• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Oncelikle yasadiginiz durum konusunda cok haklisiniz. Bende olsam bana sorulmadan birsey yapilmasi hic ama hic hosuma gitmez. Kim oldugunun oneminyok annemde olsa ayni tepkiyi verirdim. Ama sunuda soylemek isterim yulaf 4 ayliktan itibaren verilebileceklerin arasindadir. Bu konuda korkmayin sakin. Evet diskida katilaa yapabilir ama 6 aydan once zararli yada sikintili degildir. 4 aydan itibaren uygundur.

Aslinda bu kadar kati olmak bence ilerde istahsizliga sebebiyet verebilir. Bizler aslinda biraz erken basliyoruz. Anne sutu alan bebeklerde gelisim normal duzeyde ilerliyorsa 6 ayliktan itibaren tadimlara baslanabilir. Biz erken basliyoruz. 6 ay denmesinin en buyuk sebebi anne sutu artik bebek icin yeterli vitamin saglayamiyor ozellikle demir ama hala anne sutu hala ana ogun. Bu yuzden bencede bu kadar kayi olunmamali.

Akllima gelen herseyi yaziyorum
Pattes, havuc, tatli patates, bal kabagi, bezelye(alerjik olabiliyormus) brokoli, karnabahar(alerjik ve gaz yapabilir) yesil kabak, spgan, pirasa ve sarmisak bazi purelerin icinde tattirilabilir, yaban havucu, yer elmasi avakado. Aklima sebze olarak bunlar geldi. Yogurduda bence meyve ile verebilirsiniz.
Teşekkürler 🥰henüz meyve vermiyorum

Sizi oludukça heyecanlanıyorummm
Bakalım biz ne zaman başlayacagız ek gıdalara
Haftaya 5. Ay kontrolümüz ve aşılarımız var
2 3 hafta sonra falan başliyim diyorum geç mi olur ki

Öğürmesi çok komik ya sanki kaşığı boğazına sokmuşum gibi 😂😂 öğürünce bırakıyorum vermeyi. Isırasım geliyo. Sevimli minnoşlar ya😍
Bende bugun peynir verdim kahvaltida valla copur copur yedi 😄 bugunde dr kontrolune gittik oksurdugu icin dr uzum pekmezi sulandirip verebilirsin dedi. Onu verince üstüne su icti artik cocugum 😄
Sizi oludukça heyecanlanıyorummm
Bakalım biz ne zaman başlayacagız ek gıdalara
Haftaya 5. Ay kontrolümüz ve aşılarımız var
2 3 hafta sonra falan başliyim diyorum geç mi olur ki
Neden gec olsun ya olmaz 😊 ay emzirmek en guzeli en kolayi valla ya ek gida olayi zor sindiremiyolar fln bide emzirirken ugrasmiyosun pisirmekle fln 😅 rabbim ne guzel yaratmis valla kurban oldugum 😄

Bende bugun peynir verdim kahvaltida valla copur copur yedi 😄 bugunde dr kontrolune gittik oksurdugu icin dr uzum pekmezi sulandirip verebilirsin dedi. Onu verince üstüne su icti artik cocugum 😄

Neden gec olsun ya olmaz 😊 ay emzirmek en guzeli en kolayi valla ya ek gida olayi zor sindiremiyolar fln bide emzirirken ugrasmiyosun pisirmekle fln 😅 rabbim ne guzel yaratmis valla kurban oldugum 😄
Üzüm pekmezi, keçiboynuzu özü ve hurma pekmezi aldım ben onları tatlandırmak için öneriyorlar. Ben üşenmiyorm ek gıdaya çokta hoşuma gidiyor. Beşinci ayda başladık biz de önerisiyle.

Üzüm pekmezi, keçiboynuzu özü ve hurma pekmezi aldım ben onları tatlandırmak için öneriyorlar. Ben üşenmiyorm ek gıdaya çokta hoşuma gidiyor. Beşinci ayda başladık biz de önerisiyle.
Benim cocugun ici havuc kabak balkabagiyla doldu tasti 😂 patates de veremiyorum korkudan ispanak bulsam ekleyecegim varmi önerisi olan 🙂 meyvede elma armut kayisi verebiliyorum sadece muz pirinc seftali kabizlik yapar diye iptal

Pekmezi doktoruma sorduğumda, üzüm veya hurma pekmezi olabilir demişti. keçiboynuzu mu önermedi. 2 yaşından önce kullanmayın hatta mümkünse 2 yaşından sonra da kullanmayın demişti üstüne basarak. İsterseniz bir araştırın, siz de kullanıyorum deyince yazmak istedim.

Kizlar neler veriyorsunuz bebislere ? Benim bebis sebzeleri tukuruyor ya nasil aliscak bilmiyorum.. Yoğurt veriyorum meyve veriyorum onları yiyor istahla☺️

Pekmezi doktoruma sorduğumda, üzüm veya hurma pekmezi olabilir demişti. keçiboynuzu mu önermedi. 2 yaşından önce kullanmayın hatta mümkünse 2 yaşından sonra da kullanmayın demişti üstüne basarak. İsterseniz bir araştırın, siz de kullanıyorum deyince yazmak istedim.
Aslında keçi boynuzu unu kullanıyorm. Kullanıyorum dediğim yeni aldım daha denemedim. Benm doktorum önermişti. Kaşık mamalarını önermiyorm hazır hiç bişey alma dedi sdce.

