Oncelikle yasadiginiz durum konusunda cok haklisiniz. Bende olsam bana sorulmadan birsey yapilmasi hic ama hic hosuma gitmez. Kim oldugunun oneminyok annemde olsa ayni tepkiyi verirdim. Ama sunuda soylemek isterim yulaf 4 ayliktan itibaren verilebileceklerin arasindadir. Bu konuda korkmayin sakin. Evet diskida katilaa yapabilir ama 6 aydan once zararli yada sikintili degildir. 4 aydan itibaren uygundur.
Aslinda bu kadar kati olmak bence ilerde istahsizliga sebebiyet verebilir. Bizler aslinda biraz erken basliyoruz. Anne sutu alan bebeklerde gelisim normal duzeyde ilerliyorsa 6 ayliktan itibaren tadimlara baslanabilir. Biz erken basliyoruz. 6 ay denmesinin en buyuk sebebi anne sutu artik bebek icin yeterli vitamin saglayamiyor ozellikle demir ama hala anne sutu hala ana ogun. Bu yuzden bencede bu kadar kayi olunmamali.
Akllima gelen herseyi yaziyorum
Pattes, havuc, tatli patates, bal kabagi, bezelye(alerjik olabiliyormus) brokoli, karnabahar(alerjik ve gaz yapabilir) yesil kabak, spgan, pirasa ve sarmisak bazi purelerin icinde tattirilabilir, yaban havucu, yer elmasi avakado. Aklima sebze olarak bunlar geldi. Yogurduda bence meyve ile verebilirsiniz.