• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Günaydın kızlar 🥰bugün 4 ay aşılarımızı olduk ve rotanin 2. Dozu yapıldı. Sağlık ocağından vegaferon adlı kan damlasını verdiler günde 1 kez 4 damla şeklinde kullanın denildi. İlacın içeriğini biraz arastirdigimda içerisinde paraben olduğu yazıyor yarın doktor kontrolü var doktorumuza danışmadan kullanmayacağım. Siz neler kullanıyorsunuz?
Rotavirus 2. ayda mı ilk dozunu olmuştunuz arada 2 ay olmuyor mu?

Günaydın kızlar 🥰bugün 4 ay aşılarımızı olduk ve rotanin 2. Dozu yapıldı. Sağlık ocağından vegaferon adlı kan damlasını verdiler günde 1 kez 4 damla şeklinde kullanın denildi. İlacın içeriğini biraz arastirdigimda içerisinde paraben olduğu yazıyor yarın doktor kontrolü var doktorumuza danışmadan kullanmayacağım. Siz neler kullanıyorsunuz?
Ben özel alacağım asmde ki kabızlıkta yapıyor. Onların verdiklerini kullanmıyorum paraben içerdiği için. D vitamini ocean, demiri de bu markadan verebilir

Bayanlar merhaba ,
Ben ara ara sizi takip ediyorum her ne kadar yorum yapamasam da yazdıklarınız bana çok destek oldu.
Ben bir şey danisacaktim aklıma yatmıyor çünkü🥰 benim eşimin ve gözleri kahve benim ela fakat oğlanın gözleri mavi hadi değişir dedim ama daha da açılıyor bu göz rengi ne zaman değişiyor benimki 4 ayı geçti
Bilen varsa cevaplarsa çok sevinirim
Benim siyah denecek kadar koyu, eşimin açık kahve. Şimdi oğlumun koyu mavi. Değişir diye bekliyorum 😂 kv min elaydı belki ona döner.
2 yaşında değişeni bile duydum😂

Cok zorlanıyorum haftalardır uykusuzum. Neyi var anlamıyorum. Önce yatış pozisyonunu sevmiyor diye düşündüm yuz ustu yatırdık başta uzadı uykusu ama yok şimdi yine yarım saatte bir kalkıyor. Gündüzde öyle yapışık yaşıyoruz. Ve herkes doymuyor diye baskı yapıyor mama denemeyi düşünüyorum yarın sipariş vereceğim. Bana ek gıdaya geç diye baskı bile yapıyorlar cok zormuş annelik. Herkesin cok acımasızca yorumları oluyor zaten cok yorgunum bedenen birde mental olarak yıkıyorlar beni. Mamayı hiç vermek istemiyorum meme reddi yasarim diye ama deneyeceğim. Bir dünya damla ilac çay aldım su içmekten kusacagim artık sutum artsın da doysun kafasına öyle bir soktular ki kendimi paralıyorum ama uç haftadir bir düzen oluşmadı.
Ay zaten doymuyor baskısıyla stresten azalıyor sütümüz. Bana da doymadığı için hemen uyanıyor diyorlardı. Benden gizli mamam vermişlerdi hatta. Ama değişmedi. Alakası yok.
Çişli bezi nasıl? Kilo alımı nasıl? Gerisi önemli değil.

Defalarca sütüm az yetmiyor ne yapayım diye sordum bu forumda. Çok şükür artık düşünmüyorum. Sık sık emziriyorum. İster 5 dk ister 2 saat sonra olsun ne zaman alırsa veriyorum. Böyle arttı.
Bir de Pregnacare breast-feeding kullanıyorum 1 aydır çok iyi geldi. Ekledim fotoğrafını.
Ekstra da etkisi oldu mu bilmiyorum, galactago kullanıyorum sabahları 1 ml suya katıyorum.

Bir de bebeğim yarım saat sonra uykusunda ağlayarak uyanınca koşarak gidiyor hemen hiç konuşmadan emziriyorum. Uykuya geri dalıyor.
Uyumadan önce çok emzirdiysem yine hiç konuşmadan hemen omzuma alıp piş piş yapıp hafif sağa sola sallayıp uykuya geri daldırıyorum. Eğer direkt beşiğinden alıp konuşursak uykudan çıkıyor. Böyle bir deneyebilirsiniz yapmıyorsanız

Eklentiler

• 49380052-2EF2-468B-A74A-F863E86ACC4A.jpeg
    49380052-2EF2-468B-A74A-F863E86ACC4A.jpeg
    75,1 KB · Görüntüleme: 29
Ay zaten doymuyor baskısıyla stresten azalıyor sütümüz. Bana da doymadığı için hemen uyanıyor diyorlardı. Benden gizli mamam vermişlerdi hatta. Ama değişmedi. Alakası yok.
Çişli bezi nasıl? Kilo alımı nasıl? Gerisi önemli değil.

