinden geçti ki bizimki arada mama da alıyor ona rağmen o işkencryi bana yapıyor . Keçi yavrulsrımemerken memeye vura vura emekler süt artsın diye bizim bebettolsrds öyle sanırım 🤪😂
Oynuyor hanım yaaa çekip çekip sırıtıyor hiiiaaaa yapıyor sonra :KK12:

Teşekkür ederim canım hemen bakayım netten yazdıklarına . Arkadaşım birisi illa sıfır almak zorunda değilsin ben dolaptan az kullanılmış çok güzel ürünler aldım bebek arabasını ordan baksana dedi yıkatır kullanırsın demişti ama korkarım ordan almaya ya sağlam değilse arızalıyla ve elimde kalırsa diye
Mesafe olarak yakında bulursan belki gidip bakabilirsin

Bizde yarın ek gıdaya geçiyoruz, kilo alimimiz az diye mama da veriyoruz o yüzden ek gıdaya geçip mamayi bıraktırmak istiyor Dr, yarin sabah 1 tatlı kasigi kiraz vereceğiz cam reddeden geçirip putursuz olacak, sonraki gün kabak ekleniyor aonra kayısı sonra patates falan 1 haftalık liste yaptı Dr, mevsim sebze ve meyvesi olacakmış. Süt alerjisi riskimiz olduğundan yoğurt diğer ay önce benim diyet bitecek sonra vereceğiz, ama bana ölçüler cok gibi geldi her gün 1 tkasigi artiriyosun, patatesi nasıl yiyecek mesela yani oturamıyorki boğazına kaçacak diye korkuyorum
Süt Diyetinde neler yiyorsunuz.mama ne veriyorsun bebeğe.bizimki gece uyumaz oldu iyice bende diyet yspsammi diye içim içimi yiyor

