Hayır deme lütfen deme tamam mı demeBişey diyim mibebeklere özel biber salçası var tuzsuz evde yapılıyor rahatça
Arkadaşım eşin gitmek istiyor olmasaydı bende gitme inan kendini ve çocuğu bu kadar germe bide sana gelip bi faydaları olmamış bide sen onlar için onca eziyeti mi çekeceksin diyecektim ama eşin istiyorsa mecbur gideceksin ama şöyle yap ozaman çocuğun uykusu geldiğinde illaki kayınvalidenin yatakodası vardır , kapla orayı donat sağdan soldan aşağıdan yukarıdan o odayıBana bir akıl verin hanımlar. Geçen bayram bebek küçük diye gitmemistik, bu bayram eşim gidelim diyor ama karar vermedik daha, ailesi bize 4 saat uzakta, yol bir şekilde geçti diyelim , gidince 1 buçuk ve 4 yaşında iki küçük çocuk daha olacak, evleri çok sıcak ve aksamlari ışıkta açık olunca minik sinekler içeri girecek çok oluyor çünkü , benim kız en ufak sesten uyanıyor o uyurken mümkün mertebe ses yapmamaya calisiyoruz özellikle gunduzleri , zaten gunduz pek uyumaz ama 20 dk bile uyusa dinleniyor en azından huysuzlugu geciyor yoksa uyan uyu 2 dk uyan tüm gün böyle sersem gibi oluyoruz..evleride küçük.. şimdi gunduz çocuk uyusa nereye yatacak, sesten etkilenmemesini nasıl sağlayacağım çünkü küçük çocuklar olcak illaki ses olacak, daha yeni oturtmaya başladığımız için kucagimizda sürekli oturur durması zararlı olur sanırım, yere uzanıp oynamasida gerekecek nasıl yapacağım, gecen misafir geldi oturur tuttular kucaklarında doğru mi bilmiyorum, evde filesi küveti var orda o sıcakta 2 3 gün yıkanmasa çocuğa eziyet , onu nasıl yapacağım, çocuklar ellerini her yerr degiyorlar kimse dikkatte etmiyor ama biz hala titiz davranıyoruz gelip benim kıza degecekler nasıl sakin kalacağım.. evden sadece hastane, hastaneye gidince anneanneye gitme ve hava almak için site etrafında tür atma dışında çıkmadık, yalnız hiç çıkmadım zaten o yüzden çok geriliyorum, ne önerirsiniz?? Aslında hepsi hallolur belki ama kv bu kadar zamandır sadece 1 kez görmeye geldi ondada küçük diye kucağına bile almadı telefonda pek seviyor, o yüzden inanmıyorum sevgisine, o yüzden bu kadar zorlugu niye çekeceğim diye sinirleniyorum, benimde ihtiyacım vardı gelip az yardım etseydi ne biliyim istese gelirdi diyorum hızlı trenle 1 saat uzaktayız sonuçta.. Beni sakinlestirin
Pes yani, mutfağa giriyorsun da sadece sigara içmeye, bebekli evde ne kadar büyük olursa olsun havalansa bile heryer sigara kokuyor nasıl düşüncesiz oluyorlar biz söylesek suçlu biz oluruz , mutfağa girince bi tatlı bi yemek yapan insanlar olsalar mutfak senin deriz . Eşine söyleseydin keşke sigara içmesini istemiyorum annenin evin içinde balkon müsait diyeSonra gelinler neden gıcık
Kv Sünnet için sabah 5.30 da gelmişler eşim kapıyı açmış içeriye almış. Beni de uyandırmadı hoş sesi duydum ama aşırı yorgunluktan kalkasım gelmedi
