İlk hamilelik mi?ay evet bunu bende sürekli anneme soruyorum ben diyo hiç dikkat etmezdim her şeyi yapardım yerdim diyobiraz da üstüne düşmemek lazım ama maalesef bunu çoğu zaman başaramıyoruz çok pimpirikliyim kendi adıma
Valla ilk günden beri canim Cips çekiyor yedim basta su an hala geçmedi canımın çekmesi yine yiyecegim bulantimin elverdigi fırsatta o kadar kasma bence kendini canim bebeğinin de cikolata hakkı varKızlar benim doktorum pakete girmiş yiyeceklerden uzak dur dedi bana. Bu yüzden bende asla yemiyorum ama meyve yemekten de bıktım.Canım inanılmaz dondurma, çikolata felan istiyor sizce şöyle güvenilir bir yerde birazcık açık dondurma yesem bi sıkıntı olur mu bebişe Hiç çikolata sevmem ama aksi gibi canım o kadar tatlı şeyler istiyor ki siz yiyor musunuz çikolata felan?
Az da olsa ye mutlaka cnm keske benimde bulantim olmasa da canım bişey istese de yesem sadece bulantim olmasın diye atıştırmalık yiyorum.Kızlar benim doktorum pakete girmiş yiyeceklerden uzak dur dedi bana. Bu yüzden bende asla yemiyorum ama meyve yemekten de bıktım.Canım inanılmaz dondurma, çikolata felan istiyor sizce şöyle güvenilir bir yerde birazcık açık dondurma yesem bi sıkıntı olur mu bebişe Hiç çikolata sevmem ama aksi gibi canım o kadar tatlı şeyler istiyor ki siz yiyor musunuz çikolata felan?
Geçmiş olsun cnm benimde dis beni kac gündür mahfetti ya neler yapt neler geçmedi ağrı kesicide almak istemedim hayatda boyle agri gormedim resmen beynime vuruyordu ağrı ,benimde dolgu yapilacak ama işte hastane isi cok zor herşey bebisler içinÇok şükür değilim canım biseye sevinirken baska bir sey oluyor dişimin dolgusu düştü dis yaptirilabiliyor mu ki ya o tarafla yiyordum diger tarafimda da dis yoktu Allah im sabir versin bebeğim iyi olsun napayim diyorum
Dis ağrısı çok zordur geçmiş olsun cnm ya kizimda bi gün çok kötü oldum, dediğin gibi ağrı kesici içmemek de fena yapıyor insanıGeçmiş olsun cnm benimde dis beni kac gündür mahfetti ya neler yapt neler geçmedi ağrı kesicide almak istemedim hayatda boyle agri gormedim resmen beynime vuruyordu ağrı ,benimde dolgu yapilacak ama işte hastane isi cok zor herşey bebisler için
Ya benimde bulanıyor 7 haftalık oldu bugün henüz kusmadım çok şükür ama otobüste giderken bulanır ya mide öyle de dolanıyorum evde hepAyy inşallah benimde 6+1 bugün kalp atışı duyduk ama baya derindendi . Çünkü çok küçük . Haftaya eşimle gideceğim Benim sabah bulantılarım ve akşam bulantılarım oluyor . Yoğurtlu semizotu kepekli makarna v.s yiyebiliyorum . Salçalı yemekler , et , tavuk düşüncesi bile tiksindiriyor bir de meyve yiyebiliyorum . Bol su içmeye çalışıyorum . İlk 3 ay beslenme problem olmadığı için ve de kilom da olduğu için iştahımın artmaması iyi olduherkese sağlıklı gebelikler diliyorum kızlar
Çok teşekkür ederim cnm aynen zorluyor beni olmazsa haftaiçi bir diş doktoruna giderimDis ağrısı çok zordur geçmiş olsun cnm ya kizimda bi gün çok kötü oldum, dediğin gibi ağrı kesici içmemek de fena yapıyor insanı
Valla ben kızıma 58 kilo ile hamile kalıp 85 le doğuma girmiştim sonra çok rahat eski kiloma döndüm şimdi gene hamileyim 62 kilo ile hamile kaldım zaten bulantılarım var bide onu ye onu yeme yapamam keyfini çıkarıcam hamileliğin, doğumdan sonra veririz online diyetisyen dolu internet kiloyu kafaya takmaya değmiyor İnan kiKızlar doktorlarınız hamilelikte beslenme ile ilgili bir şey söyledi mi? Ben 170cm e 71kilo hamile kaldım. Yani sınırda kilodaydım zaten. Doktorum 9-11 kg alarak tamamlaman lazım zaten hali hazırda kilon fazla dediHer türlü buğday ve pirinç türevini hayatından çıkarıcaksın dedi. Günde max 2 dilim tam buğday ekmeği yiyebilirsin onu da kahvaltıda ye dedi. Her sabah yumurta biraz peynir yada 1 bardak süt biraz peynir yemem gerekiyormuş. Haftanın 3 günü kuru baklagil, 2 günü ızgara balık, 2 günü ızgara yağsız kırmızı et tüketmeliymişim. Birer öğün de gün içinde sebze yersin dedi. Meyveye asla abanmamalı, çok canım çekerse bir avuç ölçüsünü geçmemeliymişim. Her gün bir badak süt bir bardak yoğurt tüketmeliymişim yada 1 bardak kefir. her gün bir avuç kavrulmamış fındık, badem, ceviz karışımı yemeliymişim. Her gün 30dk x 2 veya 45dk yürüyüş yapmalıymışım. 1 saatten fazla hareketsiz kalırsam kalkıp şöyle bir dolanmalıymışım veee her gün 3 litre su içmemi önerdi. Size de faydalı olur:) Birde öğünlerini doymak için yemiceksin çünkü zaten 3 ana 6 ara öğün yapıcaksın ve sürekli yeme halinde olmanı istiyorum insülin dalgalanması yaşamaman için dedi. Evet aynen bunu dedi ''sürekli az az yiceksin''
Bende aldım günde iki kez parol ama iki hafta çok uzun bir süre bence doktoruna bu durumu bildir ablamında migreni vardı çok çekti hamileyken inş hemen geçerDayanamayip agri kesici parol iciyorum her gün 2 haftadir cekiyorum ben
Bence bişi olmaz Maraş dondurmadı falan yiyebilirsin benim şuan dondurma ve çikolata ismi bile midemi kaldırmaya yetiyor ama midem bulanmasa ve canım istese yerdim 3. Çocuğum olacak inş diğerlerinde de hiç böyle şeyleri takmadım az da olsa yedim canım istedikçeKızlar benim doktorum pakete girmiş yiyeceklerden uzak dur dedi bana. Bu yüzden bende asla yemiyorum ama meyve yemekten de bıktım.Canım inanılmaz dondurma, çikolata felan istiyor sizce şöyle güvenilir bir yerde birazcık açık dondurma yesem bi sıkıntı olur mu bebişe Hiç çikolata sevmem ama aksi gibi canım o kadar tatlı şeyler istiyor ki siz yiyor musunuz çikolata felan?
