2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar bu mesajımı görmüş müydünüz.Fikri olan var mı
Hangisi doğrudur bilemem ama ben doktorumun dediğinden çıkmam ayrıca 9.ayda bebeklere kan tahlili yapılıyor rutin bence demir seviyesi iyi olan bir çocuğa fazla vermek de iyi olmayacağı için böyle kilo hesabı vermek daha mantıklı

Ek gıdaya tam olarak başlayan arkadaşlar öğün olarak mı veriyorsunuz ve neler veriyorsunuz?ben korkuyorum karnı doyar emmeyi bırakır diye hala tadım aşamasındayız günde bir kaşığı geçemedim
Ben bir ana bir ara öğün gibi veriyorum şimdilik yediği kadar yiyor. Genelde iştahsız bir beybi oldğu için zaten az yiyor. Ara öğün olarak meyve/yoğurt ana öğün olarakta sebze püreleri çorbalar yada muhallabi tarzı veriyorm.

Kızlar uzun zamandır yoktum 3.bebegimi 14 Mayıs'ta doğurdum şükür bende. Adetimide 1 Eylül'de oldum 5inde bitti. Ama tam 15gun sonra yirmisinde yeşil çay içeyim dedim ertesi günü yine adet oldum resmen. Oda 25.de bitti. Bu ay hala daha olmadım ya. İki gündür bel ağrım kasik ağrım var ama çok korkuyorum zaten 3.bebegim prezervatif ile korunurken olmuştu. Bu sefer eşimde çok dikkatli zaten her seferinde kontrol ediyor ama aklım çıkıyor ya spiral taktıracağım bu ayki adetimde inşallah bı olsam. Sizlerde düzensizlik durumu nasıl ve nasıl korunuyorsunuz

Yapmayarak zira bebeğim uyumuyor

Bizim Allah tarafından korumalıyız olmuyor tüp bebek tedavisi ile oldu çok şükür.keşke normal yolla hamile kalabilsen çok çok çok mutlu olurdum

Kizlaar. Uzun zamandır yokum hepiniz iyi misinizzz gündeminizde ne var bebişler nasilllp

Kızlaaar bebem konak olmuuuşş ay arka taraf tepelerde az az vardı da saçı uzun bebemin zor olur zaten az var diye ellememiştim. Bugun ne göreyim kafasının önüne doğru acaip konak olmuş ilk kızımda da olmuştu ya sinir oldum yine olmuş

Bu arada bebişim bronşit olmuştu ya yine tekrarladı bu 3. Oldu. 3. Olursa göğüs hastalıklarına gidin demişti dr. Yarın çocuk göğüs hastalıklarıyla ilgilenen bi dr buldum oraya götüreceğiz. Yine hırıl hırıl ötüyor bebem ne çekti beeee 6 aylık hayatında..

Doğdu 20 gün şehir hastanesine gidip geldik sarılıktan. 2 kez hastanede yattık. 23 günlüktü ilk gribini oldu. 1 aylık oldu ayağı içe dönük diye ayakkabı giymeye başladı yavrum. Ayağı düzeldi dedik. Bi hasta oldu 1 ay olcak hala geçmedi ne geçmez bronşitmiş.. Allahım şifa versin bütün evlatlara hasta olmasınlar. Bizde olmayalım yoksa çocuğa bakamayız amin çok konuştum yine

Selam kızlar ayın 20sinden beri istanbuldayım. Vizem çıksın da bir an önce Bulgaristan’a gideyim kızımın işlerini halledeyim diye bekliyorum. Eşim ev buldu evrak hazırlıyor tutmak için Almanya’da. Ek gıda devam. İlk 3 gün çay kaşığı tatlı kaşığı çorba kaşığı şeklinde kabak 2. 3 gün yine aynı balkabağı 3. 3 gün yine aynı şekilde tatlı patates verdim. Dün çay kaşığı muz yedi. Sonra armut vereceğim. Ben sadece öğlen tek öğün veriyorum. Tadım aşaması yani. Alerji var mı yok mu diye. Sizler kaç öğün ne kadar miktarda veriyorsunuz?

Kızlar bugün ek gıdaya başladık. Patates haşlayıp çatalla ezdim. Zeytinyağı döküp verdim ama hiç hoşlanmadı. Sürekli öğürdü, yüzünü buruşturdu,yutmadı. Hiç tahmin ettiğim gibi olmadı yani

Konak için başına banyo yapmadan önce bebe yağı sür 15 dk falan beklet sonra duşta şampuandan önce tara şampuanla, sonra şampuanladığında bi daha tara kesin çözüm bizim de olmuştu çok da inatçıydıı geçti.
Geçmiş olsun bronşit için de ya offf bebeler hiç hasta olmasa hiç kıyamam minişlerime

Muhallebi veren arkadaslar , neden muhallebi veriyorsunuz doyurucu oldugu icin mi ? Gunduz veriyorsaniz bebegin meme emmesini etkiliyor mu ,aksam veriyorsaniz uzun uyumasini sagliyor mu
Ben kizimda hic muhallebi vermedim , bu bebegimde de pek dusunmuyordum ama gece uykuları cok bozuk , komsum mama veriyorum uyuyor dedi. 6 aylık bebege de mama verilmez ki bu saatten sonra , sizlerden deneyen var mi

Ay kızlar bu göğüs hastalıkları doktoru çok sert bi kadındı ama bilgiliydi en azından. Çocuğum öncesinde boşuna antibiyotik içmiş ventolini nebülizatörle veriyorduk maske takmadan uzaktan tutuyoduk öyle çok etkili olmuyomuş o yüzden tedavi olmamış bebeğim. Şimdi geçen burda mı biri paylaşmıştı boru gibi bi alet arkasına ventolin pıs pıs olanı pıslatıyoruz çocuk soluyo onu öyle daha etkiliymiş. Bide oksijen ölçer aldırdı parmaktan oksijenini ölçeceğiz sürekli.

Sonra ben alerjik astımım. O yüzden bebeğe bronşiyolit derdik ama ben astım olduğum için bebeğede astım diyormuş niye nisanda doğum yaptın alerjiksen dedi bana. Alerjik insanlar eylül ekim gibi doğurursa bebekler daha geç hasta olurmuş ne bileyim ben bunu

Muhallebi degilde kasik mamasi veriyorum bazen geceleri uykusunu cokda etkiledigini dusunmuyorum 7 ay dolunca muhallebi veririm ara ara oyle cok karsi oldugum birsey degil benim ama guzel doyuyor baya mutlu oluyor

Ben paylasmistim canim aerochamber ihtiyaci olan olur diye oglumdan cektim bende onun ilaci antibiyotik segil sadece hava dogru soylemis

Ayni durumdayim ,esim gece bir kere mama verelim diyor çünkü tükendim ama genede vermek istemiyorum.Gece uyumadigim gibi sabah 5te güne başlayıp 6 30 da evden çıkıyorum muhallebi düşünmüyorum, oğluma da hiç vermedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…