Daha önce defalarca söyledim biz evde sigara içmiyoruz (kullanmıyoruz) mutfağın balkonu yok orda içince tüm eve koku yayılıyor, içecekseniz salonun balkonunda için diye, ben uyurken mutfakta içiyor
Eşime de dedikodumu yapıyor ben yemek yapmaya mutfağa giremiyorum huzurdan çekiniyorum, o pek sevmiyor mutfağına gireyim
Laaaannn girip bir kap yemek yapsan neden izin vermeyeyim çalışan 2 çocuklu kadınım ama işte
Bahaneler bahaneler
Hafif var yok arası ateş yapmıştı bizde olurda endişe etme , ılık suyla elleri kolları yüzü yıkarsın doktorun önerdiği şekilde gerekirse ateş düşürücüsünü verirsin , şifa olsunTeyzelerimiz biz 4aylik aşımizi emfeksiyondan dolayı bugün yaptırcaz 5 aylık olduk inşallah sıkıntısız geçer aşıya gideceğiz dedim benim kız gunduz uykusuna yattı
Gece uykusundan önce yedirdigin muhallebinin tarifini yazar mısın cnm, bende denerim bi ay sonra belki daha az uyanır gece
Ayy tarif alabilir miyim
Maşallah size , kaç aylık kaç haftalıksınız şuan , ek gıdaya geçtiniz mi ? Bizimde doktorumuz yavaştan bileyler başlayalım deneyelim dedi kontrolümüz var orada bi liste yazıp anlatacakmış çok heyecanlıyımCam rendeyle meyve emziğimiz geldi , şimdi patatis pişiriyoruz
Evet karpuz yüksek şekerli olduğu içim pankreasına zararlı olabiliyor diğer çocuklarımdan biliyorum , mümkün mertebe doktorun önerdiği meyvelerden püreler yapalım çilek domates patlıcan 1 sene hatta bazıları 2 sene yasak alerjin olduğu için ve ağır geliyormuş nedenseHeee tamam karpuz vermeyim öyleyse
Tamam demedim say öyle bişey mi varmış aaHayır deme lütfen deme tamam mı deme
Yok ben bir şey duymadım zaten. Bir şey mi dedinTamam demedim say öyle bişey mi varmış aa
Evet arkadaşım aman önce meyve vereyim demeyin nasıl seviyorlar basıl bayılıyorlar onlar yedi diye bizde oooo şahane harika yiyor zannediyoruz sonra sebzeleri tatsız tüysüz çorbaları içmiyorlar %70-80 i , tecrübeyle sabit . Bu 3. Bebettom ve netim dr şimdi ne diyecek bilmiyorum saat 3 civarı kontrolde anlatacakmış yapılacakları ama muzlar elmalar rendeleyip rendeleyip verirdim şimdi öyle yapmıycamValla bende pek bilmiyorum tadım şeklinde yap 3 gün kuralı uygula dedi, hala düşünüyorum ne yapcam diye, sebze den başlıcam
Çok teşekkür ederiz ne güzel bi tablo olmuş , bende Doktorum neler diyecek paylaşayım sizinleHanimlar buyrun ay ay ek gida tablosu
Hadi hayırlı olsun sizinde ne güzel ya artık büyüdüler de tadımlara ek gıdalar başlıyor yeni bir döneme giriyoruz çok heyecanlı ve zor bi dönem aslında .Ben patates tadimi ile başladım , ikinci olarak havuç ve bugünde kabak tadımı yaptı. Pek sevmedi,yüzünü buluşturarak yiyor. Ogunleri onun avuç içi kadar. Herhangi bi kabızlık vs yapmadı o açıdan sorun yok. Kabağı 2 gün daha verip, meyve tadımı yaptıracağım. Kayısı vereyim diyorum hatta.
Doktor iki öğün ile başla,1 ay sonra kahvaltıyı da ekle dedi ama ben tek öğün veriyorum. Hatta öğün bile değil, isteksiz olduğu için onu tiksindirmek istemiyorum.