Arkadaşım eşin gitmek istiyor olmasaydı bende gitme inan kendini ve çocuğu bu kadar germe bide sana gelip bi faydaları olmamış bide sen onlar için onca eziyeti mi çekeceksin diyecektim ama eşin istiyorsa mecbur gideceksin ama şöyle yap ozaman çocuğun uykusu geldiğinde illaki kayınvalidenin yatakodası vardır , kapla orayı donat sağdan soldan aşağıdan yukarıdan o odayı 😂ve kimseyi de alma çok eziyetli uyuması lazım de al çocuğunu geç yatakodasına kapat kapıyı biri ses mi yaptı yengecim sessiz okun bebek uyuyor diye tatlış şekilde uyar dinlemezlerse annelerine söyle , sürekli en az bebek kadar sende mır mır ol , kocan zaten Ailesinin yanında olduğuNuz için mutlu olacaktır , ona da tembihle istediğin şeyleri sallıyorum “ uykunsaati , banyonettiricem tutalım çocuğu ikimiz , sallıyorum emme saati şu bu kimse senden iş beklemesin amaniiiin daha bunun insana ihtiyacı var desinler . Bide çocuğunu mümkün mertebe diğer çocuklar ellemek istedikçe elletme müsade etme odaha çok küçük elinizden geçebilir de hayta o deme işini sen yapma eşine yaptır . Hazır yemeğini ye çocuğunla vakit geçir boşver tadını çıkarmaya bak , bende de yakın şeyler olacak bende kendimi öyle ayarlıyorum geçen bayram işe yaradı . Bi kere az mutfağa gideyim yardım edeyim demiştim çocuk baktım ki kalabalık salında elden ele geziyor ozaman yaranılmayacağını anladım aldım bebeğimi kucağımdan indirmedim sinirimden
Evet çok doğru dediniz, bende eşim de mutlu olsun diye olmazsa bayramdan sonra gidelim izin alırsın dururuz biraz dedim, bunu dediğime çok pişmanım bayramda gitsek bi kaç gün durur gelirdik 🤣 uzun yola gitmek için oto koltuğu lazım bize pusete sığmıyor artık kızım boy olarak, kucakta da çok terliyoruz o yüzden babası da kararsız şuan gitme konusunda ama şimdi de gitsek sonra da o mutlu olsun diye gideceğim gerisi hallolur, dediğin gibi kv odasına çökmeyi düşünüyorum, gunduz de kızım olur da uyursa bende yanına girer uyumasamda dinlenirim, eşim destek olur zaten..eline degmelerine gıcık oluyorum ama sürekli silerim olmazsa artık ne yapayım
Hafif var yok arası ateş yapmıştı bizde olurda endişe etme , ılık suyla elleri kolları yüzü yıkarsın doktorun önerdiği şekilde gerekirse ateş düşürücüsünü verirsin , şifa olsun
Çok şükür hiç atesimiz olmadı bu kez
Evet arkadaşım aman önce meyve vereyim demeyin nasıl seviyorlar basıl bayılıyorlar onlar yedi diye bizde oooo şahane harika yiyor zannediyoruz sonra sebzeleri tatsız tüysüz çorbaları içmiyorlar %70-80 i , tecrübeyle sabit . Bu 3. Bebettom ve netim dr şimdi ne diyecek bilmiyorum saat 3 civarı kontrolde anlatacakmış yapılacakları ama muzlar elmalar rendeleyip rendeleyip verirdim şimdi öyle yapmıycam
Yaaa bizim Dr bir haftalık örnek liste anlattı şehir dışındaymis tel.le görüştük, ilk kiraz var mesela, sonraki gün ona ek kabak var, yani meyve sebze beraber gibi 🤔
Sizin biraz daha var sanki bizimdr altı aylık olmamıza 15-16 gün var ama bayram tatili denk geliyor yavaştan deneme ve tsdımlsra başlayalım dedi tablo oluşturacakmış neler olabilir olmayabilir diye hepimizin güzel geçsin inşallah 🙏🏻🌸
Dönme işleri de yavaştan başlar heralde artık bir hafta da bir kaç günde bile bi anda büyüme atağı gibi hareket gelişimsel bi atak oluyor bence
Tabloyu paylasabilir misin bizimle 😊
Ben yere koyamıyorum korkudan ya çünkü kafasını yere vurabilir. Yüzünü hemen gömüyor yüzüstü çevirince. Kollarını hiç yorası yok
Canım bende koymuyordum ama sert yerde daha kolay öğrendi dönmeyi, yere battaniyeyi 2 3 katlayip seriyorum üzerinede pikeyi 2 katlayıp serdim orda alıştırma yaptık şimdi orda dönüyor ve çok seviyor, başta battaniyede dönüp yatakta donemiyordu şimdi yatakta da az az dönüyor ama beşikte dönmedi daha cok şükür..benim kız da yorulup başını pat diye öne atıyor ama o kadar serince düz yer gibi sert olmuyor sıkıntı olacak şekilde değil yani..hafif yüksek yastık varsa ona kollarını öne uzatarak yüz üstü koy orda öğrensin az az başını tutmayı, sonra direk düz yere koyarsın

