• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Hem mama hem emzirme gidiyorum annem 2 aya kalmaz memeni bırakır biberonla verdiğin için diyor bana😢
Her bebek farklı. Benim bebeğim biberon ya da emzik aldığı gün mememi değişik tutuyordu. Doğduğu gün emzik vermişti kardeşim. Çok seviyordu ve mememi emzik gibi dudaklarını uzatıp tutmaya çalışıyordu. İkisini de bıraktım zamanla düzeldi.
Şimdi de meme tutuşuna alıştı ne biberon ne de emziği asla kabul etmiyor.

Kimi bebekte hem biberon hem de memeyi beraber sorunsuz alıyor. Kendinizi olumsuza şartlamayın. Ama emzirebiliyorsanız yavaş yavaş mamayı bıraktırabilirsiniz

Benimkinin yuzustu donmeye fln meraki yok da en buyuk meraki oturmak. Devamli yatir tut elinden kalksin bayiliyo mekik ceksin:) yanina oturt kucagina oturt durur oyle yeter ki otursun
Ya benim bebemde aynı böyle. Kafasını kaldırmaya çalışıyor sürekli bi otursa rahatlıcak sanki. Ama sırtı yere değsin asla durmuyor. Az biraz piyano çalıyor dinliyorum iş yaparken sonra hemen ıngaa

Benimkinin yuzustu donmeye fln meraki yok da en buyuk meraki oturmak. Devamli yatir tut elinden kalksin bayiliyo mekik ceksin:) yanina oturt kucagina oturt durur oyle yeter ki otursun
Benimki de öyleya. Sürekli doğruluyor oturmaya çalışıyor. Dün geliyoruz yolda oto koltuğunda uyuklarken bile dikelip oturmaya çalışıyor😂
Biz de sürekli mekik çekiyoruz😂😂

Aynı mekik çekmeye bayılıyor. Hatta ayağa kalkıcam diyor, kalkıyor😀
Ana karın üstü koy, kafayı bırakıyor durmayacağım diye😀pestil gibi yatıyor
Benimki de ilk ay daha çok kaldırıyordu kafasını şimdi bi salıyor ki kendini en son oyun halısını emmeye çalışıyordu😂😂 Artık zorlamıyorum nasılsa kucağımda kafasını dik tutuyor

Benimki de ilk ay daha çok kaldırıyordu kafasını şimdi bi salıyor ki kendini en son oyun halısını emmeye çalışıyordu😂😂 Artık zorlamıyorum nasılsa kucağımda kafasını dik tutuyor
Ay koptum ya oyun halısını emmek ne 😀 ben de knguruya oturttum öne bakar şekilde bir de baktım şap şup eme eme ıslatmış kanguruyu 🤪

Günaydın kızlar 🥰bugün 4 ay aşılarımızı olduk ve rotanin 2. Dozu yapıldı. Sağlık ocağından vegaferon adlı kan damlasını verdiler günde 1 kez 4 damla şeklinde kullanın denildi. İlacın içeriğini biraz arastirdigimda içerisinde paraben olduğu yazıyor yarın doktor kontrolü var doktorumuza danışmadan kullanmayacağım. Siz neler kullanıyorsunuz?
Sağlık ocağından verilen hiç bir ilacı kullanmayın kızlar d vitamin de de kan ilacinda da paraben var d vitamini ocean kan da sidefer kullanmıştım kızımda oglanda da sormadan direk bunlarla başlıyorum. Bizim doktor sırf anne sütü alıyorsa 6.ayda başlayın kan ilacına demişti sizinkiler 4.ayda başlatıyor mu
Bnm ki de hala yan bile donemiyor geçen bayağı dönmüyor demiştim doktor kontrolünde döndü yan bir kere sadece bidha da dönmedi bu ay mutlaka sorcam önemli bir basamak olması gerekiyor dönmenin bizimki de oyun halısı da yüz üstü sırt üstü durup oyuncaklarla oynamayı seviyor bir süre sonrasında kendini kaldırıyor destekle oturuyor mekik çekiyor