Kanal tedavili sadece dolgu yapilacak bilmiyirum oyuk bir sekilde kaldı cok şükür suan cok agrimiyor zaten basım ağrıyor birde dişim agrirsa vay halimeGeçmiş olsun cnm benimde dis beni kac gündür mahfetti ya neler yapt neler geçmedi ağrı kesicide almak istemedim hayatda boyle agri gormedim resmen beynime vuruyordu ağrı ,benimde dolgu yapilacak ama işte hastane isi cok zor herşey bebisler için
Doktorum biliyor sali günü kalp atışı için gittigimde tansiyonu yuksek cıktı bende migren diye dusundum çünkü tek tarafli zonkluyordu felaletti yediklerimi düzeltince çok şükür geçti bu sefer de tüm başım ağrıyor sanki kalbim beynimde atıyor persembe gidecektim pazartesiye cektim birde bogazlarim agriyip burun akıntısı olunca her yerim agriyor hastane de yatmak istiyorum resmenBende aldım günde iki kez parol ama iki hafta çok uzun bir süre bence doktoruna bu durumu bildir ablamında migreni vardı çok çekti hamileyken inş hemen geçer
Allah yardımcın olsun canım yaaa zor bir süreç gerçekten belki iyi gelebilir yatış serum alırsın bide yediklerini düzenlerler falan iyi olur bence deDoktorum biliyor sali günü kalp atışı için gittigimde tansiyonu yuksek cıktı bende migren diye dusundum çünkü tek tarafli zonkluyordu felaletti yediklerimi düzeltince çok şükür geçti bu sefer de tüm başım ağrıyor sanki kalbim beynimde atıyor persembe gidecektim pazartesiye cektim birde bogazlarim agriyip burun akıntısı olunca her yerim agriyor hastane de yatmak istiyorum resmen
Inş canımAllah yardımcın olsun canım yaaa zor bir süreç gerçekten belki iyi gelebilir yatış serum alırsın bide yediklerini düzenlerler falan iyi olur bence de
Ah canım teşekkür ederim. Bende bugün tahlil verdim ast normale dönmüş. Diğeri de biraz daha düşmüş galiba bana iyi gelmedi ilaçBerilyumm canim bugün kan tahlili verdim karaciğer değerlerin normal görünüyor dedi doktor bir kutu duphaston bitmek üzere değerlerde bir değişiklik yokmuş yani söyleyeyim dedim
Benimde ast 44.5 alt 106 ya düşmüş şükür. Benim Dr um da progestandan olabileceğini söylemişti. Çok şükür inşallah daha da düşer bunu da bu kadarla atlatırızBenim degerler dusmeye baslamis. Biri 80 digeri 43 a üşmüşş. Gastronog progestana bagli olarak arttigini soyledi. Eger 3 kati artarsa riskli olur ve ilaci birakman gerekebilir dedi. Ama simdilik bir risk yokmus cok sukur ve degerlerde dusmeye baslamis. Tabi her hafta takip et kan vererek dedi. Size de bilgi vermek istedim.
Insallah bu kadarla kalır geçer gider canim insan bi defa kötü bisey yaşayınca en ufak durumda stres oluyor gecmis olsun inşallahAh canım teşekkür ederim. Bende bugün tahlil verdim ast normale dönmüş. Diğeri de biraz daha düşmüş galiba bana iyi gelmedi ilaçbiraz da yediklerimi falan düzenlemiştim o da işe yaramış olabilir. Sağlık ocağında ki hemşiremize de sordum bazı hamilelerde karaciğer enzimleri yükselebilir dedi. Ufaktan bir stres yaşamam gerekiyormuş diyorum. Geçen yıl olumsuz tecrübeler yaşayınca panik oldum. İnşallah her şey hepimiz için normal seyrinde gider
Ben kızımda son 4 ayı yaz mevsimi olarak geçirdim hem de mersin de sıcağı meşhurduray evet bunu bende sürekli anneme soruyorum ben diyo hiç dikkat etmezdim her şeyi yapardım yerdim diyobiraz da üstüne düşmemek lazım ama maalesef bunu çoğu zaman başaramıyoruz çok pimpirikliyim kendi adıma