Taam işte tam çildirmalikKendi sesini duyamıyosun öyle bi ortamherkes birbirinin sesini bastırarak konuşuyo
Anne baba olarak en iyisini bilirsiniz tabi. Ah tosuncuk dillenip yürüyecek, büyüyeceklerAmin inşallah. Teşekkürler
Oh oh yarasım hem tuzlu sular hem çilekli dondurmalar. Yok ya biz böyle karada iyiyiz, hiç gelip zahmet vermeyelim
Çok haklısın. Ne demek istediğini çok da iyi anlıyorum ama maalesef gittiğimiz doktorların hiçbirine gitmek, yaptırdığımız tetkiklerin hiçbirini yaptırmak bizim fikrimiz değildi (ilk teşhisin konması için şüphelenip götürmemiz dışında). Pazartesi gittiğimiz metabolizmacı ufak titremeleri olduğunu ve gelişiminin bulunduğu aya göre geride olduğunu söyledi. Bunlar tek başına olsa yine gitmezdik ama daha önce nörologun yaptırdığı tahlilleri metabolizmacıya götürmemizi çocuk doktoru söylemişti. Tekrarlanması istenen tahliller 15.000 tutunca yaptıramadık. Mecburen yeniden nörologa gittik. Gitmişken de o adamın söylediklerini söyledik. Aslında bize ilk teşhis konmaya çalışırken de EEG çektirmemiz gerektiğini söylemişlerdi zaten. MR temiz diye bulaşmamışlardı sonra ona. Neyse işte bakalım hayırlısı
Benimki hep kucakta uyuyor, uyandığında hep burun deliklerimi görüyorGündüz uykularından uyanınca hemen bizden birini yanında görmek istiyor, yoksa ağlıyor. "Biz buradayız" diyip gözünün önüne geliyoruz, elini tutuyoruz falan öyle ikna oluyor. Yani çığlık çığlığa bir ağlama değil ama korkuyor sanki :/ Yalnız bıraktığımızı mı düşünüyor acaba uyanınca
Kesinlikle güven ariyor. Benim minigim de boyle. Hassas bebekler zannimca. Ani değişikliği hic sevmez. Aniden karsisina babasi bile gelse ağlar, once uzaktan seslenir oyle gelir. K.valide veya baba evine ilk giriste en az on dk kucaktan inmez. Yeni bir ortama girince aglar biraz taniyinca sakinleşir. Ortama yeni biri gelince de aglar ama kucagimdaysa aglamaz inceler. Ani yuksek ses-ambulans vs duyunca coook ağlar kucagimda memeye uzanir, emzirince rahatlar sakinleşir. Aşilarda da oyle. Agliyo kucagima alinca basini gogsume gomuyor meme veriyim diye
Ah kuzular ya resmen bizi arıyorlar demek ki. Memeye yapışıklık da ondan belki işteBenimki de de yapıyor cnm ya heralde öyle burdayım annem diyorum yine uyuyor sonra
Ders almadan büyük konuşmaya devam eden tek akıllının ben olmadığına sevindimkesin gelicekgebeyken çok kilo alanlaRa söylendim , sonra veremeyenlere söylendim , nasıl tuvalete bile gidemezsiniz ki yeaaa bile dedim . Bak noooldu sonra
Benimki ilk parmak kaldıran, atılgan, girişkenlerden olsun yaa. Kardeşim 1-2 hafta annemi okul bahçesinde ağaç etmişti. Erkek yeğenim de ablama yaptı aynısınıMasallahseninkini birak ortamlara aksin ilkokulda ilk parmak kaldiran atilan konuskan cocuk seninki, annesi gitti fiye aglayan cocuk benimki olcak demek ki
Tebrik ederim şimdiden Burcu. Allah sağlıkla tamamına erdirsin. Ben kimi kınar, neye büyük konuşursam muhakkak başıma gelir. Hiç de dersimi almamBide ben bebeleri ufakken hamile kalanlara cok söyleniyordum başıma gelmez umarımgerçi bunun için önce kocayı görmem lazım
Annemlerde toplandığımızda bizim aile de böyle ama annemlerin yazlığı yok. Neden yok?Kendi sesini duyamıyosun öyle bi ortamherkes birbirinin sesini bastırarak konuşuyo
Gerçekten zaman at gibi geçiyor. Her gün bunu düşünüyorum. Amin inşallahAnne baba olarak en iyisini bilirsiniz tabi. Ah tosuncuk dillenip yürüyecek, büyüyeceklerçok hızlı büyüyorlar korkuyorum. Sağlıkla büyüsünler inşallah
Burun deliklerinle güvenli bağlanmıştır, sorun olmazBenimki hep kucakta uyuyor, uyandığında hep burun deliklerimi görüyorgüven duygusu zedelenmez heralde di mi
Gel,Benim anamın yazlığı senin de ananın yazlığı olabilir, ablamlar ablan olabilir, oğlun çilekli dondurma yiyebilir (mi)Ah kuzular ya resmen bizi arıyorlar demek ki. Memeye yapışıklık da ondan belki işte
Ders almadan büyük konuşmaya devam eden tek akıllının ben olmadığına sevindim
Benimki ilk parmak kaldıran, atılgan, girişkenlerden olsun yaa. Kardeşim 1-2 hafta annemi okul bahçesinde ağaç etmişti. Erkek yeğenim de ablama yaptı aynısını
Tebrik ederim şimdiden Burcu. Allah sağlıkla tamamına erdirsin. Ben kimi kınar, neye büyük konuşursam muhakkak başıma gelir. Hiç de dersimi almam
Annemlerde toplandığımızda bizim aile de böyle ama annemlerin yazlığı yok. Neden yok?