Süt Diyetinde neler yiyorsunuz.mama ne veriyorsun bebeğe.bizimki gece uyumaz oldu iyice bende diyet yspsammi diye içim içimi yiyor
Yaa niye uyumuyor ki, benimki de 3 4 gun gece 3 te uyanıp sabah 7 8 e kadar oturdu o gün yeni şeyler öğrenmiş belki öyledir.. kakada 2 kez kan gördük diye suphelendi Dr da, neocate diye bi mama önerdi ama bulundugum yerde yoktu İnternete de kargoya falan bozulursa diye guvenemedim, kan olduğunda antibiyotik kullaniyorduk belki ondandır dedim kendi kendime 🙈 daha önceki mama değişimlerinde çok sıkıntı yaşadık o yüzden korktukta, hipp in mamasını kullanıyorum onu bırakmadım, Dr a da dedim tekrar kan olmadığı için tamam dedi zaten ek gıdayi artırıp mamayi bıraktırmayi düşünüyor..mamayi da 1 ya da 2 kez veriyorum gunduz , o da en fazla 90 lik.. kendim Dr un dediği şekilde içinde süt ürünü olan hiç bir şey tüketmiyorum korkudan, başta ben ne yiyecegiiiiim dedim çünkü ayran peynir ve tatlılar vazgecilmezdi ama şimdi hiç birini yemiyorum. Sabah yumurta zeytin domates salatalık biber gibi şeyler yiyorum, yemek olarak sebze, tavuk, et, balık, bulgur pilavı falan yiyorum, bazen tavuktan çorba yapıp sabahları da onu içiyorum, eşim baklava almış gelmiş tereyağlı diye yemedim , tatlı olarakta meyve pekmez yiyorum..yemek halloluyorda etraftaki büyüklerin sende zayıfsın yemen lazım ye bisey olmaz demeleri yoruyor beni de.. birde alerji şüphesi olup çok gazi oluyorsa relaktaz damla oneriyorlar laktoz intoleransi olabilir diye ama biz kullanmadık

Canım bende koymuyordum ama sert yerde daha kolay öğrendi dönmeyi, yere battaniyeyi 2 3 katlayip seriyorum üzerinede pikeyi 2 katlayıp serdim orda alıştırma yaptık şimdi orda dönüyor ve çok seviyor, başta battaniyede dönüp yatakta donemiyordu şimdi yatakta da az az dönüyor ama beşikte dönmedi daha cok şükür..benim kız da yorulup başını pat diye öne atıyor ama o kadar serince düz yer gibi sert olmuyor sıkıntı olacak şekilde değil yani..hafif yüksek yastık varsa ona kollarını öne uzatarak yüz üstü koy orda öğrensin az az başını tutmayı, sonra direk düz yere koyarsın
Ben de birkaç video izledim. Sonrasında aynı şeyi düşündüm. Sert zemin şart. Yastık koyuyoruz. Her şekilde kafayı atıyor öne

herkesin ortak sorusu,
cocuklara sünnet düğünü yapacak mısınız ?
düğün yapmayacaksanız mevlit yapacak mısınız ?
neden yapmıyorsunuz, cocuklara yazık değil mi ?

bi sünneti yerine getirdim bas bas bağırıp düğün dernek yapmak istemiyorum karakterime uymuyor, mevlit yemeği indirmeye kalksam annemlerle kaynanam giller konuşmuyor ( suc kaynanamda) ve ben kimseyi karşı karşıya getirmek istemiyorum.

