Aynen öyle aynen.Kadinlarin dik durması ve maas almasına bile tahammül edemeyen bir toplumdayiz halen maalesef. Benim ikinci çocuğum, durmadan doğuran biri de değilim, 8 yıl düşündüm, bakabilir miyim ,yetebilir miyim diye.Ki normalde mıy mıy is yapmayan ,geç kalan bir personel asla değilim. Doğum yaptım arayip hayirli olsun bile demedi, müdürüm. Şimdi kurulmuş beni bekliyormuş, bakalım göreceğiz ne olacak ,benimle ugraşırsa ben de gerekeni yaparımKadınların iş hayatında çocuk doğurması demek üstünün çizilmesi demek. Zihniyetini yediklerim hepsi aynı. Sorarsan hep desteklerler. İnsan hayatında kaç kere doğururki ya. Benm emekliliğim 53 yaş görünüyor 22 yaşında başladım. 31 sene emek vereceğim devlet için. Toplasan iki çocuk zor doğururum bu bile tolore edilmiyor canına yandığımın ülkesinde.
Rop muayenesine gitmiş miydiniz benim kızım 33 haftalık doğmuştuHayırlı cumalar kızlar.
Moralim çok bozuk, ağlıyorum hatta.
Bebeğim 35+5 haftalık doğmuştu,6. Ay da göz doktoruna götürün demişlerdi. Bugün gittk
İleri derecede bozukluk varmış, yaşıtları gibi görmüyormuş yavrum. Başka bir il'e sevk ettiler, üniversitesi Hastanesi'ne. Sürekli gözlük kullanacak bebeğim, kalıcıymış bu durum.
Ne yapacağım bilmiyorumz çok kötüyüm.
Gebelik şekerim vardı diyet +insulin kullaniyodum, her gün kan sulandırıcı iğne yapiyodum kendime. Kan değerlerim düşüktü baygin baygin geziyodum. Çok yorulmustum.
Son günlerde off keşke artık doğsa diyodum.
Sonra erken doğdu bebeğim mecbur sezaryan oldum.Acaba ben bu düşüncelerimle erken doğuma sebep olmuş olabilir miyim
çünkü prematüre bebeklerde sık görülüyormus bu durum. Biraz daha geç doğsa bu durumu yasamayacakti belki de
Erken doğum yapmış diğer anneler; siz göz muayenesine gittiniz mi?
Vicium ve imom latte canımKızlar emzirirken hangi vitamini kullanıyorsunuz
Canim bu rop falan herkese mi yapılıyor, benim kızı doktora götürdüm ben ama sadece ışıkla gözlerine baktı sorun yok dedi gönderdi, simdi arkadaşta yazınca Allah korusun içime kurt düştü, gerci benimki erken doğmadı amaRop muayenesine gitmiş miydiniz benim kızım 33 haftalık doğmuştu
Sadece prematürelere yapılıyor canım ağlamalı bir işlem olduğu için yaptırmak istemeyen aile yaptırmıyorCanim bu rop falan herkese mi yapılıyor, benim kızı doktora götürdüm ben ama sadece ışıkla gözlerine baktı sorun yok dedi gönderdi, simdi arkadaşta yazınca Allah korusun içime kurt düştü, gerci benimki erken doğmadı ama
Kızlar nexplanon yani deri altı implant taktırdım. Oh kafam 3 sene rahat şimdi
Abla nolun bana ulaş Allah rızası içinKızlar nexplanon yani deri altı implant taktırdım. Oh kafam 3 sene rahat şimdi
Telefon numaranızı vermişsiniz ama kusura bakmayın arayamam. Doktorunuzdan bilgi alın sonuçta sağlık söz konusu.Abla nolun bana ulaş Allah rızası için
Abla aldım öneriyor ama kulananlardan da fikir almak istiyorum adetinizi kestimi nasıldı düzeniniz sadece bunları sormak istiyorum kardeşiniz gibi görün beniTelefon numaranızı vermişsiniz ama kusura bakmayın arayamam. Doktorunuzdan bilgi alın sonuçta sağlık söz konusu.
