• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Mesela ben suan emziriyorum 10 dk sonra bitti zannediyorum 5 dakka daha emince tekrar süt iniyor cok cok onuda yutuyor yok diye dusunme sağ ki yenisi üresin bu aralarda artık haraket vermen lazım yoksa napsan artmıyor gidince sütler yada benim öyle oldu bilmiyorum çok ugrastim akli erince memedede cok durmadi bol sutu emip birakti 5.5 ay verebildim bi biberonluk topluyordum veriyordum biberon akisi aradigi icin emmiyorduda oyle oyle derken iyice azaldi bende artik pes etmek durumunda kalmistim ve cok yiprannistim bunda kasik biberon aldim ebeler sut inmezse mama vercez demesine ragmen olsun sarilik gelir yatariz dedim sakin vermeyin dedim deniycem bi gun dedim baktim kolostrum geliyor hic yeltenmedim bile mMaya o geliyosa devamida geliyo ama annelik iste yetmiyo deyip mama verince heleki biberon hatasina dusunce toparlamak cok zor olabiliyo en önemlisi su su su gunde 4 5 litrre iciyorum yiyecekler kalitesini etkiliyor arttirmiyor sivi hariicinde bisey ben ilk 10 gun bagarsagimdaki sikintidan sadece corba ve hosaf yedim sebze puresi bile yoktu ona ragmen oldu süt bosuna su demiyorlarmis diye onemini anlamis oldum
Maşallah canım teşekkür ederim, olsun ben ilk çocuğumu hic emziremedim ,sağlık sorunları yüzünden, ona bakarsan 5.5 ay bana cok uzun geliyor😀su konusunda da haklısın galiba.Bugun baya uğraştım emiyor gibi ama ben de ne bel ne sırt kaldı 😁 su konusunda ise kesinlikle haklısın

Kızlar bir sey diycem simdi bugün uyandıktan sonra hic mama vermedim bir sekilde 10 dakika şeklinde de olsa emzirdim.Dune gore biraz daha iyi ,en azından ağzını kilitlemedi ama bu seferde uyumuyor bu kiz😅 sanirim tam doymadığı için, gece napicam ben ya .Zaten dun gece kustu ,öğürdü falan bir huzursuz oldum ben de uyumadım. Şunu da keşfettim her koltukta emziremiyorum.Berjerlerden birinde rahat emziriyorum ,onu yatak odasına taşıdık, keske aynısından bir tane daha olsaymış valla birinde gündüz emzirirdim birinde gece emzirirdim.Bu arada diğer bütün konularda deneyimliyim ama ilk çocuğumu emzirmediğim icin bu konuda herkesten acemiyim maalesef

Kızlar bir sey diycem simdi bugün uyandıktan sonra hic mama vermedim bir sekilde 10 dakika şeklinde de olsa emzirdim.Dune gore biraz daha iyi ,en azından ağzını kilitlemedi ama bu seferde uyumuyor bu kiz😅 sanirim tam doymadığı için, gece napicam ben ya .Zaten dun gece kustu ,öğürdü falan bir huzursuz oldum ben de uyumadım. Şunu da keşfettim her koltukta emziremiyorum.Berjerlerden birinde rahat emziriyorum ,onu yatak odasına taşıdık, keske aynısından bir tane daha olsaymış valla birinde gündüz emzirirdim birinde gece emzirirdim.Bu arada diğer bütün konularda deneyimliyim ama ilk çocuğumu emzirmediğim icin bu konuda herkesten acemiyim maalesef
Bacim hic tecrubeyle alakasi yok 😅 ilk cocugumda emzirdim bende gayet guzel 2 yasina kadar. Bunda da acemi gibiyim 😅 ucunu emiyo cocugum bi beceremedim dogru duzgun emzirmeyi 😅

Bacim hic tecrubeyle alakasi yok 😅 ilk cocugumda emzirdim bende gayet guzel 2 yasina kadar. Bunda da acemi gibiyim 😅 ucunu emiyo cocugum bi beceremedim dogru duzgun emzirmeyi 😅
Benim etrafımda emzirme de sorun yaşayan kimse hiç görmedim vallahi kendimi beceriksiz gibi hissediyorum,uzaylı gibi, Ela kendiliğinden kendi isini halletmişti, cuk cuk emiyordu yavrum ,onu devam ettirmeyi bile başaramadım.