Gerçekten zaman at gibi geçiyor. Her gün bunu düşünüyorum. Amin inşallah
Burun deliklerinle güvenli bağlanmıştır, sorun olmaz
Sen onu bize getirsene. Tüm ani duygu geçişlerinden arınmış bi şekilde geri verelim sanaKesinlikle güven ariyor. Benim minigim de boyle. Hassas bebekler zannimca. Ani değişikliği hic sevmez. Aniden karsisina babasi bile gelse ağlar, once uzaktan seslenir oyle gelir. K.valide veya baba evine ilk giriste en az on dk kucaktan inmez. Yeni bir ortama girince aglar biraz taniyinca sakinleşir. Ortama yeni biri gelince de aglar ama kucagimdaysa aglamaz inceler. Ani yuksek ses-ambulans vs duyunca coook ağlar kucagimda memeye uzanir, emzirince rahatlar sakinleşir. Aşilarda da oyle. Agliyo kucagima alinca basini gogsume gomuyor meme veriyim diye
Aaayyy arada birilerine laf sıkıştır , duyulmazKendi sesini duyamıyosun öyle bi ortamherkes birbirinin sesini bastırarak konuşuyo
Sabah sana yazacaktım, meme acılarımız geçince senle bir kutlama yemeği falan mı düzenlesek diye, sonra yine mememle başını sisirmeyim dediydimMemen hanımlar nasıllar
Aklıma geldi aynen de benim kız durmadı eşim de haberi yoktu atmış çöpeFotoğrafını çekip şikayet etsene bu nasıl bir şey ya
Geçmiş olsun.
N Neal in boğazından bensiz geçmez bana da gönder de gönül rahatlığıyla yesin ( sssst meal çaktırma bende banyoydu falan 40 yılda bir gidebiliyorum artık, bazen insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi)Dur daha yapmadım ağustos sonu yapcam burası sıcak bozulurlarsana da göndereyim yaptıklarımızdan buzluğa közlemiş sebze falanda atcam nasip olursa
Biz oturamıyoruz, oturma çalışması yapıyoruz, Dr bugün mama sandalyesine oturt kemeri bağla ded ek gıdaya geçiyoruz yarın, mama da aldığımız için erken geçelim dediEkgidaya geçen arkadaşlar.bebeleriniz oturuyormu.bizimki oturmuyor daha.onun için bekliyorum daha geçemedik ek gıdaya.
Her doktor başka diyor ama benim en genel gördüğüm üç gün kuralıyla birer çay kaşığıyla başlanıyor patates, kabak sonra havuç galiba.Bizde yarın ek gıdaya geçiyoruz, kilo alimimiz az diye mama da veriyoruz o yüzden ek gıdaya geçip mamayi bıraktırmak istiyor Dr, yarin sabah 1 tatlı kasigi kiraz vereceğiz cam reddeden geçirip putursuz olacak, sonraki gün kabak ekleniyor aonra kayısı sonra patates falan 1 haftalık liste yaptı Dr, mevsim sebze ve meyvesi olacakmış. Süt alerjisi riskimiz olduğundan yoğurt diğer ay önce benim diyet bitecek sonra vereceğiz, ama bana ölçüler cok gibi geldi her gün 1 tkasigi artiriyosun, patatesi nasıl yiyecek mesela yani oturamıyorki boğazına kaçacak diye korkuyorum
O gün gerçekten gelirse sadece yemek yetmez , çok çılgınlı bi parti yapalım yanımızaSabah sana yazacaktım, meme acılarımız geçince senle bir kutlama yemeği falan mı düzenlesek diye, sonra yine mememle başını sisirmeyim dediydimnapsin ya iki gün normal olsa 3 gün tıkalı, sabah yine tikandiydi şişti sertti kolumu kaldiramiyordum, benim kızda kendi oturamıyor ama bu ara emerken oturur şekle gelmeye çalışıyor kaldırıyorum öyle emiyor sonra memeyi ısırıp başını öbür tarafa çeviriyor ne kadar uzar diye test ediyor heralde, meme de bana bunu yapmayın diyip kendini tıkıyor, benim hanım kızın gönlü olup o memeyi emene kadar acı çekiyorum.. seninki nasıl ya sen bari iyles ben artık umudumu kestim
Aklıma geldi aynen de benim kız durmadı eşim de haberi yoktu atmış çöpe
N Neal in boğazından bensiz geçmez bana da gönder de gönül rahatlığıyla yesin ( sssst meal çaktırma bende banyoydu falan 40 yılda bir gidebiliyorum artık, bazen insanlıktan çıkmış gibi hissediyorum kendimi)
Biz oturamıyoruz, oturma çalışması yapıyoruz, Dr bugün mama sandalyesine oturt kemeri bağla ded ek gıdaya geçiyoruz yarın, mama da aldığımız için erken geçelim dedi
