Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    112
Merhaba biraz geç gördüm kusura bakma sigortaların süresi 1 yıl olduğu için geçen yıl yaptırdığım sigortanın Süresi doldu Bu yıl yenilettim. Aralık ayında 24 deyim için 2025'in aralığına kadar kullanabiliyorum 10 muayene hakkımı Aralık'tan önce bitirirsem kalan muayeneleri ücretli olarak gitmem gerekiyor Tek sorun bu ama o da zaten yeterli geliyor bana on muayene hakkı Eğer yetmezse de son bir muayene hakkım kala ücretli olarak muayene olmayı düşünüyorum son muayene hakkımı doğum esnasında son kontrolümde kullanmayı düşünüyorum.

Evet hamileyken yaptırdım ama zaten Ekimde hamile olduğum için Aralıkta Sigortamı yenilerken zaten hamileydim eski sigortamda yine aynı şekilde gebelik teminatlı olarak devam etti.
Ama Hiç sigortam olmasaydı ve ben hamileyken yaptırmış olsaydım büyük ihtimalle daha da fazla bir tutar çıkacaktı çünkü sigortadan önce oluşan gebelik hastalık durumlarını kapsamıyor sigortalar kapsaması için de ekstra ücreti oluyorlar
Benim de anadolu sigortam var doluyor nisan da size ne kadar çıktı yenileme ücreti

Geçmiş olsun.
Gayet güzel çıkmış sonuçların. ☺️

Darısı başımıza.
Şeker yüklemesini Maltepe devlet hastanesinde yaptırmışsın anladığım. Nasıl randevu aldın ? Elden mi verdiler yoksa MHRS den aldığın muayeneye Dr mu yönlendirdi ?

Ben de hastaneye yakınım. Kolaylıkla yapılıyorsa burada hallederim.
Ayy güzelse sevindim ozmn bebiş yardım ediyor bana resmen bana şekerim düşsün diye 😍🧿
Maltepe devletten randevu almıştım ben drdan direkt zaten şeker yüklemesi yapalım zamanı gelmiş demişti başka türlü de olmuyor sanırım zaten tek doktor var ve kolayca sıra bulabiliyorsun . Randevu saatinden önce gitsen bile alıyor çok bekleyen sıra olmuyor hiç kolayca hallediyorsun. Tabi saat başı gidiyorsun kan vermeye en az 3 üç saat hastanedesin tek günde halledebilmek için erkenden dr randevusu alıp 75 mg glikozunu da alıp (yakınındaki eczanelerde yok çünkü) gidip hemen randevudan sonra kan vermeni öneririm.

Merhaba biraz geç gördüm kusura bakma sigortaların süresi 1 yıl olduğu için geçen yıl yaptırdığım sigortanın Süresi doldu Bu yıl yenilettim. Aralık ayında 24 deyim için 2025'in aralığına kadar kullanabiliyorum 10 muayene hakkımı Aralık'tan önce bitirirsem kalan muayeneleri ücretli olarak gitmem gerekiyor Tek sorun bu ama o da zaten yeterli geliyor bana on muayene hakkı Eğer yetmezse de son bir muayene hakkım kala ücretli olarak muayene olmayı düşünüyorum son muayene hakkımı doğum esnasında son kontrolümde kullanmayı düşünüyorum.

Evet hamileyken yaptırdım ama zaten Ekimde hamile olduğum için Aralıkta Sigortamı yenilerken zaten hamileydim eski sigortamda yine aynı şekilde gebelik teminatlı olarak devam etti.
Ama Hiç sigortam olmasaydı ve ben hamileyken yaptırmış olsaydım büyük ihtimalle daha da fazla bir tutar çıkacaktı çünkü sigortadan önce oluşan gebelik hastalık durumlarını kapsamıyor sigortalar kapsaması için de ekstra ücreti oluyorlar
Teşekkür ederim ayrıntılı bilgilendirmeniz için 🤗

Merhabalar,benim de düşük risk çıktı ama doktor 3lü test için yönlendirdi.Perinatoloji bölümünde sadece amniyosentez testi yaptırıp yaptırmak istemediğimi sordular.Riskleri öğrenince yaptırmak istemedim.Sizi doktor yönlendirmedi mi acaba.Ya da bu ikili testteki değerlere göre mi değişiyor.
Canim ya kusura bakma. Ancak cevap verebiliyorum bu ara çok giremiyorum. Benim doktor ileri tetkikler için bir şey söylemedi sadece detayki ultrason dedi. Diğer üçlü dörtlü test onermedi. Özel hastanede misin ya da başka bir durumun var mı perinatoloji ile devam etmeni gerektirecek?

