• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
MAMA sandalyesi aldım . 15 kg a kadar kullanım yazıyor. Geri mi versem. Şu an 7 kilo 2 yaşında kaç kilo oluyorlar bunlar. 2 yaşında normal masaya oturuyorlar değil mi ?

Gerçekten ya 8 mayıstı öğrendiğimde 11 Nisan sat 😍 ne ağlamıştım mutluluktan kaç yıl bekledim düşükler hastalıklar iğneler ilaçlar hiçbiri önemli değilmiş minicik yavruma kavuşmuşum Rabbim bağışlasın herkesin yavrusunu😍 Allah bu mübarek günde isteyen herkese tattırsın bu duyguyu 🙏🏻🤲🏻
Ne güzel Allah gönlüne göre vermiş.

Çok istedim sese alışsın diye kızımı falan hiç susturmazdım evdeki seslere müdahale etmezdim radyo açıyordum falan ama olmadı maalesef çıt çıksa uyanıyor kızım da böyleydi bazı bebeklerin huyu böyle demek, şu an eşim ses çıkarsa evde terör estiririm ama kızıma bi şey yapamıyorum, birkaç defa annecim sessiz oyna diye uyardım ama ona da haksızlık çocuk sonuçta kendini oyuna kaptırıp coşuyor o coşkuyu susturmak istemiyorum.
Yaa çok zor o zaman.. Peki alışması için özellikle geceleri her uyandığında beyaz gürültü ya da motor sesi açtın mı sabırla.. Çünkü sesleri bloklamayı öğrenmeleri gerçekten uzun sabır işi.. 1yaşa kadar öğretebiliriz.. Elinizin altında sesli bir uyku oyuncağı ya da müzik bir şeysi olması gerekiyor.. Gece uyandığında hemen açmanız gerekiyor tekrar uykuya dalana kadar o sesi dinlemesi gerekiyor falan.. Bir şekilde öğreniyorlar.. Benim 6 tane yeğenim var iki tane de benim çocuklar hepsin de aynı uygulamayı yaptık ablamlarla.. Son bebeği benimki🥰 Benim ki de öğreniyor yavaş yavaş.. Şimdilik uykuya daldıktan sonra çok şiddetli ses olmasa da kapılar kapanıyor terlikle yürüyorum tak tak ses çıkıyor terliklerimden😊 Eşim telefonla konuşabiliyor..

Yaa çok zor o zaman.. Peki alışması için özellikle geceleri her uyandığında beyaz gürültü ya da motor sesi açtın mı sabırla.. Çünkü sesleri bloklamayı öğrenmeleri gerçekten uzun sabır işi.. 1yaşa kadar öğretebiliriz.. Elinizin altında sesli bir uyku oyuncağı ya da müzik bir şeysi olması gerekiyor.. Gece uyandığında hemen açmanız gerekiyor tekrar uykuya dalana kadar o sesi dinlemesi gerekiyor falan.. Bir şekilde öğreniyorlar.. Benim 6 tane yeğenim var iki tane de benim çocuklar hepsin de aynı uygulamayı yaptık ablamlarla.. Son bebeği benimki🥰 Benim ki de öğreniyor yavaş yavaş.. Şimdilik uykuya daldıktan sonra çok şiddetli ses olmasa da kapılar kapanıyor terlikle yürüyorum tak tak ses çıkıyor terliklerimden😊 Eşim telefonla konuşabiliyor..
Gece uykumuzda sorun yok da gündüz uykumuz bu şekilde. Yani kucağımda uyumazsa koyduğum yerde uyumuyor, en ufak bir sese hatta ses olmasa bile koyduktan 10 dk sonra uyanıyor
White noise açmıyordum bayadır yarın açıp deniyim bakalım bi da.
Uykuya dalınca kapatıyor musun devamlı çalacak mı?

MAMA sandalyesi aldım . 15 kg a kadar kullanım yazıyor. Geri mi versem. Şu an 7 kilo 2 yaşında kaç kilo oluyorlar bunlar. 2 yaşında normal masaya oturuyorlar değil mi ?
Hangisinden aldın canım?
2 yaşında çocuk masadan yiyebilir ama sandalyeye yükseltici falan gerekir boyu yetişmez.

Bizimki bi degisik gecende bebek arabasinda uyuyakaldi yemege gttk nasi gurultulu esimle birbirimizi zor duyuyorz hemen yan tarafimizda garsonlarin catal bicak bardak koyduklari bolum var cat cut ses 2 saat uyanmadi. Evde cit olsa uyanir. Sanirim sessizlik icinde bi anda yuksek cikan sese uyaniyolar ama dogal bi gurultu olunca uyuyolar
Aynı ortamda benimki de uyumuştu bir kere, hatta misafirliğe gittim o kadar gürültüde yine uyudu.
Eşim gürültülü ortamda uyuduğunda o şekilde devam eder diyor ama evde avm yemekhanesi ortamını nasıl yaratabilirim acaba 😂😂

Tablet seklinde benim ki ☺️ benim sütüm iyiydi aslinda ama bu ara bir seyler oldu 🤦🏼‍♀️

Kızlar hamilelik haberini bu ay da aldık bir çoğumuz. Bir sene geçmiş şaka gibi.
Bende geçen sene ramazanın ikinci haftasında öğrenmiştim, zorlu bir oruç dönemi geçirmiştik 1 nisandı sat
Evet acele etmeyecem zaten 4.5 kg gitti saglikli beslenip biraz porsiyon arttirayim.

