Aslında bacaklarını hareket ettirmeye başlayınca gaz çıkışı daha kolay olmaya başladı. Ama kabızlık sorunumuz var malesef. O yüzden hangisi daha iyi geldi bilemiyorumMerhaba hangisi daha etkili oldu bebeğinizde?
Hele bu hafta son haftaya ne yapacagiz kara kara onu dusunuyorum gercektenDiğer evladım okuldan gelecek evde Yemek yok
Biz gosteriyi atlattik. Pztesi gunuydu gitmeden emzirdim arabada uyumayi seviyo bebis allahtan (uyumayi sevdigi tek yerYarın kızımın gösterisi var piyano çalacak kuzum
Nasıl gidicem kara kara düşünüyorum
Melis kesin meme ister okulda nasıl olacak bu iş uyumazsa ya ağlayıp dururusa ya stres oluyorum çok götürmiyim desem kime bırakcam insanda yok şuan
Gercekten unutuluyorAmin canimilerde bugunleri mümkün değil unutmam gibi geliyor, bize de bir tane yeter
Serum fizyolojik damlatin burnunu acin mutlaka. Hastanede 5 cclik siringaya serum fizyolojik doldurup bebegin burnuna tamamen bosaltiyodu benim hemsire. Tabi bunu yatirirken degil bebegi yuz ustu one dogru egip yapiliyor siktigimiz su geri diger burnunundan cikiyor cogunlukla.Merhaba arkadaslar..
Kızım 2 aya yaklaştı ama doğduğundan beri bir sorunumuz var..
Sürekli sabah aynı saatlerde burnu tıkanıyor ve hır hır ses geliyor..
Ödüm kopuyor bişey olacak diye nefessiz kalacak diye.. bikac kez tuzlu su damlattik açıldı.. siz de de aynı sorun oluyor mu nasıl önlem alıyorsunuz?
Bide şunu farkettim kusunca ağzından burnundan geliyor boguluyor bu durum yüzünden burnu tıkanıyor olabilirmi ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim? Doktora götürmeli miyim?
Hele bu hafta son haftaya ne yapacagiz kara kara onu dusunuyorum gercektenevde surekli aglayan bir bebek ve ilgi bekleyen buyuk cocukla allah yardimcimiz olsun
Biz gosteriyi atlattik. Pztesi gunuydu gitmeden emzirdim arabada uyumayi seviyo bebis allahtan (uyumayi sevdigi tek yer) pusetinde uyudu gosteride bi ara agladi gurultuden heralde kucagima aldim pis pisladim. Karanlikti bide salon cok durmazsa karanlikta emzirmeyi bile dusundum en kenara oturun bebekle her hangi bi duruma karsi cikabilme ihtimaliniz olsun. Bi yaniniz bos bi yaninizda da esiniz fln olursa karanlikta muslin bile ortup onunuze emzirebilirsiniz. Yani bebisi birakmayin bence sizle gelirse orda bi sekilde halledersiniz.
Ki bu arada kizimin gosterisinde de bir suru yenidogan bebek vardi (aglamalarindan tanidim) baya aglayanda oldu en arkada ayakta pis pislayip susturmaya calisiyolardi
Gercekten unutuluyorilk kizimda gazliydi geceleri esimle nobetlese kalkip evin icinde dolaniyoduk fln ama kac ayliktii ne kadar surdu cok mu gazliydi az miydi bu kadar uyksuz kalmis miydik ne cekmistik hic bi sey hatirlamiyoruz
Buyuk kizimda 3 bucuk yasinda bu arada cok zaman bile gecmedi aslinda ama insan unutuyor ve bi sure sonra bebek ozluyosunuz ayrica ilk cocugunuzun yalniz kalmasini istemiyorsunuz. Yani en azindan bi kardesiniz varsa ve kardese sahip olma duygusunu biliyorsaniz bunu cocugunuza yasatmak istiyorsunuz. 2. Cocukta otomatik olarak yasayacak oluyor o duyguyu zaten
100 cc baya guzel aslinda kac saatte sagim yaptiniz hep öyle çiksa hic gerek kalmaz insallah mamayaKızlar selam sütüm çoğalsın diye bildiğim bütün tuşlara aynı anda bastım ve kazanan belli oldu. BenSüt damlası still tea lactamil çayı osteocare multivitamin lohusa şerbeti bol su kombinasyonu ile arttırdım sütü. Yarın lactamilin o sütlü içeceğinden tekrardan alıcam iyice artacak herhalde. Bugün aldığımdan beri zahmet edip kullanmadığım wee babynin şarjlı pompasıyla onar dakika 2 memeyi sağdım 100 cc süt çıkarttım. Yuppi. Bu arada kızımın 2. Ay kontrolüne 1-2 gün erken gittik tarttılar 3900 olmuş. Günlük 60 gram almış dedi doktor. Mamayı günlük 3 kere 90 cc ver dedi. Ok dedim karşı çıkmıcam dediğini yapacağım. 3 den 2ye düşeriz düşe düşe biter inşallah.