ve bu ekonomik krizdee 25-30 bin veripte salon tutmak istemiyorum

ama kimse beni anlamiiiiyyyyy 🥺🥺🥺🥺
Hiç istemesem de oğlum sünnet düğünü yapacağız. Bizim burada yapmamak büyük ayıp, eşimle ikimiz camide mevlid okutma taraftarıyız fakat büyükler davullu zurnalı düğün istiyor.
E oğlan da arkadaşlarından görüyor özeniyor... 70 -80 bin tutar kesin. Bu parayı çocukların eğitimine harcamak ne güzel olurdu.
Tadimlardayiz daha cnm bidahaki ay başla dedi doktoru, aslinda daha cok veresim var ama kabız olur diye korkuyorum bide cok iştahlı değil ek gıdaya ya inşallah patatesi sevmemiştir
Benim kızımda iştahlı başlamadı,çatalla ezip veriyordum hep. Bugun çorba yaptım,iştahla içti maşallah. Sanırım çiğnemeyi bilmediği için yemedi pureleri. Çorbayı bile emer gibi içti çünkü. Yavas yavas kıvamlı vermeye karar verdim ben.
Bide ben bebeleri ufakken hamile kalanlara cok söyleniyordum başıma gelmez umarım 😀gerçi bunun için önce kocayı görmem lazım 😀😀😀
İlk çocuğu 1. Sınıfa giderken doğum yapan annelere cok kızardım ve bencilce bulurdum. İlk çocuğun en ilgiye ihtiyaç duyduğu dönemde bide kardeşle onu zorluyorlar derdim. Sonuç,kızım oğlum 1.sinifa giderken doğdu 🤭
Bizde yarın ek gıdaya geçiyoruz, kilo alimimiz az diye mama da veriyoruz o yüzden ek gıdaya geçip mamayi bıraktırmak istiyor Dr, yarin sabah 1 tatlı kasigi kiraz vereceğiz cam reddeden geçirip putursuz olacak, sonraki gün kabak ekleniyor aonra kayısı sonra patates falan 1 haftalık liste yaptı Dr, mevsim sebze ve meyvesi olacakmış. Süt alerjisi riskimiz olduğundan yoğurt diğer ay önce benim diyet bitecek sonra vereceğiz, ama bana ölçüler cok gibi geldi her gün 1 tkasigi artiriyosun, patatesi nasıl yiyecek mesela yani oturamıyorki boğazına kaçacak diye korkuyorum
Anne sütü ile seyredebilirsin patatesi.
Hayırlı olsun,bol iştahlı olsun inşallah
Anneler bir şey soracağım, diş yeri bıçakla minik kesik atmış gibi olduktan kaç gün sonra diş çıkıyor
1 hafta içinde diş görünür 🥰

Hiç istemesem de oğlum sünnet düğünü yapacağız. Bizim burada yapmamak büyük ayıp, eşimle ikimiz camide mevlid okutma taraftarıyız fakat büyükler davullu zurnalı düğün istiyor.
E oğlan da arkadaşlarından görüyor özeniyor... 70 -80 bin tutar kesin. Bu parayı çocukların eğitimine harcamak ne güzel olurdu.
Az buz bir para değil gerçekten. Hele de bu ekonomik şartlarda... İsteyen istediğini düşünsün ya ben eşimin ailesiyle papaz oldum bu düğün mevzusu yüzünden. En sonunda sadece yemek daveti verilmesinde anlaştık. Ben onu da istemiyordum da işte çevrelerine ayıp olurmuş. Sonuç: buradan bir otobüs dolusu insan 10 saat yol gitti, yemek yedi ve geri döndü. Toplamda 90-100 kişi ya var ya yoktu. Gelen takılar oraya yapılan masrafın çeyreği bile değildir. Böyle saçmalık olmaz. O para benim gözümde çöpe gitti

Ben de birkaç video izledim. Sonrasında aynı şeyi düşündüm. Sert zemin şart. Yastık koyuyoruz. Her şekilde kafayı atıyor öne
Daha zamani var demekki annesii

Teşekkür ederim, ayy inşallah çok merak ediyorum dişleri 😊

Evet çok doğru dediniz, bende eşim de mutlu olsun diye olmazsa bayramdan sonra gidelim izin alırsın dururuz biraz dedim, bunu dediğime çok pişmanım bayramda gitsek bi kaç gün durur gelirdik 🤣 uzun yola gitmek için oto koltuğu lazım bize pusete sığmıyor artık kızım boy olarak, kucakta da çok terliyoruz o yüzden babası da kararsız şuan gitme konusunda ama şimdi de gitsek sonra da o mutlu olsun diye gideceğim gerisi hallolur, dediğin gibi kv odasına çökmeyi düşünüyorum, gunduz de kızım olur da uyursa bende yanına girer uyumasamda dinlenirim, eşim destek olur zaten..eline degmelerine gıcık oluyorum ama sürekli silerim olmazsa artık ne yapayım

Çok şükür hiç atesimiz olmadı bu kez

Yaaa bizim Dr bir haftalık örnek liste anlattı şehir dışındaymis tel.le görüştük, ilk kiraz var mesela, sonraki gün ona ek kabak var, yani meyve sebze beraber gibi 🤔