Ben gecen sene bu zamanlar henüz çalışma yapiyordum🤣🤣🤣
Diyet çok etkilemedi benim bol salata ve cevizle debgele öğünleri. Ben bıraktım gerçi oruçtan ama bitsin gene başlarım. Tulumba üstğne magnolia yiyorum düşün😅
Teşekkürler kızlar bir de koz annelerine bi şey sorucam siz bebelerin özel bölgelerinin içini de temizliyo musunuz ben korkuyorum oranın içini temizlemeye doktorum temizle dedi ama yapamıyorum tam anlamıyla
Her seferde değil ama kaka bulaşırsa temizliyorum. Isşak mediliyle hafifçe siliyorum

Gece uykumuzda sorun yok da gündüz uykumuz bu şekilde. Yani kucağımda uyumazsa koyduğum yerde uyumuyor, en ufak bir sese hatta ses olmasa bile koyduktan 10 dk sonra uyanıyor
White noise açmıyordum bayadır yarın açıp deniyim bakalım bi da.
Uykuya dalınca kapatıyor musun devamlı çalacak mı?
Valla ben gecen supurge sesini seviyo diye supurgeyi kapatmadim yarim saat fln supurge calisti ama yine uyaniverdi besikte. Daha once de youtubedan supurge sesi acmistim. Bence bu sesler gurultude uyumasink diil de arada bi anda telefon kapi sesi gbi seslerden etkilenmemesi icin olabilir

Benim beta 5.3 tü doktor yanlış demişti düşükten sonra hamile kalmayı bekleme filan demişti ne üzülmüştüm 🤗
Benim ilk değerim 1626 gibi bir şeydi. Bende mol gebelik filan sanmıştım. Ama kaynanama göre üstüne görmüşüm. Hala belirsiz neden o kadar yüksek çıktığı 😀

Benım ılk degerım 117 olmasına ragöen artısı yetersız gordu tup bebek merkezındekı hemsıre 4 kez aralıklarla betahcg baktılar fazLa umutlanmayın dediler kalp atısına gıderken adet oldum 🤦😢 baya surdu kanama 10 gun adettı resmen hıc umudum yoktu bu bebekten ama mucızem sımdı kollarımda ıkıncı baharım 😇

Benım ılk degerım 117 olmasına ragöen artısı yetersız gordu tup bebek merkezındekı hemsıre 4 kez aralıklarla betahcg baktılar fazLa umutlanmayın dediler kalp atısına gıderken adet oldum 🤦😢 baya surdu kanama 10 gun adettı resmen hıc umudum yoktu bu bebekten ama mucızem sımdı kollarımda ıkıncı baharım 😇
Ya masallah ❣️
Hepimizin bebislerini öğrenmesinden bu yana aşağı yukarı 1 yıl geçmiş 🤤 darısı 1. Yaşlarını görmeye inşallah 🥰

Ya kizlar israrla bebegi kendi hayatimiza entegre etmeye calisiyorz her yere gidiyorz kendimizi cok kisitlamamaya calisiyorz alissin diyorz fln ama acikcasi nefret ediyorm duzeninin bozulmasindan. He hos cok bi duzeni de yok ama en azindan diyorm bu aksam cocugu yikayalm oyle yatiralm fln ya da yatmadan once uyku tulumu fln giydirip poposunu bol bol kremleme sansim oluyo. Daha derin uyumasina yardimci olacak seyler yapabiliorm. Bu haftasonu once anneme gttk misafir vardi onlar varken bebek uyut fln ztn hic iyi uyumadi yine kimil kimil kimildayip durdu gece daha misafirler evdeyken 2 kez uyandi daha o zaman yoruldm. neyse bu sabah da kalktik once kahvaltiya gittik ordan k.vye gttik bi de k.v saniyoms ki biz iftara kalicaz ztn iftardan snr mac varmis esim mac izlicek bebeksiz olsam bile kalmazdim mac bitcek de biz cikcaz eve gelicez 12 olurdu dedm iftara fln kalamam hatta biraz bozuldu. normalde olsa 7de kalkardm ama babanne Iyice bebegi sevsin toruna doysun diye mecbur bekledm tam iftar saati kalktk bu sefer bebek iyice yoruldu yazik eve gelirken normalde uyusun diye gozunun icine baktigim cocuk bu sefer aman uyumasin derken arabada uyudu. Eve gelince de uykusu acilmasn artik bari napalm dedm ne altini degistirebildm ne pijama giydirebildm emzirdm uyudu ama yine kiprasip duruyo derin uyuyamadi yine heralde. Bezini gerci orda evden cikmadan degistirmistm ama eve donunce yikanir sandigim icin pisik kremi surmemistm. Ay neyse sukur yarin obur gun evdeyz daha halam iftara cagirdi napicam o zaman bilmiorm ztn iftar saatinde benmkinin uykusu gelmis oluyo bi de gurultude uyumayi bilmio o gun bana eziyet olacak smdiden kara kara dusunuyorm. Gelmeyelm desem de ne zamana kdr hicbiyere gtmemeye devam edicem diyorm. Alissa keske aslinda orda burda gurultude uyumaya

Ben 880 le falan öğrenmiştim siz baya acele etmişsiniz o zaman 😂
Benim ztn tup bebekti test gunumde kan verdm en az 150 cikmasi gerekiodu ama 50 cikti dogal hamilelik olsa gec dollenme dersin ama bunda sebebi cozemedk heralde gec tutundu. 2 kere daha kan verdim deger katlaninca emin olmustuk en son testi anneler gununde vermistm bin kusur cikmisti o zaman rahatlamistik bayram arifesinde de keseyi gormustk ey gidi gunler ozledm insallah ilerde ikinci bebegi yapmaya kalkmam 😄

Back