2 saat emzirmemiştim 10 dakika sağı sağdım 60 cc 10 dakika solu sağdım 40 cc toplam 100 cc oldu. Teşekkür ederim100 cc baya guzel aslinda kac saatte sagim yaptiniz hep öyle çiksa hic gerek kalmaz insallah mamayadaha bebek emse daha cok cikartir makinadan gayet guzel olmus sutunuz masallah doktorum 3 saatte bir 100 120 cc ciksa yeterlidir demisti ama hic sagmadim bilmiyorum bende nekdr oldugunu firsat bulamiyorum sagmaya
Tuzlu suyu neye göre damlatiyorsunuz ,doktor mu söyledi, eger söylemedi ise bence cok yanlış, henüz cok küçük. Bugune kadar ki kontrollerde sormadınız mi hic.Kusma reflüden olabilir ,ya da mama veriyorsanız cok veriyorsunuz ondandırMerhaba arkadaslar..
Kızım 2 aya yaklaştı ama doğduğundan beri bir sorunumuz var..
Sürekli sabah aynı saatlerde burnu tıkanıyor ve hır hır ses geliyor..
Ödüm kopuyor bişey olacak diye nefessiz kalacak diye.. bikac kez tuzlu su damlattik açıldı.. siz de de aynı sorun oluyor mu nasıl önlem alıyorsunuz?
Bide şunu farkettim kusunca ağzından burnundan geliyor boguluyor bu durum yüzünden burnu tıkanıyor olabilirmi ne yapmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim? Doktora götürmeli miyim?
Merhaba sağım makinanızın markası neydi acaba hastane tipi mi kullanıyorsunuz :) bende de medela var gece sağdığım sütleri veriyorum gece uzun süre emmediği icin yalnizca sabahları 100 cc falan çıkıyor onun dışında hep 50 lerde 60 larda2 saat emzirmemiştim 10 dakika sağı sağdım 60 cc 10 dakika solu sağdım 40 cc toplam 100 cc oldu. Teşekkür ederim
Ben de memlekete gidiyorum ama goturulmez, oraya pompa götürüp orda sagmak daha mantikli,ziyan olur sütlerArkadaşlar biz bayram tatilinde eşimin memleketine gideceğiz 8-9 saatlik yol ben şimdiden her gün az az sut sağıp dolaba atayım orada denize girerken filan lazım olur diye ama nasıl götüreceğim buz kutuları var ama çözülürse sütler ziyan olur diye cok korkuyorum sonuçta sıvı çabuk çözülebilir
Wee babynin bu modeli tekli normal göğüs pompasıMerhaba sağım makinanızın markası neydi acaba hastane tipi mi kullanıyorsunuz :) bende de medela var gece sağdığım sütleri veriyorum gece uzun süre emmediği icin yalnizca sabahları 100 cc falan çıkıyor onun dışında hep 50 lerde 60 larda
Bizde var canım 7 günlükken 12,5 çıkmıştı 10 günlükken 10,2 çıktı daha sonra test yapılmadı ama hala yüzünde sarılık var.1 aylık kontrolde doktorumuz bir hafta sonra gel tahlillerine bakalım dedi troidlere enzimlere filan gittiğimizde iyice hafiflemiş hic gerek yok dedi.geçen hafta carsamba hemşire takip icin eve geldiğinde cihazla ölçüm yaptı 7,7 çıktı zamanla geçer dedi hakikatende gittikçe açılıyor cok şükür oncede göz beyazında baya vardı ama gitti onlar yüzü sarıydı ellerini yüzüne koyduğunda baya farkediyordu ama aradaki fark baya azaldı. 3-4 aya kadar surebiliyormusKızlar tam hatırlamıyorum ama bı iki kişinin bebeğinde uzamış sarılık vardı nasıl oldu bebekleriniz herhangi bir tahlil falan yaptinizmi??bizim kızda ilk günlerde çok az vardı doktor tahlil yapmama gerek yok olcsek 7 veya 8 değer çıkacak dedi çünkü bacaklarına inmemişti bile dedi sarılığı vücudunda yok ama yüzü bana hala sarı geliyor doktora gotursem mi bilemedim
Çok gecmis olsun sizede canım en kısa sürede kalan sariligida biter inşallahBizde var canım 7 günlükken 12,5 çıkmıştı 10 günlükken 10,2 çıktı daha sonra test yapılmadı ama hala yüzünde sarılık var.1 aylık kontrolde doktorumuz bir hafta sonra gel tahlillerine bakalım dedi troidlere enzimlere filan gittiğimizde iyice hafiflemiş hic gerek yok dedi.geçen hafta carsamba hemşire takip icin eve geldiğinde cihazla ölçüm yaptı 7,7 çıktı zamanla geçer dedi hakikatende gittikçe açılıyor cok şükür oncede göz beyazında baya vardı ama gitti onlar yüzü sarıydı ellerini yüzüne koyduğunda baya farkediyordu ama aradaki fark baya azaldı. 3-4 aya kadar surebiliyormus
Size de gecmis olsun insallah hemencecik geçer biter.Anne sütu sarılığı ya da kırk sarılığı deniyormuş herhangi bir zararı yok dedi.oğlum 50 günlük oldu ama ciddi derecede açılma oldu tenindeÇok gecmis olsun sizede canım en kısa sürede kalan sariligida biter inşallahDediğim gibi doktor bizimkini hiç olcmedi olcsem çok az çıkacak dedi ama yüzündeki bir türlü geçmiyor yani herhangi bir zararı varmiymis bu uzamış sariligin acaba? yüzündeki geçmezse iki hafta sonra getir tahlil yapalım dedi hergun bakıyorum yok vücudu bembeyaz yüzü sarı hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?