Oyyy buralar çok bilmişlerin sinir ettikleriyle dolmuş 😅 kızlar en iyisi herkese kulağı kapatmak. Şu üşütüceksin lafı da beni benden almıştı şuan hava 24 derece hırkamı eksik etmicekmişim sütüm üşürmüş 😂 Allahım sabır ver diyorum geçiyorum
Kızzzz sizin lohusa geyiklerinizi duydukça çocugu içimde tutasım geliyor😂😂 vah başıma gelen aynılarını yaşayacam kesin
Sütler mi üşüt ben mi üşütürüm artık allah korusun aklımı yaraaaabbbim🫣
Bizlerden alışmış olacaksın en azından 😅😅

Benim etrafımda emzirme de sorun yaşayan kimse hiç görmedim vallahi kendimi beceriksiz gibi hissediyorum,uzaylı gibi, Ela kendiliğinden kendi isini halletmişti, cuk cuk emiyordu yavrum ,onu devam ettirmeyi bile başaramadım.
Canım kendini suçlama bak doktor bana Laçin 18 günlükken günde 2-3 kere zorda kalırsanız mama verin sonra yavaş yavaş mamayı bırakın dedi biz hala tam anlamıyla bırakamadık. Ben geceleri uyanmakta zorlanıyorum diye eşim kalkıp mama veriyor yani hala günde 2 kere 30ar cc mama yiyor Laçin. Sırf benim tembelliğimden. 🙁

Maşallah canım teşekkür ederim, olsun ben ilk çocuğumu hic emziremedim ,sağlık sorunları yüzünden, ona bakarsan 5.5 ay bana cok uzun geliyor😀su konusunda da haklısın galiba.Bugun baya uğraştım emiyor gibi ama ben de ne bel ne sırt kaldı 😁 su konusunda ise kesinlikle haklısın
O 5.5 ay da gunde 1 biberon anca biriktirip sifa niyetine oluyodu artik memeden emmiyodu aman oda buyudu dana gbi oldu karsimda car car konusuyor saglik olsn 😂 suyunu ihmal etme yeter oldugu kadar yolunu bulur artik bi sekilde 😊

Canım kendini suçlama bak doktor bana Laçin 18 günlükken günde 2-3 kere zorda kalırsanız mama verin sonra yavaş yavaş mamayı bırakın dedi biz hala tam anlamıyla bırakamadık. Ben geceleri uyanmakta zorlanıyorum diye eşim kalkıp mama veriyor yani hala günde 2 kere 30ar cc mama yiyor Laçin. Sırf benim tembelliğimden. 🙁
Biberonla mi cNim, ama maşallah memeyi iyi tuttuğu için sorun olmaz.Senin de dinlenmeye ihtiyacın var, bir sey olmaz o kadardan

O 5.5 ay da gunde 1 biberon anca biriktirip sifa niyetine oluyodu artik memeden emmiyodu aman oda buyudu dana gbi oldu karsimda car car konusuyor saglik olsn 😂 suyunu ihmal etme yeter oldugu kadar yolunu bulur artik bi sekilde 😊
Olsun emin ol şifa olmuştur canim. Orasi öyle benim oğlumda maşallah aslan gibi ama o süreçte cok üzüldüm cok

Biberonla mi cNim, ama maşallah memeyi iyi tuttuğu için sorun olmaz.Senin de dinlenmeye ihtiyacın var, bir sey olmaz o kadardan
Kaşık biberon canım bak bundan aldım. Bunu ebeler falan da öneriyor. Biberondaki gibi meme reddi yaşanmıyor bunda. Mamayı ve Laçin emerken akan topladığım sütleri bunla veriyorum.

Eklentiler

• 4AA1EC61-3CA7-4459-99C9-916BDDD31BC8.png
    4AA1EC61-3CA7-4459-99C9-916BDDD31BC8.png
    152,7 KB · Görüntüleme: 41
Kızlar selam ! Miray’ın dün sarılık değeri 17 çıktı şuan acildeyiz doktor tekrar kan aldı , tekrar bakılacak duruma göre fototerapi uygun görülecekmiş hastaneden cıkarken 10.20 flndı ! Suan cok uzgunuz ne yapacagımı bilmiyorum elim ayagıma dolandı 2 maks 3 saatte bır mutlaa emdik ama soyle memeyi cok cok zor alıyo yavrum cok savasıyoruz bazen asla almıyor mecbur bırkac kere kasık bıberon ve bırkac kerede once süt sagıp biberonla kandırıp arkasadından meme vermeye calıstım aktıf emıyo memeyı agzına alabldıltem sonra ama cok agladı dun gece sarılıktan mı aglka krızlerı! Bana bı yardımcı olun ne yapacagız nolıuo bu hastanede kalması mı gerekıyo yatıs dedıklerı ne ?
Mama desteği veriyor musun canım sarılıktan değil açlıktan ağlıyor muhtemelen

Kızlar ben hamileyken pek fazla araştırmadan sevi bebenin reflü yatağını almıştım. Allah onları bildiği gibi yapsın berbat bişey çıktı. Laçin hareketlenmeye başladıktan sonra aşağı doğru yavaş yavaş kaymaya başladı. Geçen gördüm ayak kısmındaki desteği aşmış beşiğin en dibine kadar kaymış dün akşam da odaya bi geldim üstüne örttüğüm müslin ağzını burnunu kapamış. Ödüm koptu. O anda hemen reflü yataklarını araştırdım gittim yataş Juno sipariş verdim attım o sevi bebenin yatağını da. Düz beşiğe yatsın juno gelene kadar.

