Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• İkiz Kız

OY: 0 0,0%
  • İkiz Erkek

• İkiz Kız/Erkek

• Çoğul/Üçüz

• Ankete Katılan
    10
Benim de açlık şekerim sınırın bir tık üstünde çıkınca doktorum sen şimdi böyleysen önlem alınmazsa 9 ay çok sıkıntı olur diyerek diyetisyene yönlendirdi beni. İyi de oldu aslında çünkü bu süreçte bebek 3-4 kilo alırken ben muhtemelen 20 kilo falan alırdım,sağlık sorunları da cabası. O yüzden umarım bebişimiz büyürken biz de ektea büyümeyiz 🫢🫢
En iyisi olmuş doktorunuzun önerisiyle kesinlikle yapmak gereken şey o ben de uygulayacağım 😍😍😍

Kızlar toksoplazma bağışıklığım yokmuş dikkat etmem söylendi kedi köpeğe karşı birde salam sucuk iyi pişmemiş et yasak riskli bişey mi bu . Ay sonu yurtdışına da gideceğim riskli mi bilemedim.
Bana da öyle dedi bugun doktorum. Sadece daha önce bu bakterilerle karşılaşmadığınız için bağışıklığınız düşük kedi köpek dışkısından uzak kalın yeterli

Kızlar toksoplazma bağışıklığım yokmuş dikkat etmem söylendi kedi köpeğe karşı birde salam sucuk iyi pişmemiş et yasak riskli bişey mi bu . Ay sonu yurtdışına da gideceğim riskli mi bilemedim.
Çoğu kişide yok zaten bende de yok. Zaten hamilelikte çiğ et sakatat felan yasak onlara dikkat et kedi köpektne uzak dur bir şey olmaz. Bu zamana kadar olmamış bak şimdide bulaş riski olan şeylerden uzak durursan sıkıntı olmaz

Benimki de çok önemsemedi ama genel olarak moralimizi bozup stres yapmamı istemediği için çok yorum yapmıyor ondan işkillendim. Ama olabiliyormuş sanırım. Bana da progestan verdi bugün lekelenme yok şükür. Siz neden kan sulandırıcı kullanıyorsunuz?
Pıhtılaşma sorunum var genetik olarak canım daha önceki doğumundan sonra pıhtı attı bacagım dvt gecirdim yani iğne kullanmam gerek

Bana doktor gösterdi bebeği keseyi etrafı kanama alanı yok dedi hersey yolunda dedi bugün ama bakalım. Leke devam ediyor kiste hiç bişey demedi sorun olsa söylerlerdi ya neden saklasinlar
Benimki de çok önemsemedi ama genel olarak moralimizi bozup stres yapmamı istemediği için çok yorum yapmıyor ondan işkillendim. Ama olabiliyormuş sanırım. Bana da progestan verdi bugün lekelenme yok şükür. Siz neden kan sulandırıcı kullanıyorsunuz?

Şimdi kanamaya döndü bordomsu akıntı geldi acile gitsem mi progestan geçirir mi acaba :(
Kanama leke olunca doktorum bana aspirin kes der çünkü aspirin direk. Kanı sulandirdigi için kanama yapar canım sen yine acile gorun

çok haklısın en basta annem ve kayınvalidem benim kalbimi çok kkırdılar istemeden de olsa
Vallahi ben istemeden olduğunu düşünmüyorum kimse istemeden yapmadı bile bile kırdılar ama yaşattığını yaşasın herkes çünkü o kadar kırgınım ki anlatamam

Kizlar az önce yerimden kalktim göz kararmam oldu anında yere kapaklandim oysaki aç değilim. Başımı yere koyunca anında düzeldim 😐 neden oluyordur ki. Çok sıkıntılı bir şey bu kucağımda oglum varken bayılırsam 😥
Tansiyonun düşüktür benimde tansiyonum düşük ayağa kalkınca birden başım dönüyor sürekli yorgun hissediyorum bir tane tansiyon aleti aldım mecburen 🌸

Siz hangi vitamini kullanıyosunuz? Döllenme süreciniz farklıdır yüksek ihtimalle o yüzden geriden geliyor olabilir endişenmeyin hemen. ama doğal folat içerikli şeyler tüketmeye dikkat edin, bi de ilk trimester için protein de çok önemliymiş zaten. 😍
Ben folbiol troid ilacı ve duphaston kullanıyorum harici ilaç kullanmıyorum daha ilerleyen zamanlarda kullanicam 🤗
Tesekkur ederim çiçeğim dikkat edicem 💕💕