Tabloyu paylasabilir misin bizimle 😊

- eşin destekse korkma daha güzel ve kolay atlatırsın inşallah , bebeğin elini ekledikçe onlar üşenme kalk banyoda kendi elini köpürtüp sabunla hafiften yıka ve görsünler mikropları ölsün en azında gördükçe bu sefer aa ellemeyelim diyecekler , benim kv de ellerinden şapır şuour öpüyordu ya çok sinir oluyordum çocuklar ellerini ağzına sokuyorki
-ilk meyve kiraz demiş kiraz biraz daha tat olarak şeker az olduğu için mi kü kayısı muz elma değiş kiraz daha mantıklı geldi inan ki bal gibi kiraz yok zaten .şifa olsun kuzuna
-tabiki de paylaşırım yazarım ne dediyse yada not aldırırsa foto atarım
- dönmeyi yüz üstüykenmi yapıyor yada sırtüstğnden yüzüstüne mi dönüyor benimkini yakaladığımda sırtüstğnden yüzüstü dönmüş dünde yüz üstü boyun ve sırt kasları gelişsin diye hafif yükseltip yüzüstü yatırmıştım ordan kendi sırtüstü döndü saha yeni yeni yapıyor ama anca heralde

Zor ya. Bilmiyorum bende sorun var belki de. Çok temel şeylere bile yetişemiyorum. Islak mendil çok zorda kalmadıkça ben de kullanmıyorum. Pamuk ve kaynamış suyla devam ediyoruz
Ben de yetişemiyorum. Ben o kaynamış suyla silmeyi de beceremedim
Evde salça yapanlar, peynir yapanlar yetmedi bir de bebe bisküvisi challenge'ı mı çıktı şimdi yani? En iyisi ben ilk fırsatta yine banyodaki havluları yenileyeyim de herkes görsün gününü
İyi ki bir peynir yaptık. Hayatımda ilkti 😂
Bir gece uykumdan feda ediyorum 20 günlük bisküvisi çıkıyor🤣 peyniri hep yapıyom zaten😁 buzluğa koyuyorum o da baya gidiyor. Yoksa banyo yapmaya vaktim bile yok🫤
Maşallah valla iyi yetişiyorsun
5 bitti yeni . Doktor bana altıncı ay demişti . Ben önden biraz meyve sebze yalattım . Geçen gün de biraz patates . Öyle düzenli başlamadım daha .
Biraz mı? 😂
Benim kız dönmüyor daha , arada yüzüstü koyunca bir iki yanlardan dönüyor ama hiç sırtüstünden dönmedi . Kendini biraz itelemeye başladı ama sanki töt Töt . Çıngırağı çözdü sallıyor . Bu kadar daha .
🥰🥰🥰

Benim kızımda iştahlı başlamadı,çatalla ezip veriyordum hep. Bugun çorba yaptım,iştahla içti maşallah. Sanırım çiğnemeyi bilmediği için yemedi pureleri. Çorbayı bile emer gibi içti çünkü. Yavas yavas kıvamlı vermeye karar verdim ben.

İlk çocuğu 1. Sınıfa giderken doğum yapan annelere cok kızardım ve bencilce bulurdum. İlk çocuğun en ilgiye ihtiyaç duyduğu dönemde bide kardeşle onu zorluyorlar derdim. Sonuç,kızım oğlum 1.sinifa giderken doğdu 🤭

Nasıl çorba yaptın cnm bize de fikir olur verir misin tarifini

Hanımlar,doktorunuzun verdiği ek gıda listelerini paylasir mısınız? Herkese fikir olsun 🤎
Bana vermedi doktor liste ya tadımla başla dedi neler vericez deyince önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri yoğurt 2 kasık şeklinde 3 gün ver dedi