Sağol cnm denerim ins fayda eder, peki kabızlık sıkıntısı yaşadiniz mi hani yatmadan veriyorsun yaCanm irmiği suda haslıyorum yarım muzu ezip ilave ediyorum. Bir tatlı kaşığıda keçiboynuzu özü ekliyorum. Elmalı yapacaksam elmaları soyup önden haşlıyorum çatalla ezip irmikle karıştırıyorum. Bunun şeftalilisi armutlusuda güzel oluyor
Eki Görüntüle 3095146
Buyur canım bu da bisskivünin şekili
Kızlar peki bebişler emme refleksinden sonra kaşıkla yeme işini nasıl yaptılar ağızlarında döndürme ve yutma işi nasıl çok heyecanlıyım ve korkuyorum boğazına kaçar mı yutabilir mi diye , tamamen püre şeklinde mi yaptınız yiyecekleri sebzeleri falanAy kabak pek güzel bi sebze değil bence ya patates daha güzel
Benimde çok meyve veresim var ama önce sebzeleri 3 gün kuralı yla bitirince vericem sonra karışık veririmEvet arkadaşım aman önce meyve vereyim demeyin nasıl seviyorlar basıl bayılıyorlar onlar yedi diye bizde oooo şahane harika yiyor zannediyoruz sonra sebzeleri tatsız tüysüz çorbaları içmiyorlar %70-80 i , tecrübeyle sabit . Bu 3. Bebettom ve netim dr şimdi ne diyecek bilmiyorum saat 3 civarı kontrolde anlatacakmış yapılacakları ama muzlar elmalar rendeleyip rendeleyip verirdim şimdi öyle yapmıycam
Ben patatesle başladım cnm bugün kabak vericem, ilk gün ezdim çatalla fazla yiyemedi, 2. Ve 3. Gün daha sulu kıvamlı yaptım ilk güne göre daha iyi yedi sanki, tabi ağzında baya tutuyor pek beceremiyor minik adamımKızlar peki bebişler emme refleksinden sonra kaşıkla yeme işini nasıl yaptılar ağızlarında döndürme ve yutma işi nasıl çok heyecanlıyım ve korkuyorum boğazına kaçar mı yutabilir mi diye , tamamen püre şeklinde mi yaptınız yiyecekleri sebzeleri falan
Bende onu soracaktım Bebişlerimiz neler yapabiliyor , dönmeler başladı mı diye , benimki de çok keyfine düşkündü çok aşırı hareketli değil sakin bi bebetto sade sapa sola dönüyordu , Şimdilerde yere bırakıyorum nasıl yapıyorsa serdiğim örtünün. Gün gün değişecek sanırım hareketleri Dışına çıkıyor kaydıra kaydıra kendini ayaklarıyla , geçenlerde 2 kez sırtüstğnden yüz üstü olmuş okadar sevindim ki anlatamam bundan sonra yavaştan başlar sanırım hayırla sağlıkla yapsın çocuklarımız inşallahBenimki dönmüyor daha, toto ağır geliyor, bacakları kaldırıyor ama yorulup pelte gibi seriliyor mindere
Canım biz hiiç kabızlık yaşamadık. Ama tariflerde sürekli ilk zamanlar zeytinyağı ekleyin yazıyor ne yaparsak yapalım. Meyve püresi dışındaki herseye azıcık zeytinyağı ekle. Ben ilk zamanlar ekliyordum sonra eklemedim. Geç kaka yaptğı oluyor ama kabızlık olmadıSağol cnm denerim ins fayda eder, peki kabızlık sıkıntısı yaşadiniz mi hani yatmadan veriyorsun ya
Benimde öyleydi çok keyifçiydi bu ara yakaladım ilk kez kendi kendine dönmüş kollar altında kalmış kafa kalkmış ama kollar yokBizimki bugün 158 günlük. Hala dönmüyor. 3-4 gündür kucağımda otururken kafayı öne atıyor
Bekliyorum bakalım ne zaman dönecekBenimde öyleydi çok keyifçiydi bu ara yakaladım ilk kez kendi kendine dönmüş kollar altında kalmış kafa kalkmış ama kollar yokhemen kolları çıkardım falan daha yok ama anca olacak heralde ya