Başta bitmeyen bi kanama oldu ilaç kullandım kesildi artık olmuyorum regl.Abla aldım öneriyor ama kulananlardan da fikir almak istiyorum adetinizi kestimi nasıldı düzeniniz sadece bunları sormak istiyorum kardeşiniz gibi görün beni
Amin insaAllah teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle uğur keklikci hocaya gorunecegiz. Farklı bir doktora daha muayene ettirmeyi düşünüyoruz. Dualarınızı eksik etmeyinÇok geçmiş olsun canımüniversite'de sedat ava ve Uğur keklikçi var benim iyi olarak bildiğim göz doktorları gerçekten alanlarında çok başarılı doktorlar. Uğur hoca yakın zamanda ayrıca kendi muayenesini açtı orada da hasta bakıyor hatta. Özel hastane düşünürseniz batı hastanesinde de selahattin balsak var benim iyi olarak bildiğim Queenpisi
Dualarınıza katmanız kâfi. Çok teşekkür ederim.Evet Diyarbakır dayız, göz konusunda maalesef çok bilgili değilim, buralı olmadığım için.Gözle ilgili de şükür sorun olmadi o yuzden bilgi sahibi değilim ama onun disinda yardimci olabileceğim bir şey olursa seve seve
Özel de doğum yaptım. Çocuk dr muayene ettiği zaman rop önermişti. 1.5 aylık iken Eğitim ve araştırma hastanesindeki göz dr'u:" bir problem görmüyorum, yine de rop muayenesini yaptirmak istiyorsaniz Diyarbakıra gitmeniz gerekiyor" demişti. Rop muayenesinin önemini kimse anlatmadı, biz de üzerine düşmedik. Ahhh kafam ahh.Rop muayenesine gitmiş miydiniz benim kızım 33 haftalık doğmuştu
Çöl üzgünüm inşallah şifasını verir rabbimÖzel de doğum yaptım. Çocuk dr muayene ettiği zaman rop önermişti. 1.5 aylık iken Eğitim ve araştırma hastanesindeki göz dr'u:" bir problem görmüyorum, yine de rop muayenesini yaptirmak istiyorsaniz Diyarbakıra gitmeniz gerekiyor" demişti. Rop muayenesinin önemini kimse anlatmadı, biz de üzerine düşmedik. Ahhh kafam ahh.
İnsaAllah geç kalmamışizdir
Dualarımız sizinle. İçinizi ferah tutun.Amin insaAllah teşekkür ederim.
Çok teşekkür ederim. Büyük ihtimalle uğur keklikci hocaya gorunecegiz. Farklı bir doktora daha muayene ettirmeyi düşünüyoruz. Dualarınızı eksik etmeyin
Peki nasil anlaşıldı simdi kendiniz mi anladınız, neyden şüphelendiniz?Özel de doğum yaptım. Çocuk dr muayene ettiği zaman rop önermişti. 1.5 aylık iken Eğitim ve araştırma hastanesindeki göz dr'u:" bir problem görmüyorum, yine de rop muayenesini yaptirmak istiyorsaniz Diyarbakıra gitmeniz gerekiyor" demişti. Rop muayenesinin önemini kimse anlatmadı, biz de üzerine düşmedik. Ahhh kafam ahh.
İnsaAllah geç kalmamışizdir
Çok geçmiş olsun ,maalesef bizim gerginligimizi direkt hissediyorlar.Kizlaar bebegim bronsit olmus. Hava veriyoruz antibiyotik basladik.