Az buz bir para değil gerçekten. Hele de bu ekonomik şartlarda... İsteyen istediğini düşünsün ya ben eşimin ailesiyle papaz oldum bu düğün mevzusu yüzünden. En sonunda sadece yemek daveti verilmesinde anlaştık. Ben onu da istemiyordum da işte çevrelerine ayıp olurmuş. Sonuç: buradan bir otobüs dolusu insan 10 saat yol gitti, yemek yedi ve geri döndü. Toplamda 90-100 kişi ya var ya yoktu. Gelen takılar oraya yapılan masrafın çeyreği bile değildir. Böyle saçmalık olmaz. O para benim gözümde çöpe gitti
Eh işte millete yemek yedirmis oldun. Bu adetler cok saçma, birilerinin bunu yikmasi lazım. İnsanlar düğün için senelerce para biriktiriyor .yazık,günah...
Nasıl çorba yaptın cnm bize de fikir olur verir misin tarifini
Kabak,patates ve havucu haşlayıp zeytinyağı ekledim ve blender ile geçirdim. Yarın da sarımsak ve pirinç ekleyeceğim. Tadı çok kötü oluyor yahu 🤭 tatsız tuzsuz 🙈
Bana vermedi doktor liste ya tadımla başla dedi neler vericez deyince önce mevsim sebzeleri sonra mevsim meyveleri yoğurt 2 kasık şeklinde 3 gün ver dedi
Aynen bende öyle yaptım. 3 er gün patates,havuç ve kabak taktirdim. İki gündür de elma veriyorum, yoğurdu bayram dönüşü vereceğim, evde olmayacağım çünkü.
Oğlumda meyve ile başladım cok pişmanım, hiç sebze yemez şimdi bakalım bide böyle deniyorum nasıl olacak

Eh işte millete yemek yedirmis oldun. Bu adetler cok saçma, birilerinin bunu yikmasi lazım. İnsanlar düğün için senelerce para biriktiriyor .yazık,günah...

Kabak,patates ve havucu haşlayıp zeytinyağı ekledim ve blender ile geçirdim. Yarın da sarımsak ve pirinç ekleyeceğim. Tadı çok kötü oluyor yahu 🤭 tatsız tuzsuz 🙈

Aynen bende öyle yaptım. 3 er gün patates,havuç ve kabak taktirdim. İki gündür de elma veriyorum, yoğurdu bayram dönüşü vereceğim, evde olmayacağım çünkü.
Oğlumda meyve ile başladım cok pişmanım, hiç sebze yemez şimdi bakalım bide böyle deniyorum nasıl olacak
Böyle karışık verebiliyor muyuz artık cnm? Elmayı naptın rendelendin mi, ay cok soru soran teyzeler gibi oldum 😀ama cok tecrübesizim ya bakıp duruyorum Habire nete nasıl yaparım diye

Ah kıyamam onlara ben gelmiş geçmiş olsun öncelikle , Allah damatlıklarını da göstersin mezuniyetlerini de . Allah nazardan saklasın . Bizde 22 hazitsnda sünnet olduk 5. Ayımızda . İyi ki olmuşuz dedik . Bol bol kantaron yağı ve doktorun verdiği iki kremi dönüşümlü olarak kumla sık doktorun tarifiyle 1. Haftanolmadan geçti sonra suya sokup bekletme işleri falan oldu hemen kaynadı onlar sayrsinde .
amin inşAllah canım,
inşAllah bizimde hemen iyileşir, şu an keyifleri yerinde
akşam klipsler cıkacak bakalım nolacak.

bizim ordada aynen önemli, o sebeble herkes istiyor ama baskı yapıyor
ama ben düğün istemiyorum yanlış anlama olmasın gelinlik giyen sünnet annesi olmayı hiç istemiyorum 😅😅
mevlit okuturdum diye planlamıştım o da ailler küs, benim bütün sülalem yurt dışında
teyzelerime özel bi yemek indireceğim o kadar :)

70-80 cok cok fazla, bari giden takılar geri gelsin de değsin yapılan emek 🤗

X