Defalarca sütüm az yetmiyor ne yapayım diye sordum bu forumda. Çok şükür artık düşünmüyorum. Sık sık emziriyorum. İster 5 dk ister 2 saat sonra olsun ne zaman alırsa veriyorum. Böyle arttı.
Bir de Pregnacare breast-feeding kullanıyorum 1 aydır çok iyi geldi. Ekledim fotoğrafını.
Ekstra da etkisi oldu mu bilmiyorum, galactago kullanıyorum sabahları 1 ml suya katıyorum.

Bir de bebeğim yarım saat sonra uykusunda ağlayarak uyanınca koşarak gidiyor hemen hiç konuşmadan emziriyorum. Uykuya geri dalıyor.
Uyumadan önce çok emzirdiysem yine hiç konuşmadan hemen omzuma alıp piş piş yapıp hafif sağa sola sallayıp uykuya geri daldırıyorum. Eğer direkt beşiğinden alıp konuşursak uykudan çıkıyor. Böyle bir deneyebilirsiniz yapmıyorsanız
Yeme icme bahane dedigin gibi bebek emerse artiyor artik iyice emin oldum. 1 kez bile emse gunde hemen farkediyor.

Yeme icme bahane dedigin gibi bebek emerse artiyor artik iyice emin oldum. 1 kez bile emse gunde hemen farkediyor.
Kesinlikle çok fark ediyor. Azaldığında da biraz daha emzirince toparlıyor hemen🥰

2. Ayda bebeğim meme reddi yapmaya başlamıştı. Ben de ayakta emzirmeye başlayarak çözümü buldum. Şarkı söylüyor dans ediyordum anca öyle alıyordu. İlk haftalar mememi dudağına yakın tutup şarkının sonuna kadar beklediğim oluyordu. Zamanla direkt almaya başladı.
Şimdi hala gündüzleri ayakta emmek istiyor. Zor mu evet zor. Ama emdiği sürece benden iyisi yok🥰

Kesinlikle çok fark ediyor. Azaldığında da biraz daha emzirince toparlıyor hemen🥰

2. Ayda bebeğim meme reddi yapmaya başlamıştı. Ben de ayakta emzirmeye başlayarak çözümü buldum. Şarkı söylüyor dans ediyordum anca öyle alıyordu. İlk haftalar mememi dudağına yakın tutup şarkının sonuna kadar beklediğim oluyordu. Zamanla direkt almaya başladı.
Şimdi hala gündüzleri ayakta emmek istiyor. Zor mu evet zor. Ama emdiği sürece benden iyisi yok🥰
Emsin de ben de ters durmaya raziyim gercekten.

Hem mama hem emzirme gidiyorum annem 2 aya kalmaz memeni bırakır biberonla verdiğin için diyor bana😢
Korkmayın bir şey olmaz 😊 Büyük kızımda başta meme biberon gittik, 2 yıl emzirdim. Küçük kızımda da biberonla başladık mecburen, kan şekeri düşüktü. Şimdi birkaç saatliğine babasına veya babaannesine bıraktığımda yine biberon kullanıyorlar.
Bol bol kucaklayın, sık sık meme teklif edin. Ten tene temas edin.
Bir de korku ve stres bebek yetiştirirken kötüyü çağırıyor bence.

Yüzüstünden sırtüstüne döndükkk 💃💃💃 o kadar ani oldu ki şok olduk eşimle
Ay ne guzel benimki daha sirtustunden yuzustune donmuyo. Bikac kere dondu ama resmen istemeden dondu hani sanki yapabilirim ama yapmicm ne gerek var gibi asla istemiyo ztn yuzustu durmaktan nefret ediyo nedense 2 3 dk sonra ciglik

Benimkinin yuzustu donmeye fln meraki yok da en buyuk meraki oturmak. Devamli yatir tut elinden kalksin bayiliyo mekik ceksin:) yanina oturt kucagina oturt durur oyle yeter ki otursun

Aynı mekik çekmeye bayılıyor. Hatta ayağa kalkıcam diyor, kalkıyor😀
Ana karın üstü koy, kafayı bırakıyor durmayacağım diye😀pestil gibi yatıyor

Back