Kac gundur hastaydi ama bugun sabahtan beri asla uyumadi ve surekli iiiiii diye agliyo kafayi yemek uzereyim. Hava verdigimiz icin hiriltisida azaldi artik ama yok bebegim o kadar huysuz ki ne yapacagimi sasirdim emerken bile mutlu olmuyo. Eme eme sutum bile kalmadi bence ikiside bos poset gibi oldu..
Uyumuyor uyumuyor ve surekli iiiiiiiii diye agliyo
Cok zor cok.. cenemi dislerimi sıkmaktan cenem agriyo. O kadar gerginim ki. Oda hissediyodur mutlaka gerginligimi. Ama cok caresizim elimden hic bi sey gelmiyo. Allahim sifa versin butun hastalara nolur bebekler cocuklar hasta olmasin..
Sol gözünün siyah kısmı ön tarafa kaymış gibi. Ben hiç farketmedim(çünkü pek dikkat çekmiyor,hafif boyutta). Eşim farketmis kısa bir süre önce.Ben Öğrenir öğrenmez randevu aldım. Zaten 6. Ay da yeniden gelin demişti göz doktoru.Peki nasil anlaşıldı simdi kendiniz mi anladınız, neyden şüphelendiniz?
O damla bebeklerin refleksini yavaşlatıyor odaklanmasını azaltıyor çünkü bebekler ve kücük çocuklar gözleri bozuk olsa bile bir cisme ciddi odaklanarak daha iyi görebiliyorlar yani gözü 4 numaraysa makinada 2 gibi çıkıyor damlayı damlatmadıklarında .. doktor kaç numara dedi gözü için birşey söylemedimi okul bitikten sonra mesleğime hemen başlamadım 4.5 sene optiik sektöründe çalıştım gözlük yaptım nice bebekler gördüm iyileşmelerine şahit oldum ufacıklardı göz kapamalarıyla tedavi oluyorlardı göz tembelliği göz kayması vs nicelerini gördüm 3 ayda bir 6 ayda bir camları değişiyordu ve ciddi oranda iyileşme gösteriyorlardı düsük numaralı olanlar gözlükten bile kurtuluyordu bnce içinizi ferah tutunSol gözünün siyah kısmı ön tarafa kaymış gibi. Ben hiç farketmedim(çünkü pek dikkat çekmiyor,hafif boyutta). Eşim farketmis kısa bir süre önce.Ben Öğrenir öğrenmez randevu aldım. Zaten 6. Ay da yeniden gelin demişti göz doktoru.
Ama bebeğim gayet iyi görüyor,yani bence
6. Kattaki balkonumuzdan caddeden geçen motosiklet ve küçük araçları takip ediyo mesela. çocuk doktorları hep "göz takibi çok iyi" diyodu.
Ölçüm yapılmadan önce damla damlatildi, o damladan sonra daha da belli oluyo göz kayması
Damlalı göz ölçümü bu şekilde. Doktor kalıcı, ileri derecede bozukluk var deyince tutuştuk. Bu değerleri görenler duzelebileceginj söylüyor . Birazdan hastane için yola çıkacağız. BakalımO damla bebeklerin refleksini yavaşlatıyor odaklanmasını azaltıyor çünkü bebekler ve kücük çocuklar gözleri bozuk olsa bile bir cisme ciddi odaklanarak daha iyi görebiliyorlar yani gözü 4 numaraysa makinada 2 gibi çıkıyor damlayı damlatmadıklarında .. doktor kaç numara dedi gözü için birşey söylemedimi okul bitikten sonra mesleğime hemen başlamadım 4.5 sene optiik sektöründe çalıştım gözlük yaptım nice bebekler gördüm iyileşmelerine şahit oldum ufacıklardı göz kapamalarıyla tedavi oluyorlardı göz tembelliği göz kayması vs nicelerini gördüm 3 ayda bir 6 ayda bir camları değişiyordu ve ciddi oranda iyileşme gösteriyorlardı düsük numaralı olanlar gözlükten bile kurtuluyordu bnce içinizi ferah tutun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?