Kizlar neler veriyorsunuz bebislere ? Benim bebis sebzeleri tukuruyor ya nasil aliscak bilmiyorum.. Yoğurt veriyorum meyve veriyorum onları yiyor istahla☺️
Bizimki hiç bişeyi iştahla yemiyor bende üstüne gitmiyorm. Zaten doktor önerisiyle erken başladık. Beşinci ayda. Tadını alsın kaşıkla bişeyler yemeği öğrensin yeter😂

Benim cocugun ici havuc kabak balkabagiyla doldu tasti 😂 patates de veremiyorum korkudan ispanak bulsam ekleyecegim varmi önerisi olan 🙂 meyvede elma armut kayisi verebiliyorum sadece muz pirinc seftali kabizlik yapar diye iptal
Kızçemin ek gıdadan sonra kaka problemi olmadı hatta günde iki yapıyor genelde🙏🏻 bu sebeple bende muhallebi veriyorm. Muhallebi dediğim OG naturalin içinde bebek irmiği ve tam yulaf unu var. Ben ölçünün yarısını yapıyorum onunda yarısını veriyorum.

Öyle yaa ek gıda işi biraz cıncıklı falan ama o yedikçe keyifleniyor insan🥳 bide boğa bebekleri iştahlı olur ilk kızımda boğa, ağzında diş yoktu poğça kek makarna yerdi😂😂 yine aynı potansiyeli bekliyorum inşallaaah
İlkinde çok uğraşırdım herşeyi kendim yaptım evde şükür yerdi de yemese zor

Bide benim minnoş nedense son 1 aydır kakayı azalttı çişler dolu da
Hergün yapardı bazen 2 defa falan
Şimdi 2yada bazen 3 Günde yapıyor yaa
Ne değişti anlamadım

Kızçemin ek gıdadan sonra kaka problemi olmadı hatta günde iki yapıyor genelde🙏🏻 bu sebeple bende muhallebi veriyorm. Muhallebi dediğim OG naturalin içinde bebek irmiği ve tam yulaf unu var. Ben ölçünün yarısını yapıyorum onunda yarısını veriyorum.
Bizimki yulaf ununu sindiremedi oglumda beyorganiğin organik yulaf unu organik bebe irmigi kullanmistim sorun olmamisti kizima da aldim acmadim daha hatta ama eltim benden önce davranip yulaf unu vermis babanelerindeyken cocuk ertesi gün hastanelik oldu doktor sindirememis dedi 8 aydan once verme dedi kaka problemiiiz duzene girince bidaha deneyecegim artik

Bizimki hiç bişeyi iştahla yemiyor bende üstüne gitmiyorm. Zaten doktor önerisiyle erken başladık. Beşinci ayda. Tadını alsın kaşıkla bişeyler yemeği öğrensin yeter😂
Ben de sebzeyi sevmedigi icin zorlamadim adla tiksinmesin diye elbet yer herhalde😬 gözü hep bizim yediklerimizde ama bazen veresim geliyo 🤓

Bu ikisiyle mi muhallebi yapıyorsun canım nasıl yapıyorsun

Kizlaaar dun bebegim aksam 8de bi basladi iiiiio diye aglamaya gece 4u geciyodu hala iiiiiliyodu. Allahim o kadae kotuydu ki o kadar uykusuzum ki.. mahvetti bizi.

Suan bile hala ayagimda salliyorum uyuyo 5 dakikada bi iiiii diye aglayarak uyaniyo kafayi yemek uzereyim. Allahim iyilessin artik bebegim nolur ya 2 hafta oldu nerdeyse hala iyilesemedi onun huzursuzlugu var

Kizlaaar dun bebegim aksam 8de bi basladi iiiiio diye aglamaya gece 4u geciyodu hala iiiiiliyodu. Allahim o kadae kotuydu ki o kadar uykusuzum ki.. mahvetti bizi.

Suan bile hala ayagimda salliyorum uyuyo 5 dakikada bi iiiii diye aglayarak uyaniyo kafayi yemek uzereyim. Allahim iyilessin artik bebegim nolur ya 2 hafta oldu nerdeyse hala iyilesemedi onun huzursuzlugu var
Benim kizim boyle yaptiginda acillik olduk ayni boyleydi hic uyumamisti 14 saat boyunca kapatiyodu gozunu gozu kapali 5 dk icinde aglmaya basliyodu sizinde sindirim problemi falan olabilirmi bizim hala ayarimiz bozuk 1 saatte bir bagirarak uyaniyo bagarsagi cozduk sonra ateslendi doktor bogazi sis ates cumaya kadar sureblir gecmzse getr dedi bdha cikmadi yendi heralde dedik ama yenemedi galiba anlayamiyorum bende kafayi yemek uzereyim deli gibi terliyor diş mi yapiyo ne yapiyo bilmiyorm gercekten berbat durumdaym bende sizede cok gecmis olsun 😔

Benim kizim boyle yaptiginda acillik olduk ayni boyleydi hic uyumamisti 14 saat boyunca kapatiyodu gozunu gozu kapali 5 dk icinde aglmaya basliyodu sizinde sindirim problemi falan olabilirmi bizim hala ayarimiz bozuk 1 saatte bir bagirarak uyaniyo bagarsagi cozduk sonra ateslendi doktor bogazi sis ates cumaya kadar sureblir gecmzse getr dedi bdha cikmadi yendi heralde dedik ama yenemedi galiba anlayamiyorum bende kafayi yemek uzereyim deli gibi terliyor diş mi yapiyo ne yapiyo bilmiyorm gercekten berbat durumdaym bende sizede cok gecmis olsun 😔
Ben simdi baska bi dra daha goturdum. Hiriltisi var ama o kadar cok sıkışık degil dedi bize. Ventoline ve antibiyotige devam.
Bende alerjik astim var bana cekmis diyolar. Yatkinmis boyle alerjik durumlara maalesef..

Bebek bu dedi hasta oldugu icin uyuyamama huzursuzluk normal dedi. Istahsizlik kusma olabilir dedi. Bizde ates yok allahtan.

Sizede cok gecmis olsun insallah atlatir bi an once

Back