Bu arada kızlar nasıl besleniyorsunuz günlük örnekler verir misiniz ❤️ kalsiyumu çok almak gerekiyormuş ben yoğurt bi kaşık yiyordum millet 5 kase yoğurt yiyormuş siz nasıl besleniyorsunuz ❤️
Bu sıralar canım o kadar sağlıksız şeyler çekiyor ki yemesem uyuyamam o derece. Kahvaltıya ne kadar iyi başlıyorsam ( yumurta ,avakado ,peynir tahin pekmez) devamı o kadar kötü oluyor. Tatlılar kurabiyeler börekler :( yoğurdu da akşam yemeklerde yemeye çalışıyorum ama bir düzen yok

Bu sıralar canım o kadar sağlıksız şeyler çekiyor ki yemesem uyuyamam o derece. Kahvaltıya ne kadar iyi başlıyorsam ( yumurta ,avakado ,peynir tahin pekmez) devamı o kadar kötü oluyor. Tatlılar kurabiyeler börekler :( yoğurdu da akşam yemeklerde yemeye çalışıyorum ama bir düzen yok
Teşekkürler sayende bizim de canımız çekti

Kızlar ya benim de iki gündür bebek bir yere toplanıyor gibi oluyor mesela soluma yatiyorum sağım gözle gorulecek kadar şişip sertlesiyor daha da bir hafta oldu dr ye gideli bir sorun yoktu ama bu yeni oldu. 19+4 üm sizde de oldumu hiç

Hiç acı yok ama rahatsız etmiyor beni 😏başımız sanki çok dertsizmiş gibi 🥴🥴🥴2 ci hamileliğinde olmadı mı 😬
Ay dur kız olmasın 😱
Bağırsaklar tembelleşiyor hamilelikte.
Hareket etmek, lifli gıdalarla beslenme, bol su içmek gerek ki dışkı katı olup zorlamasın. Eğer bu konuda sıkıntı varsa duphalac şurup kullanabilsin. İtidalli şekilde ama.
Ayy güzelse sevindim ozmn bebiş yardım ediyor bana resmen bana şekerim düşsün diye 😍🧿
Maltepe devletten randevu almıştım ben drdan direkt zaten şeker yüklemesi yapalım zamanı gelmiş demişti başka türlü de olmuyor sanırım zaten tek doktor var ve kolayca sıra bulabiliyorsun . Randevu saatinden önce gitsen bile alıyor çok bekleyen sıra olmuyor hiç kolayca hallediyorsun. Tabi saat başı gidiyorsun kan vermeye en az 3 üç saat hastanedesin tek günde halledebilmek için erkenden dr randevusu alıp 75 mg glikozunu da alıp (yakınındaki eczanelerde yok çünkü) gidip hemen randevudan sonra kan vermeni öneririm.
Hem şeker sorunun da olmuş ilaç kullanmışsın ya bi süre, onunla beraber ekstra masallahın var bence. Tabi Dr değerlendirecek sonuçları.

Bana şehir hastanesinden verilen kağıtta şeker yüklemesi 24-28. Hafta diye yazmışlar. Şöyle bi iki hafta geçsin. Öyle randevu alıp gideyim. İns senin gibi hallederim kolaylıkla :KK51:
Benim aşı kartım yok 😵‍💫 şu sağlık ocağından ayrı ebesinden ayrı nefret ediyorum ya. Aşı olduğuma dair hiçbir veri yok resmen.
Dert etme bacım. Edilecek şey değil.

Kart vermelerinin sebebi 2. Doza ne zaman geleceğini yazıyorlar bilgilendirme için. Yoksa aşı kartının çok bi olayı yok. Benim aşı kartım duruyor 13 sene önceden. Ama ben sormadan sistemde görünüyor dediler. Sonuçta sağlık ocağında olduysan ilk dozu kaydın orada var. Yarın bi ara bakalım. İkinci doz ne zaman sor.

Back