Canim oyle dusunme. Sanki keyfinden mi biberona basvurdun. Tekrar hastane koselerinde helak olmayin diye yaptin. Bende veriyodum biberonla hele bi kac kere sagdim sagdim biberonla verdim baktim ertesi gun memeyi tutamiyo hemen siringaya gectim. Bu sıpalar hemen unutuyo memeyi. Ama biberon verneyince de geri memeye alisiyolar.

Sende ilk bastaki gibi yap. Yani once bosta olsa zorlada olsa emzir sonra sagdigini mi veriyosun mama mi veriyorsun ne veriyosan emzirdikten sonra ya şırıngayla ver ya da kasikla ver. Biberonu unuttur geri emmeye dönecektir. Emdikce sutunde artar. Zaman ver kendine. Kotu dusunup durma artik. Iyi düşün iyi olsun sen sariligi yendin bunu mu asamayacaksin yav 😄

Kaşık biberon canım bak bundan aldım. Bunu ebeler falan da öneriyor. Biberondaki gibi meme reddi yaşanmıyor bunda. Mamayı ve Laçin emerken akan topladığım sütleri bunla veriyorum.
Şundan bende aldım hastaneden de bunu önerdiler bakalım gerekirse kullanılır iş görüyordur inş

Şundan bende aldım hastaneden de bunu önerdiler bakalım gerekirse kullanılır iş görüyordur inş
Canım evet iş görüyor ama ben denemek için Avent de almıştım. Normal biberonlar Avent mesela bebeğe verdiğinde ağzından kaşık biberon gibi mama süt akıtmıyor. Ama kaşık biberonda bebek baya akıtıyor. Ama işte meme reddi olmaması için en iyisi kaşık biberon. Hiç biberona bulaşmayım dersen de şırınga ile besleme. Ama şırınga bana çok zor geldi.

Canim oyle dusunme. Sanki keyfinden mi biberona basvurdun. Tekrar hastane koselerinde helak olmayin diye yaptin. Bende veriyodum biberonla hele bi kac kere sagdim sagdim biberonla verdim baktim ertesi gun memeyi tutamiyo hemen siringaya gectim. Bu sıpalar hemen unutuyo memeyi. Ama biberon verneyince de geri memeye alisiyolar.

Sende ilk bastaki gibi yap. Yani once bosta olsa zorlada olsa emzir sonra sagdigini mi veriyosun mama mi veriyorsun ne veriyosan emzirdikten sonra ya şırıngayla ver ya da kasikla ver. Biberonu unuttur geri emmeye dönecektir. Emdikce sutunde artar. Zaman ver kendine. Kotu dusunup durma artik. Iyi düşün iyi olsun sen sariligi yendin bunu mu asamayacaksin yav 😄
Bugün 10 dakika da olsa emiyor canım a a 10 dakika ile doymuyor ,uyuyakalıyor.Yatiriyorum bu sefer ağlıyor, simdi de memeyi tuttu ,diyorum ki ben gece sabaha kadar böyle Hafize Ana gibi oturacak mıyım yav😄hey Allah ım ya ne kadar acemiyim😀

Canım evet iş görüyor ama ben denemek için Avent de almıştım. Normal biberonlar Avent mesela bebeğe verdiğinde ağzından kaşık biberon gibi mama süt akıtmıyor. Ama kaşık biberonda bebek baya akıtıyor. Ama işte meme reddi olmaması için en iyisi kaşık biberon. Hiç biberona bulaşmayım dersen de şırınga ile besleme. Ama şırınga bana çok zor geldi.
Avent yalan oldu canım, lıkır lıkır akıyor valla

Mama verdiğimde daha cok uyuyor canim
Mamadan sonra uyuduğunda sağabilirsin. Bana 3 saatte bir 15er dakika sağım yap demişlerdi. Sende ona göre bi sağım planı çıkarabilirsin canım. Minnoşlar bizi uğraştıracak ama biz kazanacağız inşallah🙏🏻🥹

Ben de böyle bir şey mi alsam diye düşündüm bugün. Birden pat diye biberonsuz devam edemeyeceğimize göre böyle bir şeye ihtiyacımız olabilir canım M Mvikdn doktor bana emzir eğer doymazsa mama ver dedi. Ne kadar beni emsede ardından mama vermek zorunda kalabiliyorum. Ya da sağdığım sütü verirsem bi meme bi biberon vermek zorunda kalıyorum o zamanda bir anlamı kalmıyor maalesef.

Back