Sulu yap cam rendele , mama gibi oluyor patatesBizde yarın ek gıdaya geçiyoruz, kilo alimimiz az diye mama da veriyoruz o yüzden ek gıdaya geçip mamayi bıraktırmak istiyor Dr, yarin sabah 1 tatlı kasigi kiraz vereceğiz cam reddeden geçirip putursuz olacak, sonraki gün kabak ekleniyor aonra kayısı sonra patates falan 1 haftalık liste yaptı Dr, mevsim sebze ve meyvesi olacakmış. Süt alerjisi riskimiz olduğundan yoğurt diğer ay önce benim diyet bitecek sonra vereceğiz, ama bana ölçüler cok gibi geldi her gün 1 tkasigi artiriyosun, patatesi nasıl yiyecek mesela yani oturamıyorki boğazına kaçacak diye korkuyorum
Senin doktorDr hazır paketli meyve püreleri kavanoz mamalar kesinlikle vermiyosun dedi bende paketli yemediğimden ona takılmadım..tuz seker yasak dedi , marketten alma baharat yasak onlar toksik dedi, tuz seker verirsek ne olur şimdi bir sey olmaz ama ilerde hastalığı çıkar bundan olduğunu bilemezsin tüm hayatını etkiler dedi. Meyve sebze emzigini dedim , olmaz çocuk plastik mi yalasın dedihazır salça yasak, katkı maddesi var , ama katkısız yapılmış bulursan verebilirsin dedi, pekmez market pekmezi olmaz, sekersiz doğru yapanı bulursan verebilirsin dedi, bal yasak ..aklıma gelenler bu kadar..muhallebi gibi şeyler ne zaman verecz acaba onu sormamisim
Havuç mevsim sebzesi değil dedi bizimki , onun yerine son gün kapya biber varHer doktor başka diyor ama benim en genel gördüğüm üç gün kuralıyla birer çay kaşığıyla başlanıyor patates, kabak sonra havuç galiba.Beyazkup Bak bizde diyet yok ama belki böyle sonraki ay falan başlatır yoğurda
O gün gerçekten gelirse sadece yemek yetmez , çok çılgınlı bi parti yapalım yanımızaBallikko yu da alalım
benim kız da aynı , tutup çekip bırakıp yine tutup çekiyor . Ben de çek kızım öldür memeleri artık da ikimizde kurtulalım diyorum . Benim de ümidim kalmadı , 9 aya sabretsem yeticek
Patatesi deneyeyim baya sivi olcak o zaman öyle mi biberon maması gibi ??Sulu yap cam rendele , mama gibi oluyor patates
Aldım aldım oğlumun doğduğu ilk günAaayyy aman sakın , geri aldım diye yüzbin kere söyle
Bana da öyle diyolar hatta annem bak yap artık ikinciyi rahata alışırsın bidaha yapmazsın sen diyorVallahi bebesi ufak yada büyük hamile kalmak ikiside zor.iki cocuk cok zor canim.tabi bebesi uslu olanlarda var o şanslı.kesimde olursan sıkıntı yok.bizi öyle kandırdılar ikinci uslu olur uyur seni yormaz dediler.hepsini arayıp tek tek sövdüm
Benimde başıma gelir malesef ama canım benim diyorum ya onun için önce kocamı görmem gerekAh kuzular ya resmen bizi arıyorlar demek ki. Memeye yapışıklık da ondan belki işte
Ders almadan büyük konuşmaya devam eden tek akıllının ben olmadığına sevindim
Benimki ilk parmak kaldıran, atılgan, girişkenlerden olsun yaa. Kardeşim 1-2 hafta annemi okul bahçesinde ağaç etmişti. Erkek yeğenim de ablama yaptı aynısını
Tebrik ederim şimdiden Burcu. Allah sağlıkla tamamına erdirsin. Ben kimi kınar, neye büyük konuşursam muhakkak başıma gelir. Hiç de dersimi almam
Annemlerde toplandığımızda bizim aile de böyle ama annemlerin yazlığı yok. Neden yok?
Gerçekten zaman at gibi geçiyor. Her gün bunu düşünüyorum. Amin inşallah
Burun deliklerinle güvenli bağlanmıştır, sorun olmaz
Hakettik tabii beş aydır işkence çekiyoruz gıkımız çıkmıyoHavuç mevsim sebzesi değil dedi bizimki , onun yerine son gün kapya biber var
Patatesi deneyeyim baya sivi olcak o zaman öyle mi biberon maması gibi ??
Yapalım yapmaliyiz en çok biz hakettik partiyi
Baharat, paketli her şey. Meyve sebzeyi de doğal organik al dedi bulması kolay değil onu ama ..hee benim Dr hazır beze ıslak mendile bile karşıSenin doktorsak_ran 'dan bile katı çıktı ohoo. Marketten alma dediği ne?