Tansiyonun düşüktür benimde tansiyonum düşük ayağa kalkınca birden başım dönüyor sürekli yorgun hissediyorum bir tane tansiyon aleti aldım mecburen 🌸
Bende alicam galiba bu gidişle. Oğlumda da oluyordu hatta bir keresinde hastanede insanların içinde bayıldım. Gözlerim açık ama karanlıktı. Üstüm başım siril siklam yapmışlardı 😅

Bende alicam galiba bu gidişle. Oğlumda da oluyordu hatta bir keresinde hastanede insanların içinde bayıldım. Gözlerim açık ama karanlıktı. Üstüm başım siril siklam yapmışlardı 😅
Geçmiş olsun camım az az sık sık beslen bence açmı kaldın ki

Ben folbiol troid ilacı ve duphaston kullanıyorum harici ilaç kullanmıyorum daha ilerleyen zamanlarda kullanicam 🤗
Tesekkur ederim çiçeğim dikkat edicem 💕💕
Folbiol’ün 5 mg çok yüksek canım, folik asitin çok mu düşük yoksa doktor devlet karşılıyo diye direkt onu verip geçiyolar öyle bir şey mi?
Ben şu anda 500 mikrogram kullanıyorum. Eğer büyük eksikliğin yoksa yüksek mg içerikli folik asit kullanımını uzmanlar çok önermiyo. Devlette karşılamıyo diğerleri özel oluyo diye folbiol yazıp geçiyolar. araştır sen de istersen bilgin yoksa canım🌸

Merhaba arkadaşlar dün kolumda küçük bir kaşıntılı kabarıklık vardı. Bugün bacaklarımı filan sarmış . Diğer kolumda da kocaman bir kaşıntılı şişlik var . Hiç böyle bir durumla karşılaşan var mı ?

Çoğu kişide yok zaten bende de yok. Zaten hamilelikte çiğ et sakatat felan yasak onlara dikkat et kedi köpektne uzak dur bir şey olmaz. Bu zamana kadar olmamış bak şimdide bulaş riski olan şeylerden uzak durursan sıkıntı olmaz
O öyle dokunmayla falan bulaşan birşey değil içini rahat olsun. Benim evimde hem kedim var hem de köpeğim var ama toxoplazma bağışıklığım ona rağmen negatif çıktı🤣 bütün gün de tepemde ikisi de:)

Yaş 28
Çocuk ilk
Sat 19.01.25
Yumurtlama tarihim 7-9.02.25
Lioo Lioo ekler misiniz tabloya?

Bhcg değerim sizce normal mi normalden yüksek gibi geldi bana 4 haftalık gebelik için?

Eklentiler

• BA4E8A90-16EF-4921-9E56-7D9DD07EFE0C.webp
    BA4E8A90-16EF-4921-9E56-7D9DD07EFE0C.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 25
Ay çok kötü olmuş bu gebeliginizde dikkat edin tuzlu şeyler tuketince biraz daha iyi olursunuz ama hamilelerde genellikle tansiyon düşüklüğü olurmuş yüksek tansiyon daha sıkıntılı 🌸

Kızlar bugün kan testim çıktı <2 yani gebelik yok diyor ben hala adet olmadım bide dayanmadım gittim farkli test aldım oda pozitif çıktı çok kafam karıştı

Kızlar benim uygulamada 7 hafta 1 gün bugün doktor 5.5 hafta tahmini dedi kalp atışını dinlemeye perşembe çağırdı anca o zaman tam hafta söylerim dedi

Merhaba arkadaşlar dün kolumda küçük bir kaşıntılı kabarıklık vardı. Bugün bacaklarımı filan sarmış . Diğer kolumda da kocaman bir kaşıntılı şişlik var . Hiç böyle bir durumla karşılaşan var mı ?
Selam hemen ihmal etmeden bir doktora git. İlk gebeliğimde ben öyle olmuştum. Ürtikerse hemen krem falan veriyorlar. Normalde kortizon iğne yapmaları lazım ama gebelikte tehlikeli riskleri var. Ben 3-4 gün geçer diye beklemiştim benimki giderek artmıştı ve crp m yükselmişti.

Eklentiler

• 02339C24-F85A-4886-B719-A6AB6662784A.webp
    02339C24-F85A-4886-B719-A6AB6662784A.webp
    26,5 KB · Görüntüleme: 17
Back