Ay koptum ya oyun halısını emmek ne 😀 ben de knguruya oturttum öne bakar şekilde bir de baktım şap şup eme eme ıslatmış kanguruyu 🤪
Ayy kanguru deyince içim gidiyor 😂 Kanguru aldım bayılır diye etrafı tam göremiyor diye beğenmedi. Slingi de sevmedi. Özgürlük istiyor😂

Öne yani doğru anladıysam dışa bakan hali için daha küçük değil mi? 6. Ayda denemeyi düşünüyorum ben de

Sağlık ocağından verilen hiç bir ilacı kullanmayın kızlar d vitamin de de kan ilacinda da paraben var d vitamini ocean kan da sidefer kullanmıştım kızımda oglanda da sormadan direk bunlarla başlıyorum. Bizim doktor sırf anne sütü alıyorsa 6.ayda başlayın kan ilacına demişti sizinkiler 4.ayda başlatıyor mu

Bnm ki de hala yan bile donemiyor geçen bayağı dönmüyor demiştim doktor kontrolünde döndü yan bir kere sadece bidha da dönmedi bu ay mutlaka sorcam önemli bir basamak olması gerekiyor dönmenin bizimki de oyun halısı da yüz üstü sırt üstü durup oyuncaklarla oynamayı seviyor bir süre sonrasında kendini kaldırıyor destekle oturuyor mekik çekiyor
Kendi kendine isteyerek bilinçli yan dönmesi mi gerekiyor bu dönemde? Bizimkisi de kendisi dönmüyor. Doktor muayenesinde hareketlerini detaylı inceliyor doktoru gelişimi iyi diyor ama dönme olayı yok. Kendini eğimli duruyorken aşağı kaydırıyor. Oturmaya çalışıyor daha çok.

Benimki de öyleya. Sürekli doğruluyor oturmaya çalışıyor. Dün geliyoruz yolda oto koltuğunda uyuklarken bile dikelip oturmaya çalışıyor😂
Biz de sürekli mekik çekiyoruz😂😂
Hahaha aynen bunu da cok yapiyo:) gecen ana kucaginda dogruldu birden oyuncak sopasina tutunup kendini cekti oyuncaklari da agzina aliyo

Kendi kendine isteyerek bilinçli yan dönmesi mi gerekiyor bu dönemde? Bizimkisi de kendisi dönmüyor. Doktor muayenesinde hareketlerini detaylı inceliyor doktoru gelişimi iyi diyor ama dönme olayı yok. Kendini eğimli duruyorken aşağı kaydırıyor. Oturmaya çalışıyor daha çok.
4.ayda yan dönmesi gerekiyor diye biliyorum ama bende kontrolde soracağım sorun mu dönmemesi diye

Bende ilk başta hipp kullandım bir süre sonra fena gaz yaptı. Şu an sma comfort kullanıyorum. Rahatladık. Hipp gaz yapıyorsa verme kutuyu açarsan 3 hafta da bitirmek zorundasin. Benim eşimde mama almamak için ek gıdayı bekliyor dört gözle :)
Merhabalar size bir şey danışmak istiyorum. Benim 2 aylık bebeğim var ek olarak mama kullanıyorum başta Aptamil kullanıyordum şu an SMA aldım öncesinde bebeğim çok gaz sancısı çeken bir bebekti Sma kullandığımdan beri sürekli poposundan gaz çıkartıyor ve gazı çok kötü bozuk balık gibi kokuyor sizde böyle bir durumla karşılaştınız mı

Nevossss Nevossss dün kontrolde bestiron yazdi doktoru günde 7 damla kilo başı 1 damla.Saglik ocaginin ilaclari hep parabenli kullanma hic.
Bugün doktora gittik kendisi de bir ilaç önerdi kesinlikle kullanma içeriğinde paraben var dedi kilo başına 1 damla dedi 😇6.550 kilosu boyuda 62 cm olmuş ayı ile uyumlu gidiyor dedi daha önce 1 ay geriden geliyordu sevindik🥰 Kafası 7 ay uyumlu gidiyor dedi biraz koca kafalıyız 😅 bir sorun olmazsa 2 ay sonra gelin şuan hersey yolunda gidiyor 6 ayda görüşelim dedi

Back